Dodaj do ulubionych

Dysydenci:))))

30.11.12, 11:22
Czyli jak patriotyzm stał się zwykłym narzędziem marketingowym. Ma to miejsce już od jakiegoś czasu, ale do tej pory było jednak trochę zawoalowane. Nowa gazetka tego środowiska "W sieci" i jej kampania reklamowa posługuje się już patriotyzmem wprost. Spotów jeszcze nie widziałem i nie słyszałem, ale przygotowane billboardy mają przekaz bardzo jasny.

wpolityce.pl/artykuly/41379-zobacz-okladke-nowego-dwutygodnika-w-sieci-wsrod-autorow-takze-cezary-gmyz-ktory-slono-zaplacil-za-wiernosc-prawdzie
Obserwuj wątek
    • indeed4 No popatrz - a ekspertom się podoba :-))) 30.11.12, 11:27
      www.wirtualnemedia.pl/artykul/eksperci-o-magazynie-w-sieci-jest-mocnym-uderzeniem
      • kotek.filemon Re: No popatrz - a ekspertom się podoba :-))) 30.11.12, 11:31
        A czytałeś, kto tam za eksperta robi, czy tylko przesylabizowałeś tytuł?
        • obraza.uczuc.religijnych [...] 30.11.12, 11:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • boblebowsky Re: No popatrz - a ekspertom się podoba :-))) 30.11.12, 11:32
        indeed4 napisał:

> www.wirtualnemedia.pl/artykul/eksperci-o-magazynie-w-sieci-jest-mocnym-uderzeniem

W żaden sposób nie odnosiłem się do wartości tej gazety, ani do skuteczności kampanii reklamowej. Poruszyłem tylko kwestię jej smaku:)
        • indeed4 O, taaak Bob - bezstronność i życzliwość aż bije 30.11.12, 11:38
          z twojego postu :-)
          • boblebowsky Re: O, taaak Bob - bezstronność i życzliwość aż b 30.11.12, 11:44
            indeed4 napisał:

> z twojego postu :-)

Nigdzie nawet nie sugerowałem swojej bezstronności. To moja subiektywna ocena stylu lansowania się tego całego środowiska. Tobie jak rozumiem się podoba? Problemu żadnego w tym nie widzę:)
            • indeed4 Re: O, taaak Bob - bezstronność i życzliwość aż b 30.11.12, 11:53
              Noooo - tak. Podoba się ekspertom - a dlaczego podoba się ekspertom? A bo wszyscy są z PiS :-)))

Uwielbiam to forum! Miłego dnia.
              • boblebowsky Re: O, taaak Bob - bezstronność i życzliwość aż b 30.11.12, 12:01
                indeed4 napisał:

> Noooo - tak. Podoba się ekspertom - a dlaczego podoba się ekspertom? A bo wszys
                > cy są z PiS :-)))
                >
                > Uwielbiam to forum! Miłego dnia.

Co się z tobą w ogóle dzieje?? Mam wrażenie jakby jakaś gorączka nie pozwoliła ci zrozumieć tego co piszę.
                Spróbuję wyjaśnić raz jeszcze. Mój wątek nie odnosi się do koncepcji gazety, jej wartości czy wreszcie, skuteczności kampanii reklamowej. Odniosłem się jedynie do stylu tej kampanii i jej głównego założenia. Nie negowałem ocen wyrażonych przez jakiś tam ekspertów kimkolwiek by oni nie byli. Jasne?
    • przejazd_kolejowy Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 11:28
      boblebowsky napisał:
      Nowa gaze
      > tka tego środowiska "W sieci" i jej kampania reklamowa posługuje się już patrio
      > tyzmem wprost.

raczej en face
      • wujaszek_joe Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 11:31
        za dwa tygodnie zobaczymy Martusię konno w samym staniku
        • kotek.filemon Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 11:34
          Patrz w stopce...

PS. Tym bardziej, że "ekspert" z SE ciepło się wypowiada o pomiocie ciotek Karnowskich.
        • erte2 Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 14:51
          wujaszek_joe napisał:

.... za dwa tygodnie zobaczymy Martusię konno w samym staniku
          Koniecznie choć w staniku ! Inaczej byłoby zbyt nieestetyczne !!!
      • boblebowsky Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 11:37
        przejazd_kolejowy napisała:

> boblebowsky napisał:
        > Nowa gaze
        > > tka tego środowiska "W sieci" i jej kampania reklamowa posługuje się już
        > patrio
        > > tyzmem wprost.
        >
        > raczej en face

Patriocie się polski język nie widzi?
        • przejazd_kolejowy Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 12:22
          boblebowsky napisał:

> przejazd_kolejowy napisała:
          >
          > > boblebowsky napisał:
          > > Nowa gaze
          > > > tka tego środowiska "W sieci" i jej kampania reklamowa posługuje s
          > ię już
          > > patrio
          > > > tyzmem wprost.
          > >
          > > raczej en face
          >
          > Patriocie się polski język nie widzi?

a ty tak wprost jak SBecki śledczy ?
          • kotek.filemon Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 12:25
            przejazd_kolejowy napisała:

> a ty tak wprost jak SBecki śledczy ?

Nas, bohaterów, pączkiem?!
    • kotek.filemon Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 11:30
      > Marta Kaczyńska dodaje: „Cała wiedza, jaką mamy, prowadzi do logicznego
      > wniosku, że pasażerów tupolewa po prostu zabito, że doszło do dwóch wybuchów
      > i to spowodowało tragedię”.

Niestety Dubieniecka znów nie precyzuje, czy chodzi o dwa małe wybuchy, czy dwa duże wybuchy, więc wciąż trzymają mnie w niepewności.

> W numerze także szczegóły medialnej operacji, która celem było uderzenie
      > w dobre imię córki śp. Prezydenta.

Ech te niedobre media, zaangażowały operację i kazały Martusi złożyć wniosek o zaprzeczenie ojcostwa pierwszej córki. No i kazały jej uciec od Dubienieckiego.
      • calun_torunski w jej przypadku to mowa moze byc wylacznie o bardz 30.11.12, 11:36
        bardzo malych - A-
      • indeed4 Podobnie jak ona myśli już 36% Polaków 30.11.12, 11:36
        - reklamacje i pretensje do PO.

36% to ile milionów? W ciągu dwóch lat dorobiliśmy się całkiem pokaźnej liczby rodaków - spiskowców dzięki naszej kochanej Platformie :-)
        • boblebowsky Re: Podobnie jak ona myśli już 36% Polaków 30.11.12, 11:40
          indeed4 napisał:

> - reklamacje i pretensje do PO.

Przesadzasz. W dużo większym stopniu niż polityka informacyjna strony rządowej ma tu znaczenie "ciężka praca u podstaw" wykonana przez PIS.
          • indeed4 Re: Podobnie jak ona myśli już 36% Polaków 30.11.12, 11:48
            Niestety nie, Bob :-))) Nie będę cię przekonywał, bo znów by to trwało hoho, albo i dłużej, więc może innym razem. W razie czego można zajrzeć do moich wcześniejszych wątków (pisałem o tym wielokrotnie).

Na razie.
        • kotek.filemon Re: Podobnie jak ona myśli już 36% Polaków 30.11.12, 11:49
          To już 36% Polaków ma ciśnienie na pójście do sądu w sprawach ustalania ojcostwa?
        • obraza.uczuc.religijnych [...] 30.11.12, 11:51
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • l_zaraza_l Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 17:42
        kotek.filemon napisał:

> Ech te niedobre media, zaangażowały operację i kazały Martusi złożyć wniosek o
        > zaprzeczenie ojcostwa pierwszej córki. No i kazały jej uciec od Dubienieckiego.
        >

Tak się szczęśliwie złożyło, że od Dubienieckiego uciekła całkiem niedawno i potencjalni nabywcy mają na świeżo w głowach, że to już nie tylko sierotka ale i prawie rozwódka - chętnie zakupią "numerek" w celu wspomożenia.
        Przewiduję, tak gdzieś w okolicach numerów 3 lub 4, proces o zaprzeczenie macierzyństwa.
    • cookies9 Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 11:30
      Przemysł smoleński ma się bardzo dobrze...dysydenci na sztandary.
      Okazało się ,że na tragedii można całkiem nieżle zarabiać,robić kariery...i tak przez najbliższe lata.
      • boblebowsky Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 11:46
        cookies9 napisała:

> Przemysł smoleński ma się bardzo dobrze...dysydenci na sztandary.
        > Okazało się ,że na tragedii można całkiem nieżle zarabiać,robić kariery...i ta
        > k przez najbliższe lata.

Uważam, że to wyjątkowo obrzydliwe.
    • czart_polski Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 12:18
      Zawartość 56 stron sprawia, że jest co czytać - choćby przez dwa tygodnie

przez dwa tygodnie to na pamięc szanowni czytelnicy wykują nie tylko
      'złote wymysły' z wSieci ale i cały magazyn

boblebowsky napisał:
      > Spotów jeszcze nie widziałem i nie słyszałem, ale przygotowane b
      > illboardy mają przekaz bardzo jasny.

Spoty walą w łeb telewidza - napuszone i bez humoru

Jacek Karnowski tak mówi o nowym projekcie:
      (...)będziemy pilnowali polskich spraw i narodowych tradycji. Ale bez napuszenia, często z humorem.
      • kotek.filemon Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 12:21
        czart_polski napisała:

> Zawartość 56 stron sprawia, że jest co czytać - choćby przez dwa tygodnie
        >
        > przez dwa tygodnie to na pamięc szanowni czytelnicy wykują nie tylko
        > 'złote wymysły' z wSieci ale i cały magazyn

Jak z biedą sylabizujesz, to przeczytanie 56 stron nie idzie tak, że "błysk" i już masz przeczytane.
    • ave.duce Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 13:49
      www.gazetawsieci.pl/assets/img_1.jpg
      • boblebowsky Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 16:12
        ave.duce napisała:

> www.gazetawsieci.pl/assets/img_1.jpg

Hasełka też mają niezłe. Spójna i profesjonalna kampania można by rzec.
    • obraza.uczuc.religijnych Czy troll indeed tak jak manipulantka kataryna 30.11.12, 13:56
      jest pod ochroną Agory?
      • ave.duce indeed nt. bt. 30.11.12, 17:53
    • tw_wielgus Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 17:49
      "Ruszyła kampania promocyjna nowego dwutygodnika „W sieci” (Fratria). Występują w niej dziennikarze pisma, którzy wcielają się w więźniów, podkreślając, że nie obawiają się wyrażania swoich opinii i profesjonalnego, niezależnego podejścia do pracy dziennikarza.

W rolę więźniów w kampanii wcielają się redaktor naczelny nowego tytułu Jacek Karnowski oraz jego dziennikarze Jerzy Jachowicz, Dorota Łosiewicz, Marek Pyza i Marzena Nykiel."

Czy ktoś może ptzy tej okazji przypomnieć lizusowskie teksty braci Karnowskich aby nabrać właściwego dystansu do poczynań tych więźniów sumienia?
      • tw_wielgus Niezależni obrońcy prawdy: 30.11.12, 17:57
        Historyczny już tekst "bez wazeliny"

"Na pokładzie niemal 100 miejscowego rządowego samolotu TU 154 M jest - i to łącznie z załogą - zaledwie kilkanaście osób.
        Lecimy kilka tysięcy metrów nad ziemią i czasem, gdy huk maszyny staje się głośniejszy, zdanie trzeba powtarzać dwa razy, by zostać zrozumianym. Ale w zestawieniu z szalejącą na ziemi, rozdzierającą płaszcze wichurą i tak jest tu spokojniej. W saloniku przy dziobie starego tupolewa premier Jarosław Kaczyński odpoczywa po kilkugodzinnej wizycie w Małopolsce. Wizycie, którą najlepiej oddaje chyba stare i nieco złośliwe określenie "gospodarska". Kończy się pierwsza od miesiąca wyprawa poza Warszawę. Ale Kaczyński myślami wydaje się już być w swoim gabinecie. W krótkiej rozmowie z reporterem DZIENNIKA stwierdza aluzyjnie, że nie wie, jak jego poprzednikom udawało się tak dużo podróżować po kraju i zarazem solidnie pracować. Obecnemu premierowi wydaje się to niemożliwe. "Tak dużo jak teraz pracowałem tylko na początku lat 90. Czuję różnicę wieku. To ciężki urząd. Rozumiem, dlaczego Piłsudski mówił, że tak można tylko przez rok robić. Ja chcę oczywiście dłużej, ale zobaczymy" - mówi premier.

niniwa2.cba.pl/zelazny_kanclerz_4_rp.htm
        • tw_wielgus Re: Niezależni obrońcy prawdy: 30.11.12, 17:58
          "Dwa miesiące po tragicznej śmierci Lecha Kaczyńskiego ukazała się książka „Lech Kaczyński. Portret” pod redakcją publicysty Michała Karnowskiego. To liczący ponad 400 stron zbiór kilkudziesięciu wypowiedzi osób, które wspominają zmarłego prezydenta. Już pojawiają się zarzuty, że publikacja jest elementem toczącej się kampanii Prawa i Sprawiedliwości. Michał Karnowski w rozmowie z Wirtualną Polską mówi, że spodziewał się ataków, ale że są one bezpodstawne.

„Lech Kaczyński nie mieścił się w ramach tradycyjnej, racjonalnej polityki, stawiał on wyżej moralność, politykę prawdziwych wartości, jeżeli tak można powiedzieć, stawiał moral-politic nad real-politic” – ocenia zmarłego prezydenta w książce Karnowskiego Micheil Saakaszwili. O Lechu Kaczyńskim, obok gruzińskiego prezydenta, opowiadają współpracownicy, przyjaciele, znajomi, ale także historycy i publicyści. Wśród autorów publikacji znaleźli się m.in.: Zyta Gilowska, Danuta Holecka, prof. Zdzisław Krasnodębski, Marek Migalski, Eryk Mistewicz, Jan Pospieszalski, Jan Maria Rokita, Tomasz Sakiewicz, Piotr Semka, Bronisław Wildstein, Piotr Zaremba, Andrzej Zybertowicz, Jan Żaryn."

wiadomosci.wp.pl/kat,98596,title,Jaroslaw-Kaczynski-jeszcze-nie-wrocil-z-pogrzebu,wid,12360477,wiadomosc.html?ticaid=1f9ea&_ticrsn=3
      • witek.bis Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 18:03
        Najważniejsze, żeby "w sieci" było eci-peci... I dlatego niezłomni dysydenci są niezależni już tylko od tego pana...

twarzebiznesu.pl/artykuly/647613,prezes_skok_grzegorz_bierecki_siedzi_na_pieniadzach_i_cala_prawica_sie_do_niego_pcha.html
        • boblebowsky Re: Dysydenci:)))) 30.11.12, 18:11

witek.bis napisał:

> Najważniejsze, żeby "w sieci" było eci-peci... I dlatego niezłomni dysydenci są
          > niezależni już tylko od tego pana...

Albo od tego:)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12368162,PiS_inwestuje_w__Gazete_Polska_Codziennie___Sakiewicz_.html
    • douglasmclloyd Nie mieli lepszej laski na okładkę? 30.11.12, 17:53
      No i Gmyza opętali siecią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka