Dodaj do ulubionych

Pogrzeb SLD

10.10.11, 08:51
To najlepsza wiadomość z 9 października.
W Polsce wreszcie skończyła się komuna!
Czas na budowę normalnej lewicy.
Obserwuj wątek
    • o2o2130 Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 08:53
      mnie to również bardzo cieszy

aczkolwiek Ryszard "50 zł na tacę" Kalisz wszedł
    • hummer Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 08:53
      Wszystko będzie zależało od tego na ile Palikot zrealizuje swoje hasła wyborcze.
      • kontestatorbg Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 08:57
        To nie jest koniec SLD, to jest koniec przywódctwa Napieralskiego. Już powstał pomysł żeby na szefa SLD przywrócić Millera ze znaczacym poparciem Kalisza
        • ultimate.strike Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 08:59
          To doskonała metoda, by konające SLD dobić.
        • voxave Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:05
          SLD dało sie nabrać na urodę Napieralskiego.
          • ultimate.strike Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:12
            Niepupełnie. SLD nie ma żadnych sensownych rezerw kadrowych. Nie mieli i nie mają kandydatów do zarządu partii. Jedna Piekarska nie wystarczy, a reszta to dno i kilometry mułu.
        • pav2 Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:11
          SLD nie ma kandydata na przywódcę, to jest najpoważniejszy ich problem. Jest wyjście. Odwołać Napieralskiego i powołać tymczasowego półrocznego komisarza. Tymczasowym mógłby być Miller, Oleksy czy jakoś inny. Musi przyjść nowa twarz, stara nie może przejąć władzę z przyczyn dla mnie oczywistych.
          • ultimate.strike Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:20
            Do partii kierowanej przez Millera czy Oleksego żadna nowa twarz nie przyjdzie.
            • pav2 Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:35
              Oczywiście. Dlatego mówię o chwilowym komisarzu. Napieralski musi odejść natychmiast. Jeżeli tego nie zrobi nastąpi anihilacja SLD. Raj dla Palikota.
              • ultimate.strike Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 10:18
                Palikot nie jest substytutem SLD. Zmniejszy się tylko frekwencja w wyborach i Polsca będzie jednym z niewielu krajów demokratycznych, w których nie istnieje żadna partia lewicowa.

BTW do wyborów nie poszedłem, nie miałem na kogo głosować.
        • tornson Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:28
          kontestatorbg napisał:

> To nie jest koniec SLD, to jest koniec przywódctwa Napieralskiego. Już powstał
          > pomysł żeby na szefa SLD przywrócić Millera ze znaczacym poparciem Kalisza
          Czyli ostry skręt w prawo, to oznacza definitywny koniec SLD, ci którzy mogliby poprzeć Kalisza czy Millera głosują i tak na PO.
      • ultimate.strike Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 08:58
        Palikot ma niewiele z lewicą wspólnego. To dość klasyczy liberalny populista.
    • trevik Oj nie!!! 10.10.11, 08:56
      Popełniasz tutaj ogromny błąd - w Polsce jest znacznie silniejsza postkomuna niż SLD i problem największy w tym, że mało kto tak ją postrzega, bo mało kogo ona obchodzi. To PSL i to na dzień dzisiejszy są większe szkodniki niż SLD, choćby nawet SLD Millera,

T.
      • agnostic5 Re: Oj nie!!! 10.10.11, 09:19
        trevik napisał:

> Popełniasz tutaj ogromny błąd - w Polsce jest znacznie silniejsza postkomuna ni
        > ż SLD i problem największy w tym, że mało kto tak ją postrzega, bo mało kogo on
        > a obchodzi. To PSL i to na dzień dzisiejszy są większe szkodniki niż SLD, choćb
        > y nawet SLD Millera,

Tutaj zgoda. PSL to drugi postkomunistyczny chwast. Nieźle się okopali na swoich pozycjach.
    • ultimate.strike Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 08:57
      Kto ma tą lewice budować?
    • agnostic5 Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:10
      Na pewno powrót Killera Millera odnowi oblicze SLD. Dobry poranny żarcik.
      Facet, który wpakował nas w wojny kolonialne i zezwolił na tajne więzienia CIA.
      • x2468 Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:13
        Największym przegranym jest partia która oficjalnie nie brała udziału w wyborach.Kościół Katolicki.Pomimo zmasowanej propagandy kościelnej jego czołówka w postaci pis przegrała.I to jest optymistyczna wiadomość.
    • jozef.moneta Plastuś abdykuje 10.10.11, 09:15
      www.tvn24.pl/-1,1720316,0,1,piekarska-grzegorz-w-tym-tygodniu-zlozy-dymisje,wiadomosc.html
      Żal mi tej Piekarskiej.
      • trevik Re: Plastuś abdykuje 10.10.11, 09:22
        Personalnie też szkoda mi Piekarskiej, ale z uwagi na układ sił politycznych w Polsce cieszę się, że mandatu nie otrzymała - SLD w ten sposób nie będzie miał nikogo z młodych do zastąpienia Napieralskiego. Proszę tylko nie startować tutaj z Olejniczakiem, bo on już się też "sprawdził",

T.
    • tornson Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 09:28
      agnostic5 napisał:

> To najlepsza wiadomość z 9 października.
      > W Polsce wreszcie skończyła się komuna!
      > Czas na budowę normalnej lewicy.
      A ta "normalna" to włażąca w dupę klechom czy neoliberałom, czy może jednym i drugim?
    • haen2010 To nie pogrzeb, to anihilacja SLD. 10.10.11, 09:32
      Liberalna lewica polska otrzymała wczoraj nowego leadera - Janusza Palikota.

Za parę miesięcy Ruch Palikota i SLD znikną z mapy politycznej. Powstanie coś o nazwie typu Nowoczesna Polska z całym spektrum środowisk liberalnych i lewicowych. Nawet nie chce mi się tego miszmaszu wymieniać - ale RP i SLD będą trzonem nowej, wielkiej partii.
    • agnostic5 Re: Pogrzeb SLD 10.10.11, 10:16
      Good bye, Lenin, a raczej Grzegorz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka