Dodaj do ulubionych

PiS jak PZPR

04.11.11, 08:25
Wszystko już było. Kult jednostki, "Jedność moralno polityczna", socjalizm tak, wypaczenia nie.
Oni niczego nowego nie wymyślili.
Jak się słucha nawet "Ziobrystów" to niemal w każdym zdaniu podkreślają: "z Jarosławem Kaczyńskim na czele", który już pełni rolę jak dawny I sekretarz KC. Są posiedzenie "Biura politycznego" i niebotyczne wręcz lizusostwo.
Jak demokracja w całym kraju ma być taka jak w PiS, to trzeba ich tępić "na morzu, na lądzie i w powietrzu".
M.
Obserwuj wątek
    • kontestatorbg Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 08:31
      A najśmieszniejsze w tym wszystkim że jak w swoim poście zmieniasz PiS i wpiszesz PO to bedzie tak samo pasowało
    • mariner4 Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 08:39
      jak w PiS nie ma. Co nie znaczy, że tam panuje demokracja. Ale ja się zwyczajnie PiSu boję, Oni nie zawahają się przed niczym. Jedyne co ich powstrzymuje to brak całkowitej bezkarności.
      M.
      • zoil44elwer Re: Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 10:39
        mariner4 napisał:

> jak w PiS nie ma. Co nie znaczy, że tam panuje demokracja. Ale ja się zwyczajni
        > e PiSu boję, Oni nie zawahają się przed niczym. Jedyne co ich powstrzymuje to b
        > rak całkowitej bezkarności.
        > M.

Miękki lider Grześ Nn i co się stało z SLD? Władza,miłość i pogarda musi być twarda! Bo jak masz miękkie serce to doopę musisz mieć twardą.
      • kontestatorbg Re: Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 10:42
        W PO nie ma kultu jednostki???????

A kiedy ktoś oficjalnie coś złego na Donalda powiedział?? Za to pamietam tyrady ministra Nowaka o geniuszu i że Donald ma jakies dary od Boga ( mogę przekręcić bo nie pamietam dokładnie ale coś w ten deseń )
        • didjeridu Re: Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 11:00
          kontestatorbg napisał:

> W PO nie ma kultu jednostki???????
          >
          > A kiedy ktoś oficjalnie coś złego na Donalda powiedział??
          #
          Za niekwestionowoanego lidera mozna uznac tego ktory prowadzi do zwyciestwa.
          Ten kto 6 razy z rzedu przegrywa to doopa nie lider i nie widze powodu by wreszcie ktos powiedtzial, ze krol jest nagi
          • kontestatorbg Re: Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 11:12
            > Ten kto 6 razy z rzedu przegrywa to doopa nie lider i nie widze powodu by wresz
            > cie ktos powiedtzial, ze krol jest nagi

Tego nie kwestionuję, ale tez nie dam sobie wcisnąc kitu, że Tusk nie ma w Platformie swojego statusu pierwszego sekretarza, bo tak naprawde decyduje o wszystkim niemal jednoosobowo
            • didjeridu Re: Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 11:27
              kontestatorbg napisał:

> Tego nie kwestionuję, ale tez nie dam sobie wcisnąc kitu, że Tusk nie ma w Plat
              > formie swojego statusu pierwszego sekretarza, bo tak naprawde decyduje o wszyst
              > kim niemal jednoosobowo

Ma mocna pozycje, bo jest skuzeczny i wygrywa a skad bierze sie mocna pozycja wiecznie przegrywajacego JK ?
              Dlaczego nie dopuszcza nawet do dyskusji.
              Nie lubie Ziobry ale to jak go traktuje Jarek "umiem tylko przegrac" Kaczynski to jest ponizej krtyki.
            • zoil44elwer Re: Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 11:38
              kontestatorbg napisał:

> > Ten kto 6 razy z rzedu przegrywa to doopa nie lider i nie widze powodu by
              > wresz
              > > cie ktos powiedtzial, ze krol jest nagi
              >
              > Tego nie kwestionuję, ale tez nie dam sobie wcisnąc kitu, że Tusk nie ma w Plat
              > formie swojego statusu pierwszego sekretarza, bo tak naprawde decyduje o wszyst
              > kim niemal jednoosobowo

Tusk chce nawet jednoosobowo kierować Polską i Polakami./poparcie 39 % z 48 % uprawnionych do głosowania to poparcia uprawnionych do głosowania 5 milionów.Z liczby 38 milionów mieszkańców Polski ,PO poparło ok 8 %!!!Słaba legitymacja do rządzenia!
              • didjeridu Re: Takiego kultu jednostki w PO 04.11.11, 11:48
                zoil44elwer napisał:

> Słaba legitymacja do rządzenia!

39% to calkiem dobry wynik.
                Na frekwencje nie bylo wplywu.
                No ale nawet jak uwazasz ze to slaba legitymacja to nikt lepszej nie dostal i pewnie predko nie dostanie. Twoja teoria o prawie serii jakos sie nie sprawdzila. I dobrze.
              • mariner4 Wiesz jakie było poparcie dla PO 04.11.11, 11:54
                wśród niemowląt? Podziwiam Cię.
                M.
    • lionold Re: "tępić ich na morzu, na lądzie i w powietrzu". 04.11.11, 09:09
      Takoż pod ziemią, w makro - i mikro kosmosie, we śnie i na jawie.
      • mariner4 Amen 04.11.11, 10:18
        M.
    • zapijaczony_ryj Raczej Prezes jak I szy sekretarz 04.11.11, 09:13
      Maksimum wadzy
    • olo-x Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 09:25
      Jak pamiętam to PZPR była kierująca i wiodącą partią narodu polskiego w budownictwie PRL-u. Wydaje mi się że partia która obecnie na siłę stara się być u władzy ( a jest obecnie w opozycji) musi być teraz i w przyszłości partia wiodąca i kierującą a więc historia lubi się powtarzać .
    • boblebowsky Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 09:26
      mariner4 napisał:

> Wszystko już było. Kult jednostki, "Jedność moralno polityczna", socjalizm tak,
      > wypaczenia nie.
      > Oni niczego nowego nie wymyślili.
      > Jak się słucha nawet "Ziobrystów" to niemal w każdym zdaniu podkreślają: "z Jar
      > osławem Kaczyńskim na czele", który już pełni rolę jak dawny I sekretarz KC. Są
      > posiedzenie "Biura politycznego" i niebotyczne wręcz lizusostwo.
      > Jak demokracja w całym kraju ma być taka jak w PiS, to trzeba ich tępić "na mor
      > zu, na lądzie i w powietrzu".
      > M.

Teraz to już moim zdaniem efekt cynicznej kalkulacji na pozyskanie części wyborców PIS do nowego projektu politycznego. A nie można tego zrobić plując na wielkiego wodza.
      • dystans4 Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 11:20
        Dokładnie tak. Może być z tego jakaś korzyść dla kraju.
        Pozdrowienia
        bul.
        • boblebowsky Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 12:21
          dystans4 napisał:

> Dokładnie tak. Może być z tego jakaś korzyść dla kraju.
          > Pozdrowienia
          > bul.

Nie wiem jakiej korzyści myślisz i co takiego dobrego możemy zyskać dzięki pisowskim szmondakom.
          • dystans4 Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 14:46
            Mogą poprzeć reformę finansów - KRUS i inne przywileje. To byłoby dobre.
            Słuchałem Ojca Dyrektora i zrozumiałem, że raczej trzyma z Kaczyńskim.
            To może rebelianci, bez poparcia Ojca Dyrektora, zdecydują się na poparcie reform. To może być ich szansa. Choć nie wiem, czy na to pójdą. Raczej wątpię.
            bul.
    • didjeridu Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 09:32
      mariner4 napisał:

> Wszystko już było. Kult jednostki, "Jedność moralno polityczna", socjalizm...

Jeszcze troche i bedzie: "sztandar wyprowadzic"

• aaneta Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 10:00
      mariner4 napisał:
      > Jak się słucha nawet "Ziobrystów" to niemal w każdym zdaniu podkreślają: "z Jar
      > osławem Kaczyńskim na czele"

Ale oni nie mówią tego poważnie, słychać to wyraźnie. Kpią w żywe oczy. Jak wczoraj Kurski u Gugały.
    • allspice Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 10:03
      Kaczyński zawsze marzył o funkcji I sekretarza - założył sobie partię i w niej rządzi za
      publiczne pieniądze. Zero odpowiedzialności i dużo rozrywki - egzekutywa,rzecznik
      dyscypliny partyjnej,komitet polityczny,antydemokratyczny statut - dobre sprawdzone wzory:)
    • zoil44elwer Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 11:02
      Komuniści(PZPR) mimo wszystko kierowali się zasadą kolektywu.Kościół rzymsko-katolicki to dyktatura 1 człowieka-papieża.Kościół trwa ponad 2 tys lat a komunizm padł po niespełna 100.Lew na czele stada baranów zapewnia porządek w stadzie,Baran na czele stada lwów(członków) to burdel w stadzie i stado się rozpierzchnie.
      • didjeridu Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 11:06
        zoil44elwer napisał:

>Lew na czele stada baranów zapewnia porządek w stadzie,
        > Baran na czele stada lwów(członków) to burdel w stadzie i stado się rozpierzchn
        > ie.

A co w przypadku barana na czele stada baranow ?
        • mariner4 Baran alfa! 04.11.11, 11:08
          M.
        • zoil44elwer Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 11:09
          Szybciej idą na rzeż.
      • mariner4 Wiesz jakka jest najkrótsza definicja kolektywu? 04.11.11, 11:07
        - My!
        A kliki?
        - Oni!
        I tak to było w PRL.
        Teraz też tak jest, tylko "kolektywów" i "klik" jest więcej.
        M.
        • zoil44elwer Re: Wiesz jakka jest najkrótsza definicja kolekty 04.11.11, 11:12
          Jednostka jest niczym! Kolektyw jest wszystkim!(To chyba Majakowski)
    • lump-1 Re: PiS jak PZPR 04.11.11, 11:13
      Pasuje do każdej partii nie tylko do PIS i Panaprezesa.
      • mariner4 Być może, ale nie słyszałem tylu słów 04.11.11, 11:19
        uwielbienia dla prezesa jak w PiS.
        M.
        • dystans4 Re: Być może, ale nie słyszałem tylu słów 04.11.11, 11:23
          Jakubiak wyrzucona z PiS wciąż stawiała się w roli podnóżka Prezesa. Tak samo, jak komuniści w czasie stalinowskich czystek lat trzydziestych. Ten sam rdzeń osobowości.
          buldog.
        • lump-1 Re: Być może, ale nie słyszałem tylu słów 04.11.11, 11:24
          "Tusk jest dotknięty geniuszem przez Boga."
          Nowak.

Jakby poszukać to okaże się, że wazeliniarstwo jest obecne w każdej organizacji.
          • mariner4 Slyszałem, ale nie 04.11.11, 11:27
            kilka razy dziennie jak w PiS.
            Nie widzisz tego?
            M.
            • lump-1 Re: Slyszałem, ale nie 04.11.11, 11:31
              Możemy spierać się w sprawie natężenia zjawiska ale fakt pozostaje faktem.
              Partia = Wódz- wokół wodza dwór + reszta.
              Im ktoś bardzie włazi w d.... tym ma lepsze widoki na przyszłość- stanowiska, miejsce na liście itd.

• mariner4 O PO słyszy się najczęściej 04.11.11, 11:37
                z 2 ręki. Od dziennikarzy, przeciwników itp. Czasem tylko wychyli się np taki Nowak. Natomiast lizusostwo wobec wodza w PiS widzi się codziennie z pierwszej ręki.
                Jest jeszcze jedna przyczyna. Gdyby jedna partia była typu wodzowskiego, a jej główny przeciwnik całkowicie demokratyczna, to ta rządzona twardą ręką zjadła by na drugie śniadanie tą demokratyczną.
                M.
                • lump-1 Re: O PO słyszy się najczęściej 04.11.11, 11:42
                  Zgadzam się - członkowie organizacji aby była skuteczna muszą się pogodzić z ograniczeniem demokracji.
                  Mądrzy członkowie organizacji liżą d..... szefom w sposób bardziej dyskretny..:)
                  • mariner4 Nie wiem jak to jest w partiach. 04.11.11, 11:52
                    Ja lizusów zawsze traktowałem nieufnie. Prawie całe zawodowe życie byłem u góry. Nie cierpiałem donosicieli i lizusów. Bo kto donosi do mnie ten donosi na mnie. Proste?
                    Ja myślę że w gruncie rzeczy partyjni wodzowie pogardzają lizusami.
                    M.
                    • lump-1 Re: Nie wiem jak to jest w partiach. 04.11.11, 11:59
                      mariner4 napisał:

> Ja myślę że w gruncie rzeczy partyjni wodzowie pogardzają lizusami.

Jedni tak a inni nie.
                      To zależy od człowieka- niektórzy lubią słuchać, że są idealni, najmądrzejsi, genialni itd..

• kotek.jaroslawa hobby 04.11.11, 11:54
      I pociągiem też lubi jeździć.
      • mariner4 Jak Kim? 04.11.11, 12:22
        Nie wykluczone...
        M.
        • didjeridu Re: Jak Kim? 04.11.11, 12:26
          mariner4 napisał:

> Nie wykluczone...
          > M.

Pociag sie nie rozpadnie zahaczajac o brzoze
          • mariner4 Bo samoloty dla VIPów szczególnie pilotowane 04.11.11, 12:29
            przez wojsko powinny być pancerne, żeby ich byle brzoza nie rozwaliła. Ale co ja mówię! Nawet dąb nie powinien dać rady.
            M.
    • tornson Skończcie w końcu wycierać sobie mordy PZPRem, 04.11.11, 14:13
      żałośne prawoskręty, bo żadna z tych śmiesznych współczesnych polskich partyjek, włącznie z SLD, nie dorasta jej do pięt.
      • mariner4 PZPR to zdrajcy 04.11.11, 14:15
        Towarzyszu czekisto.
        M.
        • tornson A kogo oni zdradzili, żałosny narodowcu? 04.11.11, 14:32
          • mariner4 Ja narodowiec?????? 04.11.11, 14:36
            Odbija Wam towarzyszu czekisto!
            M.
            • tornson Teksty o jakiejś niby-zdradzie ze strony PZPR 04.11.11, 14:45
              może wysmodzić tylko narodowiec.
              • mariner4 A może Ty tatusia bronisz? 04.11.11, 14:47
                Wtedy to by było zrozumiałe.
                M.
                • wkkr dziadka pewnie też n/t 04.11.11, 14:51
              • wkkr mari nie jest narodowcem 04.11.11, 14:49
                za to ty tomson jesteś idiotą.
                Takim typowo leninowskim pożytecznym idiota.
                • mariner4 Tak to już jest 04.11.11, 14:57
                  Moja rodzina jest pół na pół. Część nazwijmy to PiSowska i część POwska.
                  Dla jednych jestem "komuchem", dla drugich skrajną "prawicą" Nio wiec kim k.... jestem?
                  Ja wiem na szczęście.
                  Dla thornsona każdy kto nie jest ortodoksyjnym komunista jest narodowcem. Dla innych każdy kto nie jest skrajnym prawicowcem, jest komuchem. A gdzie środek?
                  W większości, jak zwykle.
                  M.
      • wkkr [...] 04.11.11, 14:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka