chateau 20.11.13, 18:07 Bo ten jest zły, a premier wypalony. No to nie żałujmy sobie. Stanowisko / nazwisko. Uzasadnienie mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:12 chateau napisał: > Bo ten jest zły, a premier wypalony. No to nie żałujmy sobie. > > Stanowisko / nazwisko. Uzasadnienie mile widziane. Na Premiera...Waldemar Pawlak. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:22 Ale nie, że teraz, bo się pod tyłkiem pali. Tak w ogóle, abstrakcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 19:03 Nie PSL tylko ....po piersze gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 19:05 Nazwisko Bury albo pojęcie Wałbrzyska SSE - mówi to panu coś? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 22:32 A co wspólnego ma Waldemar Pawlak z godpodarką ? On jest gwarantem rozwoju? Bo OSP to bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 23:04 Pawlak = finansowanie chłopów kosztem gospodarki. Namordnik nałożony na rozwój kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:12 a nie lepiej zdać się na: www.youtube.com/watch?v=FwKNlpY0rQ8 Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:14 chateau napisał: > Bo ten jest zły, a premier wypalony. No to nie żałujmy sobie. > > Stanowisko / nazwisko. Uzasadnienie mile widziane. > Takiego rządu nie ma. Ale...Napoleon mówił,że armia baranów,na czele,której stoi lew,jest silniejsza niż armia lwów na czele,której stoi baran. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:16 Nie idealny tylko marzeń. Marzenia nie muszą być realne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:21 chateau napisał: > Nie idealny tylko marzeń. Marzenia nie muszą być realne :-) Na przykład marzenia komina. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:16 chateau napisał: > Bo ten jest zły, a premier wypalony. No to nie żałujmy sobie. > > Stanowisko / nazwisko. Uzasadnienie mile widziane. Premier - Ali Baba. Otworzy Sezam i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:19 Jeżeli chodzi o partie PO,to zmiana powinna nastąpić na stanowisku premiera. To już nie jest lew, to stary zmęczony i wyłysiały samiec. Powinna go zastąpić lwica. Mam niewyparzony język, nie lubię się pokazywać, klnę i przede wszystkim nie gadam z ludźmi, których uważam za durnych, w ogóle z nimi nie obcuję Elżbieta Bieńkowska Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:23 Znam kogoś, kto z nią pracuje na bieżąco. Ma o niej bardzo dobre zdanie - przeszkodą jest brak zaplecza politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:24 To akurat nie musi być przeszkodą. Mówię o braku zaplecza, oczywiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:30 chateau napisał: > To akurat nie musi być przeszkodą. Mówię o braku zaplecza, oczywiście :-) Czasami chciałoby się aby marzenia mogły się zmaterializować. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:24 remez2 napisał: > Znam kogoś, kto z nią pracuje na bieżąco. Ma o niej bardzo dobre zdanie - przes > zkodą jest brak zaplecza politycznego. Wiem,ale miało być o marzeniach. Tak się rozmarzyłem na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Rząd marzeń Millera :) 20.11.13, 18:32 chateau napisał: > Bo ten jest zły, a premier wypalony. No to nie żałujmy sobie. > > Stanowisko / nazwisko. Uzasadnienie mile widziane. ziew. To powinno wystarczyć za komentarz nad reanimowanym trupem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:37 Wojciech Olejniczak lub Leszek Miller / odpowiedni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:40 mila2712 napisała: > Wojciech Olejniczak lub Leszek Miller / odpowiedni ludzie Mówimy o rządzie platformy,na razie to oni rządzą. Jeżeli zaś rządzą (mają mandat),to tak jak napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:42 mila2712 napisała: > Wojciech Olejniczak lub Leszek Miller / odpowiedni ludzie To żart, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:54 Chyba jednak żart, biorąc choćby pod uwagę to jak daleko padł Olejniczak od Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:58 Mając na uwadze to, co dzieje się w polityce stwierdzam że w życiu wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 19:04 Szorstka przyjaźń też ma swoje granice. Łatwiej się dogadać liderom dwóch partii niż tym samym liderom z własnymi konkurentami. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 19:10 chateau napisał: > Szorstka przyjaźń też ma swoje granice. > > Łatwiej się dogadać liderom dwóch partii niż tym samym liderom z własnymi konku > rentami. > To prawda. Olejniczakowi bardzo wzrosło ego od czasu kiedy go Miller mianował w ministry. Potem Aleksander dopełnił reszty, czyli dalszego wzrostu ego. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 19:16 W PO jest podobnie, choćby Schetyna ze swoimi ludźmi. Na szczęście Bronisław pilnuje żyrandola, zamiast knuć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 22:24 No dobrze. Miller na premiera, Olejniczak na wiceministra i ministra rolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: Rząd marzeń? 20.11.13, 18:42 0. dr Jarosław Kaczyński - nadpremier techniczny - co to komu szkodzi! 1. prof. Piotr Gliński - premier - zna się! 2. Gliński Piotr - wicepremier ds gospodarki - zna się! 3. Piotr Gliński prof. - wicepremier ds rolnictwa - nie zna się i co z tego! 4. Piotr Gliński - wicepremier ds pozostałych - nie zna się i nie ma to znaczenia! 5. Macierewicz Antoni - ministerstwo wojny i sprawiedliwości smoleńskiej - wybitnie zna się! 6. Członek Hoffmana - ministerstwo propagandy 7. Szydło z Worka - minfin - znasię! 8. Bartosz Kownacki - ministerstwo tolerancji i współpracy cywilnych i kościółkowych tęczowych - prawnik więc się zna i dał się poznać! 9. Tomek Agent - ministerstwo sprawiedliwości - prokurator generalna i sędzia najwyższy - doskonały! Ponadto sam pisze donosy! 10. Kamiński Mariusz - ministerstwo ds nowej Berezy - za zasługi na polu i miedzy! 11. do 15. - dla PSL koniecznie! To tak z grubsza! Resztę wiceministrów - córki, żony i kochanki... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau No i lipa :( 22.11.13, 01:11 Nie mamy rządu marzeń. Nie potrafimy wyjść poza schemat "tu i teraz", nie mamy swoich typów. Jesteśmy grupą ludzi dość bacznie i regularnie obserwujących scenę polityczną, a mimo to nie potrafimy spojrzeć szerzej. To czego wymagać od wyborców, którzy nie śledzą wydarzeń? PS. Kurczę, wolałbym konkrety typu "na MF Hausner." Wybaczcie, ale to jest masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: No i lipa :( 22.11.13, 09:26 Mom. Jeżeli nie wiemy kto będzie miał większość parlamentarną, wszelkie typowanie mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No i lipa :( 22.11.13, 11:21 Właśnie o tym piszę, że nie potrafimy wyjść poza schemat. Większość parlamentarna to nie jest fatum ani dar losu, to wyborcy decydują o jej kształcie. Jeśli wyborcy zagłosują na muflona, to będziemy mieli parzystokopytnych w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No i lipa :( 22.11.13, 09:37 Tylko wyjaśnij, jaki ma to niby sens? Bez programu nie ma o czym dyskutować. Pomijam już kwestie znaczącej rozbieżności światopoglądowej forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No i lipa :( 22.11.13, 11:22 Bardzo przepraszam, widzisz jakiś związek między programem partii i rządowymi nominacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No i lipa :( 22.11.13, 13:59 Nieunikniony. Przecież ci ludzie mają program ów realizować. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No i lipa :( 23.11.13, 00:09 Wyjątkowo ci się dowcip wyostrzył. PS. TKM to każdy BMW może realizować. Nawet Biernat. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 12:46 Nie mamy rządu marzeń. Nie potrafimy wyjść poza schemat "tu i teraz", nie mamy swoich typów. Nieprawda napisałem Ci...Tusk na out, Bieńkowska na premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No i lipa :( 22.11.13, 12:54 Niby tak. Bieńkowska jest bardzo OK, ale przecież przez polską politykę przewinęła się masa ludzi. Nie wierzę, że wszyscy z nich dali ciała, wypalili się i nie nadają się do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 13:09 chateau napisał: > Niby tak. Bieńkowska jest bardzo OK, ale przecież przez polską politykę przewin > ęła się masa ludzi. > Nie wierzę, że wszyscy z nich dali ciała, wypalili się i nie nadają się do prac > y. > Nie chciałem się odnosić do poszczególnych ministrów, może prócz Biernata,którego nie cenię.Ponadto uważam,że ministerstwo sportu,czy też minister sportu to niepotrzebny etat. W pierwszym poście przypomniałem to,co powiedział kiedyś Napoleon o lwie,który prowadzi stado baranów(ministrów). Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:13 > może prócz Biernata,którego nie cenię No to jest nas dwóch :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: No i lipa :( 22.11.13, 13:24 Mozesz to uzasadnić ? ( pytam o Bieńkowską ) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 13:56 mila2712 napisała: > Mozesz to uzasadnić ? > ( pytam o Bieńkowską ) Już raz uzasadniałem.Obecnie PO ma mandat do rządzenia,aż do następnych wyborów. Wolałbym aby na czele tego rządu stała Bieńkowska a nie Tusk. Autor wątku mówił o rządzie marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:01 Ok Ok ....tylko pamiętaj....nie można wierzyć kobiecie :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:05 Żarty na bok. Albo i nie. Był taki dowcip, że najfajniejszy w Sosnowcu jest autobus do Katowic. To już nieprawda, najfajniejsza jest Bieńkowska, może dlatego, że z Katowic właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:07 chateau napisał: > Żarty na bok. Albo i nie. > > Był taki dowcip, że najfajniejszy w Sosnowcu jest autobus do Katowic. > To już nieprawda, najfajniejsza jest Bieńkowska, może dlatego, że z Katowic wła > śnie:) > Ona nie jest z Katowic, tylko z Mysłowic...to taka subtelna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:23 chateau napisał: > Jesteś pewien? > Tak,mieszka w Mysłowicach chociaż urodziła się w Katowicach,do liceum chodziła w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:31 Ojej, o tym piszę. Jestem z Warszawy i całe życie będę, bo tam się urodziłem. No i parę lat też mi tam zeszło. A z tym Sosnowem to taki żart, bo miało nie być serio. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:09 :) Oj przecież to taki luźny wątek o marzeniach...to i pożartować można. Długo się obywatelka Bieńkowska stanowiskiem nie pocieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:05 mila2712 napisała: > Ok Ok ....tylko pamiętaj....nie można wierzyć kobiecie > :PPP Na razie to wiem,że Tuskowi nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:11 Ni wzdłuż ni wszerz na całym świecie nie wierz koniowi ni kobiecie figiel ci spłata tuż przy mecie z kaprysu czy z narowu nie wierz koniowi ni kobiecie gdy chcesz wyjść cało z głową Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:14 Żeby tak konia i kobietę ? Okoropność No to pożartowaliśmy :P Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:24 remez2 napisał: > Ni wzdłuż ni wszerz > na całym świecie > nie wierz koniowi ni kobiecie > figiel ci spłata tuż przy mecie > z kaprysu czy z narowu > nie wierz koniowi ni kobiecie > gdy chcesz wyjść cało z głową Ze mną musi już być źle,bo uwierzę koniowi i kobiecie a nigdy Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:28 Nie wierzysz Wielkiemu Rekonstruktorowi? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: No i lipa :( 22.11.13, 14:35 remez2 napisał: > Nie wierzysz Wielkiemu Rekonstruktorowi? Nigdy mu nie wierzyłem, od czasu kiedy wypowiedział słynną frazę..."panowie policzmy głosy" a potem pamiętna debata z Kaczyńskim i opowiadanie bzdur o KPP,cenach cebuli,ziemniaków i o tym jak go Kaczor straszył małym pistoletem w windzie.Brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Premier Marek Belka 22.11.13, 15:03 Ii? To może inaczej, wybierajmy premiera, tak mi się marzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Premier Marek Belka 22.11.13, 15:10 Czyli najpierw referendum konstytucyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Premier Marek Belka 22.11.13, 15:27 chateau napisał: > Czyli najpierw referendum konstytucyjne? > Tak Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Premier Marek Belka 22.11.13, 15:34 OK. Za systemem prezydenckim jest np. to, że jest doraźnie tańszy, bardziej zrozumiały i teoretycznie sprawniejszy. Przeciw jest to, że prezydentem może być np. ktoś taki jak Lech Kaczyński. Ja bym jednak uważał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Premier Marek Belka 22.11.13, 15:41 A ja niekoniecznie, już widzę tych ludzi uwolninych od systemu partyjnego, tak mi się tylko marzy Szwajcariaaa :) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Premier Marek Belka 22.11.13, 16:10 Szwajcarzy spektakularnie wpieprzyli Habsurgom, po czym mieli z grubsza spokój. My nie mieliśmy powodu, później równie spektakularnie żeśmy im pomogli, a później oni nas zjedli w kaszy. Wieków budowania demokracji bezpośredniej nie da się zastąpić jednym referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Premier Marek Belka 22.11.13, 17:00 Ale ja nie o tym, nie o demokracji bezpośredniej. Wyobraź sobie, że policjanci szwajcarscy zabierają kasę żebrzącym wbrew prawu Romom. I dalej sobie wyobraź, że zgodnie z prawem musieli szukać tych , co im kasę zabrali, i oddać, bo zabranie też jest wbrew. Tak to wygląda , państwo prawa, że przy okazji ustanowione przez demokrację bezpośrednią? Odpowiedz Link Zgłoś