Dodaj do ulubionych

Transseksualista w Sejmie

10.10.11, 13:10
"Do Sejmu najprawdopodobniej dostała się też Anna Grodzka, która startowała w Krakowie z listy Ruchu Palikota. - Polska będzie miała jedyną transseksualną posłanką na świecie - podkreślają zagraniczne media."

Ale numer... Terlikowski chyba dostanie szału.
Obserwuj wątek
    • indeed4 O rany... 10.10.11, 13:13
      trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,10440148,Terlikowski___Polacy_zwariowali___O_Palikocie___Nie.html
      • obraza.uczuc.religijnych Re: O rany... 10.10.11, 13:15
        Widać red. Terlikowski był wczoraj rozżalony po usłyszeniu Słowa Bożego w świątyni przy dniu świętym.
        • freeartdesign Re: O rany... 10.10.11, 13:48
          Terlikowski niech lata do klechów dwadzieścia mszy dziennie odprawiać, z pewnoscią Bóg pomoże mu, he he he. Niech tylko nie wiesza się jak Lepper.
          • indeed4 Re: O rany... 10.10.11, 15:27
            Za co on go tak nienawidzi? Palikot to przecież jego były chlebodawca, Terlikowski pisał w Ozonie
          • 8macek Re: O rany... 10.10.11, 20:56
            freeartdesign napisał: Niech tylko nie wiesza się jak Lepper.
            a dlaczego nie? ja tam nie mam nic przeciwko:-)
      • full_marks Re: O rany... 10.10.11, 13:16
        Nie odpuszcze - przynajmniej ja - temu sk... i jego poplecznikom. I powiem krótko wstyd mi za tych, którzy zagłosowali na mendę w przebraniu trefnisia".

Więcej... trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,10440148,Terlikowski___Polacy_zwariowali___O_Palikocie___Nie.html#ixzz1aNP9XKBB

Jak ja nie cierpię Terlikowskiego.....q..a dlaczego w tym momencie muszę się z nim zgadzać?
        • boblebowsky Re: O rany... 10.10.11, 13:21
          full_marks napisał:

> Nie odpuszcze - przynajmniej ja - temu sk... i jego poplecznikom. I powiem k
          > rótko wstyd mi za tych, którzy zagłosowali na mendę w przebraniu trefnisia".

> ]
          >
          > Więcej... trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,10440148,Terlikowski___Polacy_zwariowali___O_Palikocie___Nie.html#ixzz1aNP9XKBB
          >
          >
          >
          > Jak ja nie cierpię Terlikowskiego.....q..a dlaczego w tym momencie muszę się z
          > nim zgadzać?

Bo masz pisdzielczą mentalność:))
          • full_marks Re: O rany... 10.10.11, 13:26
            boblebowsky napisał:

> full_marks napisał:
            >
            > > Nie odpuszcze - przynajmniej ja - temu sk... i jego poplecznikom. I po
            > wiem k
            > > rótko wstyd mi za tych, którzy zagłosowali na mendę w przebraniu trefnisi
            > a".

> > ]
            > >
            > > Więcej... trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,10440148,Terlikowski___Polacy_zwariowali___O_Palikocie___Nie.html#ixzz1aNP9XKBB
            > >
            > >
            > >
            > > Jak ja nie cierpię Terlikowskiego.....q..a dlaczego w tym momencie muszę
            > się z
            > > nim zgadzać?
            >
            > Bo masz pisdzielczą mentalność:))
            >

Ja się ciebie baranie nie pytam o twoja mentalność,więc daruj sobie te kretyńskie uwagi.
            • olga_w_ogrodzie Re: O rany... 10.10.11, 13:45

full_marks napisał:

> > Jak ja nie cierpię Terlikowskiego.....q..a dlaczego w tym momencie
              > muszę
              > > się z
              > > > nim zgadzać?
              > >
              > > Bo masz pisdzielczą mentalność:))
              > >
              >
              >
              >
              > Ja się ciebie baranie nie pytam o twoja mentalność,więc daruj sobie te kretyńsk
              > ie uwagi.

zadaleś pytanie, więc dostałeś odpowiedź.
              wg mnie, Boblebowsky ma rację - zgadzasz się z facetem, który obraża wyborców J. Palikota i jego samego - p. Terlikowski ewidentnie nie ma szacunku dla prawa ludzi do innych poglądów.
              taki brak szacunku nie raz i tu pokazywali/pokazują ludzie o mentalności wyznawców.
              a najwięcej z nich, to właśnie kaczyści i napieralszczycy.
              • full_marks Re: O rany... 10.10.11, 13:53
                olga_w_ogrodzie napisała:

>
                > full_marks napisał:
                >
                > > > Jak ja nie cierpię Terlikowskiego.....q..a dlaczego w tym momencie
                >
                > > muszę
                > > > się z
                > > > > nim zgadzać?
                > > >
                > > > Bo masz pisdzielczą mentalność:))
                > > >
                > >
                > >
                > >
                > > Ja się ciebie baranie nie pytam o twoja mentalność,więc daruj sobie te kr
                > etyńsk
                > > ie uwagi.
                >
                > zadaleś pytanie, więc dostałeś odpowiedź.
                > wg mnie, Boblebowsky ma rację - zgadzasz się z facetem, który obraża wyborców J
                > . Palikota i jego samego - p. Terlikowski ewidentnie nie ma szacunku dla prawa
                > ludzi do innych poglądów.
                > taki brak szacunku nie raz i tu pokazywali/pokazują ludzie o mentalności wyznaw
                > ców.
                > a najwięcej z nich, to właśnie kaczyści i napieralszczycy.

Zgadzam się tylko w kwestii oceny,że Palikot to menda.Wyraźnie zaznaczyłem,że Terlikowskiego nie cierpię a muszę się z nim zgodzić w tej ocenie.
                • olga_w_ogrodzie Re: O rany... 10.10.11, 14:04
                  full_marks napisał:

> Zgadzam się tylko w kwestii oceny,że Palikot to menda.Wyraźnie zaznaczyłem,że T
                  > erlikowskiego nie cierpię a muszę się z nim zgodzić w tej ocenie.

menda w znaczeniu wesz łonowa ?
                  to też kiepsko brzmi.
                  ale skoro wolisz taki rodzaj wyrażania siebie i swych poglądów, to nic mi do tego.
        • mietowe_loczki Re: O rany... 10.10.11, 13:22
          Bo strach przed Palikotem przybiera różne formy? :D
        • tacx Re: O rany... 10.10.11, 13:48
          > Nie odpuszcze - przynajmniej ja - temu sk... i jego poplecznikom. I powiem k
          > rótko wstyd mi za tych, którzy zagłosowali na mendę w przebraniu trefnisia".

Radio Terlikowski - Katolicki głos w Twoim domu.
          Nie wiem kto wymaga większej opieki ale zdecydowanie bardziej do rzeczy mówi Grodzka. Przynajmniej nikomu krzywdy nie robi a sprawia wręcz wrażenie osoby spokojnej i skromnej po prostu. Zupełnie przeciwnie niż Terlikowski
        • wanda43 Re: O rany... 10.10.11, 15:33
          Szanuj blizniego swego, jak siebie samego. Co ci ta kobieta zrobila, ze z taka nienawiscią do niej?
    • boblebowsky Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 13:24
      I dobrze, może do kołtuństwa coś w końcu dotrze.
      • full_marks Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 13:28
        boblebowsky napisał:

> I dobrze, może do kołtuństwa coś w końcu dotrze.

Ty się kołtunie uważasz za kogoś lepszego?
        • boblebowsky Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 13:35
          > Ty się kołtunie uważasz za kogoś lepszego?

Raczej nie, to domena partyjnych sekciarzy. Dlatego napisałem ci że masz pisdzielczą mentalność.
      • olga_w_ogrodzie Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 13:49

boblebowsky napisał:

> I dobrze, może do kołtuństwa coś w końcu dotrze.

bardzo dobrze.
        to mądra kobieta.
        świat to mało obchodzi kto tam jest w Sejmie polskim, ale cieszę się, jeśli ktoś jednak usłyszy,
        że w kraju uznawanym przez wielu za gniazdo kołtunerii i katolicyzmu z rodzaju nawiedzonego,
        wybrano do Sejmu takich ludzi jak pani Anna czy R. Biedroń. /ten ostatni chyba też ? nie jestem pewna.../
        • boblebowsky Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 13:58
          > bardzo dobrze.
          > to mądra kobieta.
          > świat to mało obchodzi kto tam jest w Sejmie polskim, ale cieszę się, jeśli kto
          > ś jednak usłyszy,
          > że w kraju uznawanym przez wielu za gniazdo kołtunerii i katolicyzmu z rodzaju
          > nawiedzonego,
          > wybrano do Sejmu takich ludzi jak pani Anna czy R. Biedroń. /ten ostatni chyba
          > też ? nie jestem pewna.../

Biedroń może mniej sensacyjnie bo jest tylko gejem:) Ale i tak to rewolucja, pierwszy oficjalny gej w polskim parlamencie. Chcąc nie chcąc ludziska się trochę oswoją.
    • indeed4 Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 15:33
      jak poprawnie należy mówić o tej pani/panu

www.tvn24.pl/-1,1720318,0,1,dobry-wynik-transseksualnej-grodzkiej-w-poboznie-katolickim-krakowie,wiadomosc.html
      • wanda43 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 15:34
        Pytanie nie na miejscu.
        • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 15:36
          Nie bardzo rozumiem - nie widzisz, że piszą raz tak, raz tak?
          • wanda43 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 15:58
            Czego nie rozumiesz? Imienia i nazwiska nie rozumiesz?
            • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 16:04
              Mnie o to pytasz? Czy światowe media, które dodają jeszcze coś przed nazwiskiem tej pani.
              Bez przesady.
              • indeed4 Czyli jednak "transseksualistka" :-P 10.10.11, 16:15
                www.tvn24.pl/-1,1720352,0,1,olimpijczyk--transseksualistka--ten--ktory-zatrzymal-anglie,wiadomosc.html
      • mietowe_loczki Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 15:44
        Ani tak, ani tak. Czy o jakimkolwiek innym pośle mówiono kiedykolwiek "heteroseksualista", a o posłance - "heteroseksualistka"?
        • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 15:57
          Ale sama widzisz że światowe media piszą "transseksualna posłanka", a przedrukowuje to za nimi GW.

Ok - już doczytałem, że kiedyś była Ryszardem i zakończyła proces zmiany płci w 2010, czyli finalnie jest "panią", myślałem, że jest na odwrót.

• chateau Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 16:30
            > myślałem, że jest na odwrót.

Jasne. Bo Anna to znane polskie imię męskie :p
            • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 16:41
              Nosz... a skąd ja mogę wiedzieć czy to jeszcze stare imię, czy już nowe?!
              • chateau Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:08
                Hmm... Z list wyborczych?
                • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:16
                  Hmm... jakich list wyborczych?
                  • chateau Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:21
                    Kandydata rejestruje się pod aktualnymi personaliami. Takie ułatwienie dla elektoratu.
                    • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:25
                      Coś podobnego! To rzeczywiście wielka nowina.

No i co dalej, kontynuuj, please - wywiesza się je w całym kraju?
                      • chateau Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:29
                        Do tego jeszcze nie doszło. Podobnie jak do wywieszania dyskutantów, którzy nie wiedzą o czym piszą. Albo udają, że nie wiedzą i uznają to za znakomity dowcip.
                        • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:35
                          Drogi chateau - powiem jasno, zapoznaj się z tematem, zanim zabierzesz głos, a swoje nawiedzone pogadanki dydaktyczne bądź łaskaw zachować dla swojej rodzinki.

Bez odbioru.
        • damakier1 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:01
          Myślę, że sama pani Anna jest za tym, by właśnie pisać o niej "transseksualistaka posłanka...", bo jednym z celów, dla których kandydowała było pokazanie, że świat nasz jest różnorodny pod wieloma względami i każdy w nim ma równe prawa, również do reprezentacji w sejmie.Dlatego w tym wypadku określenie "transseksualistka posłanka" jest synonimem sukcesu.
          Natomiast rozważanie "transseksualistka, czy transseksualista" z prymitywnym podtekstem "nie wiadomo baba, czy chłop?" - to oczywista żenada,
          • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:15
            Damo droga - wydawało mi się, że nawet ograniczonym, prymitywnym osobom wystarczająco jasno wyjaśniłem skąd moje wątpliwości, czy coś jeszcze jest dla ciebie niejasne? Słucham cię z uwagą, droga Damo.

www.gadu-gadu.pl/transseksualista-w-sejmie-czy-jestesmy-na-to-gotowi
            • damakier1 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 17:50
              ndeed4 napisał:

> Damo droga - wydawało mi się, że nawet ograniczonym, prymitywnym osobom wystar
              > czająco jasno wyjaśniłem skąd moje wątpliwości, czy coś jeszcze jest dla ciebie
              > niejasne? Słucham cię z uwagą, droga Damo.

Nie interesują mnie Twoje wątpliwości.
              • indeed4 Re: Transseksualistka czy transseksualista? 10.10.11, 18:04
                I wzajemnie.

B/o
    • gold-lachonuno jaki sejm tacy .......POsłowie :) 10.10.11, 15:35
      • boblebowsky Kołtun wypełzł.b/t 10.10.11, 15:40

• obraza.uczuc.religijnych Re: jaki sejm tacy .......POsłowie :) 10.10.11, 15:54
        Np. Tomasz Kaczmarek.
      • kzet69 Re: jaki sejm tacy .......POsłowie :) 10.10.11, 15:58
        Czemu obrażasz kobietę, której nawet na oczy nie widziałeś? Przy tobie to Ania Grodzka jest szczytem intelektu, mądrości i dobrego wychowania goldie...
        • czarnaab Re: jaki sejm tacy .......POsłowie :) 10.10.11, 16:21
          a ja powiem tak,
          Palikot i jego ludzie (w większości, np Kotliński) to nie moja bajka, ale akurat w przypadku pani Anny Grodzkiej nie mam najmniejszych zastrzeżeń, że dostała się do sejmu.

• prawie_magister Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 15:50
      indeed44 napisał: Polska będzie miała jedyną transseksualną posłanką na świecie - podkreślają zagraniczne media."
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 15:55
        Masz rację, stąd łapownik Tomasz Kaczmarek w sejmie.
        • prawie_magister Re: Transseksualista w Sejmie 11.10.11, 09:56
          łapownik... agent?
          a moze ta baba która była POsłem była łasa na łapówki i zakochała się w agencie.
          Tacy agenci są potrzebni, wtedy nie byłoby rycha zbycha i mira...
          a tej baby która tera wszła do sejmu?
          bedzie kimstraszyć dzieci, bo jakbyś ją ujrzał w nocy to byś dopiero miał stracha....
          ============--===========================
          Kto podniesie ręke na władze ...... niech wie, że ta ręka będzie mu odrąbana. - Józef Cyrankiewicz
          ---
          Nie wolno lżyć organów - Łukaszenko
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Transseksualista w Sejmie 11.10.11, 10:07
            Baba była łasa na łapówki, a Tomasz Kaczmarek wiedział, że jedyna szansa na karierę to dawanie łapówek.
            Taki Tomek był w CBA a mimo to byli Rychu i Miro (choć w dalszym ciągu nikt nie odpowiedział mi na pytanie jakie przestępstwo ci ludzie popełnili) też byli. Czyli podsumowując-tacy jak Kaczmarek są niepotrzebni.
      • boblebowsky Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 16:44
        A na czym ten wygłup polega twoim zdaniem?
        • prawie_magister Re: Transseksualista w Sejmie 11.10.11, 12:38
          że pozbierał dewiantów i inne odpryski społeczeństwa i chce stanowić prawo....
          brrrrrrrrrrrrr.
    • stanczyk-5 Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 16:53

Niemiec, Francuz i Żyd mieli za zadanie uprasować koszulę, zjeść bochenek chleba i wydymać kobitkę. Wszystko w 7 minut.

Pierwszy wyszedł Niemiec. Zaczął prasować koszulę. Uprasował, ale czasu wystarczyło mu zaledwie na kilka kąsnięć chleba.

Francuz zdążył wydymać kobitkę i zjeść połowę bochenka.

Żyd kazał kobicie prasować koszulę, a dymając ją od tyłu, zjadł spokojnie chlebek. 7 minut wystarczyło i wygrał!

Na konferencji prasowej Niemiec powiedział:

- U nas na pierwszym miejscu liczy się praca, później jedzenie.Jak zostanie trochę czasu, to się zabawiamy.

- Dla nas ważna jest zabawa - oświadczył Francuz. Potem należy pojeść frykasów a na końcu popracować.

Żyd zaś wyznał:

- U nas jest takie powiedzenie: jeśli nie wydymasz tego, co na ciebie pracuje, to jeść nie będziesz...

.. ktora kobitka byla Polka ?
      • snajper55 Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 18:00
        stanczyk-5 napisał:

> .. ktora kobitka byla Polka ?

Ty nią byłeś?

S.
    • pispisia Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 17:53
      Uważam, że nie należy tak jawnie dyskutować czyjeś anormali, czy gdyby pani Grodzka była garbata, też dyskutowalibyśmy o wielkości jej garbu?
      • indeed4 Re: Transseksualista w Sejmie 10.10.11, 18:10
        To napisz do TVN, żeby publicznie nie informowali o tym, że do Sejmu weszła transseksualistka i nie roztrząsano tego na antenie TOK FM ( i jak przypuszczam, wielu innych polskich mediów )
        Nie mówiąc już o światowej prasie, która o tym fakcie poinformowała szeroką opinię publiczną.
    • notozobaczymy Chyba pierwsza w Europie i jedyna aktualna 10.10.11, 18:08
      pierwsza na świecie była w nowej zelandii
      • indeed4 Re: Chyba pierwsza w Europie i jedyna aktualna 10.10.11, 18:17
        Pierwsza w Europie i to w kraju, który jest uważany za bastion katolicyzmu! Epokowe wyzwanie, zastanawiam się jak szybko Wojewódzki i Figurski powędrują na dywanik do REM, bo że nie wytrzymają i coś chlapną to pewne.
    • woda_woda I jak tam, indeed44, 10.10.11, 18:15
      zgadzasz się z panią Grodzką ?

"W swym programie wyborczym Anna Grodzka opowiada się za:
      zrównaniem praw osób LGBT i osób heteroseksualnych
      rozdziałem kościoła od państwa i zaprzestaniem finansowania związków wyznaniowych ze środków publicznych
      równymi szansami dla kobiet
      poprawą dostępności żłobków i przedszkoli
      podniesieniem płacy minimalnej i wyeliminowaniem umów śmieciowych
      zaprzestaniem finansowania działalności partii politycznych z budżetu państwa"
      • indeed4 Re: I jak tam, indeed44, 10.10.11, 18:18
        Szczerze mówiąc, wolałbym, żeby w swoim programie miała likwidację KRUS :-)
        • woda_woda Re: I jak tam, indeed44, 10.10.11, 18:21
          A o takiej jej propozycji co sądzisz: "zaprzestaniem finansowania działalności partii politycznych z budżetu państwa" ?
          • indeed4 Re: I jak tam, indeed44, 10.10.11, 18:29
            A relatywnie do KRUS jak duże to są wydatki?
          • ultimate.strike Re: I jak tam, indeed44, 11.10.11, 10:02
            > A o takiej jej propozycji co sądzisz: "zaprzestaniem finansowania działalności
            > partii politycznych z budżetu państwa" ?

To cofanie w rozwoju naszej demokracji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka