Gość: F-16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 06:20 PRZEWIEZC TE PANIA 2 DOBY BEZ PICIA I W KLATCE A POTEM WYSLAC NA KONKURS... CZAROWNIC. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa TO TYLKO NIEWIARYGODNIE PRYMITYWNA BABA IP: *.isp.pl 22.07.04, 06:48 I nic więcej. Nie przechowywała zabitych dzieci w beczce na kapustę. My mamy już wyższe standardy zezwierzęcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . tylko więzienie !!!! IP: *.crowley.pl 22.07.04, 07:04 tylko więzienie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 08:06 Historia wymyślona od A do Z na sezon ogórkowy (podobnie jak rzekomy Maybach ojca Sromotnika), niczym opowieść o potworze z Loch Ness. W rzeczywistości nic takiego się nie zdarzyło. Ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 08:12 Agnicha !! skąd wiesz że papa Tadziu nie ma Maybacha ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Re: Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 08:17 Córce zawsze mówi prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:26 Ktorej? Bo mi nie mowil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Watson Sterylizacja IP: *.do.pl / *.generacja.pl 22.07.04, 20:50 Jak czytam takie teksty, to zaczynam się zastanawiać czy dla dobra społeczeństwa i zwierząt nie powinno się niektórych osobników sterylizować. Ale wtedy na kogo papa scydowałby samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! IP: 80.51.253.* 22.07.04, 08:57 A skąd Ty to niby wiesz,eee? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Re: Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 09:40 A od swojej koleżanki, autorki tekstu Dorotki Karaś. Dzwonimy teraz do siebie i konamy ze śmichu nad głupotą forumowiczów. Przecie to już prawie setka zażartych postów O CZYMŚ, CZEGO NIE BYŁO!!! Mam nadzieję, że redakcja wypłaci Dorocie wysoką ogórkową nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re:Jagnieszka jest świrem IP: *.gdansk.agora.pl 22.07.04, 09:58 Jagnieszko, Dorota Karaś nie jest Twoją koleżanką, tylko moją. Gadałam z nią przed chwilą i ona Ciebie nie zna. A historia z pieskiem jest niestety prawdziwa. A Jaguś idź się leczyć, albo orzechy pośladkami rozbijaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i1 Re:Jagnieszka nie jest świrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:14 rozmawialem wlasnie z naszym glownym poszkodowanym - rzekomo zdechlym pieskiem i powiedzial, ze cala ta historiwe zmyslil. chcial po prostu miec swoje 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Kto jest świrem - zadzwoń i sprawdź IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 10:18 Oczywiście jakaś nawiedzona Magda łże jak najęta. Oczywiście Dorotka żadnej takiej Magdy nie zna. Oczywiście historia ze szczeniakiem jest od początku do końca wymyślona (choć nie nowa - od kilku lat pojawia się latem w różnych mediach jako sensacja dla ubogich duchem). Oczywiście każdy może to sam sprawdzić, dzwoniąc do Dorotki Karaś do gdańskiej redakcji pod numer 305-3505 (jeśli ją akurat zastanie). Całuski dla szlachetnych łatwowiernych naiwniaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Kto jest świrem - zadzwoń i sprawdź IP: *.edipresse.pl 22.07.04, 10:24 Forumowicze wcale nie są głupi, reagują prawidłowo! Nie powinno się umieszczać takiej historii! A jeśli już, to nie dementuj, że jest prawdziwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajasio Re: Kto jest świrem - zadzwoń i sprawdź IP: *.gdynia.mm.pl 22.07.04, 10:25 Stałem się twoim idolem, jagnieszka. Co robisz w piątek wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kto jest świrem - zadzwoń i sprawdź IP: 213.155.167.* 22.07.04, 11:18 Skąd ty ten telefon masz - z nieaktualnej książki telefonicznej. Tak więc powiadamiam redakcję owej Dorotki o takim szwindlu i zobaczymy co powiedzą i jaka będzie ich reakcja w stosunku do niej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kto jest świrem - zadzwoń i sprawdź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:12 Jagnieszko madralo jak nie wiesz to nie pierdol glupot bo moze nie ogladasz wiadomosci ale ja ci powiem ze wiem co to jest za hodowla z ktorej pies byl jak i rowniez sa dowody na to ze stalo sie to naprawde wiec zamknij sie i nie tuszuj prawdy...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzzie Re: Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! IP: 193.150.164.* 22.07.04, 10:59 tak?a co, jestes ta owa wlascicielka? Odpowiedz Link Zgłoś
katyus Re: Mam dobrą wiadomość: to wszystko nieprawda! 22.07.04, 11:02 Jeśli to rzeczywiście jesteś koleżanką autorki tekstu, to właśnie zrobiłaś jej krecią robotę-wiadomosć o tym,że jej artykuły są od A do Z zmyślone, oraz o tym,że po ich publikacji wyśmiewa sie z czytelników, którzy wierząc w etykę dziennikarska reaguja emocjonalnie na podobne historie z pewnościa nie przysporzy jej fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jagnieszki MAYBACH czy nie MAYBACH! IP: *.cable.wanadoo.nl 22.07.04, 11:53 Naiwna jestes. Glupie dzieko albo glupia stara dewota.... A moze sama jestes dzieckiem ksiedza i gosposi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone [...] IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 14:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka psow pies w paczce??jak moża to było okrutne IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.07.04, 19:46 czytalam ze ci ludzie beda siedziec najdluzej rok. nie zgadzam sie z tym oni powinni siedziec z 20 lat zeby zrozumieli ze to zwierzeta i one zyja.dla mnie to glupota miec psa reproduktora. moj tez jest wybrakowany ale ja go nie zabilam jeszcze bardziej go kocham. pies to to przyjaciel a nie produktor kasy.takim ludziom psow sie nie powinno sprzedawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plakus [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrehorka [...] IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 14:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: TO TYLKO NIEWIARYGODNIE PRYMITYWNA BABA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:46 zamknęłabym te babę w podobnym pudełku, niech zobaczy jak to jest.bazduszna, głupia baba.nie mam słow na takich ludzi.gdzie oni sie rodzą.jak mozna tak traktować biedne zwierze?a ilu takich ludzi chodzi po naszym świecie, udając troske.ile biednych zwierząt męczy sie na wiochach na łańcuchu, w dziórawej budzue.powinny być surowe kary nakładane na takich oprawców.zwoerzęta to nie rzeczy!!!zapamietajmy to razna zawsze.nikt nie dał nam prawa zabijać.zwierzat to taz dotyczy.przeciez człowiek, to najokrutniejszy drapieżnik.zwierzeta zabijają, ale tylko po to by przezyć, natomiast człowiek zabija dla przyjemności.strasznie jestem zła na tych, którzy sa oprawcami!!! Zamkac ich w psychiatrkowie!!!albo wymierzyć te samą kare, która wymierzyli zwierzętom.a głupią babe z artukułu ukarać tak, ze sie nie pozbiera.może nie przywróci to zucia pieskowi, ale da do myślenia bezdusznym oprawcom.UKAŻCIE JĄ SUROWO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jott7 Re: TO TYLKO NIEWIARYGODNIE PRYMITYWNA BABA 22.07.04, 21:58 Gość portalu: ewa napisał(a): > I nic więcej. Nie przechowywała zabitych dzieci w beczce na kapustę. My mamy > już wyższe standardy zezwierzęcenia. Dlaczego zezwierzęcenia ? Przeciez pieska nie wysłały koty czy inne psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekam W tej sprawie musi zapasc wyrok IP: *.magma / *.magma-net.pl 22.07.04, 06:57 Przerazajace. Szukalem tylko informacji czy zostala powiadomiona prokuratura. Na szczescie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W tej sprawie musi zapasc wyrok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 08:03 Wyrok jest konieczny, nie tylko ku przestrodze dla innych ale tez jak jest sie glupia baba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość wstrząsnięty Re: W tej sprawie musi zapasc wyrok IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 22.07.04, 10:37 WIERZYCIE w NASZE SąDY? Ja NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: W tej sprawie musi zapasc wyrok IP: *.wan.pol.pl 22.07.04, 08:43 Aż się prosi by prokuratura zrobiła pokazówę i dała jej rokczek za kratkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: W tej sprawie musi zapasc wyrok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:39 ej no nie przesadzaj!! trzeba ja zamknąć w jakimś kartonie z dziurkami przez rok bez żarcia i picia, i bez niczego!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Gazeta powinna poinformowac nas o wyroku IP: 146.38.90.* 22.07.04, 12:13 Zawiadomienie prokuratury to rzecz normalna, w przeciwnym razie Malgorzata by miala problem. Jezeli Gazeta podala ta wiadomosc, to uczciwisc dziennikarska wymaga, aby czytelnicy byli powiadomieni i sledztwie i wyroku. Nadanie tej sprawie wymiaru publicznego, moze pomoc w edukacji innych prymitywow/zbrodniarzy , ktore jeszcze moga zyc w Polsce. Wyrok powinien byc maksymalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.icpnet.pl 22.07.04, 07:05 Nie wiem co za człowiek decyduje się na takie ekscesy.Jestem szczerze zbulwersowana i mam nadzieję,że ta kobieta pójdzie siedzieć i to na ten rok minimum.Życzę jej takich samych męczarni jak temu pieskowi!!Mojego pieska podrzucono mi na działkę.Nie muszę chyba mówić,że nie planowałam żadnego zwierzaka,pracuję aktywnie,dużo podróżuję,ale nie miałam sumienia podrzucać go komuś lub oddawać do schroniska.Został u mnie i cieszy mnie każdego dnia.A kobiecie raz jeszcze życzę żeby życie jej nie umilało!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJA74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 08:27 Glupota glupota i jeszcze raz glupota w Was siedzi. Wielcy obroncy zwierzatek. Pogratulowac Wam tylko takiego zachowania. Szczyty glupoty. A gdzie w tym wszystkim myslenie o czlowieku. Zalujecie zwyklego zwierzaka. A co powiecie o glodzonych dzieciach? O warunkach w domach dziecka? O warunkach w biednych rodzinach. A mnie skreca jak w sklepie widze jak biedni ludzie patrza na co ich w sklepie stac a obok jeden z drugim dla swojego pieska rarytasy kupuje. Ot pieknie pieknie. To jakos na taki temat nie skomlecie. Jestescie beznadziejni i zezwierzeceni. Widze ze ostatnia kromke chleba byscie oddali dla czworonoga. Jakie to jest zalosne. Jak slysze takie glosy to krew sie we mnie gotuje. Obroncy zwierzat. Pojedzcie na wies tam w co drugiej zagrodzie jest tak fatalnie. Wy byscie pozamykali co drugiego wiesniaka i pod sad i do wiezienia. A co tam rozstrzelac bo po co taki ma zyc jak sie nad zwierzeciem zneca. Mozna by tak o Was pisac ale szkoda marnowac. Licze ze na tym forum znajdzie sie chociaz jedna taka osoba ktora zgodzi sie z moja opinia. Jezeli jednak tak sie nie stanie to wstyd dla tego forum. Pozdrawiam AJA Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą 22.07.04, 08:47 1. Ten pies został zamęczony! I nasze człowieczeństwo każe nam przeciwko temu protestować. 2. z artykułu nie wynika, że durny, bezmózgi babsztyl zamęczył go z głodu (żeby sobie z niego posiłek ugotować, brrr), tylko z wresznego nuworyszyzmu - piesek miał zgrubienie na końcu ogona, co mogło mu zaszkodzić podczas wystawiania go (Pani planowała mieć "championa"). 3. Za powyższą tezą przemawia również fakt, że szczęnię labradora jednak trochę kosztuje i nie stać na nie owej "biednej, wiejskiej rodziny.... etc." 4. Co najmniej połowa takich rodzin u mnie na wsi (tak, tak - mieszkam na wsi i coś o tym wiem) znajduje się w takich warunkach, bo opłacało im się wysprzedać ziemię, a nie opłaca im się (sic!) nic robić, tylko narzekać... do pracy nie pójdą, bo "się urobie i spocę... a sklepikarz i tak mi da na kreskę do czasu, jak babcia dostanie emeryturę" 5. Szkoda słów... jeśli nie rozumiesz, że miarą odczłowieczenia jest traktowanie przez nas wszelkich słabszych jednostek. PS NIe należę do "zielonych", nie jestem wegetarianką, ale staram się być człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.kbpauk.ru 22.07.04, 08:49 brawo im13! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 09:01 > 1. Ten pies został zamęczony! I nasze człowieczeństwo każe nam przeciwko temu > protestować. Niejeden czlowiek jest zameczany i nie protestujesz. I gdzie tu twoje czlowieczenstwo? A czy zjadanie zwierzaka cie nie przeraza? Moze nie jesz miesa? Jak sie czuje zwierze prowadzone na "smierc", moze ono to czuje a co wtedy? Na odleglosc mi tu ... nie skoncze > 2. z artykułu nie wynika, że durny, bezmózgi babsztyl zamęczył go z głodu (żeby > > sobie z niego posiłek ugotować, brrr), tylko z wresznego nuworyszyzmu - piesek > miał zgrubienie na końcu ogona, co mogło mu zaszkodzić podczas wystawiania go > (Pani planowała mieć "championa"). Nie obchodza mnie zadzne wystawy zwierzakow. > 3. Za powyższą tezą przemawia również fakt, że szczęnię labradora jednak trochę > > kosztuje i nie stać na nie owej "biednej, wiejskiej rodziny.... etc." Dla mnie pies jest pies niezaleznie czy labrador czy kundel. A czlowiek czlowiekiem niezaleznie cyz bialy czy czarny czy zolty. > 4. Co najmniej połowa takich rodzin u mnie na wsi (tak, tak - mieszkam na wsi i > > coś o tym wiem) znajduje się w takich warunkach, bo opłacało im się wysprzedać > ziemię, a nie opłaca im się (sic!) nic robić, tylko narzekać... do pracy nie > pójdą, bo "się urobie i spocę... a sklepikarz i tak mi da na kreskę do czasu, > jak babcia dostanie emeryturę" Moze i mieszkasz na wsi ale problemy wsi nie sa Tobie znane. Kup sobie kolejnego pupilka. > 5. Szkoda słów... jeśli nie rozumiesz, że miarą odczłowieczenia jest > traktowanie przez nas wszelkich słabszych jednostek. Pies dla mnie nie jest slabsza jednostka tylko psem. I psem pozostanie. > PS NIe należę do "zielonych", nie jestem wegetarianką, ale staram się być > człowiekiem Jezeli miara czlowieczenstwa jest wsadzenie za taki cyzn na rok do wiezienia to ja nie chce byc czlowiekiem bo to nie brzmi dumnie tylko durnie. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 80.51.253.* 22.07.04, 09:04 Idźże człowieku na terapie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 09:12 Takie argumenty nie do odparcia moze miec tylko czlowiek wrazliwy na zlo wyrzadzone zwierzeciu. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poke [...] IP: *.241.113.27.adsl.inetia.pl 22.07.04, 12:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą 22.07.04, 09:21 > Niejeden czlowiek jest zameczany i nie protestujesz. I gdzie tu twoje > czlowieczenstwo? Ktoś, kto potrafi zamęczyć słabsze zwierzę, potrafi też szkodzić ludziom. A czy zjadanie zwierzaka cie nie przeraza? Moze nie jesz > miesa? Nie przeraża, choć miałabym trudności z samodzielnym pozbawieniem go życia. Jak sie czuje zwierze prowadzone na "smierc", moze ono to czuje a co > wtedy? Na odleglosc mi tu ... nie skoncze Coż, nie skończysz... być może to coraz powszechniejsza przypadłość polskich mężczyzn (PS przepraszam tu wszystkich, do których tego nie adresuję - oprócz AJA oraz jednego, który się deklarował na temat "kończenia mężczyzny"). Widziałam i wiem, jak fachowo pozbawiało się życia zwierzaki w gospodarstwie do zjedzenia - mój wujek jest rzeźnikiem (właściwie był, bo jest na emeryturze), więc nie chrzań, bo nic nie osiągniesz > > (Pani planowała mieć "championa"). > Nie obchodza mnie zadzne wystawy zwierzakow. no widzisz, warto jest mieć trochę wiedzy na kilka więcej tematów, może byś się czegoś nauczył... > Dla mnie pies jest pies niezaleznie czy labrador czy kundel. A czlowiek > czlowiekiem niezaleznie cyz bialy czy czarny czy zolty. Ta informacja służyła temu, żeby wyjaśnić ci bezsens twego argumentu na temat "biednej rodziny", ale jak słowo daje, ty wybiórczo czytasz, pewnie też słuchasz... > > ziemię, a nie opłaca im się (sic!) nic robić, tylko narzekać... do pracy > nie > > pójdą, bo "się urobie i spocę... a sklepikarz i tak mi da na kreskę do cz > asu, > > jak babcia dostanie emeryturę" > Moze i mieszkasz na wsi ale problemy wsi nie sa Tobie znane. (Nawiasem mówiąc "Tobie" to rusycyzm"), ponadto - pupilka nie mam, bo miałam małe dzieci i bałam się, że zamęczą zwierzę. A w dodatku wracamy do domu wszyscy z dziecmi dość późno i pupilek byłby za długo sam. MOże to się zmieni, wówczas pupilek będzie. > > 5. Szkoda słów... jeśli nie rozumiesz, że miarą odczłowieczenia jest > > traktowanie przez nas wszelkich słabszych jednostek. > Pies dla mnie nie jest slabsza jednostka tylko psem. I psem pozostanie. I to znaczy, że należało go odesłać w pudełku??? Zresztą, ja się tu żołądkuję, a ty pojęcia o wsi nie masz, a zwierzęta nie służą Ci do niczego i skoro tak, to można je bezkarnie topić, głodzić i męczyć... Ty nawet nie wiesz, co to jest zwierzę gospodarskie, a tym argumentem szermujesz. nie czytasz dokładnie postów (napisałam, że nie jestem wegetarianką). Aha, i najlepiej jest zwierzaki zagłodzić, bo są biedni ludzie w Polsce... tak? > Jezeli miara czlowieczenstwa jest wsadzenie za taki cyzn na rok do wiezienia to > > ja nie chce byc czlowiekiem bo to nie brzmi dumnie tylko durnie. > > AJA BEZ KOMENTARZA... RĘCE OPADAJĄ. aaa.... i daruj sobie odpowiedź na ten post do mnie, bo nie rozumiesz i nie zrozumiesz....szkoda słów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 09:40 > > > Niejeden czlowiek jest zameczany i nie protestujesz. I gdzie tu twoje > > czlowieczenstwo? > Ktoś, kto potrafi zamęczyć słabsze zwierzę, potrafi też szkodzić ludziom. Bardz ciekawy wywod. > A czy zjadanie zwierzaka cie nie przeraza? Moze nie jesz > > miesa? > Nie przeraża, choć miałabym trudności z samodzielnym pozbawieniem go życia. Skoro tak to nie powinnas jesc miesa bo masz jego krew na swym jezyku!!! > Jak sie czuje zwierze prowadzone na "smierc", moze ono to czuje a co > > wtedy? Na odleglosc mi tu ... nie skoncze > Coż, nie skończysz... być może to coraz powszechniejsza przypadłość polskich > mężczyzn (PS przepraszam tu wszystkich, do których tego nie adresuję - oprócz > AJA oraz jednego, który się deklarował na temat "kończenia mężczyzny"). > Widziałam i wiem, jak fachowo pozbawiało się życia zwierzaki w gospodarstwie do > > zjedzenia - mój wujek jest rzeźnikiem (właściwie był, bo jest na emeryturze), > więc nie chrzań, bo nic nie osiągniesz Tak dwie elektrody i trach. Powodzenia i przetestuj taki uboj na sobie. > > > (Pani planowała mieć "championa"). > > Nie obchodza mnie zadzne wystawy zwierzakow. > no widzisz, warto jest mieć trochę wiedzy na kilka więcej tematów, może byś się > > czegoś nauczył... Moze mam pojecie ... > > Dla mnie pies jest pies niezaleznie czy labrador czy kundel. A czlowiek > > czlowiekiem niezaleznie cyz bialy czy czarny czy zolty. > Ta informacja służyła temu, żeby wyjaśnić ci bezsens twego argumentu na > temat "biednej rodziny", ale jak słowo daje, ty wybiórczo czytasz, pewnie też > słuchasz... Tak... > > > ziemię, a nie opłaca im się (sic!) nic robić, tylko narzekać... do > pracy > > nie > > > pójdą, bo "się urobie i spocę... a sklepikarz i tak mi da na kreskę > do cz > > asu, > > > jak babcia dostanie emeryturę" > > Moze i mieszkasz na wsi ale problemy wsi nie sa Tobie znane. > (Nawiasem mówiąc "Tobie" to rusycyzm"), ponadto - pupilka nie mam, bo miałam > małe dzieci i bałam się, że zamęczą zwierzę. A w dodatku wracamy do domu > wszyscy z dziecmi dość późno i pupilek byłby za długo sam. MOże to się zmieni, > wówczas pupilek będzie. Zamien swoje dzieci na pupilka widac bedzie ci lepiej z pupilkiem bo nie wspomnialas nic o tym ze pupilek moze cos dziecku zaszkodzic tylko ze dzieci pupilkowi zaszkodza. > > > 5. Szkoda słów... jeśli nie rozumiesz, że miarą odczłowieczenia je > st > > > traktowanie przez nas wszelkich słabszych jednostek. > > Pies dla mnie nie jest slabsza jednostka tylko psem. I psem pozostanie. > I to znaczy, że należało go odesłać w pudełku??? > Zresztą, ja się tu żołądkuję, a ty pojęcia o wsi nie masz, a zwierzęta nie > służą Ci do niczego i skoro tak, to można je bezkarnie topić, głodzić i > męczyć... Ty nawet nie wiesz, co to jest zwierzę gospodarskie, a tym argumentem > W moich slowach nie bylo mowy o gnebieniu i tepieniu zwierzat,a o tym co wypisaliscie by wytepic i zgnebic a najlepiej "Dajcie mi adres tej kurwy" to mnie tak ruszylo ze wlasnie dlatego staje okoniem. Bo tu stawia sie dobro zwierzecia ponad. A temu zawsze sie sprzeciwie. > szermujesz. nie czytasz dokładnie postów (napisałam, że nie jestem > wegetarianką). Aha, i najlepiej jest zwierzaki zagłodzić, bo są biedni ludzie w > Nie popieram glodzenia ale nie popieram takiego wyrazania nienawisci do tych osob co tak zwierzaki traktuja. Dojdziemy w ten sposob do tego ze za pobicie meza zona dostanie grzywne maz za pobicie zony na 10 lat do paki czlowiek za pobicie psa dozywocie. Ot polityka. > Polsce... tak? > > Jezeli miara czlowieczenstwa jest wsadzenie za taki cyzn na rok do wiezie > nia > to > > > > ja nie chce byc czlowiekiem bo to nie brzmi dumnie tylko durnie. > > > > AJA > BEZ KOMENTARZA... RĘCE OPADAJĄ. aaa.... i daruj sobie odpowiedź na ten post do > mnie, bo nie rozumiesz i nie zrozumiesz....szkoda słów! Tak masz racje nie ma slow juz. Moim zamierzeniem bylo zwrocenie uwagi na to co piszecie na te kobiete. Potraktowaliscie ja jak wroga publicznego numer jeden i najchetniej byscie ja powiesili. Taka nienawisc zap[anowala na tym forum do tej kobiety. Dlatego mnie to ruszylo. I dlatego stanelem w jej obronie a nie w obronie psa. Bo jak mowicie to slabsze zwierze, i naraz wychodzi ze to zwierze wcale nie takie slabe ( nei liczac ze martwe). AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazor Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.07.04, 10:36 Tak jest biedna kobieta. Zalozyc fundacje w celu obrony jej. Przeciez to byl tylo zwierzak. Argument ze nie interesujemy sie biednymi dziecmi jest stary glupi i bledny. Mozna NIE godzic sie z bieda ludzka i z ludzkim sadyzmem skierowanym wobec zwierzat lub innych ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJA74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 10:44 > Tak jest biedna kobieta. Zalozyc fundacje w celu obrony jej. Przeciez to byl > tylo zwierzak. Argument ze nie interesujemy sie biednymi dziecmi jest stary > glupi i bledny. Mozna NIE godzic sie z bieda ludzka i z ludzkim sadyzmem > skierowanym wobec zwierzat lub innych ludzi . A dlaczego na to: • CHORA ? CZY RABNIETA ??? - Gość: rencista 22.07.2004 07:47 • Bezmózgowie i okrucieństwo nie znają granic... - szoppracz1 22.07.2004 07:41 • Powiesic dyrektora Poczty Polskiej za jaja - Gość: Krzys 22.07.2004 08:42 • dożywocie dla baby! - Gość: abc 22.07.2004 09:02 • Adres! Adres! Adres! Adres! Adres! Adres! Adres!!! - Gość: obywatel 22.07.2004 09:10 • tylko więzienie !!!! - Gość: . 22.07.2004 07:04 • W tej sprawie musi zapasc wyrok - Gość: Czekam 22.07.2004 06:57 • Ja to bym jej naprawde coś zrobił - Gość: maniak 22.07.2004 09:38 • ZAIEBAŁBYM KóRFĘ NA ŚMIERĆ, TRZONKIEM OD MŁOTKA - Gość: r. 22.07.2004 09:24 • ZABIĆ TYCH LUDZI - Gość: MARIO 22.07.2004 09:49 nikt nie odpowiiedzial buntem? Na takie slowa? Dlatego ja sie odezwalem nie po to by powiedziec ze kobieta postapila poprawnie ze poczta nie dala ciala, ale po to by sprzeciwic sie takiej drugiej skrajnosci. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: DO AJA74 IP: *.crowley.pl 22.07.04, 10:11 Ale weź się zastanów proszę, choc przez chwile, bo nie za bardzo kumam przciwko czemu prostestujesz...POMYSL CHWILE SKORO MALTRETUJEMY ZWIERZETA TO JESTESMY W STANIE MALTRETOWAĆ LUDZI ROZUMIESZ??????????????????? uważasz że psa owszem mozna zabic i jednoczesnie litować się nad ludźmi tak???? NO KURDE GRATIULUJE CI CZŁOWIECZEŃSTWA!!!!!!!! rzeczywiście lepiej nie badź człowiekiem bo w Twoim przypadku to brzmi naprawdę DURNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJA74 Re: DO AJA74 IP: 212.244.166.* 22.07.04, 10:19 > Ale weź się zastanów proszę, choc przez chwile, bo nie za bardzo kumam przciwko > > czemu prostestujesz...POMYSL CHWILE SKORO MALTRETUJEMY ZWIERZETA TO JESTESMY W > STANIE MALTRETOWAĆ LUDZI ROZUMIESZ??????????????????? > uważasz że psa owszem mozna zabic i jednoczesnie litować się nad ludźmi tak???? > NO KURDE GRATIULUJE CI CZŁOWIECZEŃSTWA!!!!!!!! > rzeczywiście lepiej nie badź człowiekiem bo w Twoim przypadku to brzmi naprawdę > > DURNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co powiesz na to? • CHORA ? CZY RABNIETA ??? - Gość: rencista 22.07.2004 07:47 • Bezmózgowie i okrucieństwo nie znają granic... - szoppracz1 22.07.2004 07:41 • Powiesic dyrektora Poczty Polskiej za jaja - Gość: Krzys 22.07.2004 08:42 • dożywocie dla baby! - Gość: abc 22.07.2004 09:02 • Adres! Adres! Adres! Adres! Adres! Adres! Adres!!! - Gość: obywatel 22.07.2004 09:10 • tylko więzienie !!!! - Gość: . 22.07.2004 07:04 • W tej sprawie musi zapasc wyrok - Gość: Czekam 22.07.2004 06:57 • Ja to bym jej naprawde coś zrobił - Gość: maniak 22.07.2004 09:38 • ZAIEBAŁBYM KóRFĘ NA ŚMIERĆ, TRZONKIEM OD MŁOTKA - Gość: r. 22.07.2004 09:24 • ZABIĆ TYCH LUDZI - Gość: MARIO 22.07.2004 09:49 To mnie wobec tego od Was odroznia ze ja bym tego nie powiedzial a Wy tak. A zwlaszcza trzy ostatnie posty. Gratulacje AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: DO AJA74 IP: *.crowley.pl 22.07.04, 10:33 Słuchaj każdy ma prawo reagować jak chce, ludzie sa wstrząśnięci do bólu takim okrucieństwem, ja też. Kocham zwierzeta, jako człowiek wiem że mam szanse im pomagać, leczyć, otaczać miłością. Zwierzęta w zamian za to oddają nam taka miłość, piekna i bezinteresowną. każdy psiarz powie Ci ze jedna z piękniejszych chwil są momenty jak widzisz w oczach swego pupilka ( jak Ty nazywasz ironicznie)zaufanie i milość!!! Podobnie jak forumowicze byłam ostatnio wstrząsnięta morderstwem dziewczyny w pociagu z okazji urodzin, gorsze słowa wówczas wypowiadałam. TY bronisz człowieka bez wrażliwości dla którego życie nie ma zadnej wartości obojetnie czy to ptak, pies i pewnie też człowiek. Bo jesli z łatwością przychodzi Ci zabicie psa to również z łatwością może przyjść zabicie człowieka, NAPRAWDE TAK JEST ZROZUM!!!!! Tu pies został zabity z powodu zgrubienia na ogonku a tam została zabita dziewczyna z okazji uroidzin jednego z morderców. TO SĄ TWOIM ZDANIEM LUDZIE????????????????????? TO SĄ BESTIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: DO AJA74 IP: 212.244.166.* 22.07.04, 10:38 Jezeli tak to nie ma o czym mowic. Kazdy ma prawo do wyrazania swych opinii. "Zabilbym trzonkiem od mlotka" piekna opinia. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: DO AJA74 IP: *.crowley.pl 22.07.04, 10:41 Nie dziw się! Zresztą Ty też może nie w tak ostrych słowach ale miałeś swoje zdanie. Ja chciałam Ci tylko przekazać że zabicie tego maluszka jest bardzo bulwersujące..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: DO AJA74 IP: 212.244.166.* 22.07.04, 10:45 Zabicie tego psa, pieska, biednej psiny, biednego pupila, a nie maluszka!!! AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: DO AJA74 IP: *.crowley.pl 22.07.04, 10:50 Dlaczego nie maluszka???? Jak tak mówiłam do swojej psinki jak był malutka, zresztą zdarza mi sie to dziś. I wcale nie uważam ze to smieszne, to wyrazy mojej miłosci do Niej, bo tak bardzo mocno kocham swojegom pieska i mogłabym posunąć się do wielu rzeczy jak ktos chciałby zrobic jej krzywde!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: DO AJA74 IP: *.crowley.pl 22.07.04, 10:58 NIE! NIE ZABIĆ, uwierz mi czasami są dotkliwsze kary, które bardzo zabolą ( i nie fizyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: DO AJA74 IP: 212.244.166.* 22.07.04, 11:02 wiec co? pobic? napietnowac? zwyzywac? gdzie jest granica? mowie nie twierdzilem i nie twierdze ze postapila dobrze. mnie tez takie sytuacje ruszaja. ale ruszaja mnie bardziej takie wypowiedzi. bo sie wlosy na glowie staja deba. zapytam wiec jaka kara bedzie dobra kara? AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: DO AJA74 IP: *.crowley.pl 22.07.04, 12:03 Proces, nie wolno maltretowac zwierząt jest to prawnie zabronione. Proces, duza grzywna i wiezienie. Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: DO AJA74-DO KIRY 22.07.04, 12:07 Kira, on nie rozumie. czytam i czytam, co on napisał i on nie rozumie, o co nam chodzi... szkoda słów. Nie trzeba kochać/mieć świra/być psiarzem, słoniarzem, mrówkarzem... etc., żeby nie zgadzać się na coś takiego. AJA74 odpowiada w stylu homo-sovieticus. szkoda klawiatury. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: DO AJA74-DO KIRY IP: *.crowley.pl 22.07.04, 12:20 Wiesz co masz rację! Szkoda klawiatury na tłumaczenie takich podstawowych rzeczy. Równiez pozdrawiam, choc okolicznosci smutne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: DO AJA74-DO KIRY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.04, 20:07 Fakt - AJA po prostu chce, jak sam pisze, stanąć okoniem (czy jakoś tak), bo pewnie lubi być w centrum uwagi... Nie ma co z nim dyskutować, bo sam nie wie o co mu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Ci chyba mózg odebrało IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 22.07.04, 10:42 Z twojego kretyńskiego postu wynika, że z z tego, że gdzieś się dzie jeżle wynika to, że ie należy zwracać uwagi na to, że dzieje się żle gdzie indziej czyli mój sąsiad zabił 2 ludzi - nie przejmujmy się tym bo w Arabii ghinie 50 osób dziennie mój sasiad gwałci dziecko - nie reagujmy bo w gdzie indziej zgwałcono 100 dzieci jesteś absolutnym kretynem (albo rodziną tej zwyrodniałej, bezmózgiej baby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat56 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 10:51 Gość portalu: aja74 napisał(a): > > 1. Ten pies został zamęczony! I nasze człowieczeństwo każe nam przeciwko > temu > > protestować. > Niejeden czlowiek jest zameczany i nie protestujesz. I gdzie tu twoje > czlowieczenstwo? A czy zjadanie zwierzaka cie nie przeraza? Moze nie jesz > miesa? Jak sie czuje zwierze prowadzone na "smierc", moze ono to czuje a co > wtedy? Na odleglosc mi tu ... nie skoncze > > > 2. z artykułu nie wynika, że durny, bezmózgi babsztyl zamęczył go z głodu > > (żeby > > > > sobie z niego posiłek ugotować, brrr), tylko z wresznego nuworyszyzmu - > piesek > > miał zgrubienie na końcu ogona, co mogło mu zaszkodzić podczas wystawiani > a go > > (Pani planowała mieć "championa"). > Nie obchodza mnie zadzne wystawy zwierzakow. > > > 3. Za powyższą tezą przemawia również fakt, że szczęnię labradora jednak > trochę > > > > kosztuje i nie stać na nie owej "biednej, wiejskiej rodziny.... etc." > Dla mnie pies jest pies niezaleznie czy labrador czy kundel. A czlowiek > czlowiekiem niezaleznie cyz bialy czy czarny czy zolty. > > > 4. Co najmniej połowa takich rodzin u mnie na wsi (tak, tak - mieszkam na > wsi > i > > > > coś o tym wiem) znajduje się w takich warunkach, bo opłacało im się > wysprzedać > > ziemię, a nie opłaca im się (sic!) nic robić, tylko narzekać... do pracy > nie > > pójdą, bo "się urobie i spocę... a sklepikarz i tak mi da na kreskę do cz > asu, > > jak babcia dostanie emeryturę" > Moze i mieszkasz na wsi ale problemy wsi nie sa Tobie znane. Kup sobie > kolejnego pupilka. > > > > 5. Szkoda słów... jeśli nie rozumiesz, że miarą odczłowieczenia jest > > traktowanie przez nas wszelkich słabszych jednostek. > Pies dla mnie nie jest slabsza jednostka tylko psem. I psem pozostanie. > > > PS NIe należę do "zielonych", nie jestem wegetarianką, ale staram się być > > > człowiekiem > Jezeli miara czlowieczenstwa jest wsadzenie za taki cyzn na rok do wiezienia to > > ja nie chce byc czlowiekiem bo to nie brzmi dumnie tylko durnie. AJA! Twoje odpowiedzi w punktach 1 - 4 są nie na temat, coś w stylu "a u Was murzynów biją" i nie są warte szerszego komentarza. Co do punktu 5, to Ty nie masz żadnego wyboru, nie masz nic do chcenia. Ty nim po prostu nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuga Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 22.07.04, 12:15 To jak się traktuje naszych mniejszych braci (czytaj: zwierzęta) pozwala określić jak podchodzimy do ludzi. Nikt tu nie stawia znaku równości pomiędzy psem i człowiekiem, ale jeżeli uważasz, że ta prymitywna kobieta nie powinna zostać ukarana to jesteś w błędzie. Jej system wartości moralnych jest mocno zaburzony i bez skrupułów moze wyrządzić krzywdę drugiemu człowiekowi. Poza tym w tym wątku jest mowa o losie zwierząt a nie ludzi, a współczucie o chęć pomocy tym pierwszym, nie wyklucza chęci pomocy i współczucia tym drugim. Na Twoim miejscu przeanalizowałabym swoje przekonania raz jeszcze. Zło może zaczynać się od bardziej błahego faktu (choć dla mnie skazanie żywej istoty na takie męczarnie błahostką nie jest), potem można dokonywać coraz gorszych rzeczy bez wyrzutów sumienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.crowley.pl 22.07.04, 10:07 MASZ RACJĘ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 217.153.29.* 22.07.04, 08:50 To co z tego, że w co drugiej zagrodzie jest tak fatalnie? Znaczy, że nie można prowadzić hodowli bez torturowania zwierząt? Nic mi o tym nie wiadomo. Co jest głupiego w posiadaniu ludzkich uczuć? Jeśli ktoś opisze, że podobnie postąpiono z człowiekiem, myślę, że litowano by się podobnie. Tak już jesteśmy skonstruowani, reagujemy, jak o czymś wiemy, głupotą jest niedostrzeganie procesów społecznych - przebiegają tak, a nie inaczej od iluś tam tysięcy lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 09:06 Wielkie fermy to jest chodowla bez torturowania. Smiechu warte. Wypusc kury w ilosci 10k sztuk na mala zagrode. Tam maja ludzka chodowle. Jednak czlowiek potrzebuje jedenia. Jest nas coraz wiecej i trzeba zaspokoic glod. Wiec to jest jakis sposob by tak chodowac w fabrykach zwierzat. Ludzkie uczucie mowi mi ze pies jest psem. Moge psu pomoc jak jest w trudnej sytuacji ale nie stane po stronie czworonoga w taki sposob jak tu wszyscy proponujecie. Ja dziekuje za takie procesy. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 80.51.253.* 22.07.04, 09:01 To Ty jestes jakis dziwny człowieku.A czy ktos mowi ze sie nikt nie lituje nad biednymi dziecmi?Postaw sie w sytuacji tego psa,miło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 09:09 Nie postawie sie w sytuacji psa bo jestem czlowiekiem. Postaw sie w sytuacji ludzi z afryki z ubogich krajow. Daj im na chlebek a nie tylko w sklepie kase na karme dla pieska. Zawijane zraziki dla pieska. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: polska jest najbardziej upsionym krajem europy IP: *.cegs.itesm.mx 22.07.04, 09:30 nie pokonasz 10miliardowego rynku zbytu pies zdechl bo poczta przyjela przesylke niezgodnie z przepisami ze nadawca kretyn a malo to bogatych kretynow w polsce i na swiecie zreszta spotkales(as)tu ich dostatek jedynie potwierdza to fakt ze chyba nie madroscia i praca ludzie sie bogaca pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le_lutki Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.net.external.hp.com 22.07.04, 09:13 To znaczy jaka jest ta twoja opinia? Ze nalezy bic brawo jak jakis debil pakuje zywe stworzenie do szczelnej paczki i daje mu zdechnac? Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. I nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą 22.07.04, 09:25 Gość portalu: Le_lutki napisał(a): > To znaczy jaka jest ta twoja opinia? Ze nalezy bic brawo jak jakis debil pakuje > > zywe stworzenie do szczelnej paczki i daje mu zdechnac? Nie rozumiem co ma > piernik do wiatraka. > I nie pozdrawiam Dzięki, le-lutki za zwięzłe podsumowanie, bo ja zdębiałam, że biedak nie rozumie, dlaczego ludzi wzburzyło coś takiego.... typowo sowieckie argumentowanie na zarzuty kierowane pod ich adresem "a w Ameryce bija murzynów!!!". No ja po prostu nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 [...] IP: 212.244.166.* 22.07.04, 09:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 22.07.04, 09:44 Mam odpowiedz dla Pani, ktora sie wscieka na obroncow praw zwierzat za to, ze bardziej sie przejmuja zwierzetami niz ludzmi Po pierwsze czlowiek ma glowe i 2 rece do pracy i powinien sobie radzic sam! Po drugie, niekt tej bezlitosnej kobiecie nie kazal kupowac psa - jesli nie ma serca dla zwierzat nie powinna ich kupowac. Nie sadzisz, ze jezeli ktos jest w stanie w ten sposob potraktowac zwierze to rowniez dla czlowieka nie bedzie mial serca - przeciez takie zachowanie swiadczy nie tylko o bezdennej glupocie, ale tez ogromnym okrucienstwie i calkowitym braku empatii. Jaki wzor do nasladowania dostaly dzieci w tej rodzinie! Uwazam, ze kara dodatkowa oprocz wiezienia i poteznej grzywny na rzecz TOZ lub schroniska dla bezdomnych zwierzat powinno byc przeslanie informacji na temat tej osoby do wszystkich oddzialow Zwiazku Kynologicznego i schronisk dla bezdomnych zwierzat - tak by do konca zycia ta osoba nie mogla skrzywdzic juz zadnego zwierzecia. Pozdrawiam wszystkich obroncow praw zwierzat - stosunek do zwierzat swiadczy o stopniu naszego czlowieczenstwa. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 [...] IP: 212.244.166.* 22.07.04, 09:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Agnieszka do Agnieszki IP: *.gda.pl 22.07.04, 10:40 Agnieszko, Twoja wypowiedź jest wyważona i bardzo mądra. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:00 W zupełności się z Tobą Agnieszko zgadzam!!! nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHARON [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:51 masz trochę racji, ale tyko troszeczkę - tyci, tyci. To że chłop w zagrodzie traktuje zwierzaka jak rzecz a nie żywe stworzenie to fakt. świadczy to jedynie o jego przymitywiźmie. A gdzie nauki św. Franciszka ? Podobno Polacy to bardzo katolicki i wierzący narodek. Tłucze żonę, dręczy zwierzęta, chleje wódę.., ale co tydzień kościele krzyżem leży i księdzu w d... włazi, bo tak trzeba, bo tak po bożemu... tfu. MIARĄ CZLOWIECZEŃSTWA JEST STOSUMNEK DO ZWIERZĄT, NASZYCH BRACI MNIEJSZYCH. Jeśli się przyjmie takie kryterium to jesteśmy.....brak odpowiedniego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 212.244.166.* 22.07.04, 10:00 Patrz odpowiedz na poprzedni post AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sizar Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:55 >A gdzie w tym > wszystkim myslenie o czlowieku. Zalujecie zwyklego zwierzaka. A co powiecie o > glodzonych dzieciach? A co ma piernik do wiatraka, może mi powiesz. To co skoro litujemy się nad pieskiem to zakładasz, że nie litujemy się nad głodzonymi dzieciakami. Ta dyskusja dotyczy pieska, bo o nim był artykuł, więc trudno tu dyskutować o cierpieniu na tym świecie. Po drugie napisałeś - "żałujesz zwykłęgo zwierzaka" - a oczywiście, najwyraźniej nigdy nie wychowywałeś się ze zwięrzętami i nie masz pojecia, że w porównaniu z ludźmi są dużo bardziej bezbronne. >A mnie skreca jak w sklepie widze jak biedni ludzie patrza na co ich > > w sklepie stac a obok jeden z drugim dla swojego pieska rarytasy kupuje. Ot > pieknie pieknie. To jakos na taki temat nie skomlecie. A mnie skręca jak widzę takie argumenty. To rozumiem, że jak jest bieda to i Ciebie krew zalewa jak ktoś kupuje sobie drogie ubrania. To co skoro w Afryce dzieci nie mają co jeść to my mamy zaprzestać kupowania samochodów, ubrań, droższego jedzenie, zatrzymać cały rozwój cywilizacyjny na który idą nie małe wydatki i wspomóc te bardzo biedne dzieci? Przecież nie o to chodzi. Poza tym powiedz mi kupujesz skarpetki za 3 zł? za 10 zł? Skarpetki! 10 zł to 2,5 dolara, a za to można wykarmić w Afryce dzieciaka! Właśnie dlatego śmieszą mnie Twoje argumenty, a ten z drogą karmą dla zwierzaków to już przegięcie. Szkoda tylko, że nie rozumiesz, że zwierzę ma prawo do bycia traktowanym dobrze. Nikt nie ma prawa go bić, kopać czy zagładzać! Bo niby dlaczego? Czemu chcesz popierać tych, którzy znęcają się nad zwierzętami? Bije od Ciebie wielki chłód. Pokazując jak bardzo chcesz troszczyć się o dzieci tak na prawdę doskonale pokazałeś , że nie wiesz co to troska. Sizar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.sycomp.pl / *.crowley.pl 22.07.04, 19:30 Jedyna odpowiedż jak mi przychodzi na myśl-prymitywna idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 07:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ada68 [...] 22.07.04, 07:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UCZYNNY [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.07.04, 23:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Bezmózgowie i okrucieństwo nie znają granic... 22.07.04, 07:41 Bezmózgowie i okrucieństwo nie znają granic... To cholerne babsko powinno dostać sądowy zakaz posiadania psów - do końca jej zasranego życia!!! Miejmy nadzieję, że biednemu Frodo jest lepiej w psim niebie niż u takiej nawiedzonej baby, która taszczyłaby go po całej Polsce na idiotyczne wystawy (również w kartonach?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziwił Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 07:43 tylko rok ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 07:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: IP: *.kp.pl 22.07.04, 07:55 tylko rok, niestety ... o ile w ogóle i na pewno w zawieszeniu "rodzina z Katowic" - takie same podejście mają do zwierząt na pewno inni członkowie rodziny, nikt nie protestował ... rodzina monstrum, dzieci potworki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rencista CHORA ? CZY RABNIETA ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 07:47 rece opadaja,czy ta baba ma sumienie?zadnych ludzkich odruchow?powinien ja zbadac psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: CHORA ? CZY RABNIETA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:13 Zabić to mało,co za zeszmacenie totalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dech zapiera Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.cm-upc.chello.se 22.07.04, 07:55 dech zapiera, nie chce wierzyc ze to prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeres Zapakować ta panią w .... IP: *.tpi.pl 22.07.04, 07:57 Zapakować ta panią w karton po telewizorze i wysłać do Etiopi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamucik Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.mofnet.gov.pl 22.07.04, 07:59 Popieram wszystko, co dotyczy tej baby, pomysł z adresem jest OK - można by po prostu umieścić go w sieci. Zastanawia mnie natomiast, czy ta psia bieda od popołudnia w poniedziałek do wtorku nie napotkała jednej myślącej osoby na poczcie. Przecież ludzkim odruchem jest po prostu uwolnienie umęczonego zwierzaka. Nawet jeśli wiązałoby się to ze zniszczeniem przesyłki. Tym bardziej, że słyszeli skomlenie i zdawali sobie sprawę, że w ten sposób się nie przewozi zwierząt. Okrutna głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlee [...] IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 08:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smilee [...] IP: *.punkt.pl 22.07.04, 08:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
makaronowa Zamknąć kobietę w kartonie metra na metr 22.07.04, 08:09 na 2 dni, a potem przyczepić do drzewa na tyle samo i wysłać na konkurs "Największy sadysta roku". Takich ludzi trzeba lać i patrzeć czy równo puchnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listonosz Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 62.121.129.* 22.07.04, 08:09 Jak znamy polski wymiar sprwiedliwosci, babsztyl dostanie jakas grzywne, pewnie 5 stowek...... [Ustawa o jezyku polskim z dnia...]. Ale co z szacowna Poczta; przeciez powinni wstrzymac te przesylke jak tylko zorientowali sie co jest grane. W ogole nie powinni tej przesylki przyjmowac! Przeciez maja przepisy o tych przewiewnych klatkach, gabkach, etc!! Na sali sadowej w roli oskrzonego, obok babsztyla, powinien znalezc sie ktos w mundurze listonosza, proponuje dyrektora od zywych przesylek!........ [Ustawa o jezyku polskim z dnia...]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: 195.28.224.* 22.07.04, 08:12 dochodze do wniosku, ze trzeba to towarzystwo omijac z daleka. Po pierwsze niech zatroszcza sie ci milosnicy o przez ich psy obfajdane i obszczane ulice, parki, piaskownice itp. Ohyda ... Kobieta nie zrobila dobrze i z pewnoscia nie bylo jej zamiarem to co sie wydarzylo. Od d z i k i ch i agresywnych reakcji psiarzy staja mi wlosy na glowie. Szoda, ze kogos z was nie ma tu pod reka (bo mnie swedzi) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamucik Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: *.mofnet.gov.pl 22.07.04, 08:24 Nie jestem psiarzem, ani kociarzem - jestem człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: *.za.digi.pl 22.07.04, 08:34 Cześć, po pierwsze jestem psiarzem.. tak jestem nie wstydze się tego, bo jeśli poznałbyś świat psów inaczej byś na to patrzał, a te obsrane, obsikane trawy, piaskownice itp. to nie przez właścicieli psów, a przez władze w Polsce, widziałeś gdzieś śmietniczki na odchody?! do zywkłego kubła na śmieci jest zakaz wrzucanie odchodów... wiec wybacz... jesli bedą śmietniczki (nie jeden na całym osiedlu a powinno to być co kilka metrów) tak jak kubły na papierki (ale ich też nie widzę) pomyśl zanim coś napiszesz.. bo piszesz bez sensu.. nie znasz prawa.. więc się w taki sposób nie wypowiadaj, a psy agresywne są tylko wtedy gdy jakiś palant je zostawi samym sobie, albo je tak wychowa.. i tu też winią ludzie. Moją sąsiadka ma rottwailera który jest prawdziwą maskotką.. nigdy nikogo nie ugryzł a tylko lizał wiec uwierz nawet medialną "bestie: idzie wychować, ale za nim bierze sie psa danej rasy trzeba sie zastanowić czy bede potrafil go wychować bo to nie są łatwe psy, trzeba znać ich psychike aby co kolwiek osiągnoc... Odpowiedz Link Zgłoś
aerp Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i 22.07.04, 08:46 Ty "normalny" człowieku, czy wiesz że dobrego człowieka poznaje się po tym jaki ma stosunek do zwierząt. A co do psich odchodów na ulicach jestem za ich sprzątaniem po swoich psach. Ale co w takim razie zrobimy z wyrzucaniem butelek, podpasek, zużytych pieluch, śmieci z balkonu. A co z "normalnymi" ludzkimi pijakami sikającymi po klatkach schodowych. Zacznijmy właśnie od nas ludzi a znajdzie się miejsce i dla zwierząt. PSIARA Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i 22.07.04, 08:52 Gość portalu: Normalny napisał(a): > dochodze do wniosku, ze trzeba to towarzystwo omijac z daleka. > Po pierwsze niech zatroszcza sie ci milosnicy o przez ich psy obfajdane i > obszczane ulice, parki, piaskownice itp. Ohyda ... > Kobieta nie zrobila dobrze i z pewnoscia nie bylo jej zamiarem to co sie > wydarzylo. Od d z i k i ch i agresywnych reakcji psiarzy staja mi wlosy na > glowie. Szoda, ze kogos z was nie ma tu pod reka (bo mnie swedzi) ... NIE JESTEM PSIARZEM! Jestem człowiekiem. Wychowałam się na wsi, jem mięso (już wyżej pisałam), ale w domu uczono mnie, że nie wolno znęcać się nad zwierzętami. Tymi, które dla nas pracują, mieszkają z nami... nawet te do zjedzenia nie były męczone.... Draństwo. Podobają mi się te gwałtowne uwagi powyżej, bo słów brak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiak Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: *.hipernet.ras.pl 25.07.04, 15:13 Do Normalnego inaczej: Omijaj to towarzystwo - z korzyścią dla niego! Nie zabijaj - przykazanie, które nie mówi jedynie o zabijaniu ludzi!!! Miarą człowieczeństwa (powtórzę za wieloma wpisami) jest stosunek człowieka do zwierząt! Człowiek, który jest obojętny na krzywdę bezbronnego zwierzęcia, jest tez obojętny na krzywdę ludzką. P.S. A te obsikane piaskownice i trawniki, to nie wina zwierząt, ale to już inny temat, podobnie jak tresowanie twierząt na bestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusik Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:18 nie trzeba być miłośnikiem psów(ani kotów ani słoni) by wsółczuć torturowanej żywej,czującej istocie-także Normalnemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor [...] IP: *.iscnet.pl 22.07.04, 09:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzik [...] IP: *.cofund.org.pl 22.07.04, 09:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i1 Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:30 łeeeeee. co za żenada. rozmowa o psim gównie nabrała emocji. czy wy nie macie nic innego do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość wstrząsnięty [...] IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 22.07.04, 13:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLMA [...] IP: *.chello.pl 22.07.04, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA [...] IP: *.chello.pl 22.07.04, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrr Nie jesteś normalny IP: *.acnielsen.pl 22.07.04, 13:10 Nie jesteś normalny chyba że brak wrażliwości czyni kogoś normalnym. A co do zanieczyszczenia, to w mojej bramie sikają LUDZIE, nie psy i co na to powiesz? rzeczywiście, wszyscy się tak skarżą na psie odchody w Warszawie, a nikt nawet gęby nie otworzy, ze w biały dzień na ulicy załatwiają się ludzie, dzieci, młodzież i dorośli, nie widziałam, żeby ktoś takiemu komuś zwrócł uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sksk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 13:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p28 [...] IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 23.07.04, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 15:48 Od dzikich reakcji psiarzy?!!! Ty masz jakieś sumienie? Nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Przeczytalem opinie "psiarzy" i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 15:52 Bez komentarza co do psiarzy. Drobny komentarz co do: "Kobieta nie zrobila dobrze i z pewnoscia nie bylo jej zamiarem to co sie > wydarzylo. Od d z i k i ch i agresywnych reakcji psiarzy staja mi wlosy na > glowie. Szoda, ze kogos z was nie ma tu pod reka (bo mnie swedzi) ... Kobieta prawdoppodobnie nie jest w stanie funkcjonoeać w społeczeństwie skoro jest tak silnie upośledzona, że nie potrafi przewidzieć konsekwencji swoich zachowań. Lub chocby tego, że żywe stworzenie przesyłą jak paczkę z książkami. Jeśli swędzi cie ręka to najprawdopodobniej masz grzybicę, którą możesz zarażać innych. Więcej higieny osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imone Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.07.04, 08:16 ADRES TEJ IDIOTKI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 217.153.29.* 22.07.04, 08:23 Jak mozna wysylac zwierzeta poczta ! Idiotyzm i bandytyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.04, 08:29 ta kobieta nie powinna tytułować się człowiekiem, w taki gorąc wysłała psa na pewną śmierć, cholerne fanki wystaw psów rasowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Powiesic dyrektora Poczty Polskiej za jaja IP: *.sympatico.ca 22.07.04, 08:42 Na tzw. zachodzie , chociazby w Anglii , Stanach i Kanadzie panstwowej poczcie nie wolno przyjmowac przesylek z zywymi zwierzetami , oprocz tej pani do prokuratury trzeba wyslac Dyrektora Poczty Polskiej , najlepiej w przewiewnej klatce , z naczyniem na jedzenie i z WILGOTNA GABKA , w taki dzien jak dzisiaj , tzn. plus 30 stopni Celcjusza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEŁT [...] IP: 217.97.224.* 22.07.04, 08:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Hryniewicz Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 08:50 Mam nadzieję, że pani wysyłająca psa drogą pocztową nigdy już nie będzie miała prawa posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia. Mam nadzieję, że sąd uwzględni okrucieństwo wielce oświeconej właścicielki. Jest to osoba podbudowująca swoje EGO poprzez posiadanie ładnego psa bo np. pasuje do koloru mebli i można się nim pochwalić przed znajomymi. Absolutnie nie liczy się fakt, że jest to istota żywa, którą jak martwy przedmiot wrzucono do pudełka i skazano na długą i męczącą śmierć. Powodem byla wada ogonka, zgrubienie, które w ogóle mogło wadą nie być... ale coż mogli by powiedzieć znajomi... posiadanie takigo psa to wielka rysa na autorytecie właściciela i wielce oświeconego środowiska które reprezentuje. Na edukację prymitywu trochę za późno, mam chociaż nadzieję,że boleśnie odczuje skutki w przyszłości. Wojciech Hryniewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 195.114.160.* 22.07.04, 08:56 niestety tacy debile nie trafiaja do sadu - jesli odbedzie sie rozprawa morderczyni otrzyma wyrok w zawieszeniu i bedzie poszukiwac nastepnej ofiary - znow jakis bezbronny zwierzak wpadnie w jej lapy i jesli pobrudzi jej ulubiony perski dywan zostanie zatluczony pogrzebaczem Taki los czeka setki zwierzat ktore dostaja sie w lapy "ludzi" Czlowiek to najohydniejsze zwierze ze wszystkich - brzydze sie postepowaniem zarowno tej morderczyni jak i setek innych ktorxy mecza bezbronne zwierzeta W takich sytuacjach powinno podawac do publicznej wiadomosci dane mordercy tak aby zaden hodowca nie sprzedal jej wiecej zwierzecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m ta kobieta zasluguje na IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 22.07.04, 08:51 miano DEBILA ROKU Jej potrzeba lekarza a nie psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg [...] IP: 195.94.208.* 22.07.04, 08:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p28 [...] IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 22.07.04, 08:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psia mama Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 217.96.97.* 22.07.04, 09:07 I dlatego trzeba solidnie się namęczyć żeby przyszłego nabywcę"zbadać" pod każdym względem(nie tylko pod wzgl.posiadania gotówki).Na prawdę nie wszyscy muszą mieć psy-wręcz przeciwnie,nieliczni,którzy będą najlepszymi właścicielami pod słońcem.Hau! Odpowiedz Link Zgłoś