Dodaj do ulubionych

Tusk grilluje Pawlaka

21.10.11, 12:08
Grill jest firmy Miller&Co. Jednoczesnie gumofilce przekładają swoje zbiórki w celu okreslenia non possumus dla koalicji z platfusami. Ciekawie się dzieje w państwie polskim.

Ja się Tuskowi nie dziwię. Gumofilce to spekulanci, nepoci i złodzieje publicznego grosza na wielką skalę. Platfusy jakby bardziej umiarkowani. Tzw "chadecy" mogą razem z czarną mafią utonąć w tym mafijnym procederze.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Śmierdzisz Kopycińskim 21.10.11, 12:21
      M.
      • zoil44elwer Re: Śmierdzisz Kopycińskim 21.10.11, 12:28
        Stworzeniom w Pawlakowej zagrodzie bida nigdy nie dobodzie! Bo chłop potęgą jest i basta,wy ciu*e z miasta(ŻYWIOM Y BRONIOM Y KOMBINUJOM)!!/Pon(Tusk) sie bojom we WSI ruchu(Wesele-S Wyspiański)
      • haen2010 Re: Śmierdzisz Kopycińskim 22.10.11, 08:40
        Nie każdego stać na Armani Eau do Cologne. Na pewno platfusów i gumofilców.
        • mariner4 Inaczej 22.10.11, 09:09
          "To, co kompletnie nie udało się za rządów PiSLD Tusk realizuje z
          zadziwiającą łatwością, jakby od niechcenia. Wrażenie jest takie, że
          niczego nie robi.
          Ale to wielka polityka, jej kontynuacja przez następną kadencję
          sprawi, że Polacy będą na 3/4 tak bogaci, jak Niemcy.
          Ten rząd umie zarabiać państwową forsę i przekazywać ją obywatelom.
          Takie ma hobby. "

To Twoje gnido....
          M.
          • haen2010 Re: Inaczej 22.10.11, 09:20
            Ooo, czytam, że poranną mszę zaliczyłeś. Będziesz miał dobry dzień.
            • mariner4 Tylko na tyle Cię stać 22.10.11, 09:25
              Bo na to nie ma dobrej odpowiedzi.
              Mnie nie chodzi o Twoją zmianę preferencji, tylko o opluwanie dawnych przyjaciół.
              Jeżeli uważasz, że jesteś w porządku to się mylisz. Jesteś zwykłą kanalią.
              M
              • haen2010 Re: Tylko na tyle Cię stać 22.10.11, 09:41
                Nic nie poradzę, ze ciebie i tobie podobnych zaprogramowano w jednej tonacji. To są skomplikowane sprawy, a ja nie jestem psychiatrą. Powiedzmy, że mamy różną aksjologię, hierarchię wartości. I różny sposób oglądu tych samych spraw, faktow, wydarzeń i ludzi.
                • mariner4 Tobie nie zaprogramowano pojęcia "honor" 22.10.11, 10:00
                  M.
    • wkkr Co to za język? 21.10.11, 12:27
      Plugawym sprzedawczykiem jesteś heniek!
      • haen2010 Re: Co to za język? 21.10.11, 12:42
        No coż, każdy może uwierzyć, że klęska urodzaju trzciny cukrowej na Kubie spowodowała, że cukier mamy najdroższy na świecie. Jakoś cicho o tym przewale na kilkaset milionów.
        • wkkr Cukier mamy drogi przez spekulacje jednej 21.10.11, 12:45
          portugalskiej spółki.
          PS
          najprawdopodobniej :)
          • mariner4 Trzciniwy cukier jest o połowę tańszy 21.10.11, 15:21
            od buraczanego. Buraczany trzyma się tylko dlatego, że jest sponsorowany. W rezultacie biedne kraje nie mogą eksportować cukru tyle ile mogą, bo trzeba koniecznie dotować europejskiego bambra. Co jakiś czas rusza kogoś moralniak i organizuje koncerty na rzecz głodujących w trzecim świecie. Obrzydliwa hipokryzja. Ostatnio sporo woziłem cukru trzcinowego i wiem jak ten biznes działa.
            M.
            • taziuta Dobre! :) 21.10.11, 19:01
              mariner4 napisał:

> /.../ Ostatnio sporo woziłem cukru trzcinowego i wiem jak ten biznes działa.
              > M.

Ja ostatnio wożę diesla, więc idąc Twoim tokiem rozumowania, powinienem wiedzieć jak działa biznes naftowy? ;)
              • mariner4 Interesowało mnie to, miałem czas 21.10.11, 19:17
                i przyjaciół. Trochę poczytałem i wiem, że cukier buraczany jest dużo droższy. To nie trudno znaleźć.
                M.
                • taziuta Re: Interesowało mnie to, miałem czas 21.10.11, 19:30
                  mariner4 napisał:

> i przyjaciół. Trochę poczytałem i wiem, że cukier buraczany jest dużo droższy.
                  > To nie trudno znaleźć.

Na półce w Auchan 0,5 kilograma cukru trzcinowego kosztuje 2 razy tyle co 1 kg buraczanego.
                  Idź, sam się przekonaj. To nie trudno znaleźć. :)
                  • mariner4 Chodzi o brązowy (raw sugar) 21.10.11, 19:46
                    Wszędzie jest droższy, bo stanowi margines rynku. Ja go kupuję do drinków. Biały kryształ to nawet nie wiesz, kiedy jesz trzcinowy. Zresztą brązowy nie koniecznie musi być trzcinowy. Jest półproduktem, także w polskich cukrowniach. Z odpadowej melasy pędzi się potem rum. a rafinadę sprzedaje w sklepach.
                    Cukier trzcinowy surowy woziłem ostatnie lata z Gujany, Belize, Brazylii do cukrowni europejskich do dalszego przerobu. Miałem okazję rozmawiać zarówno z eksporterami, jak i importerami. Biały cukier to sacharoza i nie ma różnicy chemicznej pomiędzy buraczanym, a trzcinowym. Trzcinę cukrową zbiera się 2 x do roku, zawiera więcej cukru niż buraki i jest tańszy. Eksport z tych krajów hamują cła i kwoty eksportowe w krajach bogatych chroniących swoich rolników. Wyliczono, że kraje gdzie rośnie trzcina mogłyby pokryć zapotrzebowanie światowe. Nie kpij więc skoro nie znasz problemu.
                    M.
          • haen2010 Re: Cukier mamy drogi przez spekulacje jednej 21.10.11, 17:05
            Cukier mamy najdroższy dlatego, że moczymorda nazwiskiem Bury siedziała w Ministerstwie Skarbu i organizowała przewały. Ciekawe, że Kozienicami też się CBA nie zajęła?

Weźcie wy durne platfusy zimny okład na głowę, bo procesory od moherów wam zainstalowano.
            • taziuta Re: Cukier mamy drogi przez spekulacje jednej 21.10.11, 19:04
              haen2010 napisał:

> /.../
              > Weźcie wy durne platfusy zimny okład na głowę, bo procesory od moherów wam zain
              > stalowano.

Platfusów nie przekonasz. Powinieneś to sam dobrze wiedzieć, bo gdy jeszcze popierałeś PO, nic (co w złym świetle platfusów stawiało) do Ciebie nie docierało! ;)
    • dzi1a Re: Tusk grilluje Pawlaka 21.10.11, 18:52
      najwyższa pora odstawić gumofilców od bużetowej kasy ,zlikwidować KRUS , itd
    • zapijaczony_ryj To bardziej uczciwe niz szpiegowanie własnego 21.10.11, 19:06
      wicepremiera Leppera przez naczelnego idiotę phremiera!
    • lionold Re: Tusk grilluje Pawlaka - nie wszystko da się 22.10.11, 09:06
      łyknąć bez obróbki termicznej drogi Huyen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka