Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski ,Jaruzelsdki -prezydenci z kulturą

18.03.11, 20:07
styropianowi Wałęsa Kaczyński Komorowski niestety na bakier .

I dlatego tych pierwszch gnębią IPNy i inne prawicowe służby specjalne dla "wyrównania" szans .
Obserwuj wątek
    • lackzadek Re: Kwaśniewski ,Jaruzelski -prezydenci z kulturą 18.03.11, 21:24
      kowalczykjestbe napisała:

> styropianowi Wałęsa, Kaczyński i Komorowski niestety na bakier .
      >
      > I dlatego tych pierwszch gnębią IPNy i inne prawicowe służby specjalne dla "wyr
      > ównania" szans .

Ale z klasą tylko Generał!
      • hordol no wlasnie czesi generała do dzis wspominaja 18.03.11, 22:00
        z sympatia i wdziecznoscia za te klase.
        • simera16 Re: no wlasnie czesi generała do dzis wspominaja 19.03.11, 05:49
          hordol napisała:

> z sympatia i wdziecznoscia za te klase.
          >
          Tak jak nas wspominać będą Afgańczycy, czy też Irakijczycy...
    • boblebowsky O taaaaak.... 18.03.11, 21:33
      Szczególną kulturą wykazał się Olek występami pod wpływem. Generał natomiast pokazał i pokazuje klasę wykręcając się od odpowiedzialności w procesach sądowych w których jest oskarżony.
      • wos9 Widać bliski ci jest... 18.03.11, 21:41
        kulturalny lokator krypty wawelskiej.

boblebowsky napisał:

> Szczególną kulturą wykazał się Olek występami pod wpływem. Generał natomiast po
        > kazał i pokazuje klasę wykręcając się od odpowiedzialności w procesach sądowych
        > w których jest oskarżony.
        • boblebowsky Re: Widać bliski ci jest... 18.03.11, 21:43
          wos9 napisała:

> kulturalny lokator krypty wawelskiej.

Wos, ty do mnie z takim tekstem?! Nie wstyd ci?
          • wos9 Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 00:21
            boblebowsky napisał:

> wos9 napisała:
            >
            > > kulturalny lokator krypty wawelskiej.
            >
            > Wos, ty do mnie z takim tekstem?! Nie wstyd ci?

Wstyd mi, bo ten śp. częściej był "pod wpływem", niż Olek. I zarówno Olek, jak i Generał mają więcej kultury, niż L.K. Stąd mój poprzedni post.
            • boblebowsky Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 00:30
              wos9 napisała:

> boblebowsky napisał:
              >
              > > wos9 napisała:
              > >
              > > > kulturalny lokator krypty wawelskiej.
              > >
              > > Wos, ty do mnie z takim tekstem?! Nie wstyd ci?
              >
              > Wstyd mi, bo ten śp. częściej był "pod wpływem", niż Olek. I zarówno Olek, jak
              > i Generał mają więcej kultury, niż L.K. Stąd mój poprzedni post.

A co to ja jakiś apologeta Leszka jestem czy co? A poza tym czy to Kaczyński ma być punktem odniesienia w ocenie innych prezydentów? Weź ty się zlituj.
              • wos9 Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 00:38
                boblebowsky napisał:

> A co to ja jakiś apologeta Leszka jestem czy co? A poza tym czy to Kaczyński ma
                > być punktem odniesienia w ocenie innych prezydentów? Weź ty się zlituj.

Czy ci się to podoba, czy nie - póki Jarosław Kaczyński funkcjonuje w polityce, Lech będzie punktem odniesienia w ocenie innych prezydentów. Naprawdę tego nie rozumiesz?
                Naprawdę nie widzisz, jak kaczyści traktują prezydenta Komorowskiego?
                • boblebowsky Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 00:49
                  > Czy ci się to podoba, czy nie - póki Jarosław Kaczyński funkcjonuje w polityce,
                  > Lech będzie punktem odniesienia w ocenie innych prezydentów. Naprawdę tego nie
                  > rozumiesz?

Bzdura! To że Leszek jest wzorem czy punktem odniesienia dla garstki pomyleńców nie oznacza że ma być jakimś wyznacznikiem również dla mnie, nawet jeśli ta garstka to 20% społeczeństwa. Jeśli ty łykasz narrację narzuconą przez Jarka to już twoja prywatna sprawa tylko mnie tego nie próbuj wmawiać.

> Naprawdę nie widzisz, jak kaczyści traktują prezydenta Komorowskiego

Nie widzę związku, ale przypominam, że Leszek traktowany był tak samo, albo i gorzej, pomijając już to czy sobie na to zasłużył czy nie. Jeśli ty tego nie widzisz to wybacz, ale wiele się od kaczych wyznawców nie różnisz.
                • czarnaab Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 07:08
                  wos9 napisała:
                  Naprawdę nie widzisz, jak kaczyści traktują prezydenta Komorowskiego?

mniej więcej tak samo jak POprawni POlitycznie traktowali Lecha Kaczyńskiego.

tej wojenki się nie rozstrzygnie.

Co do kultury prezydentów,
                  mogę się zgodzić że miał ja Kwach, pomimo swoich wpadek,
                  ale przyrównywanie "ślepowrona" do reszty demokratycznie wybranych prezydentów - niesmaczne.

• kowalczykjestbe Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 07:44
                sprowadzanie 10 letniej prezysdentury ,do jedngo incydentu sprowokowanego przez flaszkę Głodzia jest zwykłym aktem świństwa
                • boblebowsky Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 10:00

> sprowadzanie 10 letniej prezysdentury ,do jedngo incydentu sprowokowanego przez
                  > flaszkę Głodzia jest zwykłym aktem świństwa .

Nie rozśmieszaj mnie tym naiwnym tłumaczeniem, że to wina Głodzia, bo nie chodzi tylko o sam fakt występu po spożyciu, ale również o późniejszą reakcję na nie. Na wizerunek prezydentów wpływa również ich zachowanie po skończonym urzędowaniu, a tu Olkowi też zdarzyło się być niedysponowanym i to nie raz.
        • zoil44elwer Re: Widać bliski ci jest... 18.03.11, 21:50
          Warszawiacy,może pójdziecie z generałem na pochód,wszak 1-Maja to jest Święto Pracy(obchodzone nawet w USA)-Niektórzy ją jeszcze mają.Kij z Watykanem i jego jasełkami.Dla Polaków to generał powinien być Święty.
          • wos9 Re: Widać bliski ci jest... 19.03.11, 00:25
            zoil44elwer napisał:

> Warszawiacy,może pójdziecie z generałem na pochód,wszak 1-Maja to jest Święto Pracy(obchodzone nawet w USA)-Niektórzy ją jeszcze mają.Kij z Watykanem i jego jasełkami.Dla Polaków to generał powinien być Święty.

A dla Ślązaków?
      • tojabogdan to nie generał decyduje o odpowiedzialności 18.03.11, 21:44
        to nie generał decyduje o odpowiedzialności, tylko sąd, zakładając oczywiście jego faktyczną niezawisłość, co jest praktycznie niemożliwe. Dyspozycyjność sądownictwa jest nie aż taka rzadka w tzw. demokracjach.
        Jeśli chodzi o klasę polityczną, to z wymienionych najwyżej cenię generała. Olek też miał bardzo dobre okresy, ale fatalne wpadk, jak te z bełkotem na bani, a wcześniej te o krótkich nogach kłamstewko o swoim magisterium. Szedł w zaparte niemal jak Clinton o minecie Moniki, aż mu poplamioną jego spermą sukienkę pokazali.
        Lechowie to niestety dość żałosne figury, chociaż W. zadziwiał niekiedy zdrowym rozsądkiem, podczas ten bohaterski umiał się znaleźć tak pięknie przechodząc do historii i robiąc miejsce braciszkowi.
        • boblebowsky Re: to nie generał decyduje o odpowiedzialności 18.03.11, 23:21
          tojabogdan napisał:

> to nie generał decyduje o odpowiedzialności, tylko sąd, zakładając oczywiście
          > ego faktyczną niezawisłość,

Oczywiście, że generał, zgadzając się na sztuczki swoich adwokatów.
          • wos9 Re: to nie generał decyduje o odpowiedzialności 19.03.11, 00:33
            boblebowsky napisał:

> tojabogdan napisał:
            >
            > > to nie generał decyduje o odpowiedzialności, tylko sąd, zakładając oczywiście
            > > ego faktyczną niezawisłość,
            >
            > Oczywiście, że generał, zgadzając się na sztuczki swoich adwokatów.

Myślałby kto, że nie zgodziłbyś się - jak to nazywasz - na sztuczki adwokatów, gdybyś musiał się bronić przed zarzutami słusznymi i NIE.
            • boblebowsky Re: to nie generał decyduje o odpowiedzialności 19.03.11, 00:40
              > > Oczywiście, że generał, zgadzając się na sztuczki swoich adwokatów.
              >
              > Myślałby kto, że nie zgodziłbyś się - jak to nazywasz - na sztuczki adwokatów,
              > gdybyś musiał się bronić przed zarzutami słusznymi i NIE.

Możesz dodatkowo to NIE nawet wytłuścić, ale to i tak nie przesądzi o tym czy te zarzuty są słuszne czy też nie.
              Możesz też zapytać czy dla ratowania ojczyzny wprowadziłbym stan wojenny, tylko nie wiem co chcesz tym dowieść.
              • wos9 Re: to nie generał decyduje o odpowiedzialności 19.03.11, 00:49
                boblebowsky napisał:

> > > Oczywiście, że generał, zgadzając się na sztuczki swoich adwokatów.
                > >
                > > Myślałby kto, że nie zgodziłbyś się - jak to nazywasz - na sztuczki adwokatów,
                > > gdybyś musiał się bronić przed zarzutami słusznymi i NIE.
                >
                > Możesz dodatkowo to NIE nawet wytłuścić, ale to i tak nie przesądzi o tym czy te zarzuty są słuszne czy też nie.
                > Możesz też zapytać czy dla ratowania ojczyzny wprowadziłbym stan wojenny, tylko nie wiem co chcesz tym dowieść.
                >
                Niczego nie chcę dowieść. Po prostu zadałam pytanie, czy nie zgodziłbyś się na "sztuczki" adwokatów, by się bronić?
                Bob to pytanie naprawdę nie jest dla ciebie za trudne.
                • boblebowsky Re: to nie generał decyduje o odpowiedzialności 19.03.11, 00:55
                  > Bob to pytanie naprawdę nie jest dla ciebie za trudne.

To pytanie jest po prostu abstrakcyjne, i nie jestem w stanie na nie odpowiedzieć choćbym chciał.
                  Jeśli ty bez problemu odpowiadasz na nie twierdząco to znaczy że nie myślisz.
      • fanpanajurka Re: O taaaaak.... 18.03.11, 23:16
        no, nie "zażywał wysokiej kultury" jak pewien senator, który śmiało stanął przed obliczem Temidy, zachęcany przez swoich kolesi. ;)
        • boblebowsky Spam. 18.03.11, 23:19

• fanpanajurka kapucha 18.03.11, 23:20
            :-)
            • boblebowsky miejsce smieci jest w śmietnku. n/t 18.03.11, 23:22

• fanpanajurka Re: miejsce smieci jest w śmietnku. n/t 18.03.11, 23:48
                to po co z niego wyłazisz? ;)
                • boblebowsky błyszczysz widzę:)))) 18.03.11, 23:50

• fanpanajurka jak zawsze ;) 19.03.11, 00:00
                    zażyło się trochę tej wysokiej kultury.
                    a ty, bobek dalej obcujesz z hołotą. :-D
                    • boblebowsky To był sarkazm kołku. 19.03.11, 00:14
                      a teraz spadaj, bo za bardzo przewidujący jesteś i nudny przez to.
                      • fanpanajurka Re: To był sarkazm kołku. 19.03.11, 00:36
                        za to ty jesteś przewidywalny, debilu.
                        p r z e w i d y w a l n y!
                        zapamiętaj to sobie na wypadek gdybyś kiedyś, w dalekiej przyszłości... chciał urzyć tródnego słuwka. :-D
                        bólba, bobek!
                        • boblebowsky Re: To był sarkazm kołku. 19.03.11, 00:56
                          Dość zabawna ta moja pomyłka, ale twoja satysfakcja z niej płynąca jest już raczej żenująca.
                          Kosz na chamstwo.
                          EOT
                          • fanpanajurka Re: To był sarkazm kołku. 21.03.11, 07:59
                            "Zabawna pomyłka"?
                            Zabawne pomyłki zdarzają się belwederskiemu hrabiemu.
                            Ty, bobek walisz żałosne babole!

(Danka, migrene, to ma Jolka, a ciebie po prostu łeb nap.ier.dala...) :-D
    • hordol niestety zapomniales o prezyde bolesławie bierucie 18.03.11, 21:58
      tez miał duzo kultury i fajny był
      • fanpanajurka Re: niestety zapomniales o prezyde bolesławie bie 18.03.11, 23:12
        z kardynałem pod baldachimem chadzał na procesje, więc 3,14Sdziactwu pasuje. ;-)
      • zoil44elwer Re: niestety zapomniales o prezyde bolesławie bie 18.03.11, 23:29
        Jana Lityńskiego(KOR i UW) B Bierut brał nawet na ręce w ogrodach belwederskich.
        • honeyr Re: niestety zapomniales o prezyde bolesławie bie 19.03.11, 00:31
          > Jana Lityńskiego(KOR i UW) B Bierut brał nawet na ręce w ogrodach belwederskich

heheh serio?

Ciekawe, czy Bronisław tez bierze Lityńskiego na ręce w tychże ogrodach :D
    • zoil44elwer Re: Kwaśniewski ,Jaruzelsdki -prezydenci z kultur 18.03.11, 23:27
      A Irakijczycy czy Afgańczycy?
    • gold.lachon słowem "ludzie honoru" :)))))))))) 19.03.11, 10:04
      kpisz czy o drogę pytasz? zapomniał ochlapusa Kwacha? zapomniał stan wojenny ?
      • kowalczykjestbe Re: słowem "ludzie honoru" :)))))))))) 19.03.11, 11:23
        stan wojenny został wprowadzony słusznie i kuriozalnie niektórych obdtartusów solidarności zrobił krezusów polityki i finansów
        • gold.lachon zdaniem komuchów to faktycznie słusznie 19.03.11, 11:32

> stan wojenny został wprowadzony słusznie i kuriozalnie niektórych obdtartusów
          > solidarności zrobił krezusów polityki i finansów

no i zdaniem "ludzi honoru" co to myla honor z honorarium
          • kowalczykjestbe Re: zdaniem komuchów to faktycznie słusznie 19.03.11, 11:35
            jedynymi którzy na stanie wojennymi skorzystali to KK i tzw strona solidarnościowa
        • boblebowsky Re: słowem "ludzie honoru" :)))))))))) 19.03.11, 14:35

> stan wojenny został wprowadzony słusznie i kuriozalnie niektórych obdtartusów
          > solidarności zrobił krezusów polityki i finansów

Słuszne to ci widzę rodzice wbili to do głowy poglądy, albo sam byłeś elementem tamtego systemu skoro nazywasz większość społeczeństwa obdartusami. Ludzie rzeczywiście byli biedni, bo debilny system marnował ich ciężko wyrabiane zyski, i utrzymywał żyjący w luksusie establishment.
          A jeśli chodzi o przemianę to było akurat odwrotnie, bo to raczej z partyjnych kacyków zrobiła ona krezusów finansowych komuszku.
          • fanpanajurka Re: słowem "ludzie honoru" :)))))))))) 20.03.11, 00:56
            bobek, :-D
            ty naprawdę leśny głupek jesteś! :-D))))
    • topikaczka [...] 20.03.11, 00:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka