piq
29.11.11, 19:36
...i chociaż jestem dość sceptyczny wobec Unii Europejskiej, to muszę powiedzieć jedno:
D O S K O N A Ł E !
Wykorzystał cały magazynek, każda kulka trafiała precyzyjnie w cel, a na dodatek wykorzystał doskonale nasze położenie poza strefą ojro, żeby zaproponować porządki wewnątrz tego, w czym nie bierzemy bezpośredniego udziału.
Na dodatek podyktował warunki polskiego wsparcia dla reformy strafy euro w postaci wszystkiego tego, na czym nam zależy, a więc samodzielności i suwerenności w kwestiach poruszanych w tej nieszczęsnej karcie praw podstawowych, a więc obyczajowych, światopoglądowych i podatkowych, czyli ograniczenie dyktatu Brukseli w tych dziedzinach.
No i oczywiście nowy traktat europejski, znoszący nieszczęsne ustalenia lizbońskie, które tak kompromitująco przegrali Kaczyńscy.
Kaczyński powinien zamknąć głupi dziób i przestać szczekać, bo jego rząd ani w jednym procencie nie było stać na taką akcję. Jestem dumny, bo Polska, która bez zahamowań wtrąca się w sprawy, poza którymi została postawiona - i zagrywa bodiczkiem w stosunku do takiej Wielkiej Brytanii czy Niemiec, a to wszystko z głową, koncepcją i godnością, to Polska która pokazuje - i ma - prawdziwą siłę.
Majstersztyk!!!!! Bredzińskie jojo i to kaczyńskie byle co powinno się zamknąć i się wstydzić, a nie powrzaskiwać i popluwać jak pijana przekupa. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i biję brawo.