Dodaj do ulubionych

Msza żałobna w intencji gen. Chruściela

• Gość: to ja czemu nikt nie krytykuje przywodcow powstania IP: *.nsw.bigpond.net.au 31.07.04, 02:16
      w gettcie warszawskim? Przeciez Zydzi mieli jeszcze mniej szans, jeszcze mniej
      uzbrojenia, a ukochana Armia czerwona byla bardzo, bardzo daleko?

Czemu czerwone mendy przypierd.. sie do ludzi, ktorzy musieli powziac decyzje za
      siebie i innych?
      Czemu nie opluwaja Stalina, Roosvelta za to ze powstanie zostawili wlasnemu losowi?

latwo jest madrzyc sie teraz, z perspektywy lat.
      • Gość: jack Re: czemu nikt nie krytykuje przywodcow powstania IP: *.proxy.aol.com 31.07.04, 02:23
        Masz jedna z krytyk historyka:
        www.niniwa2.cad.pl/powstanie-warsz.htm
        Ale nie pasuje do okolicznosci.
      • Gość: U Re: czemu nikt nie krytykuje przywodcow powstania IP: *.dialup.sprint-canada.net 31.07.04, 02:33
        A niby dlaczego maja opluwac innych za swoje fiasko. Powstanie nie
        powinno bylo byc, bo po pierwsze nie bylo broni do walki a po
        drugie Niemcy nie likwidowali Polakow w Warszawie jak robili to z
        Zydami w getcie (ci praktycznie wyjscia nie mieli). Polacy chcieli
        naiwnie pokazac co to nie my -potrafimy sie sami wyzwolic, a
        szczegolnie swoja stolice. I co pokazali? Z tym opluwaniem innych, to
        tak jak bym winil innych za to, ze duren jestes i robisz durne
        czyny. Czyja to wina? Moja? A moze twojego sasiada? Polacy zrobili
        glupote w Warszawie tylko nie maja twarzy sie do tego przyznac, bo ci
        w Londynie chcieli przeciez rzadzic "swoja" wyzwolona Polska.
        • Gość: to ja glupis. Przerobila cie czerwona propaganda na IP: *.nsw.bigpond.net.au 31.07.04, 02:55
          klawo. Jakie masz prawo krytykowac? Byles, mieszkales, WALCZYLES za miasto, za
          ludzi?
          Czy gduby powstania nie bylo, to Niemcy i Rosjanie w podziece postawili by nam
          dwa palace kultury?
          To Polacy byli winni, ze wojna sie zaczela? Bo nie chcieli oddac korytarza do
          Gdanska? Bo nie chcieli oddac Lwowa?
          Nie chcieli rzadow Miedzynarodowki i PPR?
          Twoje myslenie jest typowym mysleniem niewolnika, co tlumaczy latwosc
          przyswajania komunistycznej propagandy, albo jestes jednym z tych ocalalych
          Zydow, ktorzy beda szkalowac Polske przy kazdej okazji, tylko dlatego, ze nie
          moga sie wyzyc na innych.
          Jestes smierdzacym lajnem.
          Jesli uwazasz, ze powstanie zostalo podjete z przyziemnych celow, jestes chory
          albo wyjatkowo nieuczciwy.
          • Gość: U Re: glupis. Przerobila cie czerwona propaganda na IP: *.dialup.sprint-canada.net 31.07.04, 03:06
            Ja nie krytykuje, tylko wypowiadam swoja mysl. Tak naprawde to tu
            nie ma co krytykowac, tylko wspolczuc, bowiem konsekwencje tego
            powstania sa jasne(zalosne), a "sukces" tez wszystkim znany. Zabraniasz
            mi jednak wypowiadania sie na ten temat. Moze bys tak zapytal jakim
            prawem i przez kogo nadanym wysylali nieletnich, naiwnych,
            zapalczywych dzieciakow w Warszawie bez broni i zadnego wspawcia do
            jakze nierownej walki, z gory skazanej na fiasko? Ci ktorzy to
            robili wg. mnie byli w pewnym sensie mordercami tych dzieci.
          • sv-hits Re: glupis. Przerobila cie czerwona propaganda na 31.07.04, 21:35
            sluchaj - U to jedna z czerwonych mend na tym forum. To jeden z takich co
            uwazaja Polsce bylo lepiej za Stalina niz pod rzadem londynskiej "reakcji"
            ktora chcial rzadzic "swoja" Polska. Nie dziw sie wiec co facet pisze.
    • Gość: A H A-JELEŃ Re: Msza żałobna w intencji gen. Chruściela IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.04, 03:27
      W IM. mojego nie żyjacego ojca i swoim własnym -niech GEN. CHRUŚCIELOWI -POLSKA
      ziemia lekką będzie .
    • Gość: Stas Pamietamy i pamietac bedziemy IP: 207.218.183.* 31.07.04, 05:19
    • Gość: Indy www.irak.pl - Demo pw okupacji Iraku 1.8. g.20 Pl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 06:03
      1944 : against occupation of Poland !
      2004 : against occupation of Iraq !!!

Organizujemy protest przeciw okupacji Iraku

o godz.20.00 na Placu Powstańców Warszawy

Spotykamy się na rogu Świętokrzyskiej i Placu Powstańców Warszawy

www.irak.pl
      www.stopwojnie.w.pl
      • Gość: Pielęgniarz Skoro tak ochoczo podwiązujecie się pod rocznicę, IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 11:37
        to mam dla was propozycję: zróbcie sobie demonstrację w kanałach. Taki
        przemarsz ze Śródmieścia na Starówkę. Powiedzcie tylko o której dokładnie
        wystartujecie, to spuszczę wodę kiblu, żeby wam się lepiej szło.
    • Gość: Ziuta z Rawy Potworne miasto IP: 202.67.65.* 31.07.04, 07:48
      Dziekuje Wam powstancy w tym niestety i moj przodek ze daliscie sie otumanic
      propoagandzie zdrajcow z Londyny.Wy walczyliscie gineliscie jak muchy a oni
      siedzieli w wygodnych fotelach popijali whisky i sherry i dyskutowali kto
      dostanie jakie stanowisko w nowym rzadzie wolnej Polski.Niestey do tego nie
      doszlo byli za to komunisci ze Wschodu a miasto leglo w gruzach i po co Was
      tutaj obdarzac honorami,zgineliscie dla idei Wasz wlasna glupota,tak jak
      islamista dla idei idzie sie wysadzac tak Wy gineliscie dla idei,tak jak
      zolnierze USA wlacza o wqolny Irak i gina a wtym czasie coreczki patrioty
      baluja,tak samo Wy idioci zgineliscie wllasciwie niepotrzebnie,a co stalo sie z
      miastem ,zostal z niego zrobiony potwor,ktory jak tylko moglam to opuscilam
      mimo ze rodzina warszawska z dziada pradziada.Glupo;e zniszczyli niepotrzebnie
      miasto,komunisci nie wiedzieli jak to odbudowac i jest taki potworek w srodku
      Europy a nie nalezy im budowac pomnikow tylko uczyc nastepne pokolenia ze zycie
      jest tylko jedno i jak wielki wodz sam nie idzie walczyc lecz siedzi w londynie
      to nie warto w ogole sie do tego zabierac tylko uciekac jak najdalej od tych
      cwaniakow,wolnosc jednego czlowieka jaest najwazniejsza a jak ktos chce szerzyc
      idee o walce o ojczyzne czy o wiare to takiego do zakladu dla nienormalnych.
      • Gość: Pielęgniarz Tylko spokojnie Ziuta IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 11:30
        Pan doktor zaraz przyjdzie. Da zastrzyk i wszystko znowu będzie dobrze. A jak
        już Ci przejdzie, to idź do kiosku i kup sobie jakąś gazetę. Dzisiaj na pewno
        będzie sporo o powstaniu. Będą pewnie omawiane argumenty za i przeciw. Mogę się
        założyć, że nie tak prymitywne jak Twoje. Może coś z tego do Ciebie dotrze.
        Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
      • Gość: to ja Re: Potworne miasto IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.08.04, 01:10
        nie nazwe cie qrwa, bo to by obrazilo tysiace uczciwych qrew. Jestes najgorszym
        pomiotem, twoja matka byla suka i byla walona przez wszystkie psy w okolicy.
        jestes zwyklum bydleciem, chociaz z bydlat jest pozytek. ty sie tylko nadajesz
        na maczke kostna, powinni cie spalic i rozsypac. Aha, ci co ci to kazali
        napisac, sa rownie dobrzy. na sybir albo do gazu.
      • Gość: Nath Idiotka... IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 01.08.04, 01:48
      • Gość: Kłamie_bezczelnie TY JESTEŚ ZIUTA Z TEL-AWIV, a nie z Rawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 12:45
    • od_rosy_rzesy_mokre CHWALA BOHATEROM!!! 31.07.04, 07:57
      Czesc pamieci tych, ktorzy na stos rzucili swa mlodosc i poszli z VIS-ami na
      tygrysy. Oni nie wiedzieli wtedy, ze Stalin wstrzyma front, ze zostana sami,
      ze Zachod sie wykreci ogonem, ze Polska i tak bedzie przykuta na 50 lat do
      radzieckiego rydwanu. Oni powiedzieli "Bedziem okupanta bic!" i wyszli na
      ulice."

Ten narod naprawde nie ma wielu momentow ktore warte sa niesmiertelnej
      pamieci. Powstanie warszawskie jest jednym z nich.
    • Gość: szkapa Re: Msza żałobna w intencji gen. Chruściela IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 31.07.04, 10:46
      Trzeba docenic tych wszystkich starszych i mlodszych, ktorzy cala mlodosc i
      czesto zycia oddali za Polske, ktora dzisiaj czesto jest poniewierana przez
      zlodziejski zespol w bialych kolniezykach
    • Gość: Jerzy Uroczystości rocznicy Powstania Warszawskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 14:44
      Nareszcie jest właściwa oprawa tych uroczystości. Dziękuję Panie Prezydencie
      Warszawy.
      Nie jestem starym człowiekiem, ale wychowałem się w duchu Bohaterstwa
      Powstańców. Śpiewaliśmy przy okazji i bez okazji piosenki Powstańców. Należałem
      do drużyny Harcerskiej która miała na swej chuście zna Polski Walczącej czyli
      kotwicę z literą P. Ci, którzy coś tam narozrabiali musieli odpruć kotwicę. Ja
      też byłem wśród nich i do tej pory wstydzę się tego ogromnie. Gdy prułem
      czerwone nitki z chusty kląłem i płakałem z rozpaczy. Świat mi się wtedy
      zawalił. Potem starałem się zasłużyć na zgodę rady drużyny na wyszycie ponownie
      PW. W którymś z rozkazów na nocnym apelu przy ognisku usłyszałem zupełnie się
      tego nie spodziewając, że przywraca mi się godność noszenia chusty z kotwicą.
      Dostałem wraz z rozkazem igłę i grube czerwone nici. Za chwilę był wymarsz na
      jakieś manewry a ja po ciemku, idąc w szeregu, błyskając wojskową latarką z
      zasłanianym reflektorem (marzenie wszystkich kumpli) szyłem kotwicę. Nie była
      piękna i równa, ale Drużynowy nie zgodził się na wszycie jeszcze raz. Druhna z
      kadry drużyny wytłumaczyła że ta kotwica jest najbliższa prawdy, bo taką
      czasami krzywą rysowali harcerze na murach jako znak Polski Walczącej.
      Przekonała mnie i nosiłem ją bardzo dumnie. Teraz rozumiem, że chodziło
      bardziej o przypominanie mi moich kretyńskich wyskoków.
    • Gość: J.K.2 czemu Rosjan nie zaproszono? IP: 195.70.208.* 31.07.04, 15:13
      • Gość: to ja Re: czemu Rosjan nie zaproszono? Po co? IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.08.04, 01:19
        zeby uslyszes nastepny stek bzdur od nastepnego tow. z bezpieki? kiedy Rosjanie
        p[rzeprosili za miliony przesiedlonych na Syberie, tysiace wymordowanych, za
        okradziony i zdewastowany kraj, za system narzucony sila, za 45 lat niewoli?
      • Gość: jast Re: czemu Rosjan nie zaproszono? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 01.08.04, 09:49
        skad wiesz czy nie zaproszono ?
        Moze zaproszono ale dla Rosjan to gorzki kawalek historii. Ich
        wielkomocarstwowosc nie pozwala przyznac sie do porazki i bledow. U nich
        wszystko to jedna wojna "patriotyczna".
    • Gość: J.K.2 czy z Iraku tez sa gosci? IP: 195.70.208.* 31.07.04, 15:33
      • Gość: Przeslo Re: czy z Iraku tez sa gosci? IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.04, 19:01
        a jakze sam konsul amerykanski prof.Pelka, spcjalista od koncowej eliminacji i
        ostatecznego rozwiazania problemu arabskiego.
    • Gość: Wojtek To smutne IP: *.daminet.pl 31.07.04, 19:09
      Że po 60latach znów będziemy musieli walczyć z dominacją Niemiecką...
      • Gość: John Re: To smutne IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.04, 19:22
        pomyliles sie, bedziesz walczyl z dominacja arabska...bummmmm
      • Gość: SIKORSKI Re: To smutne IP: *.bb.online.no 01.08.04, 00:33
        Znajac Historie narodu Polskiego a widzac o zdarzeniach ostanich 22 lat Bor
        -Komorowski , ktory wiedzial w 1941 roku poprzez swoj zwiad o zbrodniach na
        Oficerce Polskiej np w Katyniu i mial juz wtedy na to dowody!
        podibnie jak mial cyfry z liczba liczonych wagonow do obozow zaglady ktore
        wysla do Londymu e 1942 roku
        JA MAM te cyfry z dokl do 5 tys. z calej Europy..! wagony do Lublina i itp
        dwoch innych miejscach
        Bor Komorwski znajc komuchow z historii NIE MIAL WATPLIWOSCI gdzie pojdzie
        szlachetna mlodziez dziwczeta i wolnosc i i inni polscy warszawscy bohaterowie
        i jak zarzadzi nowy rezim..
        jak wejda do Warszawy czerwoni i inne zloby z trawa w butach
        dzis nam tak slabo oficjanie znanej historii.

Bor Komorwski mial zwiady z czasow pod Krakowem...
        Wiedzial dokladnie kto wystrzelal w sovieckich lasach naszych ojcow i wojostwo.
        Pamietal te szkole komunistycznej jadzy i nie mial watpliwosci jak ma zginac
        Patriota...wlasnie nie na Syberiii i nie w kajdanch.

tacy my bylismy i tacy juz bedziemy a neptki z Niemiec i swiata co zanja
        troche te psychike niech pojma raz na zawsze, ze jeden blad da sie podreperowc
        dwoch NIE.
        ..maja ostania szanse i wraz... z ROPA NAFTOWA i calymi pieniedzmi USA
        przeprosic i podkreslic zasluge naszych OJCOW i calej Powstanczej Warszawy i
        zapalic dzis swieczke tak jak robil to Prezydent Raegan...
        dla tej niebywalej i pieknej historii pola walki Prezydenta Walesy a dzis
        Rocznicy wielkich zmagan o Polske, o czlowieczenstwo i o jej wielo wolnosciowy
        Narod.

Dzis jest dzien rozpaczy nad tymi co nas zdradzali i beda zdradzac..

• Gość: rebel DLACZEGO ŻYDZI w USA UKRADLI POLAKOM POWSTANIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 20:56
      jak to sie stalo, ze
      plugawa propaganda zydowska w usa
      wmowila milionom amerykanow
      klamstwo o zydowskim powstaniu warszawskim??!!

• Gość: Nath Dlaczego ktos ci ukradl rozum... IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 01.08.04, 01:50
        A co, wedlug ciebie nie bylo powstania w Getcie, palancie? Powstanie w 44 bylo
        przede wszystkim ignorowane przez wladze PRL - to nie wina Zydow.
        • Gość: to ja masz Nathan racje, to wina komunistow, nie Zydow IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.08.04, 02:07
          no, i sojusznicy nie bardzo maja ochote wspominac fakt zostawienia Polski na
          lasce Stalina i NKWD.
          • Gość: Nath Zgadzam sie tylko "Nath" nie jest od "Nathan" IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 01.08.04, 07:34
            tylko od "Nathalie" czyli Natalia :)
            • Gość: to ja opppsss, sorry!!!! Masz sliczne imie, z pewnoscia IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.08.04, 12:32
              jestes ladna kobieta.
      • Gość: jast Re: DLACZEGO ŻYDZI w USA UKRADLI POLAKOM POWST IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 01.08.04, 10:01
        A ty jestes w USA ? Czytasz tutejsza prase czy tylko wysluchujesz propagandy
        ala Radio Maryja ?

Ja jestem i czytam. Wlasnie przeczytalem olbrzymi artykul o Powstaniu
        Warszawskim w Wall Street Journal. Bardzo "pro" polski i bez slowa o zydach.
        • Gość: Nie_udałoSięJednak Re: ŻYDZI w USA CHCIELI UKRAŚĆ POLAKOM POWST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 12:32
          W USA była intensywna akcja zawłaszczania Powstania Warszawskiego na konto
          powstania w Getto. Jednak fałsz historyczny był za duży do przełknięcia.
          Żydzi musieli odpuścić, ale nie całkiem, w dalszym ciągu mieszją w głowach
          ludziom na stronach internetowych, że to jedno i to samo.
          Różnica jest jednak wielka.
          W powstaniu w Getto straciło życie 14 Niemców. (Słownie: czternaście)
          W Powstaniu Warszawskim zginęło ok. 10 000 Niemców (dziesięć tysięcy).
          • Gość: jast Re: ŻYDZI w USA CHCIELI UKRAŚĆ POLAKOM POWST IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 01.08.04, 20:34
            debil jestes - nie wiesz o czym piszesz. Idz dalej sluchac Radia Maryja.
    • Gość: pies pamietamy!!!!!!!!!!!! IP: *.cytanet.com.cy 31.07.04, 22:16
      i moje dzieci tez beda o tym pamietac.
    • Gość: marpaw Re: Msza żałobna w intencji gen. Chruściela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 23:13
      Mam pełną świadomość dostępu różnorodnych ludzi do internetu. przeraż mnie
      jednak kultura słowa. A jest to niestety wizytówką naszej Ojczyzny. Wstyd mi. Z
      domu wyniosłem naukę szacunku do człowieka, tym barsziej do tego o innych
      poglądach, a nawet przewciwnika. Nie opluwaj ! Popatrz najpierw na siebie, a
      potem na innego, na drugiego.Jak można przy tak wielkim Święcie tyle niedobrych
      słów wypowiedzieć. A kryją się one niestety gdzieś tam w sercu człowieka
      wypowiadającego, te nienawistne słowa. I jak nie odwołać się do tego czego
      nauczają religie: jeśli już nie miłości, to poszanowania. Czy zastanowiłęś się
      nad tym co wypowiadasz czy zdajesz sobie sprawę co mówisz ? ZASTANÓW SIĘ !
    • Gość: Nath Cześć ich pamięci ['] ['] ['] IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 01.08.04, 01:46
      • Gość: 44 Re: Cześć ich pamięci ['] ['] ['] IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 01.08.04, 09:45
        W Powstaniu Warszawskim zginęło więcej ludzi niż w ataku atomowym na Hiroshime
        i Nagasaki. O tamtych miastach wie cały świat, o Powstaniu nieliczni...
    • Gość: Misiu_uszatek PAMIĘTAMY... IP: *.VERIZONE.COM.PL / 217.97.171.* 01.08.04, 12:26
      i oby pamiętały nasze dzieci, ich dzieci i dzieci ich dzieci...
    • Gość: StanisławMaćkowiak No dobra, a teraz pogadajmy o jedynym zwycięskim IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 12:36
      Powstaniu Wielkopolskim, o którym w warszawce cicho, sza. U nas nie
      poswięcilismy dla chorej ambicji 200 tysięcy osób, zdobywając prezy okazji
      tereny dla Ojczyzny. Pamiętajmy o tym. Cześć pamięci powstańców wielkopolskich.
      • Gość: to ja Re: No dobra, a teraz pogadajmy o jedynym zwycięs IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.08.04, 12:52
        zgoda, ja pamietam bedac jeszcze w Polsce, ze i powstania slaskie i
        wielkopolskie byly uroczyscie obchodzone. Pewnie dlatego, ze komuchy pogly sie
        pod nie podczepic. Wy patrioci i oni patrioci.
    • Gość: to ja co by sie stalo z Europa gdyby powstania NIE BYLO IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.08.04, 12:49
      otoz niektorzy twierdza, ze Powstanie Warszawskie spowodowalo zatrzymanie
      ofensywy radzieckiej, co ograniczylo obszar Europy zachodniej "wyzwolonej" przez
      krasnormiejcow.
      Ruscy mieli wystarczajaca ilosc srodkow do kontynuowania natarcia i dalsze
      postepy na zachod. To by zaowocowalo dojsciem do Paryza, zajeciem Beneluxu,
      calych Niemiec. Czy Stalin by sie wycofal z tych krajow? Przypuszczam, ze
      watpie. Mielibysmy sliczny kolchoz!!
      Udajac brak srodkow, Rosjanie musieli stac na linii Wisly przez wiele miesiecy,
      co dalo Amerykanom i aliantom czas na podciagniecie liniii frontu bardziej na
      wschod.
    • Gość: Janek Młodzież z`Brześcia wyruszyła na pomoc Powstańcom IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 13:53
      • Gość: Janek Sowieci ich wyłapali, wcielili do wojska i wysłali IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 13:54
        • Gość: Janek na zdobywanie Wału Pomorskiego- relacja świadka. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 13:55
    • Gość: Grzecho z Chicago Polska zyje i zyc bedzie IP: *.client.comcast.net 01.08.04, 14:23
      Poświęcenia powstańców i walka/organizacja AK sa dowodem wielkiego bohaterstwa i
      mozliwosci Polskiego narodu. Dumny jestem ze mamy dluga historie oddania sie
      dla ojczyzny w potrzebie.

Ja mam 27 lat a mialem 12 jak wyjechalem do USA. Wiele Polakow zyjacych poza
      granica nadal teskni za ojczyzna. Nigdzie nie jest juz takie samo. Ale prawda
      jest taka i jedna, ze "Jescze Polska nie zginela ... puki my zyjemy ... a my
      Polacy ... juz wszedzie jestesmy ..."

A pomoc od "Allies"
      (uk/usa/mi jajca USSR)
      to sie zapamieta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka