Dodaj do ulubionych

Oriana Fallaci o Wałęsie

18.01.12, 10:13
wiadomosci.wp.pl/title,Slynna-dziennikarka-o-Walesie-to-prozny-ignorant,wid,14174024,wiadomosc.html
Natychmiast zorientowała sie co to za próżne, puste indywiduum. Intelekt szewca, horyzonty nornicy a bufon tak nadety swoją megalomanią, ze Mussolini to przy nim spłoniony żak
Ten chorobliwy pyszałek jest hybryda mostowiczowskiego Dyzmy z molierowskim panem Jourdain z elementami Jakuba Szeli i kieszonkowca tramwajowego.
Obserwuj wątek
    • ayran Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 10:25
      No proszę. Wałęsa powiedział - "zostanę prezydentem", a Fallaci pomyślała sobie "co on wygaduje?". No i jak to zwykle kobiety, zwłaszcza Włoszki, zwłaszcza dziennikarki, zwłaszcza Oriana Fallaci - miała rację.
      • srul Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 10:51
        Ocena dotyczyła charakteru, horyzontów intelektualnych( a raczej ich braku), pospolitej ignorancji właściwej prostym cwaniakom. Nie była recenzją dealu z komuchami którego plon- posadzenie Dyzmy -Jourdaina na stolcu prezydenckim- nie wymagało szczególnie wizjonerskich kwalifikacji od kogoś kto w tym uczestniczył.
        • kontestatorbg Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 14:36
          W sumie nic nowego. Wystarczy posłuchac jak Wałęsa zaczyna mówić " Ja wywalczyłem" "Ja obaliłem" "Ja wygrałem"

3 miliony ludzi należało do Solidarności ale komunizm obalił sam Wałęsa

Wiec pomimo ogromnych zasług których nikt mu nie odbiera ( przynajmniej nikt przy zdrowych zmysłach ) to jako człowiek Wałęsa jest jednym wielkim chodzacym bufonem
    • lionold [...] 18.01.12, 10:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nazimno Bardziej moglaby zainteresowac sie Berlusconim. 18.01.12, 10:41
      Pokazalaby swoj "pazur lwicy dziennikarstwa".
    • rzewuski1 Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 10:47
      kolejny dowód ze stan wojenny był słuszny
      przewodniczący solidarności marzył o prezydenturze
      w marcu 1981
      • srul Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 10:59
        Bufon ma to do siebie, że zawsze wyobraża sobie siebie jako kopułę wszelkiego stworzenia, na Olimpie. Nic więc dziwnego, ze oberpyszałek sytuował się właśnie na tym stanowisku. Zresztą z pewnoscią pracodawcy zSB rysowali przed nim taką wizję, bazując właśnie na jego patologicznej megalomanii, miłości własnej i upodobaniu do błysków fleszy ogniskujacych się na jego majestacie. Charakterologicznie został bezbłędnie rozpracowany, zrobiłby wszystko byle być w centrum zainteresowania, okadzany przez szwadrony lizusów, pochlebców.
        • zatag Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 11:03
          Wałęsa nie jest bufonem. Udaje pewnego siebie i dobrze mu to wychodzi.
          A Fallaci to była taka włoska Stokrotka. Znana z tego, że była znana.
          • srul Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 11:07
            zatag napisał:

> Wałęsa nie jest bufonem

:))))

Zostanie złożony w Sevres jak absolutny i niedościgniony wzór BUFONA i BUCA
        • sclavus Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 19:58
          Miło przeczytać, że obaj Kaczyńscy mieli takie szerokie powiązania z SB... :D
      • 1tobi [...] 18.01.12, 14:23
    • zgred-zisko Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 10:49
      Nieboszczka Fallaci mogła mieć swoje zdanie. Alle Wałęsa ma tę przewagę, że ciągle żyje.
      • srul Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 11:23
        zgred-zisko napisał:

> Nieboszczka Fallaci mogła mieć swoje zdanie. Alle Wałęsa ma tę przewagę, że cią
        > gle żyje.

Niestety
    • fractale Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 11:09
      Wierzysz temu staremu komuchowi Passentowi?;)
      • remez2 Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 11:16
        fractale napisał:

> Wierzysz temu staremu komuchowi Passentowi?;)
        Po stokroć bardziej niż facetowi, który zmontował prowokację wobec premiera rządu.
        • fractale Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 11:25
          Cieszy mnie że się zgadzamy w ocenie niepolitycznego Mario Kamińskiego.
        • baabeczka Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 11:27
          Szkoda,ze nie pogadala sobie z najwiekszym prezydentem wszechczasow,
          to byl dopiero bufon nad bufony, nie mowiac o jego szanownym "przeprosic " bracie,
          ech, zal,ze juz nie da rady...
    • zatag Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 12:00
      Wałęsa walczył o wolność, strajkował, siedział w komunistycznym więzieniu. Tylko jakiś gupi srul może to poważać. Możesz na niego pluć, bo masz kompleks niższości, ale nie dorastasz mu do pięt.
      • remez2 Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 12:04
        > siedział w komunistycznym więzieniu
        Serio? Kiedy?
        • zoil44elwer Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 14:04
          remez2 napisał:

> > siedział w komunistycznym więzieniu
          > Serio? Kiedy?

W 81 i 82,Arłamów!
          • remez2 Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 14:13
            zoil44elwer napisał:

> remez2 napisał:
            >
            > > > siedział w komunistycznym więzieniu
            > > Serio? Kiedy?
            >
            > W 81 i 82,Arłamów!
            To było gorsze niż Guantánamo. dla strażników.
      • srul [...] 18.01.12, 12:06
    • agnostic5 Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 12:36
      To ja obalyłem komunę. To ja bendem prezydentem.

Fallaci bardzo zależało na wywiadzie, a ja miałem wielki strajk i nie mogłem z nią rozmawiać. Ona wszystkie argumenty złożyła i ostatni argument to: "Panie, jak Pan śmie, ja tyle książek napisałam, z królami rozmawiałam - nikt mi nie odmawiał, a Pan mi odmawia", a ja powiedziałem Orianie Fallaci, że nie czytałem żadnej jej książki i mam ją gdzieś - Lech Wałęsa
    • zatag Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 12:37
      Gdyby nie Wałęsa, to Polska byłaby teraz drugą Koreą Płn.
      Co prawda tzw. wolność niektórych rozczarowuje, ale to ich problem.
      Jak sens pluć na starszego, zasłużonego dla kraju i demokracji człowieka?
      • srul Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 12:40
        zatag napisał:

> Gdyby nie Wałęsa, to Polska byłaby teraz drugą Koreą Płn.
        > Co prawda tzw. wolność niektórych rozczarowuje, ale to ich problem.
        > Jak sens pluć na starszego, zasłużonego dla kraju i demokracji człowieka?

Jeśli nie wyjdziesz z tego umysłowego żłobka, nigdy nic nie zrozumiesz, osesku intelektualny.
        przestań serwować te puste frazesy, to dobre dla dzieci.
        • erte2 Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 14:21
          srul
          Może i Lech Wałęsa jest zarozumiały. Może i niedouczony. Noże i egocetryczny. Ale tak się złozyło że to Lech Wałęsa jest znany na całym świecię jako symbol obalenia komunizmu, że to Lech Wałęsa był przez całe lata synonimem oporu i "ośrodkiem krystalizacj" wolnej Polski, że to Lech Wałęsa w słynnej debacie rozjechał Miodowicza, że to Lech Wałęsa był prezydentem Polski (tak jak przewidział) i że to Lech Wałęsa wreszcie jest laureatem pokojowego Nobla. I że to Lechowi Wałęsie będą stawiać pomniki.
          A na twoim nagrobku z lastriko, gdzieś w kącie cmentarza w Sfornych Gaciach będzie napisane "srul".....
          • srul Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 18:19
            erte2 napisał:

> srul
            > Może i Lech Wałęsa jest zarozumiały. Może i niedouczony. Noże i egocetryczny. A
            > le tak się złozyło że to Lech Wałęsa jest znany na całym świecię jako symbol ob
            > alenia komunizmu,

Powszechnie wiadomo jak płytkie i powierzchowne są wyobrazenia przeciętnego europejczyka czy amerykanina na temat Polski. Kapuś został wykreowany na bożka, symbol, ikonę. Ten mit jest nie do ruszenia. Tak jak nie do ruszenia jest mit o polskich ułanach szarżujących na szwabskie czołgi, o "polskich" obozach zagłady, o spacerujących po warszawie białych niedźwiedziach. Wałek to tak samo kojarzony produkt medialnej promocji jak polish vodka, polish kielbasa, Małysz i Wojtyla. To popkultura, konfekcja, brand. Świadomość powszechna jest w istocie nieswiadomością. Nikt tam przecież nie bedzie wgłębiał sie w niuanse. Wbili im do małych rozumków, ze Wałęsa wielkim bohaterem jest i basta. McDonaldyzacja świadomości jest procesem postępujacym i powszechnym
            Fakt że głębsza wiedza generalnie nie jest masom dostępna a królują prymitywne skojarzenia i wtłoczone medialnie kalki, nie oznacza, ze mamy sie degradować do poziomu ciemnej większości.
            • erte2 Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 21:55
              srul
              Chłoptasiu - żebyś nie wiem jak się natężał to nie wydolisz. Możesz sobie codzień kąpać się w plwocinach którymi obrzucają Wałęsę różne zyzaki, wyszkowskie czy kaczyńskie, możesz żywić się ich rzygowinami, możesz w chórku podobnych tobie cichutko popiskiwać w trawie sądząc że wasze głosiki coś zmienią.
              Otóż nie zmienią. Ani ty, ani tacy jak ty nie zmienicie historii w której imię Lecha Wałęsy jest zapisane złotymi literami, i o którym nasze wnuki i prawnuki będą się uczyć jako o jednym z najważniejszych ludzi dwudziestego wieku - o tym który ukręcił łeb czerwonej hydrze i przywrócił normalność.
              Mieliśmy szczęście - w dwudziestym wieku było dwóch wielkich Polaków: Józef Piłsudski i Lech Wałęsa. I obydwaj dokonali niemożliwego.
              A ty srulku jesteś tym kim jesteś, wyglądasz jak wyglądasz i masz to co masz. I chcesz czy nie chcesz - musisz się z tym pogodzić.
            • zoil44elwer Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 22:12
              Polskie legendy czyli mity-kity.Np bohaterska szarża szwoleżerów pod Samosierrą! Szarża na kogo,ano na powstańców hiszpańskich w duchu polskiego hasła"Za wolność Naszą i Waszą"!?
    • dupetek No i co z tego? 18.01.12, 14:27
      Poczytaj sobie opinie znanych ludzi o Kaczyńskich, a o jednym z nich szczególnie!!!

ps. Dzięki Wałęsie możesz sobie teraz popluwać na forach i nie tylko, a Kaczyński/mitoman chciałby Ci to odebrać!!
    • zoil44elwer Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 14:51
      "Ten analfabeta i bufon,został przez Kościół(ks Jankowski?) obsadzony w roli lidera robotników(stoczniowców) tak jak reżyser obsadza główne role aktorami pasującymi do jego koncepcji"(O Fallaci)
    • ukos No a ty jesteś tylko srul 18.01.12, 14:54
      srul napisał
    • noilemozna [...] 18.01.12, 15:45
      • x2468 Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 16:52
        Dodam tylko ze żaden z was nienawistników z srulem na czele nie ma szans prezydenta Walese w d....pocałować.Za mali jesteście.
        • srul Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 18:21
          x2468 napisał:

> Dodam tylko ze żaden z was nienawistników z srulem na czele nie ma szans prezy
          > denta Walese w d....pocałować.Za mali jesteście.

Rzeczywiście, nie mam szansy, przebicie się przez odór bijacy od tej persony jest niewykonalne. On natomiast moze pocałowac mnie, pod warunkiem że dokładnie wytrze sobie to miejsce w którym uczciwy człowiek ma twarz.
          • x2468 Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 19:04
            Nie zrozumiałeś.Z tym masz zresztą zawsze problemy.Nie jesteś godzien całowania d...... p. Prezydenta.Jasne?
            • srul Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 20:22
              x2468 napisał:

> Nie zrozumiałeś.Z tym masz zresztą zawsze problemy.

Tak, zawsze:)) Nie rozumiem, na przykład, jak mozna być takim głąbem jak ty.

Nie jesteś godzien całowania
              > d...... p. Prezydenta.Jasne?

Tak, łaskawco. Widze, ze poważnie uraziłem delikatną sferę twoich uczuć religijnych.
              BTW miejsca przy jego sempiternie są zajete przez czopkoidalne twory takie jak ty. Zawsze łase na ponętne krągłości byłego wałęsy.
              • x2468 Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 20:35
                Biedny Srulku ty nie jesteś zdolny kogokolwiek urazić Możesz jedynie wywołać uśmiech politowania. Jeszcze raz ci powtórzę.Nie jesteś godzien małe bezimienne zero.
                • srul Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 20:46
                  x2468 napisał:

> Biedny Srulku ty nie jesteś zdolny kogokolwiek urazić Możesz jedynie wywołać uś
                  > miech politowania. Jeszcze raz ci powtórzę.Nie jesteś godzien małe bezimienne z
                  > ero.

Zgoda, obrazic można kogoś. Trudno obrazic coś, coś takiego jak ty, misiu o małym rozumku.
                  • x2468 Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 20:50
                    Żebyś ty Srulku choć małym misiem był..
                  • erte2 Re: Za to o tobie cały świat wie pacanie:) 18.01.12, 22:05
                    srul
                    Ależ ciebie nie można obrazić ! Czy można obrazić ekskrement za to że śmierdzi ? Nie, to przecież jego naturalna cecha. Czy można obrazić pawiana mówiąc że ma wielką, czerwoną i gołą dupę ? Nie, taki się urodził. Czy można obrazić ropuchę wytykając jej ohydny wygląd ? Również nie, taka jej natura.
                    A ciebie można jedynie pożałować i ubolewać nad tym że w jednym osobniku skupiło się tyle ułomności że można by było nimi obdzielić połowę populacji.
    • szmul.bender Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 21:03
      Twoje opinie o Walesie sa tak samo wazne jak opinie Oriany F. - ani twoich ani jej nikt na swiecie nie czyta.
      Na swiecie Walesa jest traktowany na rowni z Nelsonem Mandela czy Martinem Luterem Kingiem. Czy jest bufonem albo nieukiem nie ma najmniejszego znaczenia. Liczy sie jego dzielo - czyli jego wklad do obalenia komunizmu.
      A o Najwiekszym Prezydencie Swiata Wszechczasow wiedza (nieliczni) tylko tyle za ma brata blizniaka, ktory mieszka z mamusia i nie ma konta bankowego.
      Polska jest jedynym krajem na calym swiecie gdzie Walesa jest znienawidzony i lekcewazony.
      • alfred.skowronski Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 21:24
        Walesa kiedys powiedzial: "jestem madry wasza madroscia" . Jezeli tak jest to pretensje do garbatego.
      • zoil44elwer Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 18.01.12, 22:06
        szmul.bender napisał:

> Polska jest jedynym krajem na calym swiecie gdzie Walesa jest znienawidzony i l
        > ekcewazony.
        W innych krajach budzi(ł) tylko śmiech!
        "Kiedy się pomyśli,że pijak Jelcyn mógł być carem,a ignorant Wałęsa symbolem wolności,uginają się nogi pod człowiekiem..."(O Fallaci)
        • szmul.bender Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 19.01.12, 00:00
          w ktorych krajach ?
          • zoil44elwer Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 19.01.12, 06:40
            W cywilizowanych!"Kaligula mógł swego konia zrobić senatorem,mógł Wałęsa swego kierowcę zrobić ministrem"!(O Fallaci)
            • szmul.bender Re: Oriana Fallaci o Wałęsie 19.01.12, 16:32
              a w ktorych cywilizowanych ?
    • mrs.courvoisier Passent lze!!!! 19.01.12, 07:33
      bo ja pamietam tamten wywiad z 1981. Falacci przyrownala Walese do Stalina, a Passent twierdzi ze go oszczedzala. Choc moze i ma racje ten szczurek komuny, bo przeciez nie ujawnila wtedy ze Lech byl Bolkiem
      • zoil44elwer Re: Passent lze!!!! 19.01.12, 07:42
        Cienki Bolek był za mały na wielkie ideały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka