kzet69 Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 00:23 Pozostanie w historii jedynie jako nijaki i bezcielesny cień Wyszyńskiego i Wojtyły, tak jak Dziwisz człowiek przypadkiem wyniesiony na pozycję, której nie sprostał.... Odpowiedz Link Zgłoś
proudcitizen Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 00:27 Co prawda to prawda, jego urzędowanie takie spektakularne jak Wyszyńskiego czy Wojtyły... Jednakże pokój jego duszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Zmarł kardynał Józef Glemp ['] ['] ['] 24.01.13, 01:22 Przyznam się, że ja też źle go oceniałem. Ale zmieniłem zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Zmarł kardynał Józef Glemp ['] ['] ['] 24.01.13, 08:56 to dziwny przypadek.zmieniłeś zdanie dlatego,że zmarł? wobec tego widzę świetlaną przyszłość przed wszystkimi nieboszczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Ciekawe czy Józef Glemp pójdzie do nieba? 24.01.13, 01:08 Niestety to jest pytanie retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: Ciekawe czy Józef Glemp pójdzie do nieba? 24.01.13, 01:44 zgodnie z przekonaniami swojej wiary/ "Zaprawdę powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" Jezus/ nie. nie wierze, ze Glemp nie wiedzial o pedofilach w kosciele i nie pomagal ich kryc, wiec bedzie sie smazyl w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
bkn6 Re: Ciekawe czy Józef Glemp pójdzie do nieba? 24.01.13, 06:11 nie dożył chłopina czasów kiedy powołana będzie w Polsce parlamentarno-rządowa komisja d/s pedofilii księży/zakonników a byłby z jednym z kluczowych świadków -- www.czarnaowca.pl/literatura_faktu/lekajcie_sie,p2038285474 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Ciekawe czy Józef Glemp pójdzie do nieba? 24.01.13, 12:34 Przecież wybudował sobie za nasze pieniądze mauzoleum Ś O B. minkat napisała: > zgodnie z przekonaniami swojej wiary/ "Zaprawdę powiadam wam: Wszystko, co uczy > niliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" Jezus/ ni > e. > > nie wierze, ze Glemp nie wiedzial o pedofilach w kosciele i nie pomagal ich kry > c, wiec bedzie sie smazyl w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Jak wielka szkoda 24.01.13, 07:05 że odeszła piękna Lucyna Winnicka Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To samo chciałem napisać..... 24.01.13, 07:50 szmul.bender napisał: > że odeszła piękna Lucyna Winnicka O śmierci prymasa donoszą wszystkie media, o śmierci Winnickiej też: gdzieś z tyłu... A ja "Pociąg" oglądałem z dziesięć razy. I pewnie jeszcze z parę razy obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 08:28 "Błyskał miłym dowcipem i słowem serdecznym" J.Turnau Podzielam opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
bkn6 Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 08:39 J.Turnau pewnie miał na myśli miły dowcip i słowo serdeczne jakie Glemp wypowiedział o kundelkach i karawanie -- www.czarnaowca.pl/literatura_faktu/lekajcie_sie,p2038285474 Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 08:58 sam widzisz,nie dość,że miły to jeszcze kynolog. Odpowiedz Link Zgłoś
bkn6 Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 12:18 m.in. za jego kynologiczne wyskoki nie będę po nim płakał ani nawet wzdychał -- januszpalikot.natemat.pl/45821,koledowanie-po-koperte Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 12:31 Najwiekszą jego zaslugą było tuz po Okrąglym Stole przejecie i przewiezienie cichcem noca teczek kleru na Miodową. Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: Zmarł kardynał Józef Glemp 24.01.13, 12:42 Teraz nie wiadomo, kto był świętszy on , czy pani Jadwiga, matka męczennika Odpowiedz Link Zgłoś