Dodaj do ulubionych

Współcześni Polacy z których mozemy być dumni!

06.12.13, 15:21
Najwięksi z największych i nawet tego nie trzeba uzasadniać , bo takie są fakty.

1. Jan Paweł II
2. Lech Wałęsa
3.Zbigniew Brzeziński
4.Tadeusz Mazowiecki

I teraz postać bardzo kontrowersyjna, ale tez wielka, bo gdyby nie jego zachowanie to w Polsce polałaby się krew- Wojciech Jaruzelski.
ps. O najgorszych Polakach nie wiem dlaczego, ale pisać tu nie mozna, to spróbuję o największych, moze nie wyklikają.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 06.12.13, 15:32
      z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał:

> 1. Jan Paweł II...hmmm nie widze powodu
      > 2. Lech Wałęsa...hmmm woda sodowa,zdziwaczenie starcze,samoinicestwienie...szkoda
      > 3.Zbigniew Brzeziński...hmmm Amerykanina nie kwalifikuje
      > 4.Tadeusz Mazowiecki... hmmm,bo umarl?
      • zapijaczony_ryj Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 06.12.13, 15:36
        szwampuch58 napisał:

> z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał:
        >
        > > 1. Jan Paweł II...hmmm nie widze powodu
        > > 2. Lech Wałęsa...hmmm woda sodowa,zdziwaczenie starcze,samoinicestwienie.
        > ..szkoda
        > > 3.Zbigniew Brzeziński...hmmm Amerykanina nie kwalifikuje
        > > 4.Tadeusz Mazowiecki... hmmm,bo umarl?
        >
        >
        >
        Nie bo jako pierwszy niekomunistyczny premier wylał kubeł wody na rozgrzane głowy awanturników i doprowadził niemal do pojednania Polaków.
        Niestety to wszystko zniszczyli paręnaście lat później Kaczyńscy
    • ave.duce Penderecki. 06.12.13, 15:35
      • zapijaczony_ryj Re: Penderecki. 06.12.13, 15:37
        ave.duce napisała:

Przepraszam, zapomniałem dopisać polityków
        • aniechto.only Re: Penderecki. 07.12.13, 14:58
          > Przepraszam, zapomniałem dopisać polityków

A JPII to polityk? Polski polityk?
          • zapijaczony_ryj Re: Penderecki. 07.12.13, 15:08
            aniechto.only napisała:

> > Przepraszam, zapomniałem dopisać polityków
            >
            > A JPII to polityk? Polski polityk?

Jako szef państwa Watykan - tak!
      • chateau Re: Penderecki. 06.12.13, 15:43
        Jak Filip z Konopi ;-)

Niespełna sto lat temu pewien pianista i też kompozytor został (na krótko) premierem, a jego przyjazd zainicjował Powstanie Wielkopolskie.
        Teraz muzycy rzeźbią swoje, choć zdarzają się tacy, co prezesują PGNiG (też na krótko.)
        • ave.duce Re: Penderecki. 06.12.13, 16:01
          Współcześni Polacy z których mozemy być dumni!

Tak czy owak, jestem dumna z Pendereckiego.
          • lucyperek2 No niezły kabaret..... 07.12.13, 17:29
            Droga Ave,

sorry ale większego błazna i bufona ziemia ta chyba nie nosiła. Przed paru laty jadę sobie do biurestwa i słucham wywiadu z tymże osobnikiem w zetce. Osobnik w pewnym momencie zaczyna skakać na Preissnera, kpić, drwić i szydzić (witamy w Polsce prawda ?). No bo "Preissner to taki bazarowy muzykancik piszący tandetkę itd.."
            Dziennikarz (to chyba był Skowroński) pyta, "no dobrze ale dlaczego w takim razie Kieślowski właśnie jego zatrudnił a nie pana ?"
            Na co Mistrz :
            "To proste, bo jakbym ja muzykę napisał to nikt by filmu nie oglądał bo wszyscy tak byliby zasłuchani...."

O mały włos nie wysiadłem z auta w biegu ze śmiechu.
            • ave.duce Re: No niezły kabaret..... 07.12.13, 19:44
              Odwieczny problem: oceniać człowieka czy jego dzieło...
    • szwampuch58 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 06.12.13, 15:49
      1:Andrzej Wajda był wielokrotnie nagradzany za swoją twórczość. W 1998 roku został laureatem weneckiego Złotego Lwa za dorobek życia W 2000 roku za całokształt działalności filmowej został uhonorowany Oscarem W 2006 roku, również za całokształt twórczości, otrzymał na 56. Międzynarodowym Festiwalu Filmów w Berlinie nagrodę Złotego Niedźwiedzia W swym dorobku ma także Złotą Palmę (1981) Césara (1982) , japońską nagrodę Kyoto (1987) i Europejską Nagrodę Filmową „Felix” (1990)

2:Aleksander Wolszczan (ur. 29 kwietnia 1946 w Szczecinku) – polski radioastronom, nauczyciel akademicki, odkrywca pierwszych planet pozasłonecznych, profesor Pennsylvania State University związany z Uniwersytetem Mikołaja Kopernika w Toruniu.

3:Wisława Szymborska-Nagroda Nobla w dziedzinie literatury (przyznana 1 października 1996, wręczona w Sztokholmie 9 grudnia 1996). Komitet Noblowski w uzasadnieniu przyznania poetce nagrody napisał: „za poezję, która z ironiczną precyzją pozwala historycznemu i biologicznemu kontekstowi ukazać się we fragmentach ludzkiej rzeczywistości”.
      • zapijaczony_ryj Juz Pisałem, ja o politykach chciałem 07.12.13, 13:40
        szwampuch58 napisał:

> 1:Andrzej Wajda był wielokrotnie nagradzany za swoją twórczość. W 1998 roku zos
        > tał laureatem weneckiego Złotego Lwa za dorobek życia W 2000 roku za całokszta
        > łt działalności filmowej został uhonorowany Oscarem W 2006 roku, również za ca
        > łokształt twórczości, otrzymał na 56. Międzynarodowym Festiwalu Filmów w Berlin
        > ie nagrodę Złotego Niedźwiedzia W swym dorobku ma także Złotą Palmę (1981) Cé
        > sara (1982) , japońską nagrodę Kyoto (1987) i Europejską Nagrodę Filmową ̶
        > 2;Felix” (1990)
        >
        > 2:Aleksander Wolszczan (ur. 29 kwietnia 1946 w Szczecinku) – polski radio
        > astronom, nauczyciel akademicki, odkrywca pierwszych planet pozasłonecznych, pr
        > ofesor Pennsylvania State University związany z Uniwersytetem Mikołaja Kopernik
        > a w Toruniu.
        >
        > 3:Wisława Szymborska-Nagroda Nobla w dziedzinie literatury (przyznana 1 paździe
        > rnika 1996, wręczona w Sztokholmie 9 grudnia 1996). Komitet Noblowski w uzasadn
        > ieniu przyznania poetce nagrody napisał: „za poezję, która z ironiczną pr
        > ecyzją pozwala historycznemu i biologicznemu kontekstowi ukazać się we fragment
        > ach ludzkiej rzeczywistości”.
      • giulia123 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 07.12.13, 19:42
        szwampuch58 napisał:

> 1:Andrzej Wajda był wielokrotnie nagradzany za swoją twórczość.

> 3:Wisława Szymborska-Nagroda Nobla w dziedzinie literatury

Wajda - doskonale fałszuje historię Polski. Z tego powodu m.in. mógł kręcić filmy w PRL. O Katyniu przypomniał sobie dopiero w latach dziewięćdziesiątych. Dlaczego o Katyniu nie zająknął się nawet przez długie lata, pomimo, że zginął tam ktoś mu bliski. Bo wtedy trzymał z ówczesną władzą.
        Szymborska - zapomniałeś wspomnieć o jej uwielbieniu Stalina
        • ave.duce Na szczęście Komitet Noblowski 07.12.13, 19:49
          nie zapomniał o uwielbieniu Szymborskiej dla Stalina i przyznał jej Nagrodę Nobla w dziedzinie literatury.

A Amerykańska Akademia Filmowa w uznaniu zasług Wajdy we współpracy z PRLem i fałszowanie historii - uhonorowała go Oscarem za całokształt.
          • giulia123 Re: Na szczęście Komitet Noblowski 07.12.13, 20:15
            ave.duce napisała:

> nie zapomniał o uwielbieniu Szymborskiej dla Stalina i przyznał jej Nagrodę Nob
            > la w dziedzinie literatury.
            >
            > A Amerykańska Akademia Filmowa w uznaniu zasług Wajdy we współpracy z PRLem i f
            > ałszowanie historii - uhonorowała go Oscarem za całokształt.

Na szczęście???
            • ave.duce Re: Na szczęście Komitet Noblowski 07.12.13, 20:27
              giulia123 napisała:

> ave.duce napisała:
              >
              > > nie zapomniał o uwielbieniu Szymborskiej dla Stalina i przyznał jej Nagro
              > dę Nob
              > > la w dziedzinie literatury.
              > >
              > > A Amerykańska Akademia Filmowa w uznaniu zasług Wajdy we współpracy z PRL
              > em i f
              > > ałszowanie historii - uhonorowała go Oscarem za całokształt.
              >
              >
              > Na szczęście???

Na szczęście ;)))
              • giulia123 Re: Na szczęście Komitet Noblowski 07.12.13, 21:18
                ave.duce napisała:

> Na szczęście ;)))

Niech ci będzie.

Twórczość Szymborskiej momentami jest naprawdę ok, ale niestety nie da się wymazać z życiorysu czarnych, podejrzanych plam.
                Wiem to dobrze. Pewnie każdy ma w życiu jakieś zdarzenia o których wolałby zapomnieć, ale kandydat do takiej nagrody powinien być w danym obszarze nieskazitelny, bez zarzutu.

Natomiast honorowanie Wajdy to czysta pomyłka.
                Ale to oczywiście moje zdanie.
                • zapijaczony_ryj Mam nadzieja, ze jesteś w zdecydowanej mniejszosci 08.12.13, 13:17
                  giulia123 napisała:

> ave.duce napisała:
                  >
                  > > Na szczęście ;)))
                  >
                  > Niech ci będzie.
                  >
                  > Twórczość Szymborskiej momentami jest naprawdę ok, ale niestety nie da się wyma
                  > zać z życiorysu czarnych, podejrzanych plam.
                  > Wiem to dobrze. Pewnie każdy ma w życiu jakieś zdarzenia o których wolałby zapo
                  > mnieć, ale kandydat do takiej nagrody powinien być w danym obszarze nieskazitel
                  > ny, bez zarzutu.
                  >
                  > Natomiast honorowanie Wajdy to czysta pomyłka.
                  > Ale to oczywiście moje zdanie.
          • zapijaczony_ryj Re: Na szczęście Komitet Noblowski 08.12.13, 11:06
            ave.duce napisała:

> nie zapomniał o uwielbieniu Szymborskiej dla Stalina i przyznał jej Nagrodę Nob
            > la w dziedzinie literatury.
            >
            > A Amerykańska Akademia Filmowa w uznaniu zasług Wajdy we współpracy z PRLem i f
            > ałszowanie historii - uhonorowała go Oscarem za całokształt.

E tam, w takie bzdury to żaden PiS_dogłowy nie uwierzy
        • zapijaczony_ryj z nie birerzesz pod uwagę, ze niektórzy wierzyli? 08.12.13, 06:18
          giulia123 napisała:

> szwampuch58 napisał:
          >
          > > 1:Andrzej Wajda był wielokrotnie nagradzany za swoją twórczość.
          >
          > > 3:Wisława Szymborska-Nagroda Nobla w dziedzinie literatury
          >
          > Wajda - doskonale fałszuje historię Polski. Z tego powodu m.in. mógł kręcić fil
          > my w PRL. O Katyniu przypomniał sobie dopiero w latach dziewięćdziesiątych. Dla
          > czego o Katyniu nie zająknął się nawet przez długie lata, pomimo, że zginął tam
          > ktoś mu bliski. Bo wtedy trzymał z ówczesną władzą.
          > Szymborska - zapomniałeś wspomnieć o jej uwielbieniu Stalina

W Stanina, w komunizm, we władzę robotniczo chłopską?
          Wierzyli , bo byli tak wychowani przez rodziców. przedszkola, szkoły czy uczelnie!
          • wiosnaludzikow Re: z nie birerzesz pod uwagę, ze niektórzy wierz 08.12.13, 06:41
            zapijaczony_ryj napisał:

> W Stanina, w komunizm, we władzę robotniczo chłopską?
            > Wierzyli , bo byli tak wychowani przez rodziców. przedszkola, szkoły czy uczeln
            > ie!
            Raczej uwierzyli bo chyba nie twierdzisz, że tak byli wychowani przed II wojną?
            • zapijaczony_ryj Re: z nie birerzesz pod uwagę, ze niektórzy wierz 08.12.13, 06:46
              wiosnaludzikow napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
              >
              > > W Stanina, w komunizm, we władzę robotniczo chłopską?
              > > Wierzyli , bo byli tak wychowani przez rodziców. przedszkola, szkoły czy
              > uczeln
              > > ie!
              > Raczej uwierzyli bo chyba nie twierdzisz, że tak byli wychowani przed II
              > wojną?

Mam na myśli takich jak ja urodzonych po wojnie
              • wiosnaludzikow Re: z nie birerzesz pod uwagę, ze niektórzy wierz 08.12.13, 06:49
                zapijaczony_ryj napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                >
                > > zapijaczony_ryj napisał:
                > >
                > > > W Stanina, w komunizm, we władzę robotniczo chłopską?
                > > > Wierzyli , bo byli tak wychowani przez rodziców. przedszkola, szkoł
                > y czy
                > > uczeln
                > > > ie!
                > > Raczej uwierzyli bo chyba nie twierdzisz, że tak byli wychowani pr
                > zed II
                > > wojną?
                >
                > Mam na myśli takich jak ja urodzonych po wojnie
                To OK ... i tu Cię popieram ....ale zacytowałeś dyskusję o Szymborskiej.
      • teodor_jeske_choinski_1 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 07.12.13, 20:57
        szwampuch58 napisał:

1:Andrzej Wajda
        2:Aleksander Wolszczan
        3:Wisława Szymborska-
        -------------------------------------
        Kapusie, Zydzi, pieszczochy komunizmu...
    • rzewuski1 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 06.12.13, 18:47
      Antoni Macierewicz , niezwykle inteligenty człowiek, błyskotliwy tropiciel wrogów Polski i Polaków.
      • piotr7777 to górnicy z Wujka zmarli bezkrwawo? 06.12.13, 19:55
        • szwampuch58 Re: Piotrus.. 06.12.13, 20:00
          ..a o coM siEm rozchodzi?
        • niegracz jak Jaruzelski to i Kiszczak i płk.Piotrowski 08.12.13, 09:49
          NadPolacy
          • zapijaczony_ryj Re: jak Jaruzelski to i Kiszczak i płk.Piotrowski 09.12.13, 15:04
            niegracz napisał:

> NadPolacy

Madpolak jest tylko jeden i to z wyższej półki kulturowej
      • zapijaczony_ryj Jego zaliczyłem do najwiekszych szkodników 07.12.13, 13:41
        rzewuski1 napisał:

> Antoni Macierewicz , niezwykle inteligenty człowiek, błyskotliwy tropiciel wrog
        > ów Polski i Polaków.

forum.gazeta.pl/forum/w,396,148412118,148412118,Lista_najwiekszych_polskich_szkodnikow_narodowych_.html
        Niestety V kolumna PiS na moderacji wyosłowała
    • mariner4 A twórca "Solarisa", "PESY" 07.12.13, 13:46
      i inni twórcy nowoczesnej techniki, przedsiębiorcy, wynalazcy?
      U nas k.... tylko aktor, poeta, ksiądz, czasem polityk.
      A prawdziwych twórców ma się u nas w pogardzie.
      Małpa skacząca na drucie ku uciesze gawiedzi jest ważniejsza niż wybitny inżynier.
      Przeklęta tradycja romantyzmu.......
      M.
      • szwampuch58 Re: A twórca "Solarisa", "PESY" 07.12.13, 20:23
        takie autobusy powstaja na calym swiecie,bicie piany nad Wisla ma byc powodem dumy?
        • mariner4 Tak, wiem. Sukces gospodarczy to nie sukces. 08.12.13, 10:28
          W Polaczkowie byle celebryta jest ważniejszy od człowieka, który coś stworzył na polu gospodarczym. Reprezentujesz polski standard.
          M.
          • szwampuch58 Re: Tak, wiem. Sukces gospodarczy to nie sukces. 08.12.13, 13:08
            Pitolisz,na polu gospodarczym to my mamy kartofle i buraki,swiat "odjechal" jak u nas malowano trawe na zielono.Konkuruja niszowe podmioty(jachty,okna,meble)Celebrysci od czasu do czasu maja swiatowe sukcesy.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15096528,Agnieszka_Holland_zostala_prezydentem_Europejskiej.html#BoxWiadTxt
          • all.correct Re: Tak, wiem. Sukces gospodarczy to nie sukces. 16.12.13, 21:40
            mariner4 napisał:

> W Polaczkowie byle celebryta jest ważniejszy od człowieka, który coś stworzył n
            > a polu gospodarczym. Reprezentujesz polski standard.
            > M.
            He ?
        • zapijaczony_ryj Re: A twórca "Solarisa", "PESY" 22.12.13, 21:59
          szwampuch58 napisał:

> takie autobusy powstaja na calym swiecie,bicie piany nad Wisla ma byc powodem d
          > umy?

Do wybitnosci dużo brakuje
      • zapijaczony_ryj Re: A twórca "Solarisa", "PESY" 10.12.13, 09:32
        mariner4 napisał:

> i inni twórcy nowoczesnej techniki, przedsiębiorcy, wynalazcy?
        > U nas k.... tylko aktor, poeta, ksiądz, czasem polityk.
        > A prawdziwych twórców ma się u nas w pogardzie.
        > Małpa skacząca na drucie ku uciesze gawiedzi jest ważniejsza niż wybitny inżyni
        > er.
        > Przeklęta tradycja romantyzmu.......
        > M.

To załóż wątek o twórcach, producentach, czy wynalazcach, tylko czy to będzie temat na FK?
      • all.correct2 Re: A twórca "Solarisa", "PESY" 10.12.13, 17:56
        mariner4 napisał:

> i inni twórcy nowoczesnej techniki, przedsiębiorcy, wynalazcy?
        > U nas k.... tylko aktor, poeta, ksiądz, czasem polityk.
        > A prawdziwych twórców ma się u nas w pogardzie.
        > Małpa skacząca na drucie ku uciesze gawiedzi jest ważniejsza niż wybitny inżyni
        > er.
        > Przeklęta tradycja romantyzmu.......
        > M.
        Fakt.
    • sverir Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 07.12.13, 16:39
      Współcześni jak bardzo? Zmarli do 10 lat wstecz?
      • z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 23.12.13, 12:17
        sverir napisał:

> Współcześni jak bardzo? Zmarli do 10 lat wstecz?

czas nie ważny ważni ludzie i ich osiągniecia
    • katrina_bush Na wielkie szczescie zgody tu nie bedzie ! 07.12.13, 17:29
      Na wielkie szczescie zgody tu nigdy nie bedzie !

Polacy sa bardzo pluralistyczni - w zwiazku z tym nigdy nie bedzie Polska rzadzila zadna totalitarna "Przewodnia Sila".

Nie bede tu juz pisac o obroncy pedofilow w sutannach..bo to nie na temat.

"Najwięksi z największych i nawet tego nie trzeba uzasadniać , bo takie są fakty".

..brzmi jak kabaretowy dowcip :D

• 22zwykly Re: Ja może z innej beczki. 07.12.13, 18:12
      W Jaruzelski?
      Żołnierz, Oficer chyba powinien palnąć sobie w łeb nim wyprowadził wojsko przeciwko własnemu narodowi, Albo pojechać do Moskwy i powiedzieć; będziemy się broni
      Tak, myślę postąpiłby oficer......ć.
      • ave.duce Re: Ja może z innej beczki. 07.12.13, 19:51
        22zwykly napisał:

> W Jaruzelski?
        > Żołnierz, Oficer chyba powinien palnąć sobie w łeb nim wyprowadził wojsko przec
        > iwko własnemu narodowi, Albo pojechać do Moskwy i powiedzieć; będziemy się bron
        > i
        > Tak, myślę postąpiłby oficer......ć.

To rzeczywiście całkiem inna beczka na całkiem inny wątek ;)

Pozdrawiam.
      • zapijaczony_ryj Re: Ja może z innej beczki. 17.12.13, 09:18
        22zwykly napisał:

> W Jaruzelski?
        > Żołnierz, Oficer chyba powinien palnąć sobie w łeb nim wyprowadził wojsko przec
        > iwko własnemu narodowi, Albo pojechać do Moskwy i powiedzieć; będziemy się bron
        > i
        > Tak, myślę postąpiłby oficer......ć.

Mógł tez przelać krew tak by lała się w strumieniami.
        • all.correct2 Re: Ja może z innej beczki. 17.12.13, 11:12
          zapijaczony_ryj napisał:

> 22zwykly napisał:
          >
          > > W Jaruzelski?
          > > Żołnierz, Oficer chyba powinien palnąć sobie w łeb nim wyprowadził wojsko
          > przec
          > > iwko własnemu narodowi, Albo pojechać do Moskwy i powiedzieć; będziemy si
          > ę bron
          > > i
          > > Tak, myślę postąpiłby oficer......ć.
          >
          > Mógł tez przelać krew tak by lała się w strumieniami.
          Gnojki nie dorastają gen. Jaruzelskiemu do pięt.
    • jola.iza1 Re: Lem 07.12.13, 20:00

• ave.duce Re: Lem - popieram! 07.12.13, 20:02
        & pozdr00Fka.
        • jola.iza1 Re: Lem - popieram! 07.12.13, 20:25
          tyż pozdrawiam :)
          Ja mam gorzej, bo jak Lem, to natychmiast
          pl.wikipedia.org/wiki/Arkadij_i_Boris_Strugaccy
          • ave.duce Re: Lem - popieram! 07.12.13, 20:28
            No, ale to Rosjanie - nie mieszczą się w tematyce wątku ;)
            • jola.iza1 Re: Lem - popieram! 07.12.13, 20:48
              No wiem, ale ponoć to był wspólny blok, albo okupacja? No to jestem dumna z okupantów, mogE?
      • teodor_jeske_choinski_1 Re: Lem 07.12.13, 21:00
        jola.iza1 napisała:
        -------------------------
        Miało być o Polakach.
        • nickbezznaczenia Re: Lem 07.12.13, 21:02
          Won, durniu!
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 07.12.13, 20:28
      1. Jan Paweł II bo Zyd
      2. Lech Wałęsa bo Zyd
      3.Zbigniew Brzeziński bo Zyd(?)/szabesgoj
      4.Tadeusz Mazowiecki bo Zyd

"Polacy są gotowi w każdej chwili krzywdzić Polskę z obawy, aby nie skrzywdzić kogoś innego"
      prof Feliks Koneczny
      • jola.iza1 Re: teodor_jeske_choinski_1 !! 07.12.13, 22:00
        I jeszcze kilku idiotów
    • niegracz Albo ten: czy to sen ? 07.12.13, 23:52

nie to
      Jaruzelski i jego odpowiednik
      Kim Ir Sen
      i.wp.pl/a/f/jpeg/32445/pap_kim_ir_sen_jaruzelski_350.jpeg
      • all.correct2 Rzeczywiście najlepsi i najbardziej zasłużeni: 09.12.13, 15:14
        1. Marian Kretkowski
        2. Marek Herynowski
        3. Wojciech Simlat
        4. Krzysztof Dalmata
        5. Andrzej Iwaniec
    • man_sapiens Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 09.12.13, 15:31
      Zakładam, że "wspólczesny" to taki, który żył po II wojnie.
      1. Lem - był genialny
      2. Wałęsa - jest kojarzony wolną Polska jak Mandela z wolną RPA
      3. Prof. Czochralski - najbardziej znany polski wynalazca
    • pis_da_deby Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 09.12.13, 15:51

> Najwięksi z największych i nawet tego nie trzeba uzasadniać , bo takie są fakty
      > .
      >
      > 1. Jan Paweł II
      > 2. Lech Wałęsa
      > 3.Zbigniew Brzeziński
      > 4.Tadeusz Mazowiecki
      >
      Dorzuc moze jakiegos ateiste bo wyglada na to, ze jestes pod wplywem "mafii watykanskiej"
      • all.correct2 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 09.12.13, 16:40
        1. Tadzik Rydzyk
        2. Jarek Kaczyński
        3. Bolek Wałęsa
        4. Stasiek Tymiński
        5. Zytka Gluth-Gilowska
        Chyba nie muszę uzasadniać wyboru tych wielkich Polaków ?
    • tomjani Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 09.12.13, 18:29

> I teraz postać bardzo kontrowersyjna, ale tez wielka, bo gdyby nie jego zachowa
      > nie to w Polsce polałaby się krew- Wojciech Jaruzelski.

Idź to wytłumacz bliskim Grzegorza Przemyka, Księdza Jerzego Popiełuszki, Michala Bartoszcze, księży Stefana Niedzielaka, Stanisława Suchowolca i Sylewstra Zycha i innych ludzi skrytobójczo zamordowanych przez komunistycznych siepaczy podległych sowieckiemu generałowi w polskim mundurze. Ten jeden tylko wpis w którym gloryfikujesz zbrodniarza i do tego jeszcze parszywaego tchórza który tak bał się własnego narodu że aż w 1981r bezskutecznie prosił sowiety o interwencję świadczy o tym że sam jesteś ubecką kanaliią której pozostaje już tylko zapijaczać ryj z żalu po tamtych czasach.
      • all.correct2 Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 09.12.13, 22:33
        Ech Tomuś, Tomuś żebyś ty chociaż gotować umiał ... .
    • adam81w Re: Współcześni Polacy z których mozemy być dumni 22.12.13, 22:23
      Waldemar Tomaszewski, lider AWPL
    • instant.crush Stanisław Lem 22.12.13, 23:20

• hummer Połowa współczesnych Polaków jest martwa. 22.12.13, 23:26
      > 1. Jan Paweł II
      > 2. Lech Wałęsa
      > 3.Zbigniew Brzeziński
      > 4.Tadeusz Mazowiecki

Fajna definicja współczesności.
      • instant.crush Re: Połowa współczesnych Polaków jest martwa. 22.12.13, 23:39
        hummer napisał:

> > 1. Jan Paweł II
        > > 2. Lech Wałęsa
        > > 3.Zbigniew Brzeziński
        > > 4.Tadeusz Mazowiecki
        >
        > Fajna definicja współczesności.

Wątek jest o współczesnych, a nie o żywych.
    • hummer Stawiam na Wolszczana - żyje i jest znany 22.12.13, 23:35
      nie tylko Polakom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka