19.02.13, 17:58
Jeżeli ktoś jest lewicowcem...

- Jeżeli ktoś ma lewicowość na sztandarach, to musi myśleć również o tym, jak pewne czyny zostaną odebrane. Jeżeli ktoś jest lewicowcem, to nie może brać 40 tys. nagrody, bo za tyle żyją rodziny w tym kraju przez rok - powiedział.

Jego zdaniem prezydium Sejmu nie zrobiło nic ekstra, żeby zasłużyć na nagrody. - Gdyby zawalili wakacje, pracowali w nadgodzinach, to ja rozumiem, że się należy. To, że od 20 lat były te nagrody, to nie dotyczy Ruchu Palikota. Nas wtedy nie było. Jesteśmy z innej bajki - mówił polityk.

Cyniczna z niego gadzina i pozbawiona pamięci. Panie Rozenek - Geriavit garściami jeść!

"Janusz Palikot dostaje wielomilionowe pożyczki z anonimowych spółek w rajach podatkowych. Poseł PO twierdzi, że nie wie, kto jest ich właścicielem. DZIENNIK sprawdził oświadczenie majątkowe Palikota. Okazuje się, że polityk prowadzi nieprzejrzyste operacje finansowe na dużą skalę. "

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/90206,tajemnica-wielkich-pieniedzy-posla-palikota.html
Jeżeli ktoś ma lewicowość na sztandarach, to musi myśleć również o tym, jak pewne czyny zostaną odebrane. Jeżeli ktoś jest lewicowcem, to nie może ukrywać zarobionych(?) pieniędzy w rajach podatkowych.
Teraz oczekuję aż zbierze się prezydium tego klubu transformersów i kochających inaczej i odwoła kapitalistycznego kombinatora Palikota z pełnionej funkcji. Bo jeżeli ktoś ma lewicowość....
Obserwuj wątek
    • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:04
      tw_wielgus napisał:

>l</a>
      > Jeżeli ktoś ma lewicowość na sztandarach, to musi myśleć również o tym, jak pew
      > ne czyny zostaną odebrane. Jeżeli ktoś jest lewicowcem, to nie może ukrywać zar
      > obionych(?) pieniędzy w rajach podatkowych.
      > Teraz oczekuję aż zbierze się prezydium tego klubu transformersów i kochających
      > inaczej i odwoła kapitalistycznego kombinatora Palikota z pełnionej funkcji. B
      > o jeżeli ktoś ma lewicowość....
      >
      Ale że niby co? W związku ze "zmianą" poglądów powinien pozbyć się swojego majątku?
      • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:05
        Nie, może zwyczajnie uczciwie płacic podatki.
        • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:08
          pakules napisał(a):

> Nie, może zwyczajnie uczciwie płacic podatki.

A co, nie płaci?
          • m.c.hrabia Re: Rozenek: 19.02.13, 18:13
            boblebowsky napisał:

>
            > A co, nie płaci?

tak od kapitałów z Aruby też .
          • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:14
            Chyba nie
            • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:21
              pakules napisał(a):

> Chyba nie

Chyba?
              • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:23
                Chyba, bo nie znam rozliczeń Palikota z US, natomiast nie przenisi się kasy do rajów podatkowych po to aby płacic podatki w Polsce , ale może się mylę którz trafi za Palikotem. ( no oczywiście oprócz Heniutka)
                • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:26
                  oczywiście ma być któż ....
                  napisałem takiego byczka prezydenckiego
                • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:29
                  pakules napisał(a):

> Chyba, bo nie znam rozliczeń Palikota z US, natomiast nie przenisi się kasy do
                  > rajów podatkowych po to aby płacic podatki w Polsce , ale może się mylę którz
                  > trafi za Palikotem. ( no oczywiście oprócz Heniutka)

Nie rozumiem, "nie przenosi się". Robi to bardzo wiele osób na całym świecie i to w majestacie prawa. Musiał zrobić to fachowo, bo bardzo starająca się prokuratura nic niezgodnego z prawem nie znalazła. Jego kasa, był zdolny, zarobił.... jego sprawa. Z tego co wiem nie chciał się tylko dać oskubać żonie.
                  • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:30
                    Oczywiście że robi tak wiele osób... tylko czy te osoby ubierają sie w szatki wrażliwych lewicowców?
                    • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:40
                      pakules napisał(a):

> Oczywiście że robi tak wiele osób... tylko czy te osoby ubierają sie w szatki
                      > wrażliwych lewicowców?

Mnie lewicowość Januszka średnio wzrusza, tak samo jak on sam. Tak samo jak średnio wzruszają mnie intencje jakimi się kieruje. W tym przypadku liczę tylko na efekt w postaci opamiętania się polityków w swojej pazerności.
                      • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:44
                        Mnie jego lewicowośc nie wzrusza wcale bo z niego taka lewica jak i z urbana, natomiast osłabia mnie próba robienia z tego krętacza ikony uczciwości.
                        • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:49
                          pakules napisał(a):

> Mnie jego lewicowośc nie wzrusza wcale bo z niego taka lewica jak i z urbana, n
                          > atomiast osłabia mnie próba robienia z tego krętacza ikony uczciwości.

A kto robi? No bo na pewni nie ja.
                          • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:51
                            A gdzieś stwierdziłem że Ty?
      • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:13
        Bob? Ty tak na poważnie pytasz, czy tylko dla jaj?
        Skoro Rozenek jako przedstawiciel tej komandy tak wysoko ustawia moralną poprzeczkę to niech się uważnie przyjrzy operacjom finansowym swojego szefa. Ucieczka przed podatkami i tego typu kombinacje finansowe, pomijając aspekt prawny, z punktu widzenia zwykłej uczciwości ( nawet nie tej wysublimowanej, lewicowej) są nie do przyjęcia.
        Na kilometr śmierdzi hipokryzja i zakłamanie, o którym więcej dowiesz się z postów Heana.
        • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:21
          tw_wielgus napisał:

> Bob? Ty tak na poważnie pytasz, czy tylko dla jaj?
          > Skoro Rozenek jako przedstawiciel tej komandy tak wysoko ustawia moralną poprze
          > czkę to niech się uważnie przyjrzy operacjom finansowym swojego szefa. Ucieczka
          > przed podatkami i tego typu kombinacje finansowe, pomijając aspekt prawny, z p
          > unktu widzenia zwykłej uczciwości ( nawet nie tej wysublimowanej, lewicowej) są
          > nie do przyjęcia.

Wziął bym pod jednak pod uwagę pewną różnicę. W jednym przypadku mówimy o dzieleniu się polityków naszą kasą z podatków w dobie kryzysu, a w drugim o inżynierii finansowej mającej na celu ukrycie własnych ciężko zarobionych pieniędzy przed szalejącą z zazdrości żoną.
          • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:27
            Nie łącz dwóch spraw ( zwróć uwagę na daty) Poza tym to nie inżyneria finansowa a zwykłe (prze) krętactwo. Przeczytaj uważnie artykuł.
            Ale zwróciłeś mi uwagę na drugą sprawę, czy społeczeństwo może zaufać politykowi, który korzystająć z "inżynierii" wykiwał własną żonę? Jaka jest gwarncja, że korzystając z tych samych narzędzi nie wykiwa społeczeństwa?

A czy pani Nowicka przekroczyła w jakiś sposób prawo, dobry obyczaj? Nie. Po prostu wzieła premię od pracodawcy. Czy to aż taki grzech?
            • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:36
              tw_wielgus napisał:

> Nie łącz dwóch spraw ( zwróć uwagę na daty) Poza tym to nie inżyneria finansowa
              > a zwykłe (prze) krętactwo. Przeczytaj uważnie artykuł.
              > Ale zwróciłeś mi uwagę na drugą sprawę, czy społeczeństwo może zaufać politykow
              > i, który korzystająć z "inżynierii" wykiwał własną żonę? Jaka jest gwarncja, że
              > korzystając z tych samych narzędzi nie wykiwa społeczeństwa?

Ja łączę? Czytałem i nie za wiele z niego wynika, a przynajmniej prokuratura niczego nie znalazła.
              Palikot z mojej bajki nie jest, ale nauczony jestem żeby nikomu do kieszeni, ani pod kołdrę nie zaglądać. Facet ciężko na swój sukces finansowy zapracował i nie dał się oskubać szalejącej z zazdrości żonie. Pewnie wzorowa postawa to nie jest, ale na litość, co to ma wspólnego z tuczących się na naszych pieniądzach politykach? Życzyłbym sobie aby średnia niemoralnych zachowań wśród polityków była taka jak u Palikota.

> A czy pani Nowicka przekroczyła w jakiś sposób prawo, dobry obyczaj? Nie. Po pr
              > ostu wzieła premię od pracodawcy. Czy to aż taki grzech?
              • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:56
                Możemy policzyć tą średnią ale nie wydaje mi się żeby specjalnie błyszczeli na tle innych.
                Nie zaglądam facetowi ani do łóżka ani do kieszeni. Transfer opisany w artykule jest taką sztuczką obliczoną na uniknięcie podatków. A podatki to już nie są prywatne pieniądze pana Palikota. Jeżeli on zrobi dziurę w budżetowych finansach to te biedne rodziny, o które tak pięknie i wzruszajaco, upomniał się Rozenek będą musiały tą dziurę zasypać z swoich luczacych 1500 zł brutto pensji.
                • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 20:14
                  tw_wielgus napisał:

> Możemy policzyć tą średnią ale nie wydaje mi się żeby specjalnie błyszczeli na
                  > tle innych.
                  > Nie zaglądam facetowi ani do łóżka ani do kieszeni. Transfer opisany w artykule
                  > jest taką sztuczką obliczoną na uniknięcie podatków. A podatki to już nie są p
                  > rywatne pieniądze pana Palikota. Jeżeli on zrobi dziurę w budżetowych finansach
                  > to te biedne rodziny, o które tak pięknie i wzruszajaco, upomniał się Rozenek
                  > będą musiały tą dziurę zasypać z swoich luczacych 1500 zł brutto pensji.

Z tego co mi wiadomo jego machinacje finansowe skierowane były przeciwko żonie, a nie państwu polskiemu. Poza tym zdaje się, że od zarobionych pieniędzy podatki już zapłacił, a ten wymyślony przez Belkę go jeszcze nie obowiązywał. Cały czas widzę mały związek między pieniędzmi z naszych podatków a tymi zarobionymi przez Palikota.
                  • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 20:26
                    Nie, nie zapłacił. Podatek płaci się od zysku. Zobowiązania "kredytowe" ( w tym wypadku cudzysłów nieprzypadkowy) pomniejszają zysk do opodatkowania.
                    Poza tym wobec osoby najbliższej zachował się w sposób nieuczciwy ( sam o tym wspomniałeś). W USA jako polityk byłby skończony ale tam uczciwość na sztandarach mają innego koloru niż ten który niesie Rozenek i wesoła kampania przebierańców.

Nie broń go Bob bo jesteś na przegranej pozycji.
                    • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 20:49
                      tw_wielgus napisał:

> Nie, nie zapłacił. Podatek płaci się od zysku. Zobowiązania "kredytowe" ( w tym
                      > wypadku cudzysłów nieprzypadkowy) pomniejszają zysk do opodatkowania.
                      > Poza tym wobec osoby najbliższej zachował się w sposób nieuczciwy ( sam o tym w
                      > spomniałeś). W USA jako polityk byłby skończony ale tam uczciwość na sztandarac
                      > h mają innego koloru niż ten który niesie Rozenek i wesoła kampania przebierańc
                      > ów.
                      >
                      > Nie broń go Bob bo jesteś na przegranej pozycji.

No to ci argument:))
                      Nie chce mi się w kółko tego samego powtarzać, bo widzę, że nie za bardzo dociera, poza tym trochę przyciasne są dla mnie buty obrońcy Palikota:) Na koniec powiem tylko tyle, nie obchodzą mnie intencje pana Janusza i jego pieniądze w rajach podatkowych. Obchodzi mnie to, że politycy trochę za bardzo sobie folgują za naszą ciężko wyrobioną kasę, a ten gość jako pierwszy wydał temu wojnę. Niech sobie na tym zbija polityczne punkty, mam to w tym momencie gdzieś. Mam tylko nadzieję, że poskromi tym choć trochę niektóre apetyty.
                      • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 22:03
                        Sorry, ale sam się w te buty próbowałeś ubrać stając w opozycji to tezy którą sformułowałem w poście rozpoczynającym tą dyskusję. Odszedłeś od meritum sprawi i na siłę próbujesz mi dowieść, iż to, co Palikom robi ze swoją kasą to jego prywatna sprawa. Tu się nie będziemy spierać, bo po opłaceniu podatków w kraju ( podkreślam w naszym kraju) niech sobie nawet forsą ściany tapetuje jak przystało na lewicowego działacza z innej bajki

Tym samym odpłynęliśmy od odpowiedzi na pytanie o hipokryzję, jaką Ruch prezentuje w stosunku do Nowickiej (zupełnie abstrahując od etycznej strony nagród, jakie sobie przyznało prezydium sejmu, bo tu chyba nie będzie między nami sporu).
                        Wydaje mi się, że wykazałem, iż dziwnym i niespodziewanym trafem wyjątkowo wysoko moralną poprzeczkę ustawiono Nowickiej zapominając o rozlicznych grzechach ojca założyciela.
                        • lech1966 Re: Rozenek: 19.02.13, 22:36
                          tw_wielgus napisał:
                          > podkreślam w naszym kraju) niech sobie nawet forsą ściany tapetuje jak przystał
                          > o na lewicowego działacza z innej bajki
                          >
                          > Tym samym odpłynęliśmy od odpowiedzi na pytanie o hipokryzję, jaką Ruch prezent
                          > uje w stosunku do Nowickiej (zupełnie abstrahując od etycznej strony nagród, ja
                          > kie sobie przyznało prezydium sejmu, bo tu chyba nie będzie między nami sporu).
                          > Wydaje mi się, że wykazałem, iż dziwnym i niespodziewanym trafem wyjątkowo wyso
                          > ko moralną poprzeczkę ustawiono Nowickiej zapominając o rozlicznych grzechach o
                          > jca założyciela.
                          >
                          Boblebowsky chcial ci powiedziec ale ty tego nie rozumiesz, ze Palikot zapłacił wszystkie obowiazujce go podatki w Polsce- KONIEC KROPKA.
                          A Nowicka przyjeła po cichu premie..Wszedzie sie wciska kit o kryzysie,,słuzba zdrowia,,edukacja,,policja,,emarytury,,renty,,,Wiec odpowiedz kogo ma dotyczyc obecny kryzys skoro premie są co rok wyzsze?? Krotko,,zwiezle i na temat prosze
                          • hummer Re: Rozenek: 20.02.13, 00:28
                            lech1966 napisał:

> Boblebowsky chcial ci powiedziec ale ty tego nie rozumiesz, ze Palikot zapłacił
                            > wszystkie obowiazujce go podatki w Polsce- KONIEC KROPKA.
                            > A Nowicka

Nowicka też zapłaciła podatki. Mało tego, nie kupiła Sejmu, za majątek Sejmu.
                            • lech1966 Re: Rozenek: 20.02.13, 13:55
                              hummer napisał:

> lech1966 napisał:
                              >
                              > > Boblebowsky chcial ci powiedziec ale ty tego nie rozumiesz, ze Palikot za
                              > płacił
                              > > wszystkie obowiazujce go podatki w Polsce- KONIEC KROPKA.
                              > > A Nowicka
                              >
                              > Nowicka też zapłaciła podatki. Mało tego, nie kupiła Sejmu, za majątek Sejmu.

Zapłaciła podatki,,,nikt nie mówi ze nie zapłaciła..jednak w czasach kryzysu,gdzie na kazdym kroku słyszymy ze nie ma na to ,,na tamto tez nie ma,,,,ale na premie zawsze znajdą sie pieniadze.. Sumienie jej nie dreczyło ze nie ma na leczenie dzieci w CZD ale na tłustą premie pieniadze jednak w panswowej kasie są...
                              To chyba juz długo nie potrwa,,,To rządy takie jak tu czytaj
                              Jeszcze troche i bedziemy zyc jak w afryce
                              • hummer Sejm ma uchwalany budżet. 21.02.13, 00:30
                                Palikota na głosowaniu ze swoją bandą nie było?
                                • kzet69 Re: Sejm ma uchwalany budżet. 21.02.13, 00:37
                                  Ależ był, nawet RP wniósł poprawkę likwidującą premie, tyle że sejm jej oczywiście nie przyjął...
                                  • hummer Nie wiem jak towarzysz 21.02.13, 00:41
                                    ale znikam spać, bo jutro dzień pracujący.
                                    Dobranoc.
                        • boblebowsky Re: Rozenek: 20.02.13, 14:56
                          tw_wielgus napisał:

> Sorry, ale sam się w te buty próbowałeś ubrać stając w opozycji to tezy którą s
                          > formułowałem w poście rozpoczynającym tą dyskusję. Odszedłeś od meritum sprawi
                          > i na siłę próbujesz mi dowieść, iż to, co Palikom robi ze swoją kasą to jego pr
                          > ywatna sprawa. Tu się nie będziemy spierać, bo po opłaceniu podatków w kraju (
                          > podkreślam w naszym kraju) niech sobie nawet forsą ściany tapetuje jak przystał
                          > o na lewicowego działacza z innej bajki
                          >
                          > Tym samym odpłynęliśmy od odpowiedzi na pytanie o hipokryzję, jaką Ruch prezent
                          > uje w stosunku do Nowickiej (zupełnie abstrahując od etycznej strony nagród, ja
                          > kie sobie przyznało prezydium sejmu, bo tu chyba nie będzie między nami sporu).
                          > Wydaje mi się, że wykazałem, iż dziwnym i niespodziewanym trafem wyjątkowo wyso
                          > ko moralną poprzeczkę ustawiono Nowickiej zapominając o rozlicznych grzechach o
                          > jca założyciela.
                          >

A ty dalej o moralności Palikota. Przecież napisałem ci, że ta nie do końca mnie w tym przypadku interesuje. Wprawdzie wolałbym żeby głoszone przez niego postulaty dotyczące przyznawania sobie przez polityków i urzędników premii wygłaszał ktoś cieszący się szacunkiem wszystkich środowisk, ale niestety, Palikot był jedynym który ten temat podjął. A jak się nie ma co się lubi....
            • kzet69 Re: Rozenek: 21.02.13, 00:44
              "Moja była żona dostała około 30 mln złotych: gotówkę, nieruchomości, dzieła sztuki, wyposażenie domu. Mnie została podobna kwota w akcjach naszych firm. Uważam, że to sprawiedliwe - twierdzi. "
              No cóż Wielgus wiele żon w Polsce chcialo by być tak "wykiwanych".......
              www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/byla-zona-palikot-ukryl-miliony-na-karaibach,45725.html
          • damakier1 Re: Rozenek: 19.02.13, 19:45
            boblebowsky napisał:

Wziął bym pod jednak pod uwagę pewną różnicę. W jednym przypadku mówimy o dzieleniu się polityków naszą kasą z podatków w dobie kryzysu, a w drugim o inżynierii finansowej mającej na celu ukrycie własnych ciężko zarobionych pieniędzy przed szalejącą z zazdrości żoną.

Czy mam rozumieć, że gdyby okazało się, że Nowicka wzięła premię, by mieć trochę kasy do ukrycia przed mężem, to uznałbyś, że jest w porzo?
            • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 20:16
              damakier1 napisała:

> boblebowsky napisał:
              >
              > Wziął bym pod jednak pod uwagę pewną różnicę. W jednym przypadku mówimy o dz
              > ieleniu się polityków naszą kasą z podatków w dobie kryzysu, a w drugim o inżyn
              > ierii finansowej mającej na celu ukrycie własnych ciężko zarobionych pienięd
              > zy przed szalejącą z zazdrości żoną.

>
              > Czy mam rozumieć, że gdyby okazało się, że Nowicka wzięła premię, by mieć troch
              > ę kasy do ukrycia przed mężem, to uznałbyś, że jest w porzo?

Niedorzeczny argument. Przecież chodzi o źródło tych pieniędzy. Nie dostrzegasz różnicy?
              • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 20:27
                Dobra uściślijmy: źródłem były podejrzane machlojki finansowe.
                • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 20:38
                  tw_wielgus napisał:

> Dobra uściślijmy: źródłem były podejrzane machlojki finansowe.

Nie, źródłem był dobrze rozkręcony i dobrze sprzedany biznes.
                  • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 20:43
                    Naprawdę uczciwy?
                    W tym wypadku również?
                    wybory.wp.pl/kat,129756,title,Szokujaca-prawda-o-partii-Palikota-To-moze-go-pograzyc,wid,13858463,wiadomosc.html?ticaid=110185
                    • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 20:49
                      Tu kolejny przykład uczciwości i transparentności biznesów ojca założyciela.
                      wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/90332,pieniadze-palikota-z-cypryjskiej-skrzynki.html
                      • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 21:05
                        tw_wielgus napisał:

> Tu kolejny przykład uczciwości i transparentności biznesów ojca założyciela.
                        > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/90332,pieniadze-palikota-z-cypryjskiej-skrzynki.html

Pomyliłeś mnie chyba kzaetem:) Nigdzie nie twierdziłem, że pan Janusz jest przykładem uczciwości. Poza tym, po raz kolejny dajesz link do tych samych informacji.
                    • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 20:51
                      tw_wielgus napisał:

> Naprawdę uczciwy?
                      > W tym wypadku również?
                      > wybory.wp.pl/kat,129756,title,Szokujaca-prawda-o-partii-Palikota-To-moze-go-pograzyc,wid,13858463,wiadomosc.html?ticaid=110185

Nie no, teraz to już sawą zaleciało:) Mówiliśmy zdaje się o źródle majątku Palikota, a nie zobowiązaniach finansowych RP.
                      • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 22:02
                        To tylko przykład uczciwości. Bo przecież rozmawiamy w tym wątku o szeroko pojętej uczciwości, prawda?
        • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 18:22
          tw_wielgus napisał:

> Bob? Ty tak na poważnie pytasz, czy tylko dla jaj?
          > Skoro Rozenek jako przedstawiciel tej komandy tak wysoko ustawia moralną poprze
          > czkę to niech się uważnie przyjrzy operacjom finansowym swojego szefa. Ucieczka
          > przed podatkami i tego typu kombinacje finansowe, pomijając aspekt prawny, z p
          > unktu widzenia zwykłej uczciwości ( nawet nie tej wysublimowanej, lewicowej) są
          > nie do przyjęcia.
          > Na kilometr śmierdzi hipokryzja i zakłamanie, o którym więcej dowiesz się z pos
          > tów Heana.
          >
          To niech go CBA, ABW, CBŚ, UKS, czy inne służby sprawdzą. Niech go bywszy agent Kaczmarek uwiedzie i udowodni mu robienie szwindli, a potem do sądu z łobuzem i udupić przykładnie! A do tego czasu zawrzyj paszczękę i trzymaj się faktów.
          • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:31
            Idąć Twoim tropem rozumowania to nie było czegoś takiego jak afera z Funduszem Kościelnym.
            Poza tym trzymam się jak najbardziej faktów. Nawet na stopę się od nich nie oddalam.

PS. Czy sąd skazał Rydzyka za "stoczniową" zbiórkę? Nie? O kruna! A tyle było szczekania na tego niewinnego, skromnego, sługę Pana Boga.
            • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 18:41
              tw_wielgus napisał:

> Idąć Twoim tropem rozumowania to nie było czegoś takiego jak afera z Funduszem
              > Kościelnym.
              > Poza tym trzymam się jak najbardziej faktów. Nawet na stopę się od nich nie odd
              > alam.
              >
              > PS. Czy sąd skazał Rydzyka za "stoczniową" zbiórkę? Nie? O kruna! A tyle było s
              > zczekania na tego niewinnego, skromnego, sługę Pana Boga.
              >
              Porównanie jakby nieadekwatne...Pytam raz jeszcze; Czy są dowody na to, ze Palikot łamie prawo? Jeżeli tak, to do tiurmy z nim! Jeżeli nie, to lepiej zamilczeć, by na Ziobrę, czy innego Kaczyńskiego nie wyjść.
              • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 19:06
                Porównanie jest jak najbardziej adekwatne i Ty o tym dobrze wiesz, bo nie jesteś durniem.
                • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 19:10
                  tw_wielgus napisał:

> Porównanie jest jak najbardziej adekwatne i Ty o tym dobrze wiesz, bo nie jeste
                  > ś durniem.
                  >
                  Chyba nawet przyznam, ze tym durniem jestem, bo nie znajduję korelacji...
                  • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 19:16
                    Ależ zapewne jedynie na chwilę się zagubiłeś. Twój umysł nie jest jasy, jest zmęczony po całym dniu intensywnej pracy, zaprząta go milion spraw dnia codziennego. Jak odpoczniesz to bez trudu znajdziesz właściwe powiązanie.
                    • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 19:35
                      tw_wielgus napisał:

> Ależ zapewne jedynie na chwilę się zagubiłeś. Twój umysł nie jest jasy, jest zm
                      > ęczony po całym dniu intensywnej pracy, zaprząta go milion spraw dnia codzienne
                      > go. Jak odpoczniesz to bez trudu znajdziesz właściwe powiązanie.
                      >
                      Ja już spory czas odpoczywam...Pewnie mój "sapiens" jest zbyt mikry... ;)
                      • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 19:59
                        Nie, w mordę! Nie, po trzykroć!
                        Dałeś wypoczać ciału widocznie psyche w tym czasie wykonywała tytaniczną robotę.
                        Musisz się jakoś zrelaksować, uwolnić umysł by otworzył się na ideę, która Ci się w chwili obecnej niepojętą wydaje.
                        • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 20:01
                          tw_wielgus napisał:

> Nie, w mordę! Nie, po trzykroć!
                          > Dałeś wypoczać ciału widocznie psyche w tym czasie wykonywała tytaniczną robotę
                          > .
                          > Musisz się jakoś zrelaksować, uwolnić umysł by otworzył się na ideę, która Ci s
                          > ię w chwili obecnej niepojętą wydaje.
                          >
                          To moze podeślij mi jakąś odaliskę, by moim psyche się zajęła? ;)
                          • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 20:13
                            Skąd ta pewność, że posiadam harem..?!
                            • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 20:17
                              tw_wielgus napisał:

> Skąd ta pewność, że posiadam harem..?!
                              >
                              Liczę na szerokie znajomości...
                              • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 20:22
                                No masz... jeszcze dwa posty i zrobisz ze mnie rajfura, czyli popsujesz mi zszarganą forumową opinię.
                                • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 20:27
                                  tw_wielgus napisał:

> No masz... jeszcze dwa posty i zrobisz ze mnie rajfura, czyli popsujesz mi zsza
                                  > rganą forumową opinię.
                                  >
                                  Nie jest to moją intencją, jako ze estymą Cię darzę za sposób przedstawiania swych racji na Fk...Przecież różnienie się w oglądzie sytuacji to nic złego. Jeżeli obraziłem, to niechcący i przepraszam. :)
                                  • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 20:30
                                    No coś Ty? W żadnym razie nie czuję się obrażony. Jesteś kulturalnym człowiekiem i pomimo, że w wielu pewnie przypadkach reprezentujemy rozbieżne stanowiska nie będziemy się okładać epitetami.
                                    Szacun.
          • zoil44elwer Re: Rozenek: 19.02.13, 18:46
            Bez służb i drużb słychać było że K Szczuka ma jaja,w przeciwieństwie do ROZENKA i LISA!
      • lionold Re: W związku ze "zmianą" poglądów 19.02.13, 23:24
        i w przypadku braku zmiany poglądów nie powinien w ten sposób kombinować - jeżeli to prawda, bo wtedy ja jako ciemny lud zapytam kto i w jakim celu go finansuje?
    • l_zaraza_l Re: Rozenek: 19.02.13, 18:14
      Po raz kolejny podajesz materiały z 2009 roku i udajesz, ze nie masz pojęcia o tym, że zarówno CBA jak i ABW obrabiały Palikota bardzo starannie w 2010. A może masz nagrany internet tylko do 2009?
      • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:16
        Odtwarzam archiwalne nagrania bo jak napisałem widocznie w roku 2009 Rozenek lał jeszcze w pieluchy i ssał mały palec u nogi.
        Pytanko zatem, czy opisane przez Dziennik operacje finansowe miały miejsce?
        • haen2010 Re: Rozenek: 19.02.13, 18:28
          Hmm, mentalność bolszewii, wleźć do cudzego domu i nas-rać z zemsty na dywan, a meblami w piecu napalić.

Bo grabienie publicznej forsy to nieco inna mentalność - pospolitego złodzieja.

Tak to rozróżniam.
          • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:32
            a transferowanie majątku do rajów podatkowych to czyja mentalność? Karteli narkotykowych i ruskich gangusów chyba.
            • l_zaraza_l Re: Rozenek: 19.02.13, 18:36
              pakules napisał(a):

> a transferowanie majątku do rajów podatkowych to czyja mentalność? Karteli nark
              > otykowych i ruskich gangusów chyba.

Masz dowody? A może poszli do lasu?...
              • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:39
                A czy ja jestem prokurator?
                • l_zaraza_l Re: Rozenek: 19.02.13, 18:42
                  pakules napisał(a):

> A czy ja jestem prokurator?

To jak nie jesteś to po kiego gdybasz i bijesz pianę?
                  • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:45
                    A co nie wolno? Jakies zakazy wypowiadania sie o Palikocie?
                  • tw_wielgus A propos prokuratora 19.02.13, 19:05
                    "W związku z ukazaniem się w dzisiejszym wydaniu Dziennika artykułu pt.„Tajemnica wielkich pieniędzy posła Palikota” zdecydowałem się skierować sprawę przeciwko autorom tego tekstu oraz Romanowi Giertychowi do prokuratury. Jednocześnie zwrócę się do Okręgowej Rady Adwokackiej w Warszawie o pozbawienie Pana Romana Giertycha prawa do wykonywania zawodu adwokata.

Nie ulega dla mnie wątpliwości, że duża część nieprawdziwych zarzutów znajdujących się w publikacji Dziennika opiera się na materiałach będących przedmiotem prac Prokuratury. W sprawie tej Pan Giertych występuje jako pełnomocnik. Fakt ujawnienia dokumentów procesowych przed zamknięciem postępowania jest poważnym naruszeniem prawa.

W dniu 18 maja br w Dzienniku ukazał się artykuł pt. „Jest Janusz Palikot, są kontrakty”, w którym pojawiła się duża liczba nieprawdziwych informacji. W związku z tamtym artykułem zwróciłem się, podobnie jak i inne opisane w tym tekście osoby i instytucje, z wnioskiem o sprostowanie nieprawdziwych informacji. Jeżeli to sprostowanie nie zostanie umieszczone na łamach Dziennika zamierzam skierować sprawę do sądu w celu rzetelnego zweryfikowania przedstawianych w tym artykule informacji.

W dniu 26 maja br. w Dzienniku ci sami autorzy opublikowali artykuł pt. „Palikot-Schetyna: błazen kontra wicepremier” na temat relacji moich z Premierem Grzegorzem Schetyną, który również był pełen insynuacji i nieprawdziwych informacji.

Dzisiaj ukazał się kolejny odcinek serialu pt. „Zabić Palikota” na temat moich rzekomych związków z firmami zarejestrowanymi na Karaibach. Podobno tekst ten był wynikiem pracy dziennikarzy prowadzących tzw. śledztwo dziennikarskie. Jeżeli praca ta wyglądała tak samo, jak uzyskanie mojego komentarza, nie dziwi końcowy efekt, który opublikowano w Dzienniku. Dziennikarze dali mi wczoraj trzy godziny na skomentowanie i udzielenie odpowiedzi dotyczących okoliczności sprzed kilku lat. Nie uwzględniono mojej prośby o czas na dotarcie do dokumentacji finansowej, znajdującej się w biurze w Lublinie, podczas gdy ja znajdowałem się w podróży i nie miałem możliwości zweryfikowania nazw i dat.

W czasie prowadzenia przeze mnie działalności biznesowej podpisałem tysiące umów z setkami podmiotów. Ale dziennikarzy nie interesowały moje dopowiedzi – teza artykułu była gotowa zanim on powstał.

Nie mam najmniejszej wątpliwości, że artykuły Dziennika są elementem ataku politycznego, mającego na celu podważenie mojej pozycji w partii oraz wiarygodności Platformy Obywatelskiej RP w czasie trwającej kampanii wyborczej. Mają na celu doprowadzenie do kryzysu wewnątrz mojej formacji. Są także wypowiedziami zagrażającymi moim dobrom osobistym i grożą utratą zaufania publicznego, niezbędnego do wykonywania mandatu posła na Sejm RP. Wyczerpują tym samym znamiona przepisów kodeksu karnego i cywilnego, rodzą też odpowiedzialność odszkodowawczą.

W tej sytuacji jedynym sposobem ustalenia motywów publikacji tych tekstów jest zwrócenie się do prokuratury w celu zweryfikowania publikowanych informacji, ewentualnego dotarcia do motywów, którymi kierują się autorzy tekstów zamieszczając je na łamach Dziennika oraz ustalenia kto jest ich zleceniodawcą. W tym miejscu chciałbym podkreślić, że złożenie wniosku o pozbawienie Pana Romana Giertycha prawa do wykonywania zawodu adwokata jest podyktowane przekonaniem o stosowaniu przez niego jako adwokata nieetycznych metod i działań, które przeniósł z polityki, i które stosuje przy prowadzeniu postępowań sądowych przeciwko mojej osobie.

Janusz Palikot

Poseł na Sejm RP

I tu rodzi się pytanie. Kiedy pan Palikot w końcu skieruje wnioski, o których pisał (w maju 2009 r) do odpowiednich organów?
                • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 18:46
                  pakules napisał(a):

> A czy ja jestem prokurator?
                  >
                  A jak nazywa się taki, co bez dowodów kogoś obsrywa...pakules?
                  • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:52
                    Panie Starszy pomiarkuj się ....
                    • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 19:04
                      pakules napisał(a):

> Panie Starszy pomiarkuj się ....
                      >
                      Z powodu twego nieumiarkowanego rzucania niepopartych dowodami oskarżeń? Nie widzę powodu...
                      • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 19:08
                        Jakieś przykłady tych oskarżeń? Chyba lekko poluzował ci się pampers
                        • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 19:15
                          pakules napisał(a):

> Jakieś przykłady tych oskarżeń? Chyba lekko poluzował ci się pampers
                          >
                          Pampersy są mi niepotrzebne, bo mam cewnik, a i młoda kadra pielęgniarska, a to basen, a to kaczkę(sic!) przyniesie...Stać mnie na to. Co do przykładów oskarżeń; U mnie demencja, to rzecz dopuszczalna, ale abyś ty nie pamiętał co w tym wątku piszesz? Zacznij od lecytyny...
                          • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 19:21
                            I niestety dalej bez przykładów, cewnik masz w oku?
                            • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 19:39
                              pakules napisał(a):

> I niestety dalej bez przykładów, cewnik masz w oku?
                              >
                              Tak pierwszy z brzegu; forum.gazeta.pl/forum/w,28,142653770,142654508,Re_Rozenek_.html
                              Masz dowód, ze to robi, a jeżeli tak, to czy naruszył prawo? Jakiś wyrok prawomocny?
                              • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 19:53
                                Jakbyś był ciut mądrzejszy to zauważyłbyś że to odpowieź na post Heniutka o mentalności bolszewickiej, a w moim poście nie ma słowa o transferach dokonywanych przez Palikota. Zresztą takie wnioski wysnuwała jego pierwsza żona a nie ja. Ale cóż widocznie sam zauważasz że coś w tym Palikocie " nie gra" i wmawiasz to innym.
                                • simera16 Re: Rozenek: 19.02.13, 20:04
                                  pakules napisał(a):

> Jakbyś był ciut mądrzejszy to zauważyłbyś że to odpowieź na post Heniutka o men
                                  > talności bolszewickiej, a w moim poście nie ma słowa o transferach dokonywanych
                                  > przez Palikota. Zresztą takie wnioski wysnuwała jego pierwsza żona a nie ja.
                                  > Ale cóż widocznie sam zauważasz że coś w tym Palikocie " nie gra" i wmawiasz t
                                  > o innym.
                                  >
                                  Tak, tak tytanie mądrości i miSZCZu rejterady...
                                  ps
                                  Jak zauważyłeś o wielki, sam piszę, że jak Palikot czyni szwindle, to trzeba go udupić, ale jak nie, to po kiego wargować?
                                  • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 21:23
                                    Znawco Cypru ciągle wargujesz bo taka jest rola forum. Nie rozumiem więc po co odpisywałeś na moje posty? Wiesz przeciez że mam alergię na starych głupców.
                                    • simera16 Re: Rozenek: 20.02.13, 07:05
                                      pakules napisał(a):

> Znawco Cypru ciągle wargujesz bo taka jest rola forum. Nie rozumiem więc po co
                                      > odpisywałeś na moje posty? Wiesz przeciez że mam alergię na starych głupców.
                                      >
                                      A ja lubię cię czytać i nawet nie uważam cię za głupca...
                                      ps
                                      skąd konkluzja, że bywanie gdziekolwiek (vide Cypr) czyni cię znawcą?
              • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:40
                Gdyby Dziennik opublikował nieprawdę do by ich Palikot puścił w skarpetkach, a to nie było jedyne żródło tych rewelacji. Piłeczka po Twojej stronie siatki ( ja bym próbował przelobować).
            • boblebowsky Re: Rozenek: 19.02.13, 18:45
              pakules napisał(a):

> a transferowanie majątku do rajów podatkowych to czyja mentalność? Karteli nark

Nie, normalni ludzie też to robią, zgodnie z prawem zresztą.
            • humbak Re: Rozenek: 19.02.13, 18:57

Jasne. Wcale nie jest to praktyka powszechna niemal wśród bogatych. Oczywiście robią tak tylko ludzie związani z przestępczością zorganizowaną, despoci i zbrodniarze wojenni:)
              • kzet69 Re: Rozenek: 21.02.13, 00:48
                A Fibaka i Binka do której z tych grup zaliczasz? A Depardieu?
                • kzet69 Re: Rozenek: 21.02.13, 00:48
                  *Bońka
                • pakules Re: Rozenek: 21.02.13, 10:07
                  Do żadnej, tylko że oni są zwykłymi biznesmenami i na sztandarach nie obnoszą się jako wrażliwi lewicowcy i tu zasadniczo różnią się od Palikota. To jest tak jak z prostytutkami, nie przeszkadzają mi one wcale, ba uważam że pełnia potrzebną rolę w społeczeństwie, ale jak któraś z nich uważa się za wyrocznię moralności i cnoty, to pachnie mi to trochę kłamstwem i hipokryzją. I właśnie za kłamcę , matacza i hipokrytę uważam Palikota.
          • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:34
            W zupełności się z Tobą zgadam. Masz bolszewicką mentalność i możesz być pewien, że nigdy bym Cię do domu nie zaprosił. Nawet w Wigilię, gdyż jestem bezwezględnie przekonany że po wyjściu musiałbym dwa razy liczyć sztućce.

Czy teraz miożemy już wrócić do meritum omawianego problemu?
        • godz-0800 Re: Rozenek: 19.02.13, 18:30
          tw_wielgus napisał:

> Odtwarzam archiwalne nagrania bo jak napisałem widocznie w roku 2009 Rozenek la
          > ł jeszcze w pieluchy i ssał mały palec u nogi.
          > Pytanko zatem, czy opisane przez Dziennik operacje finansowe miały miejsce?

W 2009 roku Rozenek jeszcze nie kumplował się z Palikotem.
          Od czasu jak się skumplował,Palikot nie odprowadza pieniędzy do rajów podatkowych ani studenci i emeryci nie zasilają jego konta.

• tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:40
            Fakt! Nic dodać, nic ująć. Nadajesz się na polityka.
          • pakules Re: Rozenek: 19.02.13, 18:42
            ooo, dzięki za przypomnienie tego faktu, rzeczywiście studenci w przypływie wielkiej miłości do Palikota zasilali fundusz wyborczy tysiącami złotych (pewnie ze stypendiów) a później kilkoro z nich tak zupełnie przypadkowo znalazło zatrudnienie w lubelskim ratuszu.
        • l_zaraza_l Re: Rozenek: 19.02.13, 18:31
          tw_wielgus napisał:

> Pytanko zatem, czy opisane przez Dziennik operacje finansowe miały miejsce?

Ja mam to wiedzieć? A możesz mi powiedzieć skąd mam czerpać taką wiedzę?

• tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:37
            Nie wiem, interesujesz się wiec miałem nadzieje, że wiesz coś wiecej. Może Palikot opublikował na swoim blogu dokumenty które zmyły z niego plamę kombinatora? Jakoś się przecież przed swoimi wyborcami wytłumaczył i oczyścił z zarzutów, skoro teraz jest (według nich) czysty jak łza.
            • l_zaraza_l Re: Rozenek: 19.02.13, 18:41
              tw_wielgus napisał:

> Nie wiem, interesujesz się wiec miałem nadzieje, że wiesz coś wiecej. Może Pali
              > kot opublikował na swoim blogu dokumenty które zmyły z niego plamę kombinatora?
              > Jakoś się przecież przed swoimi wyborcami wytłumaczył i oczyścił z zarzutów, s
              > koro teraz jest (według nich) czysty jak łza.

Wytłumaczył z czego? O jakich zarzutach mówisz?
              • tw_wielgus Re: Rozenek: 19.02.13, 18:50
                Plizzzzzz!!!! ....
                Przecież to jest w linku, który zamieściłem w poście założycielskiem.
    • zoil44elwer Re: Rozenek: 19.02.13, 18:33
      L Miller(kiedyś sekretarz PZPR(kc),premier RP3 z SLD,przez BCC i KPP Lewiatan, został uznany
    • grba Re: Rozenek: 20.02.13, 07:21
      "Вoзьмите oт тoгo, ктo дaет бoльше, a прoчих c шyмoм и гневoм прoвoдите зa дверь" - Bierzcie od tego, który daje więcej, a pozostałych z hukiem i gniewem wyrzućcie za drzwi.

Erast Piercow (Э. П. Перцoв ) w dziele: "Sztuka brania łapówek" (Иcкyccтвo брaть взятки)
    • zbysio45 Trwa nadal hucpa Palikota i obrazanie katolikow !! 20.02.13, 14:45
      Nawet w Sejmie jeden z posłow tej osobistej parti Pana Janusza P.pozwala sobie z mownicy obrazac koscioł katolicki(hirearhow tego koscioła)ktorzy wedlug niego najbrdziej zyskali na dotacjach z UNI .Jakis poseł KLEPACZ bezpodstawnie oskraza koscoł katolicki i jako argument kłamiac ze to własnie koscoł katolicki najbardziej zyskuje na dotacjach Brukseli.Kazdy pajac z tej parti moze sobie bezkarnie wycirac gebe koscołem katolickim wiedzac ze ta nieudolna władza nie zareaguje na jego kłamstwa i pomowienia.
      • lech1966 Re: Trwa nadal hucpa Palikota i obrazanie katolik 20.02.13, 23:10
        zbysio45 napisał:

> Nawet w Sejmie jeden z posłow tej osobistej parti Pana Janusza P.pozwala sobie
        > z mownicy obrazac koscioł katolicki(hirearhow tego koscioła)ktorzy wedlug niego
        > najbrdziej zyskali na dotacjach z UNI .Jakis poseł KLEPACZ bezpodstawnie oskra
        > za koscoł katolicki i jako argument kłamiac ze to własnie koscoł katolicki naj
        > bardziej zyskuje na dotacjach Brukseli.Kazdy pajac z tej parti moze sobie bezka
        > rnie wycirac gebe koscołem katolickim wiedzac ze ta nieudolna władza nie zareag
        > uje na jego kłamstwa i pomowienia.

Zbysiu,,Dlaczego KK posługuje sie niewaznym konkordatem. To nie są kłamstwa..Wszyscy to mówią,,wiekszosc zwykłych ludzi o tym wie, A biskupi i kuria jako wykształceni ludzie chyba bardzo dobrze o tym wiedzą..mam jedynie nadzieje ze juz niedługo KK bedzie musiał oddac to co dała mu nieprawnie Komisja Majątkowa,,a do tego mam nadzieje ze bedzie wreszcie musiał wypłacic milionowe odszkodowania ofiarom przesladowan przez ksiezy..Koniec tego raju KK w polsce jest juz blisko...Im szybciej sie to stanie,,,tym szybciej KK moze zacząc odbudowywac zaufanie wsród swoich wyznawców...Mnie KK stracił bezpowrotnie..Nigdy wiecej nie dam sie nabrac na katolicką miłosc..
        • fiu-bzdziu2010 Re: Trwa nadal hucpa Palikota i obrazanie katolik 21.02.13, 00:29
          Raj Na Ziemi - to mają purpuraci w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka