wiosnaludzikow 12.07.13, 11:46 Kopacz i Halicki wygrali. Nie ma dyscypliny w sprawie uboju rytualnego ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 13:07 W głosowaniu też przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 13:31 Jak widać ciemny lud kupił tę grę polityczną. Tusk zrobił tak aby wilk był syty a owca cała. Czyli łopatologicznie: koalicjant nie może nic PO zarzucić a zakaz jest;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 13:55 anmanika napisała: > Tusk zrobił tak aby wilk był syty a owca cała. To wlasnie cechuje dobrego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 13:56 pis_da_deby napisał: > > To wlasnie cechuje dobrego polityka. A naiwniaki niech cie ciesza "przegrana" Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 15:51 Dobre ! :) Przegrał...znaczy wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
corastara Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 16:21 polskie biznesy i pracownicy tez przegrali. inni zarobia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 17:30 corastara napisała: > polskie biznesy i pracownicy tez przegrali. inni zarobia. Kto inni ? Wymień ! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w przegral, znaczy wygral... 12.07.13, 16:59 wielki strateg, tylko pozazdroscic takiej przebieglosci, prawie jak prezes :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 20:10 wiosnaludzikow napisał: > Dobre ! :) Przegrał...znaczy wygrał. Win-win sytuation. Bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: po co Ci to Tusku było ? 12.07.13, 20:15 pis_da_deby napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Dobre ! :) Przegrał...znaczy wygrał. > > Win-win sItuation. > Bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Brawo Kaczyński, Kopacz, Miller, Palikot, 12.07.13, 16:38 To liderzy, którzy należą do " jasnej strony mocy" , do cywilizacji nowoczesnej a nie atawizmów, mamony, zacofania itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: dac im szanse zyc bez mamony 12.07.13, 16:42 corastara napisała: > od zaraz! ? Odpowiedz Link Zgłoś
corastara Re: dac im szanse zyc bez mamony 12.07.13, 17:05 do cywilizacji nowoczesnej a nie atawizmów, mamony, zacofania itd itp polak zawsze polak bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Brawo Kaczyński, Kopacz, Miller, Palikot, 12.07.13, 17:01 zbytnia egzaltacja ;) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Brawo Kaczyński, Kopacz, Miller, Palikot, 12.07.13, 17:05 w_v_w napisał: > zbytnia egzaltacja ;) > > Wawerka Takie jest Twoje zdanie. Moje jest takie, że jakiekolwiek mordy nawet robaczka świętojańskiego z powodów religijnych to atawizm, zacofanie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Brawo Kaczyński, Kopacz, Miller, Palikot, 12.07.13, 17:09 bardziej chodzilo mi o zachwyt nad tym zestawem poslow ;) Nie wierze w ich dobre intencje! Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Brawo Kaczyński, Kopacz, Miller, Palikot, 12.07.13, 17:14 w_v_w napisał: > bardziej chodzilo mi o zachwyt nad tym zestawem poslow ;) > > Nie wierze w ich dobre intencje! > Wawerka Ale zapewne wolisz tych co mają złe intencje i im " nie wyszło" niż tych co mieli dobre intencje i im " nie wyszło". Ja też :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:14 Czy ten rząd ma nadal większość parlamentarną?! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:16 kiemlicz88 napisał: > Czy ten rząd ma nadal większość parlamentarną?! A czy Kaczyński ma koalicję z Millerem, Palikotem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:30 To był projekt rządowy, a Kaczyński nie jest premierem i nie jest w koalicji z Killerem. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:22 wiosnaludzikow napisał: > Kopacz i Halicki wygrali. Nie ma dyscypliny w sprawie uboju rytualnego ! Chciał przegrać to przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:26 boblebowsky napisał: > Chciał przegrać to przegrał. No tak bo to " geniusz dotknięty Palcem Bożym". Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:32 wiosnaludzikow napisał: > boblebowsky napisał: > > Chciał przegrać to przegrał. > No tak bo to " geniusz dotknięty Palcem Bożym". Jak dla kogo. Gra Tuska była w tej sprawie od początku czytelna, dlatego gadanie o jakiejś przegranej jest tylko jedną z wielu bezsensownych prób dokopania mu, podczas gdy tak naprawdę są inne o wiele ważniejsze błędy jakie popełnia. Wybacz, ale ten wątek przypomina mi pisowską sraczkę jakiej na tym forum pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:35 boblebowsky > Jak dla kogo. Gra Tuska była w tej sprawie od początku czytelna, dlatego gadani > e o jakiejś przegranej jest tylko jedną z wielu bezsensownych prób dokopania mu > , podczas gdy tak naprawdę są inne o wiele ważniejsze błędy jakie popełnia. Wyb > acz, ale ten wątek przypomina mi pisowską sraczkę jakiej na tym forum pełno. Jak głosował ? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:37 wiosnaludzikow napisał: > boblebowsky > > Jak dla kogo. Gra Tuska była w tej sprawie od początku czytelna, dlatego > gadani > > e o jakiejś przegranej jest tylko jedną z wielu bezsensownych prób dokopa > nia mu > > , podczas gdy tak naprawdę są inne o wiele ważniejsze błędy jakie popełni > a. Wyb > > acz, ale ten wątek przypomina mi pisowską sraczkę jakiej na tym forum peł > no. > Jak głosował ? A jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:44 boblebowsky napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > boblebowsky > > > Jak dla kogo. Gra Tuska była w tej sprawie od początku czytelna, dl > atego > > gadani > > > e o jakiejś przegranej jest tylko jedną z wielu bezsensownych prób > dokopa > > nia mu > > > , podczas gdy tak naprawdę są inne o wiele ważniejsze błędy jakie p > opełni > > a. Wyb > > > acz, ale ten wątek przypomina mi pisowską sraczkę jakiej na tym for > um peł > > no. > > Jak głosował ? > A jakie to ma znaczenie? Zasadnicze w demokracji. Jaki ma pogląd Premier ? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 17:50 wiosnaludzikow napisał: > > > Jak głosował ? > > A jakie to ma znaczenie? > Zasadnicze w demokracji. Jaki ma pogląd Premier ? A co ma demokracja do poglądów premiera? Pomijam już to że swój pogląd na sprawę niejednokrotnie wyrażał. W polityce liczy się skuteczność, którą się wykazał. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 18:30 > A co ma demokracja do poglądów premiera? Zasadnicze i podstawowe. >Pomijam już to że swój pogląd na sprawę niejednokrotnie wyrażał. To przeoczyłem. Pomóż. Zacytuj. > W polityce liczy się skuteczność, którą się wykazał. Gdzie się wykazał ? Siedział,okrakiem na barykadzie a skuteczność tak ale w rządzeniu państwem a tu .....tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tusk znowu przegrał 12.07.13, 18:38 wiosnaludzikow napisał: > > > A co ma demokracja do poglądów premiera? > Zasadnicze i podstawowe. Co, konkretnie? I bez słabych mijanek proszę:) > >Pomijam już to że swój pogląd na sprawę niejednokrotnie wyrażał. > To przeoczyłem. Pomóż. Zacytuj. Nie chce mi się szukać cytatu, ale kilka razy powtórzył, ze jest rozdarty między serce, które każe chronić zwierzęta przed okrucieństwem, a rozum, podpowiadający że trzeba chronić miejsca pracy. Dość uczciwie moim zdaniem. > > W polityce liczy się skuteczność, którą się wykazał. > Gdzie się wykazał ? Siedział,okrakiem na barykadzie a skuteczność tak ale w rzą > dzeniu państwem a tu .....tragedia. Wykazał się skutecznością, bo ustawa nie przeszła. Dobrze wiedział, jaką ma sytuację w swoim klubie i wiedział jak głosować będą inne partie. Można go nie lubić ale do pięciuset liczyć chyab potrafi. Po prostu wydymał chłopków nie narażając na szwank koalicji i takie działanie właśnie jest miarą skuteczności polityka. Buńczucznie kłapać dziobem to każdy matoł potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś