Dodaj do ulubionych

"Złota trąba" Kaczyńskiego

22.09.11, 15:54
Słyszał ktoś o tym ???

"14:28 Jarosław Kaczyński podkreśla, że władzy brakuje ''tej dobroci'' i ''empatii'', aby pochylić się nad poszkodowanymi w kraju. Przypomina, że pomoc, której udzielono ofiarom trąby powietrznej za jego rządów, sprawiła, że dziś dawni poszkodowani mówią o tej trąbie ''złota trąba''.
wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/0,0,0.html
Obserwuj wątek
    • that_monkey_in_red Re: "Złota trąba" Kaczyńskiego 22.09.11, 16:05
      słyszałam...
      prezes "złota trąba" kaczyński :))))
    • simera16 Re: " trąba" Kaczyński... 22.09.11, 16:08
      ...A ilu tych poszkodowanych w czasie swej dwuletniej kadencji musiał wspomóc i wspomógł ten gamoń stymulowany przez "paprykarza"...?
      • aaneta Re: " trąba" Kaczyński... 22.09.11, 16:38
        simera16 napisał:
        > ...A ilu tych poszkodowanych w czasie swej dwuletniej kadencji musiał wspomóc i
        > wspomógł

On sam? Przecież nie ze swoich pieniędzy. Cudze lekką ręką wydawać to żadna sztuka.
        • simera16 Re: " trąba" Kaczyński... 22.09.11, 16:42
          aaneta napisała:

> simera16 napisał:
          > > ...A ilu tych poszkodowanych w czasie swej dwuletniej kadencji musiał wsp
          > omóc i
          > > wspomógł
          >
          > On sam? Przecież nie ze swoich pieniędzy. Cudze lekką ręką wydawać to żadna szt
          > uka.
          >
          Pal sześć szczegóły... Mnie idzie o to, ile miał tych "trąb", powodzi, suszy, czy innych kataklizmów w czasie tych kilku miesięcy, kiedy się premierostwem onanizował...
          • aaneta Re: " trąba" Kaczyński... 22.09.11, 16:50
            simera16 napisał:
            > Pal sześć szczegóły... Mnie idzie o to, ile miał tych "trąb", powodzi, suszy, c
            > zy innych kataklizmów w czasie tych kilku miesięcy, kiedy się premierostwem ona
            > nizował...

Wcale nie pal sześć. Jako premier nie powinien szastać pieniędzmi podatników.

Swoją drogą tych trąb miał zdecydowanie mniej niż Tusk, a mówiąc o "złotej" miał na myśli tylko jedną:

"Zaraz po tym, jak 14 sierpnia 2008 r. trąba powietrzna przeszła przez gminę Gorzkowice, powiat piotrkowski w Łódzkiem, rujnując blisko 600 gospodarstw, do wójta Alojzego Włodarczyka w celu wsparcia przyjechał Adam Zając, wójt gminy Kłomnice z Częstochowskiego, którą huragan spustoszył rok wcześniej. Wójt Zając uspokajał wójta Włodarczyka, że nasze państwo jest honorowe, gdyż u niego zaraz po tym koszmarze wylądowali na boisku ministrowie, obiecując wsparcie. I nawet dotrzymali słowa. Wójt Kłomnic uczulał przy tym dyskretnie wójta Gorzkowic, że pieniądze, które na pewno otrzyma, zasieją zawiść wśród mieszkańców i ujawnią ludzki egoizm. Wójt Zając użył wyrażenia: złota trąbka. Tak w jego gminie nazwali wichurę złośliwi."

archiwum.polityka.pl/art/gry-na-trabie,424957.html
            • simera16 Re: " trąba" Kaczyński... 22.09.11, 16:58
              aaneta napisała:

>
              > Wcale nie pal sześć. Jako premier nie powinien szastać pieniędzmi podatników.
              >
              Od ładnych kilku dziesiątków lat jestem tym, z którego państwo niemały podatek ściąga. Nie mam nic p-ko temu, by pieniądze te przeznaczać na potrzeby ludzi potrzebujących. Ba, mam nawet nadzieję, że tak się dzieje! Szlag jednak mnie trafia, kiedy to pokurcz robi sobie lans z tego co jego zasranym jako premiera obowiązkiem było...
            • dupetek Re: " trąba" Kaczyński... 22.09.11, 17:02
              W 2008 roku rządził Donek!
    • dupetek Re: "Złota trąba" Kaczyńskiego 22.09.11, 16:44
      Ja do dziś myślę czule o Kaczorze gdy rozpalam grila! Gdyby nie ten kaczy wynalazek i podarunek zarazem jacy bylibyśmy ubodzy duchowo:)
    • rickky Re: "Złota trąba" Kaczyńskiego 22.09.11, 16:55
      Prawda li to, że ludzie są tak zachwyceni?
      Czy to tylko kolejny atut samochwały?
      • aaneta Re: "Złota trąba" Kaczyńskiego 22.09.11, 17:03
        rickky napisał:
        > Prawda li to, że ludzie są tak zachwyceni?

"W sumie w trzech wioskach gminy Kłomnice - bo trąba szalała też nad Adamowem i Skrzydlowem - poszkodowane były 93 rodziny. Wójt na pomoc dla nich dostał 12 mln zł, dziewięć od rządu, resztę od samorządów nie tylko sąsiednich. Do tego pomoc przekazywana przez Caritas, najróżniejsze fundacje, także prywatne osoby i firmy.

- Można powiedzieć, że mieliśmy w tym całym nieszczęściu wyjątkowe szczęście - twierdzi Dawid Kuras, syn Mirosławy. - To była pierwsza taka zbiorowa katastrofa w Polsce, więc wszyscy się bardzo przejmowali. W porównaniu z powodziami poszkodowanych było stosunkowo niewielu, więc mogliśmy dostać więcej. No i szły wybory parlamentarne, więc się politycy bardzo starali.

Ale opowieści o złotej trąbie złoszczą ich. - O platynowej też słyszeliśmy - mówią. - Co oni myślą, że myśmy tej tragedii wyglądali? Przeżyłby jeden z drugim coś takiego jak my, toby wiedział, czy trąba była złota, czy diamentowa."

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,9862535,Zlototrabice.html
      • aaneta Re: "Złota trąba" Kaczyńskiego 22.09.11, 17:05
        "Do Kłomnic przyjechał premier Kaczyński. Obiecał piętnaście milionów na usuwanie skutków żywiołu. W drugim tygodniu od tragedii, na koncie była już pierwsza transza rządowej pomocy, w wysokości dwóch milionów 325 tysięcy .

Tu drobny zgrzyt. Mieszkańcy najbardziej dotkniętych trąbą Hub i Adamowa mają żal do premiera, że ich nie odwiedził: - Pojechał tylko do Skrzydlowa, tam gdzie droga prosta i równa. Żeby telewizja łatwo mogła dotrzeć. Zapraszaliśmy pana premiera, ale widać nie ma cierpliwości do wieśniaków."

witrynawiejska.org.pl/strona.php?p=1891&c=3938;
    • tw_wielgus Re: "Złota trąba" Kaczyńskiego 22.09.11, 16:56
      www.polityka.pl/kraj/266459,1,trabowe.read
    • cwiercinteligentzpis Martusia o Tu-154 mówi "złoty samolot". 22.09.11, 18:09
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/marta-kaczynska-wozi-dzieci-autem-za-250-tys-z_206217.html

rickky napisał:

> Słyszał ktoś o tym ???
      >
      > "14:28 Jarosław Kaczyński podkreśla, że władzy brakuje ''tej dobroci'' i ''empa
      > tii'', aby pochylić się nad poszkodowanymi w kraju. Przypomina, że pomoc, które
      > j udzielono ofiarom trąby powietrznej za jego rządów, sprawiła, że dziś dawni p
      > oszkodowani mówią o tej trąbie ''złota trąba''.
      > wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/0,0,0.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka