Dodaj do ulubionych

Debata Tusk - Schetyna

26.10.11, 10:38
Bardzo spodobał mi się pomysł jednego z blogerów, aby zorganizować debatę Tusk - Schetyna. Tusk przed wyborami opowiadał ze może debatować z każdym, niech wiec przeprowadzi debatę z głównym wrogiem w swojej własnej partii. To było by bardzo ciekawe nie tylko dla głosujacych na PO, ale również dla wszystkich którzy śledzą scenę polityczna, jakie są wizje i kierunki rzadzenia według Premiera i według jego "wewnętrznego opozycjonisty"

Swoją droga druga debata którą tez bym z checią zobaczył byłoby starcie Kaczyński - Ziobro na temat przyszłości PiSu
Obserwuj wątek
    • kosel_maruwi Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 10:48
      kontestatorbg napisał:

> Bardzo spodobał mi się pomysł jednego z blogerów, aby zorganizować debatę Tusk
      > - Schetyna. Tusk przed wyborami opowiadał ze może debatować z każdym, niech wie
      > c przeprowadzi debatę z głównym wrogiem w swojej własnej partii. To było by bar
      > dzo ciekawe nie tylko dla głosujacych na PO, ale również dla wszystkich którzy
      > śledzą scenę polityczna, jakie są wizje i kierunki rzadzenia według Premiera i
      > według jego "wewnętrznego opozycjonisty"
      >
      > Swoją droga druga debata którą tez bym z checią zobaczył byłoby starcie Kaczyńs
      > ki - Ziobro na temat przyszłości PiSu

O sprawach wewnatrz partyjnych dyskutuje sie w zaciszu gabinetow.

Co innego jak partia stoi na skraju rozlamu

Ziobro Kaczynski to moglaby byc ciekawa rozmowa ale nigdy do niej nie dojdzie.

JK uciekal juz przed debata z DT. Dlaczego mialby dyskutowac z Ziobrem ?
      To bylby wyrazny znak, ze jest o czym dyskutowac .
    • rccc media koncentruja sie na walce z PiS 26.10.11, 10:50
      problemy wewnatrz PO ich nie interesuja
      • kontestatorbg Re: media koncentruja sie na walce z PiS 26.10.11, 10:52
        Akurat tu PiS sam jest sobie winny że ze wszystkim lata do mediów
        • rccc Re: media koncentruja sie na walce z PiS 26.10.11, 10:55
          nie zartuj - widziales te tlumy reporterow wokol nie chcacego nic komentowac Mularczyka
      • zoil44elwer Re: media koncentruja sie na walce z PiS 27.10.11, 09:46
        Media nie interesuje nawet przyszłoroczny budżet państwa.Cisza nad trumną?
    • lump-1 Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 10:53
      kontestatorbg napisał:

> Bardzo spodobał mi się pomysł jednego z blogerów, aby zorganizować debatę Tusk
      > - Schetyna. Tusk przed wyborami opowiadał ze może debatować z każdym

Pomysł pozostanie pomysłem.
      Schetyna jest od wykonywania poleceń - jak mu się nie podoba to niech zakłada swoją partię.

> Swoją droga druga debata którą tez bym z checią zobaczył byłoby starcie Kaczyńs
      > ki - Ziobro na temat przyszłości PiSu

Jak wyżej- Ziobro ma taką samą funkcję jak Schetyna.
      • kosel_maruwi Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 11:18
        lump-1 napisał:

> Jak wyżej- Ziobro ma taką samą funkcję jak Schetyna.

Nie zupelnie.
        Tusk i PO po raz kolejny wybory wygrali. Tusk jest liderem ktory potrafi poprowadzic do zwycieztwa wiec jego pozycja jest mocna.
        JK po raz szosty przegral wiec chyba jest o czym dyskutowac.
        Czy na pewno jest liderem, ktory kiedys bedzie w stanie poprowadzic do zwyciestwa ?
        Watpie.
        • lump-1 Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 11:26
          kosel_maruwi napisał:

> JK po raz szosty przegral wiec chyba jest o czym dyskutowac.

To były moralne zwycięstwa.
          Panprezes po dyskusji z samym sobą wskaże winnych i ich wypier...z partii.

> Czy na pewno jest liderem, ktory kiedys bedzie w stanie poprowadzic do zwyciest
          > wa ?
          > Watpie.

Ja też i wcale mnie to nie martwi.
          • kosel_maruwi Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 11:35
            lump-1 napisał:

> > Watpie.
            >
            > Ja też i wcale mnie to nie martwi.

Ani mnie. Niech JK jak najdluzej.
            Inna sprawa to, ze w lepszy wynik Ziobry tez nie wierze.
            • lump-1 Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 11:38
              kosel_maruwi napisał:

> Inna sprawa to, ze w lepszy wynik Ziobry tez nie wierze.

Ten lepszy i to dużo lepszy wynik jest możliwy- efekt nowości/nowe nadzieje.
              Lepiej niech pozostanie jak jest.
              100 lat Panieprezesie- na stanowisku..:)
              • kontestatorbg Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 12:38
                Rozłam w PiSie = ok 15 % poparcia mniej dla PO
                • didjeridu Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 13:24
                  kontestatorbg napisał:

> Rozłam w PiSie = ok 15 % poparcia mniej dla PO

I kto te 15% otrzyma ?
                • lump-1 Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 14:15
                  kontestatorbg napisał:

> Rozłam w PiSie = ok 15 % poparcia mniej dla PO
                  Ja to widzę inaczej.
                  Rozłam w PIS to zysk PO- trudny do oszacowania.
                  Ziobro na czele PIS to + 10% dla PIS.
                  • kontestatorbg Re: Debata Tusk - Schetyna 27.10.11, 10:20
                    To sobie policz. Według analiz przedwyborczych twardy elektorat PO to ok. 19%. Ci pójdą zawze głosować ( przynajmniej na razie ) wszystko co ponad to jest labilne, z czego większosć poszła głosować na PO ze strachu żę niedobry PiS wygra wybory. Jak PiS się podzieli nie będą mieli żadnej motywacji aby na PO głosować, zwłaszcza że duża częśc jej wyborców wcale jej nie popiera, tylko głosuje na kretyńskie mniejsze zło
                    • lump-1 Re: Debata Tusk - Schetyna 27.10.11, 10:30
                      kontestatorbg napisał:

> To sobie policz. Według analiz przedwyborczych twardy elektorat PO to ok. 19%.

To teoretyczne rozważania - wybory się odbyły, znamy wyniki.
                      Pozostaję przy moim zdaniu.

> Jak PiS się podzieli nie będą mieli żadnej motywacji aby na PO głosować
                      > , zwłaszcza że duża częśc jej wyborców wcale jej nie popiera, tylko głosuje na
                      > kretyńskie mniejsze zło
                      Motywacje wyborców- temat rzeka.
                      Jak PIS się podzieli to każdy "PIS" dostanie < 10% i podzieli los SLD - stanie się politycznym folklorem bez szans nawet na role przystawki/ chyba, że na chwilę.

• dupetek :) 26.10.11, 12:44
      Musisz poczekać, do jakiś prawyborów! Zresztą wątpię żeby Schetyna pchał się przed Tuska. On jest świetnym aktorem drugiego planu i dobrze o tym wie.
    • mike.recz Chyba wykrakałeś Debatę Tusk - Schetyna ;) 26.10.11, 13:43
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,130116884,130116884,CBA_wkracza_do_MSWiA_i_policji.html
    • allspice Re: Debata Tusk - Schetyna 26.10.11, 14:02
      >niech wiec przeprowadzi debatę z głównym wrogiem w swojej własnej partii.<

To tylko medialna batalia:)
      "...Jestem do dyspozycji premiera Donalda Tuska - powiedział ustępujący marszałek Sejmu Grzegorz Schetyna. - Premier o tym wie, ja spokojnie czekam na koncepcję, na program, a także na propozycje personalne - zapewnił Schetyna"
    • zoil44elwer Re: Debata Tusk - Schetyna 27.10.11, 06:05
      Schetyna mający opinię bezwzględnego twardziela jest miękki i bujny jak gumowy penis Pal;ikota.Donek przesuwa w swojej grze na politycznej szachownicy tego hetmana jak pionka.
    • p.heniu W debacie Tusk - Schetyna moderatorem jest CBA n/t 27.10.11, 10:11

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka