wiosnaludzikow 19.11.13, 16:24 www.tvn24.pl/najwieksza-afera-korupcyjna-w-historii-polski-sa-pierwsze-zarzuty-za-ustawianie-przetargow,372797,s.html Pozamykać tych gnojków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
man_sapiens Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 16:37 Pozamykali, pozamykają następnych. Tak trzymać - mam wrażenie że od jakiegoś roku przetargi publiczne bardzo się ucywilizowały, to chyba skutek tych akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 16:43 man_sapiens napisał: > Pozamykali, pozamykają następnych. Tak trzymać - mam wrażenie że od jakiegoś ro > ku przetargi publiczne bardzo się ucywilizowały, to chyba skutek tych akcji. Każdy taki sukces CBA a jesteśmy bliżej takich krajów jak np Finlandia. Tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 16:48 > Każdy taki sukces CBA Z naciskiem na taki. CBA zajmujące się uwodzeniem starzejących się kobiet i prowokacjami przeciwko przeciwnikom politycznym aktualnie rządzących oddalało nas od tego standardu. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 16:44 wiosnaludzikow Widzisz przyjacielu - i to jest włąśnie ta różnica standartów. Bo CBA tym razem nie jest ani tuskowe, ani antytuskowe - jest po prostu państwowe. Nie jest policją polityczną wykorzystywaną do zwalczania opozycji (jak za kaczyńskich) tylko służbą naprawdę zwalczającą korupcję, niezależnie od jej barwy politycznej i przynależności partyjnej. A Donald Tusk "nie puścił CBA" za Pawlakiem, tak jak to uczynił jeden prawy i sprawiedliwy za Lepperem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 17:25 Na propagandę czyli wykonywanie swoich zadań zawsze znajdziesz czas i miejsce. Tym się od Ciebie różnię, o czym świadczy ten wątek przeze mnie założony, że widzę dobro i zło bez partyjnych okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 17:29 Ja się tylko wtrącę, że masz ciekawą interpretację zjawiska braku partyjnych okularów. CBA nazywasz tuskowym, mi zarzucałeś obronę rządu przy jakiejś gó...anej sprawie... No, ale widać to nie jest niechęć do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 17:34 sverir napisał: > Ja się tylko wtrącę, że masz ciekawą interpretację zjawiska braku partyjnych ok > ularów. CBA nazywasz tuskowym, mi zarzucałeś obronę rządu przy jakiejś gó...ane > j sprawie... No, ale widać to nie jest niechęć do PO. Nazywam Tuskowym ale w tym przypadku przecież napisałem pozytywnie. Powiem więcej. Chciałbym pisać pozytywnie o Tuskowych czynach jak najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 17:40 Powiem więcej. Chciałbym pisać pozytywnie o Tuskowych czynach jak najczęściej. Ja Ci wierzę. Ty również chciałbyś pisać pozytywnie o PiS. Nie wspomnę już,że pasjami uwielbiasz SLD i Palikotów. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 17:48 "Uwielbiam" tych co postępują moim zdaniem rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 01:06 wiosnaludzikow Nie rozumiesz (czemu mnie to nie dziwi..?) Pisząc "tuskowe" stawiasz je na jednej płaszczyźnie z "kaczym", o którym wiadomo że było najzwyklejszą policja polityczną ( z czym zresztą się nawet specjalnie nie kryło). A stawianie tamtego CBA z obecnym jest po prostu nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 05:22 erte2 napisał: > wiosnaludzikow > Nie rozumiesz (czemu mnie to nie dziwi..?) Pisząc "tuskowe" stawiasz je na jed > nej płaszczyźnie z "kaczym", o którym wiadomo że było najzwyklejszą policja pol > ityczną ( z czym zresztą się nawet specjalnie nie kryło). A stawianie tamtego C > BA z obecnym jest po prostu nieuczciwe. ...a czyje jak nie Tuskowe. Chwalą to Tuskowe a nie chwaląc Kaczego na pewno nie stawiam znaku równości. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 17:34 Ty masz za to okulary antypartyjne. Faktem jest, że to za rządów Tuska CBA przestało być narzędziem politycznym. Co najwyżej można Tuskowi zarzucić pewną naiwność, że gangsterzy pokroju Kamińskiego mogą nagle stać się bezstronnymi funkcjonariuszami, ale to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 12:29 Kolejny raz insynuacje, nie powiem nawet, że nieuzasadnione, ale fałszywe. Walisz w wyimaginowanego wroga, za to b. rozsądnego człowieka, to zaślepienie prowadzi donikąd. Widać, że konkretne afery gospodarcze nie są w żadnym razie przez rząd tuszowane. Ale one i w ogóle personalia nie są naszym największym złem. Największe zło nosi charakter systemowy (pisałem, tu nie będę się powtarzać), jest "smart" i rzadko, o ile w ogóle, podpada pod paragrafy i walka z nim musi podważać głębokie podstawy obecnego ładu. Także atak frontalny nie da nic, bo... system (tak powiedzmy) się trzyma okrętu dziesiątkami tysięcy pijawek. Mimo to coś robić można. Coś zaproponuję, w oddzielnym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek-33 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 01:48 Kłamiesz antyprzyjacielu, ponieważ dokor G. nie był w politycznej opozycji, również min. Lipiec, min. Kaczmarek i Lepper. Sawicka zaś, była skorumpowanym szkodnikiem, której wina jeszcze raz podwierdzoną zostanie. Obecne CBA, to marionetka, która nie przekazała prokuraturze dowodów korupcji i winy ''sędziów'' Sądu Najwyższego, a obecne działania, zostały wymuszone doniesieniami prasowymi i niemożnościu ukrycie złodziejskiej orgazizacji mafijno rządowej. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 08:42 A jakie to przestępstwo popełnił dr Garlicki - poza tym, że jego zawodowym konkurentem był ówczesny minister zdrowia w rządzie PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek-33 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 01:51 Kłamiesz antyprzyjacielu, ponieważ dokor G. nie był w politycznej opozycji, również min. Lipiec, min. Kaczmarek i Lepper. Sawicka zaś, była skorumpowanym szkodnikiem, której wina jeszcze raz podwierdzoną zostanie. Obecne CBA, to marionetka, która nie przekazała prokuraturze dowodów korupcji i winy ''sędziów'' Sądu Najwyższego, a obecne działania, zostały wymuszone doniesieniami prasowymi i niemożnością ukrycia złodziejskiej działalności mafijno rządowej. Odpowiedz Link Zgłoś
aw2139 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 19.11.13, 17:33 Teraz rekonstrukcja rządu nieunikniona;) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Profesjonalizm w pełnym tego słowa zmnaczeniu! 19.11.13, 17:48 Bez służbowych prezerwatyw i ru_chania namawianych do popełnienia przestępstwa przez "Agenta" Tomka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek-33 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 01:40 A gdzie paniczny lament przez porannymi wizytami i zatrzymywaniem niewinnych ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 06:31 Uzasadniając powołanie CBA, powoływano się na badania dotyczące korupcji (podobno porażającej). Powołanie i wyposażenie tej służby kosztowało małe co nieco. Niestety, wyłapywanie niezliczonych łapówkarzy było zbyt męczące, więc zaczęto produkować swoich. Tak było o wiele łatwiej i politycznie słuszniej . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 07:01 wiosnaludzikow napisał: > Pozamykać tych gnojków. Zaczynając od gnojka naczelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 20:46 zuzkazuzka111 napisała: ...Zaczynając od gnojka naczelnego. Wiesz coś bliższego na temat Kaczyńskiego czy tylko tak sobie marzysz ? Bo te wszystkie FOZZ-y, Srebrne, Telegrafy, Art-B już sie niestety przedawniły. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Nawet "Tuskowe CBA" jak to ująłeś 20.11.13, 07:47 nie jest juz w stanie zasłaniać oczu i nie widziec pleniącej sie korupcji. Sondaże leca na łeb na szyję... i kazdy kto ma troche oleju w glowie nie chce sie "za chwile" spotkać z zarzutem zaniechania działań do których został powolany. Więc sie tak wiosenko nie zachwycaj bo nie ma czym. Tu ręce trzeba załamać, ze premier dopuścił do takiego stanu państwo. Jeszcze tego by brakowało, zeby cba pomagało w ukrywaniu korupcji. A że jest ona gdzie sie czlowiek obróci swiadcza dzisiejsze doniesienia. Czytaj wiadomosci.wp.pl/kat,38200,title,GP-Co-laczy-bylego-posla-PO-syna-Rywina-zone-Grada-i-oficera-SB,wid,16183663,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nawet "Tuskowe CBA" jak to ująłeś 20.11.13, 07:59 Za Mariusza Kamińskiego CBA nie tylko ukrywało korupcję niektórych, ale wspierało i samo prowadziło działania korupcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Nawet "Tuskowe CBA" jak to ująłeś 20.11.13, 08:06 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Za Mariusza Kamińskiego CBA nie tylko ukrywało korupcję niektórych, ale wspiera > ło i samo prowadziło działania korupcyjne. Trudno z taką oceną polemizować jeśli sie nie ma dostepu do dokumentów. Powinien to zrobic i pewnie zrobi niezależny apolityczny organ. Takim konstytucyjnym organem jest sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nawet "Tuskowe CBA" jak to ująłeś 20.11.13, 08:14 Ale wtedy nie będzie kwiku o tym jak to atakuje się biednego Mariuszka który ścigał korupcję? Dasz sobie głowę uciąć? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Nawet "Tuskowe CBA" jak to ująłeś 20.11.13, 08:20 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ale wtedy nie będzie kwiku o tym jak to atakuje się biednego Mariuszka który śc > igał korupcję? Dasz sobie głowę uciąć? Nie polożę glowy pod topor zacietrzewionych polityków Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nawet "Tuskowe CBA" jak to ująłeś 20.11.13, 08:24 Wystarczy dać odpór tak bredzącym forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
alfabetaalfa cóż, tonący brzytwy zaczyna się trzymać 20.11.13, 10:05 tylko co to mu da? NIC :P Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Moim zdaniem niewiele z tego wyniknie 20.11.13, 10:25 wiosnaludzikow napisał: > www.tvn24.pl/najwieksza-afera-korupcyjna-w-historii-polski-sa-pierwsze-zarzuty-za-ustawianie-przetargow,372797,s.html > Pozamykać tych gnojków. Trzeba wpierw udowodnic , że doszło do przestępstwa. A to nie będzie łatwe w przypadku korupcji (jak wiemy przy Sawickiej nawet znane całej Polsce fakty nie pomogły). Co do "ustawiania przetargów". Z tekstu wynika ,ze nie chodzi o "ustawianie przetargów" tylko o stosowanie trybu "zamówienie z wolnej reki" zamiast przetrgu nieograniczonego/ograniczonego. Tryb "zamówienie z wolnej reki" jest zgodny z ustawą prawo zamówień publicznych. Jego zastosowanie nie jest złamaniem prawa (jak sugeruje artykuł). Mozna go zastosować w konkretnych przypadkach - np gdy na rynku jest tylko jeden wykonawca zdolny do wykonania zadania, albo terminy są tak"napięte" , że zastosowanie długiego trybu przetargowego skutkowałoby niewykonaniem zadania i np utratą srodków finansowych albo stratą dla zamawiającego (ministerstwa, gminy , budżetu państwa itp). Nie znam się na sprawach informatycznych , ale wyobrażam sobie ,że wymagania zamawiającego mogą być tak wysokie (nie ma nic złego w tym ,że chce otrzymać dobry produkt) ,ze tylko jedna firma jest w stanie temu podołać. Może byc zarzut,ze specjalnie zawyzono te wymagania, aby zawęzić krąg wykonawców. Z drugiej strony często słyszymy ,że idzie się na łatwiznę, nie stawia wysokich wymagań wykonawcom, wybiera się "najniższą cenę" i mamy dziadostwo w efekcie końcowym a pieniądze państwowe są źle wykorzystane, trwonione. Nie spieszyłbym się z pochopnymi osądami. Jeśli doszło do korupcji, zmowy przetargowej- to mamy aferę. Jesli tylko chodzi o wybranie trybu z wolnej reki , aby mieć maksymalnie dobry produkt- to afery nie ma , a "tuskowe" (bo przeciez nie państwowe) CBA nie bardzo ma się czym szczycic. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Moim zdaniem niewiele z tego wyniknie 20.11.13, 10:36 remik.bz napisał: > Z drugiej stron > y często słyszymy ,że idzie się na łatwiznę, nie stawia wysokich wymagań wykona > wcom, wybiera się "najniższą cenę" i mamy dziadostwo w efekcie końcowym a pieni > ądze państwowe są źle wykorzystane, trwonione. Dodam tylko jedna sprawę. Rozmawiałem kiedyś prywatnie z Ważnym Decydentem dysponującym publicznymi pieniedzmi. Spytałem go dlaczego w przetargach zawsze stosuje wyłącznie kryterium najniższej ceny , a potem jest dziadostwo wykonawcze, odstępowanie od umowy, powtarzanie przetargów itp. Dlaczego nie wybierze (odpowiednio dobierając kryteria przetargowe) droższej , ale dobrej , sprawdzonej firmy. Odpowiedział mi- bo nie chce rozmawiać z prokuratorem. Przy zaoastrzonych kryteriach zaraz moi wrogowie zrobią sugestię/donos o korupcji, ustawienia przetargu pod wykonawce. Po co mi to? Ja chcę jak najdłużej byc na swym dobrze płatnym stołku. Przy najniższej cenie nie muszę się z niczego tłumaczyć. A zę robota źle wykonana, pieniadze stracone? Trudno, ja mam spokój, działałem w ramach prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Moim zdaniem niewiele z tego wyniknie 20.11.13, 12:44 A ja dodam, że, na przykład, na rynku niektórych urządzeń medycznych, przy uwzględnieniu jakości i ceny na polskim rynku liczą się naprawdę 2-3 firmy (a zdecydowanie najlepszy tor wizyjny ma jedna), przetargi nieograniczone mijają się z celem i są tylko odrzuceniem możliwości wyboru najlepszego za najlepszą cenę w trybie negocjacji z tymi dwiema-trzema firmami. Możliwości ustawiania przetargów nadal istnieją. Przykłady (kilka sprzed mogę podać choćby zaraz) pokazują, że jeśli prawo nie działa, decydenci idą na bijące w oczy machinacje i nie obchodzi ich nic. Zachowania firm są wtórne - dostosowują się, by nie zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Ta akcja to sygnał dla decydentów 20.11.13, 12:56 dystans4 napisał: > A ja dodam, że, na przykład, na rynku niektórych urządzeń medycznych, przy uwzg > lędnieniu jakości i ceny na polskim rynku liczą się naprawdę 2-3 firmy (a zdecy > dowanie najlepszy tor wizyjny ma jedna), przetargi nieograniczone mijają się z > celem i są tylko odrzuceniem możliwości wyboru najlepszego za najlepszą cenę w > trybie negocjacji z tymi dwiema-trzema firmami. Problem w tym , że wszelkie tryby negocjacyjne ( a szczególnie zamówienie z wolnej reki) dla wszelkiej maści kontrolujacych są z definicji podejrzane. No bo jak negocjacje to pewnie i korupcja albo ustawianie warunków zamówienia pod konkretnego wykonawcę :) Dlatego każdy decydent nieskorumpowany woli jak najdalej być od taych negocjacyjnych trybów. Moim zdaniem podstawowy efekt działania tuskowego CBA będzie taki ,ze decydenci jeszcze bardziej będą bać się tych trybów negocjacyjnych i będą robić przede wszystkim przetargi ( tu nie ma negocjacji) co w konsekwencji będzie skutkowało wyłanianiem najtańszych a nie najlepszych wykonawców . Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Ta akcja to sygnał dla decydentów 20.11.13, 14:09 Dziś to można sprawnie zrealizować. Całość (dokumenty i rozmowy) negocjacji zapisywana elektronicznie (tak jak zeznania w sądzie) i archiwizowana w kilku miejscach (w jednostce organizującej przetarg, organie założycielskim i właściwym urzędzie wojewódzkim, w Urzędzie Zamówień Publicznych). Poza tym zakaz jakichkolwiek kontaktów osób reprezentujących Zamawiającego z przedstawicielami firm biorących udział w negocjacjach, zagrożony poważnymi sankcjami, w tym materialnymi. Po wyłonieniu zwycięzcy (przed uprawomocnieniem wyniku) natychmiastowa publikacja szczegółów jego oferty, a może i całości dokumentacji w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ta akcja to sygnał dla decydentów 20.11.13, 14:21 dystans4 napisał: > Dziś to można sprawnie zrealizować. Całość (dokumenty i rozmowy) negocjacji zap > isywana elektronicznie (tak jak zeznania w sądzie) i archiwizowana w kilku miej > scach (w jednostce organizującej przetarg, organie założycielskim i właściwym u > rzędzie wojewódzkim, w Urzędzie Zamówień Publicznych). > Poza tym zakaz jakichkolwiek kontaktów osób reprezentujących Zamawiającego z pr > zedstawicielami firm biorących udział w negocjacjach, zagrożony poważnymi sankc > jami, w tym materialnymi. > Po wyłonieniu zwycięzcy (przed uprawomocnieniem wyniku) natychmiastowa publikac > ja szczegółów jego oferty, a może i całości dokumentacji w sieci. Pewnie , że tak mozna , ale po co? A po drugie do takiej sprawnej akcji trzeba miec w "druzynie" sprawnych, dobrze wynagradzanych fachowców a nie krewnych i znajomych królika. Przetarg nieograniczony jest prosty, wygrywa najniższa cena i .... decydent ma święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Ta akcja to sygnał dla decydentów 20.11.13, 16:27 To się załatwia ustawowo, a dalej idzie z automatu. I nie powtórzy się, na przykład, że prof. dr hab. med. Wojciech Piotr Gaszyński, kierownik Katedry Anestezjologii i Intensywnej Terapii, prodziekan ds. Medycyny Ratunkowej Wydziału Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Łodzi nie zaświadczy na przetargu, że aparat do znieczulenia Julian produkcji renomowanej firmy DRAEGER zapewnia częstość oddychania powyżej 100 oddechów na minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Moim zdaniem niewiele z tego wyniknie 20.11.13, 21:01 remik.bz Z pewnym takim zaskoczeniem, ale i z nutą radości stwierdzam że chyba po raz pierwszy się z Tobą zgadzam. Węszenie wszędzie korupcji, ustawianych przetargów, łapówek itd. przerodziło się u nas w jakąś zbiorową paranoję, manię przesladowczą i wręcz zboczenie. Ustawa o zamówieniach publicznych której głównym (i w zasadzie jedynym) kryterium jest cena prowadzi do takich patologii jak np. wygrywanie przetargów przez firmy które albo od początku nastawione są na przekręt, albo nie są profesjonalne i rzucają cenę z sufitu na zasadzie "jakoś to będzie". Przykładem chocby niektóre niewykończone drogi. Spektakularnym przejawem tego dziadostwa jest choćby brak samolotu rządowego bo od lat każdy boi się posądzenia o korupcję. Dochodzi również do idiotyzmów typu rozliczanie ministra za pobyt w lokalu czy wyjazd na urlop. W twoim wywodzie nie pasuje mi tylko jedno zdanie: to o "dobrze płatnym stołku". Otóż nawet najważniejsi decydenci w Polsce (premier, prezydent czy ministrowie) o "dobrze płatnych stołkach" mogą sobie jedynie pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 12:49 Przestrzegam przed wielkim optymizmem w tej sprawie bo moze znowu wynikąc ze ci co łapali złodzieji beda sądzeni .Sprawa Pana Kaminskiego i Kaczmarka z PIS jest tego dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 13:47 A to agent Kalibabka złapał jakiegoś przestępcę? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Brawa, uznanie dla ...Tuskowego CBA 20.11.13, 16:16 Zbyniu, gratulacje - masz sporo racji. Jednak potrzebne drobne sprostowanie. Sprawy Kamińskiego, którzy krzyczał "łapaj złodzieja" i zarazem krył większych złodziei, nie ma. Niestety, nie ma. Ale kiedyś będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Eee tam........... sukces? 20.11.13, 13:36 Jak nie wsadzili kogoś z klubu parlamentarnego innej partii to nie ma mowy o żadnym sukcesie CBA a co najwyżej o "zwykłej" walce z korupcją, T. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Usłużne media... 20.11.13, 14:38 ... już zamiatają pod dywan... : www.rp.pl/artykul/891373,1066036-Co-palil-abp-Wesolowski-i-dlaczego-jest-to-wazniejsze-niz-korupcja.html Afera korupcyjna w skali, jakiej nie było od lat. Czy tak poważny skandal wstrząśnie Polską? Nie. Okazuje się bowiem, że przeciętny internetowy zjadacz chleba, gdyby przespał cały poranek i obudził się dopiero po południu, w ogóle mógłby się o tej aferze nie dowiedzieć. Oto bowiem, jak wyglądały czołówki największych internetowych portali o godzinie 17:30... Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Pan Zegarek w tle... 20.11.13, 16:54 To może być prawdziwy powód odejścia Nowaka... Szef CAM Media jest przyjacielem Zegarmistrza, w zamian za "pożyczanie" zegarków i hulanki w klubie go-go - miał ustawiane przetargi... www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/cba-przeszukalo-siedzibe-spolki-cam-media-wielowatkowe-postepowanie,372829.html Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Pan Zegarek w tle... 21.11.13, 08:15 O towarzysko-biznesowych "układach" szefów Cam Media z członkami obecnego rządu napisał pod koniec kwietnia tygodnik "Wprost". Autorzy artykułu sugerowali, że "błyskotliwa kariera" spółki "pracującej dla ministerstw" może mieć związek z zażyłością z wpływowymi politykami – w tym z ministrem Sławomirem Nowakiem. Po publikacji zarówno on, jak i wiceprezes Cam Media Adam Michalewicz, stanowczo temu zaprzeczyli. Od czasu wygranych przez PO w 2007 r. wyborów Cam Media zaczęła realizować na rzecz ministerstw wielomilionowe umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Ciekawe dlaczego przed 2007 r. 21.11.13, 09:21 firma Cam Media nie wygrywała przetargów. Nie byli znajomymi królika? Odpowiedz Link Zgłoś