Dodaj do ulubionych

Lądowanie awaryjne

26.11.12, 21:31
Jarosław Kaczyński opowiada o planach Lecha Kaczyńskiego na wypadek przegranych wyborów prezydenckich.

Zdawaliśmy sobie sprawę, że zwycięstwo będzie trudne. Mieliśmy plan na to, co dalej robić, gdyby Leszek przegrał wybory i odszedł z czynnej polityki. Miał się zatrudnić w kilku szkołach wyższych, miał poważne propozycje m.in. z Akademii Leona Koźmińskiego

Pierwsze, co rzuca się w oczy, to tytaniczna pracowitość Lecha Kaczyńskiego, który nie zadowalał się powrotem na UKSW albo UG, tylko zamierzał zatrudnić się w aż kilku szkołach wyższych.
A druga sprawa, to specyficzny sposób mówienia o planach brata. "Zdawaliśmy sobie sprawę... Mieliśmy plan... miał się zatrudnić". To tak a propos dyskusji na temat całkowitej niezależności Lecha, który nie mógł sobie pozwolić nawet na własne, odrębne plany.

www.fakt.pl/Co-robilby-Lech-Kaczynski-gdyby-przegral-wybory-Jaroslaw-Kaczynski-zdradza-co-jego-brat-robilby-po-wyjsciu-z-polityki,artykuly,189627,1.html
Obserwuj wątek
    • dupetek Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 21:35
      Wielki Brat.
    • szwampuch58 Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 21:38
      www.kozminski.edu.pl/pl/
      ani chybi wykladowca jezyka angielskiego mial zostac
      • witek.bis Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 21:41
        :-)
        Chętnie wierzę, że propozycja z "Kożmińskiego" była "poważna". Jednak kiedy czytam, że gość chciał się zatrudnić w kilku wyższych szkołach naraz, to trochę zaczynam wątpić w jego powagę.
      • obraza.uczuc.religijnych Bochwic by mu załatwiła stołek 26.11.12, 21:41
        normalnej rekrutacji bez kolesiostwa by nie przeszedł.
      • dupetek Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 21:44
        Z takim dorobkiem naukowym jaki miał L.K., to faktycznie Kaczor musiał się nagłówkować żeby bratu robotę na po przegranych wyborach znaleźć.
        • witek.bis Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 21:51
          Dzięki temu kwestionariuszowi dowiedziałem się, co to tak naprawdę znaczy profesor "nadzwyczajny".

spieprzajdziadu.com/muzeum/images/thumb/d/da/Kwestionariuszlk.jpg/400px-Kwestionariuszlk.jpg
    • ayran Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 21:46
      Ciekaw, że ktoś (np. Koźmiński) miał czelność składać mu poważne oferty, zanim przegrał wybory. Bo wypada mieć nadzieję, że sam Lech nie rozsyłał aplikacji gdzie się dało.
      • witek.bis Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 21:54
        Masz rację, że bezczelność "Koźmińskiego" aż zakrawa... Jednak z tymi aplikacjami to różnie być mogło... ;-)
    • witek.bis Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 22:06
      Opowieść Prezesa do złudzenia przypomina tę o zaproszeniu Lecha do rządu Buzka.

- Namawiał pan brata, żeby się zgodził?
      - Namawiałem. Mówiłem, że za rok będzie rządzić SLD, a my nie jesteśmy już tacy młodzi. Kto wie, czy to nie ostatnia szansa.

I to dość mocno wyróżnia nas na świecie, w którym dwugłowi ministrowie i prezydenci raczej się nie zdarzają.
    • ayran Re: Lądowanie awaryjne 26.11.12, 22:28
      Najbliżej współpracowaliśmy ze sobą, gdy był ministrem sprawiedliwości. Byłem posłem, miałem czas i dużo mu pomagałem.

niezalezna.pl/35155-moj-brat-nie-zaczynal-kampanii-w-katyniu
      Oczywiście nigdy, pod żadnym pozorem, nie miałem możliwości wglądu do akt:

Byłem dla niego trochę takim merytorycznym sekretarzem. Przekazywałem mu różne pomysły, poprawiałem wywiady.

Swoją drogą, to nawet ciekawe z tym poprawianiem wywiadów. Jarosław autoryzował wywiady Lecha? Jako Jarosław, czy udając brata?
    • mariner4 Gamoń nie był samodzielnym prezydentem 27.11.12, 17:31
      To był niedojda i tyle.
      M.
      • kum.z.antalowki no to by został niesamodzielnym rencistą naukowym 27.11.12, 19:14
        bowiem - mimo kryzysu i bezrobocia - jak wiadomo - od 2010 roku niebywale wzrósł popyt na specjalistów od socjalistycznego prawa pracy
        • mariner4 Jedno lądowanie awaryjne mu już nie wyszło... 27.11.12, 19:31
          Tylko szkoda, że nie był sam....
          M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka