22.12.10, 21:51
krzyk i bicie piany.
ja się nie znam .
Ale
jednego nie rozumiem
dlaczego ustawodawca mnie zmusza abym dawał zarabiać prywatnej firmie,
dlaczego muszę?
Obserwuj wątek
    • kaczkodyl Re: OFE 22.12.10, 21:56
      a dlaczego musisz płacić podatki?
      • strikemaster Re: OFE 23.12.10, 08:21
        Podatki płaci się na państwo, nie na prywatne firmy. No chyba, ze chcecie płacic np. na mnie, założę sobie działalność, polobbuję i 1% dochodów na moje prywatne konto.
    • wujaszek_joe przynajmniej te składki gdzieś się odkładały 22.12.10, 21:57
      A teraz państwo je sobie wyda na swoje potrzeby, bo notorycznie wydaje więcej niż dostaje. Co trudno zmienić, łatwiej wydać odkładane przez nas pieniądze na starość.
      A jak pójdziemy na emeryturę to może nam je odda. O ile je bedzie miało, co jest mało prawdopodobne, patrząc na takie sposoby radzenia sobie z deficytem.
      Tego się po rządzie nie spodziewałem.
      • kaczkodyl Re: przynajmniej te składki gdzieś się odkładały 22.12.10, 22:06
        wujaszek_joe napisał:

> A teraz państwo je sobie wyda na swoje potrzeby, bo notorycznie wydaje więcej n
        > iż dostaje. Co trudno zmienić, łatwiej wydać odkładane przez nas pieniądze na s
        > tarość.
        > A jak pójdziemy na emeryturę to może nam je odda. O ile je bedzie miało, co jes
        > t mało prawdopodobne, patrząc na takie sposoby radzenia sobie z deficytem.
        > Tego się po rządzie nie spodziewałem.
        Tak reasumując państwo nie przekaże twoich pieniędzy do OFE wstrętnych prywatnych i ci je zabierze i może odda jak jeszcze nikomu nie oddało.
    • hordol Re: OFE 22.12.10, 22:37
      wedlug genialnego pomyslu donalda twoje aktualne skladki pojda na zasypanie dziury finansowej.
      co bedzie z twoja emerytura za lat kilkanascie czy kilkadziesiat nie bedzie zmartwieniem phremhiera tylko twoim

• strikemaster Re: OFE 23.12.10, 08:22
        II filar i tak bedzie tylko skromnym dodatkiem do ZUSowskiej emerytury więc co to za różnica?
    • gugarin Re: OFE 22.12.10, 22:42
      h.c.baron napisał:

> krzyk i bicie piany.
      > ja się nie znam .
      > Ale
      > jednego nie rozumiem
      > dlaczego ustawodawca mnie zmusza abym dawał zarabiać prywatnej firmie,
      > dlaczego muszę?

No! rodzi się świadomość konserwatysty liberalnego.
      Państwo myśli za Ciebie, i Państwo opiekuje się Tobą.
      Co Ty głupi zrobiłbyś z tymi pieniędzmi z OFE czy z ZUSu, wszystko jedno? Przepiłbyś.
      A tak, Państwo Ci humanitarnie i opiekuńczo da cokolwiek na starość.
      Że mało? Bo to bardzo trudne zadanie dla Państwa opiekować się Tobą.
    • mr.sajgon Tusk jak komuchy rozkrada skladki 22.12.10, 23:00
      ale spoko to zmartwienie dla mlodych ambitnych glosujacych na PO. To oni beda grzebac w smietnikach Europy ;-))
      • gugarin Re: Tusk jak komuchy rozkrada skladki 22.12.10, 23:16
        mr.sajgon napisał:

> ale spoko to zmartwienie dla mlodych ambitnych glosujacych na PO. To oni beda g
        > rzebac w smietnikach Europy ;-))
        >
        Młodzi?
        Oni nie myślą o emeryturach.
        Oni myślą gdzie wyjechać za robotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka