Gość: P-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:37 ...czyli właśnie odbywa się pierwsze posiedzenie nowej komisji śledczej. Na razie Oleksy nawija a Celiński siedzi między MAcierewiczem a Giertychem i widać, że jest z tego zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sonny Re: no i zaczęło się IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 15:43 i Aumiller padł.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonny Re: no i zaczęło się IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 15:45 :) i przerwa na konsultacje - fajnie się zaczyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: przewodniczącym Gruszka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:02 ...a teraz kolejna przerwa Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Śmieszne to pierwsze posiedzenie 06.07.04, 16:25 Cóż dodać do tematu? Giertych wyglądał jak chmura gradowa, gdy nie został przewodniczącym. Już myślałem przez chwilę, że wybuchnie czy może nawet się rozpłacze. No nic, został wiceprzeodniczącym i co ciekawe przeciwko jego kandydaturze głosowali posłowie PO i PiS, a Giertych został wybrany dzięki głosom posłów... SLD i UP. Nie sposób oczywiście nie wspomnieć o pośle Witaszku, który wyglądał na wytraźnie zagubionego, jakby go nie do tej bajki wrzucili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius reka reke myje,hi,hi. IP: *.introweb.nl 06.07.04, 16:36 goniacy.pielegniarz napisał: > Cóż dodać do tematu? Giertych wyglądał jak chmura gradowa, gdy nie został > przewodniczącym. Już myślałem przez chwilę, że wybuchnie czy może nawet się > rozpłacze. No nic, został wiceprzeodniczącym i co ciekawe przeciwko jego > kandydaturze głosowali posłowie PO i PiS,... Szydlo z worka wyszlo,a ja mam wielka satysfakcje.Onegdaj ktos sie tu ze mna mocno spieral o rzekome imponderabilia Pis-u,podczas gdy ja twierdzilem ze PO i Pis to popluczyny AWS-UW.Zgadza sie,jak w ruskim banku.Teraz trzeba wykonac tylko najsprytniejszy ruch na szachownicy.Zostawic rzady w rekach PO-Pis-UW i nastepny Sejm bedzie w rekach...LPR.Roman,pusc ich przodem ,niech sie pozabijaja! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: reka reke myje,hi,hi. 06.07.04, 16:40 W ciekawym miejscu przestałeś cytować mój post. Może równie śmiałe wnioski wyciągniesz z faktu, iż za Giertychem głosowali posłowie SLD-UP? Odpowiedz Link Zgłoś
kcg Re: reka reke myje,hi,hi. 07.07.04, 06:44 goniacy.pielegniarz napisał: > W ciekawym miejscu przestałeś cytować mój post. Może równie śmiałe wnioski > wyciągniesz z faktu, iż za Giertychem głosowali posłowie SLD-UP? Skoro Lepperowi spada,szybko postawili na Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius logika IP: *.introweb.nl 07.07.04, 10:19 goniacy.pielegniarz napisał: > W ciekawym miejscu przestałeś cytować mój post. Może równie śmiałe wnioski > wyciągniesz z faktu, iż za Giertychem głosowali posłowie SLD-UP? wniosek stad prosty,ze wrog mojego wroga jest moim....-no,dokonczysz juz sam? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Ja taj ni w gruszkę ni w pietruszkę. 07.07.04, 06:52 Sentencius, ty chyba LPR popierasz. Możesz mi powiedzieć, jaki oni właściwie mają program gospodarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius slynna rozprawa miedzy... IP: *.introweb.nl 07.07.04, 10:49 humbak napisał: > Sentencius, ty chyba LPR popierasz. Możesz mi powiedzieć, jaki oni właściwie > mają program gospodarczy? Chyba tu jestes nowy na FK,inaczej wiedzialbys juz dawno od jasia ,ze jestem na tym forum swoista gwiazda LPR-u,przy czym jasio zlosliwie pomija slowo "rising".Dla mnie ,czyli kogos ,kto przebywa poza czapa swoistego pola magnetycznego RPL-owskich mediow LPR jawi sie -po katastrofach z AWS-UW i PZPR- bis-,jako jedyna logiczna alternatywa.Przynajmniej tak funkcjonuje to w zachodnich demokracjach,nie wraca sie juz do skladu druzyny,ktora przegrala wszystkie mecze.W Polsce elektorat ma widocznie(notowania PO) inne na ten temat zdanie,kto wiec nie rozumie musi poczuc.No i od 15 lat wciaz czuje.Gdyby w RPL plany gospodarcze przekladaly sie na rzeczywistosc,to nad Wisla mielibysmy juz Japonie do kwadratu.Realizuje plany Balcerowicz ,miewal plany Buzek no i - to jeszcze jakie- Miller.Skutek jest taki,ze czlowiek nie moze na parkingu przed hipermarketem spokojnie wysiasc z samochodu ,bo obskakuje go od razu chmara zebrakow.Tak wiec fakt ,ze LPR w przeciwienstwie do wymienionych ekip...nie ma zadnego planu gospodarczego jest wlasnie-co zabrzmi paradoksalnie-jej najwiekszym atutem.Zreszta w istniejacej rzeczywistosci nie potrzeba miec zadnego planu,wystarczy tylko robic wszystko na odwrot niz to robili "planisci" z poprzednich ekip. P.S.Skoro grozisz panu musisz byc wojtem albo ...plebanem(uwazaj na jasia!) Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: slynna rozprawa miedzy... 07.07.04, 11:28 Gość portalu: Sentencius napisał(a): > Chyba tu jestes nowy na FK,inaczej wiedzialbys juz dawno od jasia ,ze jestem >na > tym forum swoista gwiazda LPR-u,przy czym jasio zlosliwie pomija > slowo "rising". No na skromności to Ci nie zbywa. "Pewność siebie kroczy przed upadkiem" Uważaj,żebyś kiedyś w kanale nie wylądował jako,że z "rising" szybko przemieniasz się IMO w "falling" >Dla mnie ,czyli kogos ,kto przebywa poza czapa swoistego pola > magnetycznego RPL-owskich mediow LPR jawi sie -po katastrofach z AWS-UW i PZPR- > bis-,jako jedyna logiczna alternatywa. Na czym ta logika się opiera? Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV -- Stop War on Drugs & Start War on Siths Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius z takiej i innej beczki. IP: *.introweb.nl 07.07.04, 13:29 chilum napisał: No na skromności to Ci nie zbywa. "Pewność siebie kroczy przed upadkiem" Uważaj,żebyś kiedyś w kanale nie wylądował jako,że z "rising" szybko przemienia sz się IMO w "falling". ..Na czym ta logika się opiera? Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV Gwiazda LPR nazwal mnie sam jasio( a on jest wladca krainy 1001 domen i ma byc moze chody nawet w NSA!),wiec ja tylko za nim skromnie powtarzam,bo jak to ujales -na skromnosci jeszcze mi nie zbywa.(ale jak sie do niej dobierze Balcerowicz,to ho,ho....) Rowniez ciesze sie ze moja "pewnosc siebie" jednak ten meterek przed upadkiem kroczy i nie daje sie mu wyprzedzic. Logika jako wektor intelektualnj refleksji nie musi sie na niczym opierac.Sokrates wpadl na to siedzac w becze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: slynna rozprawa miedzy... IP: *.blaster.pl / *.blaster.pl 07.07.04, 11:43 Do mnie żebracy nawet do domu przychodzą,ubrani na czarno lub brązowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius kolorowe wizyty IP: *.introweb.nl 07.07.04, 13:09 Gość portalu: S napisał(a): Do mnie żebracy nawet do domu przychodzą,ubrani na czarno lub brązowo. Co do tych na czarno trudno sie wypowiedziec,w koncu Zorro tez lubial ten kolor,ale ci drudzy to na pewno sa nieprawdziwi,tylko jeszcze nie zostali odbrazowieni. P.S.Pytal sie sekretarz powiatowy PZPR znanego profesora ,czy czarne i biale to kolory?Po uzyskaniu odpowiedzi pozytywnej kacyk klasnal w rece wolajac "hura,mam kolorowy telewizor"!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: kolorowe wizyty IP: *.blaster.pl / *.blaster.pl 08.07.04, 10:45 Każdy kto krytykuje kk musi być komuchem w/g sukienkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: slynna rozprawa miedzy... 07.07.04, 13:42 No bywam tu od jakiego miesiąca, więc ipso facto krótko.Nie podoba mi się jednak to co piszesz tu. Rozumiem twoje rozczarowanie obecną "klasą polityczną, ale głosowanie na jakąś partię, której jedyną zaletą jest to iż nie była jeszcze u władzyjest, nie chcę cię obrazić, ale jednak nierozważne. Z resztą część działaczy LPR należała chyba do AWS-u . Kraj nasz jest w tej chwili w trudnej sytuacji. Konieczne są poważne reformy finansów publicznych, służby zdrowia, edukacji (teraz to jest jakaś bzdura totalna) i nie widzę podstaw, aby sądzić, że LPR temu zadaniu podoła. Głosowanie w ciemno uważam za wielki błąd. Nasi wyborcy zaś mają tendencję głosować nie na partię, a przeciw partii. Patrz co za historia była z kandydaturą p. Kwaśniewskiej na prezydenta. Absurd. Stąd rozczarowanie AWSem i SLD. Głosowali na Millera i co? Teraz wymyślają go od najgorszych. Uwieżyli i się zawiedli. Super. Brak programu może być bardzo niebezpieczny. Nie wystarczy krytykować. Tym bardziej, że moim zdaniem krytyka LPR jest nie na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencjusz elementarz IP: *.introweb.nl 07.07.04, 14:30 humbak napisał: No bywam tu od jakiego miesiąca, więc ipso facto krótko.Nie podoba mi się jednak to co piszesz tu. Rozumiem twoje rozczarowanie obecną "klasą polityczną, ale głosowanie na jakąś partię, której jedyną zaletą jest to iż nie była jeszcze u władzyjest, nie chcę cię obrazić, ale jednak nierozważne. Głosowanie w ciemno uważam za wielki błąd. No wiec podejdzmy do tego z innej strony.Glosowanie na partie skompromitowane jest podobne do ozenku z kobieta z ktora raz juz sie rozwiodles...nierozwazne,przyznasz. Przeciez glosujac w jasno na znana,ale skompromitowana partie wdeptujesz znowu w ten sam kanal - i nazwywasz to rozwaga?To jest cos w rodzaju mentalnego totalitaryzmu nie majacego nic wspolnego ze zdrowym rozsadkiem.Ja glosujac na LPR staje-owszem- przed wielka niewiadoma,ale sukces nie jest wykluczony,natomiast ty glosujac w jasno na partie-nieudacznika skazujesz sie z gory na porazke,czy w ogole nie lepiej zostac wtedy w domu? Obecnie w Polsce polityczny podzial przebiega miedzy partiami Magdalenki i reszta,to jest tak proste ,jak kiedys komuna-Solidarnosc .Dotychczas nieprzerwanie rzadzili magdalenkowscy ,a ze po owocach poznasz jego, to partie te powinny dostac teraz wielkiego kopa!Byc moze bedzie to pozyteczna nauczka na przyszlosc.Kolej na nastepnych,jak sie nie sprawdza,to pojda w odstawke,dziwne,ze na tej szerokosci geograficznej trzeba to jeszcze tlumaczyc(!?) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: elementarz 07.07.04, 15:25 Skompromitowały się rządy fakt, ale nie całe. Nie wszyscy politycy zawalili. Jest pewna ilość takich, którzy podejmowali dobre decyzje, tylko ich otoczenie okazało się zgniłe. Prawdopodobnie się ze mną nie zgodzisz, ale moim zdaniem UW składa się w większości z polityków nieskmpromitowanych. Byli w złym rządzie, podejmowali czasem błędne decyzje, ale generalnie ich ocena nie powinna być miom zdaniem zła. I nie idę ty za głosem redaktora GW. Nawet zdziwiłem się trochę jak przeczytałem niedawny artykuł chwalący tą partię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: no i zaczęło się IP: *.acn.waw.pl 07.07.04, 15:11 Kto tym razem będzie zerem? Bo tow. Premier chyba wystąpi przed komisją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albo,albo Re: no i zaczęło się IP: 67.150.66.* 08.07.04, 05:58 Gość portalu: t1s napisał(a): > Kto tym razem będzie zerem? Bo tow. Premier chyba wystąpi przed komisją. Tym razem on sam jest juz zerem...wtedy byl number 1 {premier} Odpowiedz Link Zgłoś