h.c.baron 22.12.10, 21:51 krzyk i bicie piany. ja się nie znam . Ale jednego nie rozumiem dlaczego ustawodawca mnie zmusza abym dawał zarabiać prywatnej firmie, dlaczego muszę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strikemaster Re: OFE 23.12.10, 08:21 Podatki płaci się na państwo, nie na prywatne firmy. No chyba, ze chcecie płacic np. na mnie, założę sobie działalność, polobbuję i 1% dochodów na moje prywatne konto. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe przynajmniej te składki gdzieś się odkładały 22.12.10, 21:57 A teraz państwo je sobie wyda na swoje potrzeby, bo notorycznie wydaje więcej niż dostaje. Co trudno zmienić, łatwiej wydać odkładane przez nas pieniądze na starość. A jak pójdziemy na emeryturę to może nam je odda. O ile je bedzie miało, co jest mało prawdopodobne, patrząc na takie sposoby radzenia sobie z deficytem. Tego się po rządzie nie spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkodyl Re: przynajmniej te składki gdzieś się odkładały 22.12.10, 22:06 wujaszek_joe napisał: > A teraz państwo je sobie wyda na swoje potrzeby, bo notorycznie wydaje więcej n > iż dostaje. Co trudno zmienić, łatwiej wydać odkładane przez nas pieniądze na s > tarość. > A jak pójdziemy na emeryturę to może nam je odda. O ile je bedzie miało, co jes > t mało prawdopodobne, patrząc na takie sposoby radzenia sobie z deficytem. > Tego się po rządzie nie spodziewałem. Tak reasumując państwo nie przekaże twoich pieniędzy do OFE wstrętnych prywatnych i ci je zabierze i może odda jak jeszcze nikomu nie oddało. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: OFE 22.12.10, 22:37 wedlug genialnego pomyslu donalda twoje aktualne skladki pojda na zasypanie dziury finansowej. co bedzie z twoja emerytura za lat kilkanascie czy kilkadziesiat nie bedzie zmartwieniem phremhiera tylko twoim Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: OFE 23.12.10, 08:22 II filar i tak bedzie tylko skromnym dodatkiem do ZUSowskiej emerytury więc co to za różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
gugarin Re: OFE 22.12.10, 22:42 h.c.baron napisał: > krzyk i bicie piany. > ja się nie znam . > Ale > jednego nie rozumiem > dlaczego ustawodawca mnie zmusza abym dawał zarabiać prywatnej firmie, > dlaczego muszę? No! rodzi się świadomość konserwatysty liberalnego. Państwo myśli za Ciebie, i Państwo opiekuje się Tobą. Co Ty głupi zrobiłbyś z tymi pieniędzmi z OFE czy z ZUSu, wszystko jedno? Przepiłbyś. A tak, Państwo Ci humanitarnie i opiekuńczo da cokolwiek na starość. Że mało? Bo to bardzo trudne zadanie dla Państwa opiekować się Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Tusk jak komuchy rozkrada skladki 22.12.10, 23:00 ale spoko to zmartwienie dla mlodych ambitnych glosujacych na PO. To oni beda grzebac w smietnikach Europy ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gugarin Re: Tusk jak komuchy rozkrada skladki 22.12.10, 23:16 mr.sajgon napisał: > ale spoko to zmartwienie dla mlodych ambitnych glosujacych na PO. To oni beda g > rzebac w smietnikach Europy ;-)) > Młodzi? Oni nie myślą o emeryturach. Oni myślą gdzie wyjechać za robotą. Odpowiedz Link Zgłoś