Dodaj do ulubionych

Łysiak dobry czy zły?

17.04.12, 10:38
może mi ktoś ze zwolenników PiS wyjaśni, czy kontrowersyjny pisarz Waldemar Łysiak jest dobry i należy go czytać i popierać, czy zły, a więc należy go wyrzucić do śmieci?
Bo się już pogubiłam, o co zresztą chyba nietrudno, jak wynika z doniesień o wojnie w gazetach prawicowych
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 10:41
      Łysiak to agent reżimu, który rękami Łysiaka atakuje red. Sakiewicza za bohaterskie złożenie kwietów pod pałacem.
    • mariner4 Lubiłem go czytać kiedy opisywał 17.04.12, 10:42
      okres napoleoński. Po tym jak zaczął pisać o sprawach bieżących, wyniosłem wszystkie jego książki na śmietnik.
      M.
      • scoutek Re: Lubiłem go czytać kiedy opisywał 17.04.12, 10:46
        mariner4 napisał:

> okres napoleoński.

też tak uważam
        na tym powinien był poprzestać

ale teraz? czy on dla PiS jest dobry czy zły, bo wojuje z ich gazetami?
        • mariner4 Marnuje swój talent 17.04.12, 10:56
          bo musi się liczyć, że będąc stroną sporu politycznego i manifestować to publicznie, zyskuje sobie nie tylko zwolenników, ale i wrogów. Tak jak np w moim wypadku. Każdy ma poglądy, ale nie każdy może te poglądy bezkarnie manifestować. Na tym świecie nie ma nic za darmo.
          Nie wiem na przykład, czy posiadanie przeciwników politycznych przez Kościół jest dla tej instytucji korzystne. 61% podatników deklaruje, że nie będzie płacić te 0.3%, a więc wielu wierzących. Dlaczego? Bo są przeciwnikami politycznymi KK.
          Właściwie to dla wszystkich osób publicznych (za wyjątkiem polityków, bo to muszą) okazywanie poglądów politycznych jest wysoce szkodliwe.
          M.
      • losiu4 Re: Lubiłem go czytać kiedy opisywał 17.04.12, 20:35
        mariner4 napisał:

> okres napoleoński. Po tym jak zaczął pisać o sprawach bieżących, wyniosłem wszy
        > stkie jego książki na śmietnik.

typowe zachowanie lewusa :) sie obrazi i tnie wszystko równo z ziemią. Dwa najwieksze lewe systemy: komunistyczny i nazistowski tez niszczyły ksiażki pisarzy którzy im jakoś tam podpadli

Pozdrawiam

Losiu
        • ave.duce Re: Lubiłem go czytać kiedy opisywał 17.04.12, 22:03
          Zapomniałeś o Państwie Watykańskim.
    • dupetek Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 10:49
      Ups! Sorr, ale również założyłem wątek w tym temacie, ale na szczęście w innym kontekście.
      A Łysiak był dobry dopóki szedł z Sakiewiczem, teraz jest gorszy niż Tusek dla jedynie sprawiedliwych:)
      • scoutek Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 10:59
        dupetek napisał:
        > A Łysiak był dobry dopóki szedł z Sakiewiczem, teraz jest gorszy niż Tusek dla
        > jedynie sprawiedliwych:)

i co on teraz, biedaczek, zrobi??
        zmarnował swój talent i na nic, zostanie na marginesie marginesu
        • zzarda32 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 11:03
          Szachista - doskonała powieść.
          • scoutek Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 11:05
            zzarda32 napisał:

> Szachista - doskonała powieść.

wolałam "Empirowy pasjans" i "Moje wyspy zaczarowane"
    • ex.mila Nie chcę wyręczać Ludu Smoleńskiego 17.04.12, 11:00
      w szukaniu odpowiedzi na to bolesne pytanie. Lud, który kocha zarówno GP jak i Urze, tak więc ich rozdarcie musi być ogromne wyręczył sam Pan Waldemar pisząc, że konflikt może być „ukartowany i realizowany premedytacyjnie (sic!) łapami agentów sabotażystów”.

Tak więc ręka na zgodę została wyciągnięta. Teraz zależy od Sakiewicza czy ta ręka zostanie odcięta, czy będzie trwać w zawieszeniu czy jednak się panowie splotą palcami w miłosnym geście.
      • scoutek Re: Nie chcę wyręczać Ludu Smoleńskiego 17.04.12, 11:04
        :)
        Dzięki za jasne wyłuszczenie:)))
        • ex.mila Re: Nie chcę wyręczać Ludu Smoleńskiego 17.04.12, 11:06
          scoutek napisała:

> :)
          > Dzięki za jasne wyłuszczenie:)))
          >

polecam się:-)
      • sowietolog Re: Nie chcę wyręczać Ludu Smoleńskiego 17.04.12, 15:17
        Napisałem mniej-więcej o tym samym, nie czytając jeszcze Twojego posta;-) Burza w szklance wody plus męska andropauza:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,135165673,135175076,bedzie_jak_z_Warzecha_i_Sakiewiczem.html
    • tw_wielgus Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 11:30
      UwaRZam RZe jako lokaj jest całkiem niezły. A zdanie wyrobiłem sobie na postawie opinii pawianów Sakiewicza.
    • wariant_b Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 14:16
      Zagubiona owieczka.
      Za komuny go czytali, teraz jakby mniej.
      To musi być spisek komunistów.
      • scoutek Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 14:31
        domyślam się, że zwolennicy PiS jeszcze nie wiedzą co mają myśleć o Łysiaku
        czekają na wytyczne sms albo wykład panaprezesa albo co najmniej kazanie ojca dyr
        • ave.duce Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 15:03
          Niektórzy zwolennicy (Jarosław kontra Zbigniew, ŁOmatko!), ale nie nasza znajomA - ona przy Prezesie jak pan Kitka przy krzyżu ;)
        • sowietolog Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 15:16
          > domyślam się, że zwolennicy PiS jeszcze nie wiedzą co mają myśleć o Łysiaku
          > czekają na wytyczne sms albo wykład panaprezesa albo co najmniej kazanie ojca d
          > yr
          >

Zwolennicy PiS mają to w nosie. Ot, andropauza obu panów...
    • m.c.hrabia Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 15:14
      q.rwa a co to jest Łysiak?
    • sowietolog będzie jak z Warzechą i Sakiewiczem 17.04.12, 15:14
      Przesadzacie. Będzie jak z bardzo ostrym sporem między Warzechą a Sakiewiczem. Popisali sobie, popluli na siebie, trwało to kilkanaście dni, aż się uspokoili, ogarnęli i pogodzili.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: będzie jak z Warzechą i Sakiewiczem 17.04.12, 15:17
        Tyle że teraz nie będzie się jak pogodzić bo red. Sakiewicz zostanie zatrzymany przez reżim za składanie kwiatów pod pałacem.
        • sowietolog Re: będzie jak z Warzechą i Sakiewiczem 17.04.12, 16:02
          > Tyle że teraz nie będzie się jak pogodzić bo red. Sakiewicz zostanie zatrzymany
          > przez reżim za składanie kwiatów pod pałacem.

Tym bardziej. Łysiak będzie odwiedzał Sakiewicza w pudle, przynosząc mu koszyk z frykasami.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: będzie jak z Warzechą i Sakiewiczem 18.04.12, 10:56
            I papier na którym red. Sakiewicz będzie spisywał swoje wiekopomne dzieła.
    • homosovieticus Nie przypuszczałem, że można tak bezwstydnie 17.04.12, 15:55
      głupiutkie pytania zadawać publicznie. Dziecko czy Ty rozumiesz określenia "pisarz", "dobro", "zło".
      Odnosze wrażenie, że nie.
      ps
      Bezmyślne posługiwanie się językiem to BEŁKOT!
      • tw_wielgus Re: Nie przypuszczałem, że można tak bezwstydnie 17.04.12, 16:07
        Wspaniałe odkrycie - "Bezmyślne posługiwanie się językiem to BEŁKOT!"
        i co zamierzasz z tym zrobić? Gdybyś to teoretycznie ustalenie postanowił przenieść na płaszczyznę praktyczną skazałbyś się na milczenie do końca dni swoich.
        • scoutek Re: Nie przypuszczałem, że można tak bezwstydnie 17.04.12, 18:44
          tw_wielgus napisał:

> Wspaniałe odkrycie - "Bezmyślne posługiwanie się językiem to BEŁKOT!"
          > i co zamierzasz z tym zrobić? Gdybyś to teoretycznie ustalenie postanowił przen
          > ieść na płaszczyznę praktyczną skazałbyś się na milczenie do końca dni swoich.

cudne:))))))))))))))))))))))))
          • tw_wielgus Re: Nie przypuszczałem, że można tak bezwstydnie 17.04.12, 19:50
            Do usług...;P
      • ave.duce "Literaci do piór!"! 17.04.12, 17:43
        homosovieticus napisał:

> ps
        > Bezmyślne posługiwanie się językiem to BEŁKOT!

ps. cóż za samokrytyka! Chapeau-bas!
        • scoutek Re: "Literaci do piór!"! 17.04.12, 18:45
          ave.duce napisała:

> homosovieticus napisał:
          >
          > > ps
          > > Bezmyślne posługiwanie się językiem to BEŁKOT!
          >
          > ps. cóż za samokrytyka! Chapeau-bas!

dokładnie to samo chciałam napisać, cenkju za wyręczenie mnie:))
          • ave.duce Re: "Literaci do piór!"! 17.04.12, 19:46
            NO! :)))
    • camille_pissarro Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 19:54
      Przeczytaj to się zorientujesz ;-) Przed jednym chciałbym ostrzec to bardzo wyrazisty jegomość, napoleonista, ale uwaga bardzo stanowczy i zdecydowanie zdystansowany ( eufemizm ) do formacji Donalda Tuska i jego wyborców ;-))))
    • posolone_peesele Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 20:03
      > może mi ktoś ze zwolenników PiS wyjaśni, czy kontrowersyjny pisarz Waldemar Łys
      > iak jest dobry i należy go czytać i popierać, czy zły, a więc należy go wyrzuci
      > ć do śmieci?

Zły.
      • camille_pissarro Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 20:04
        Co jej w głowie mieszasz "Zły" to L.Tyrmanda, tez pewnie Zły ;-)
        • scoutek Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 20:10
          camille_pissarro napisał:

> Co jej w głowie mieszasz "Zły" to L.Tyrmanda, tez pewnie Zły ;-)

się nie wysilaj, bo ci się całkiem wszystko ze wszystkim popląta
          • camille_pissarro Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 20:19
            Tobie na pewno ;-))
    • bnov Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 20:17
      nie jestem zwolennikiem PiS, tylko przeciwnikiem POPSL-a

więc nie wyjaśnię

moim zdaniem (osobistym) trochę dobry, trochę zły,
      jak to ludzie i pisarze
      • x2468 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 20:33
        Jeden z tych dwóch przeszedł na ciemna stronę mocy. Rydzyk nie określił który?Czekacie pisieta na wskazanie który jest komuchem,reżymowym poniemieckim poniemieckim i wrogiem?
    • losiu4 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 20:33
      scoutek napisała:

> może mi ktoś ze zwolenników PiS wyjaśni, czy kontrowersyjny pisarz Waldemar Łys
      > iak jest dobry i należy go czytać i popierać, czy zły, a więc należy go wyrzuci
      > ć do śmieci?

jakiś lewus jesteś że myślisz iż wartość twórczości pisarza/poety zależy od tego czy sie z kimś kłoci czy nie? To nie Simon Mol co to gdy jeszcze go nie przyłapano na wiadomoczym to Wielkim Poeta był a gdy przyłapano - przestał nagle nim być. Łysiak pisze dobrze, fajnie sie go czyta i tyle. A że wybiórcza afere robi z tego ze z kimś sie poprztykał? A bo to pierwsza tego typu wybiórcza "afera"? Kogo gazeciane judzenie wzrusza?

Pozdrawiam

Losiu
      • scoutek Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 21:23
        osiu4 napisał:
        > jakiś lewus jesteś że myślisz iż wartość twórczości pisarza/poety zależy od teg
        > o czy sie z kimś kłoci czy nie?

jesteś łosiu prawdziwy, bo tu nie chodzi o jego twórczość tutaj, a ty tego nawet nie zauważyłeś

> Łysiak pisze dobrze, fajnie sie go czyta i tyle.

owszem, dobrze oceniam jego twórczość napoleońską, o czym też już było

> A że wybiórcza afere rob
        > i z tego ze z kimś sie poprztykał? A bo to pierwsza tego typu wybiórcza "afera"

jak widać wytycznych nie macie i jeszcze nie wiecie, czy publicystyka i patriotyczne pisanie Łysiaka wywalić do śmieci czy jeszcze nie, bo nie barzo wiecie czyją stronę trzymać: Sakiewicza czy Łysiaka
        panprezes wam jeszcze tego nie powiedział, więc kombinujecie jak zwykle

> ? Kogo gazeciane judzenie wzrusza?

was
        jak panprezes da znak do ataku to się weźmiecie za judzenie na GW i będziecie to czynić w zgodzie z tym, po którego stronie stanie wasze guru
        • losiu4 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 22:16
          scoutek napisała:

> jesteś łosiu prawdziwy, bo tu nie chodzi o jego twórczość tutaj, a ty tego naw
          > et nie zauważyłeś

przepraszam, ale takie wrazenie właśnie odniosłem. Bo dla mnie nie do pomyślenia jest wywalenia ksiazek które wczesniej ceniłem bo nagle autor przestał mi sie podobać dlatego przyjąłem że chodzi Ci o nic innego jak tresc jakiegos dzieła:)
          Musisz (no dobra - powinnas) przyjać do wiadomości ze prawicowcy nie mają lewackich odchyłów, myślą samodzielnie (może stad jest troche kłótni między nimi) i uważają że jak ktos pisze dobrze to sie jego ksiazek na stos nie wyrzuca, jak to lewi ludzie zwykli czynic :)

> > ? Kogo gazeciane judzenie wzrusza?

> was
          > jak panprezes da znak do ataku to się weźmiecie za judzenie na GW i będziecie t
          > o czynić w zgodzie z tym, po którego stronie stanie wasze guru

nie. Co i widac. Stara sie wybiórcza jatrzyć, oj stara sie, ale powiedz choćby obserwując ten wątek: kogo (poza oczywista Tobą i podobnych Tobie) to własciwie ruszyło i kto tu sie wypowiadał ze wywala Łysiaka albo wrecz przeciwnie - zakupuje tonę jego ksiazek bo rzeczony Łysiak z Sakiewiczem ponoć mają na pieńku. Swoja drogą ja tam w artykule Łysiaka nie widze zadnej afery, w odróżnieniu od wybiórczej . No i najwyraźniej Ciebie :)

> jak widać wytycznych nie macie i jeszcze nie wiecie, czy publicystyka i patriot
          > yczne pisanie Łysiaka wywalić do śmieci czy jeszcze nie, bo nie barzo wiecie cz
          > yją stronę trzymać: Sakiewicza czy Łysiaka

znowu popełniasz ten sam błąd co na poczatku: myślisz ze wszyscy robią tak jak lewacy i pełownia. Nikt na śmieci wartosciowych rzeczy raczej nie wyrzuca, my naprawde nie lestesmy lewackimi barbarzyńcami :) O smsach z wytycznymi to jak już słychać, to w kontekście tych wysyłanych z pełowskiej centrali swoim politykom i wyznawcom, ot np. jak ostatnio to wyszło, gdy Petelicki i Klich coś chlapnęli.

Pozdrawiam

Losiu
          • scoutek Re: Łysiak dobry czy zły? 18.04.12, 08:43
            losiu4 napisał:
            > przepraszam, ale takie wrazenie właśnie odniosłem. Bo dla mnie nie do pomyśleni
            > a jest wywalenia ksiazek które wczesniej ceniłem bo nagle autor przestał mi sie
            > podobać

a widzisz, Żukrowskiemu jak się sprzedał do PRONu "Kamienne tablice" pod drzwi mieszkania wierni czytelnicy przynosili, aby pokazać, że się zeszmacił
            i to pewnie cieszyłoby się twoją aprobatą, bo Żukrowski to lewus i co tam jeszcze....

o wywalaniu książek nigdy nie mówiłam, bo uważam, że należy odróżnić dzieło od człowieka

> Musisz (no dobra - powinnas) przyjać do wiadomości ze prawicowcy nie mają lewac
            > kich odchyłów, myślą samodzielnie

ani nie muszę ani nie powinnam
            nie myślą samodzielnie, to widać po przemowach panów Błaszczaków, Hofmanów itd. którzy gadają prezesem, dokładnie kopiując jego język, sposób myślenia i naginania faktów do tez

> O smsach z wytycznymi

ze strony piarowców PiS też słyszałam, więc nie pleć mi tu o jednostronnej winie i grzechach wyłącznie PO
            • patrice1979 Re: Łysiak dobry czy zły? 14.08.21, 22:17
              A ja też wywaliłam Łysiaka. Myślę jak najbardziej samodzielnie
          • mariner4 Uzurpujesz sobie prawo 18.04.12, 11:08
            (i wszyscy podobni też) do oceny tego co jest patriotyczne, a co nie jest.
            Ja mam inne zdanie niż Ty i niech tak zostanie.
            Wywaliłem Łysiaka z mojej półki całkiem subiektywnie. Nie potrafię już czytać faceta, który w innych publikacjach mnie obraża.
            M.
    • chasyd_666 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 21:39
      scoutek napisała:

> Bo się już pogubiłam

Dlaczego ,dziecino ?...

--
      www.youtube.com/watch?v=CuRum64n9bc
    • chasyd_666 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 21:43
      PS

scoutek napisała:

> może mi ktoś ze zwolenników PiS wyjaśni,

Są dla Ciebie autorytetem ?...

czy kontrowersyjny pisarz Waldemar Łys
      > ć do śmieci?

Powinnaś przeczytać i sama ocenić...Widocznie samodzielne myślenie jest Ci obce...

--
      www.youtube.com/watch?v=1Eqb0tsjKrU&feature=related
      • x2468 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 22:07
        Samodzielne myślenie u pisiurka to oksymoron.Pisiurek potrafi jedynie powtarzać po prezesie.Lepper był bandyta z SB później z dnia na dzień zbawicielem a jeszcze później przestępca i łapownikiem.Kamiński (tłusty) był idolem a dzisiaj jest spoconym dupkiem takich przykładów jest wiele wiec dlatego pytanie który jest wrednym zdrajca jest jak najbardziej na miejscu.Piesieta jeszcze nie wiedza,lecz lada chwile dostana wytyczne i plunął w jedynie słusznym kierunku. Jak na ta chwile obowiązuje nakaz plucia na Michnika.Prezes go nie cofnął.I bez znaczenia jest ze Michnik z wbijaniem sobie noży w plecy na sowieckiej prawicy nie ma nic wspólnego.Opluć redaktora jest jak najbardziej wskazane.Żałosna priwislanska prawica codziennie reklamuje swoje wypociny w mediach Agory. Zero ambicji,zero honoru.Spocony,niedomyty główny specjalista od plucia na pana Michnika,małorolny Ziemiakiewicz reklamujący się w Tok fm jest gorzej niż żałosny.
        • losiu4 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 22:26
          x2468 napisał:

> Samodzielne myślenie u pisiurka to oksymoron.Pisiurek potrafi jedynie powtarzać
          > po prezesie.

znane powszechnie wszystkim przypadki "myślenia" za esemesem z centrali to przypadki tychze smsów z centrali pełowni. Ostatnie to chyba te ujawnione przez Klicha i Petelickiego. To by chyba było na tyle jesli chodzi o samodzielnosć myślenia :)

> Jak na ta chwile obowiązuje nakaz plucia na Michnika.

nikt na Michnika nie pluje. Śliny szkoda. Pisanie prawdy pluciem nie jest :)

Prezes go nie cofnął.I bez znaczeni
          > a jest ze Michnik z wbijaniem sobie noży w plecy na sowieckiej prawicy nie ma n
          > ic wspólnego.

zalezy co znaczy "nie ma nic wspólnego" i w jakiej sytuacji (znaczy kiedy) "nic wspólnego". Na pewno rży jak łysa kobyła z uciechy gdy widzi ze na prawicy ktos z kimś sie pokłócił i deleguje cyngli by produkowali jatrzace artykuły. Wolno mu. A nam wolno jego działania oceniac :)

Pozdrawiam

Losiu
          • scoutek Re: Łysiak dobry czy zły? 18.04.12, 08:45
            losiu4 napisał:
            > Pisanie prawdy pluciem nie jest :)

to czemu się tak rzucaliście na krytyczne (ale prawdziwe) zdanie o niezbyt wielkiej prezydenturze Lecha Kaczyńskiego?
            sama prawda, zero kłamstw było, a nazwano to "przemysłem nienawiści"
    • fiu-bzdziu2010 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.04.12, 22:52
      zły - bo nie od Tomka Sakiewki

Na rocznicowym wiecu pogrzebowo-wyborczym Yarko Zbawko wskazał tylko trzech Wielkich Polaków: Tadka z Torunia, Antka od Wybuchów, no i rzeczonego Tomka z Gazety.

Nie było żadnego czwartego z Uwarzam Ze

a więc do czasu następnego komunikatu jest tylko ta trójca smoleńska

Inne chłopaki muszą wciąż się starać
      • oczyszerokozamkniete66 Re: Łysiak dobry czy zły? 17.08.21, 09:45
        Łysiak dobry z Napoleona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka