lumpior 10.01.14, 10:18 www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,15249673,Wiceminister_zrobil_wywiad_rzeke_z_abp__Hoserem__Halicki_.html#MT // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 10:20 Nareszcie jakiś głos przyzwoitości w szeregach PO. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 10:22 To raczej pragmatyka.Konstytucja chyba jest jedna dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 10:28 alistair-p napisał: > To raczej pragmatyka.Konstytucja chyba jest jedna dla wszystkich. Co do tego ma konstytucja ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 10:30 W teorii (!!!!) mamy rozdział Kościoła od państwa. .. W praktyce Polska to państwo wyznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 10:48 jacekm22 napisał: > W teorii (!!!!) mamy rozdział Kościoła od państwa. .. A co ta sprawa ma wspólnego z rozdziałem kościoła od państwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 16:38 Jeżeli nie jesteś tego w stanie zrozumiec to po co zabierasz głos? Odpowiedz Link Zgłoś
piq a zatem uważacie, tow. coś tam ileś tam,... 10.01.14, 23:21 ...że ludzi powinno się zwalniać z pracy za poglądy? To, co wytworzyliście w swojej pustce śródczaszkowej, nie ma nic z rozdziału kościoła od państwa, jest zwykłym represjonowaniem za poglądy. Jesteście zwykłym bolszewikiem, a takich puszczamy, wypłazowawszy, w gaciach po śniegu z litości dla ich alkoholowego upośledzenia mózgu. Chyba że jesteście politrukiem, ale lepiej by dla was było, żebyście nie byli. Nie tolerujemy tutaj sowieckiego zdziczenia, bucusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: a zatem uważacie, tow. coś tam ileś tam,... 11.01.14, 20:56 Nie zwalniać z pracy tylko odwoływać ze stanowiska.Jak już zabierasz głos to postaraj się zrozumieć o co chodzi.Bo widzisz w głowie trzeba mieć rozum i wiadomości a nie wodę święconą zmieszaną z bimbrem. Odpowiedz Link Zgłoś
piq odwoływanie ze stanowiska,... 11.01.14, 21:59 ...tow. cymbale, w wypadku stanowiska niepochodzącego z powołania, jest obwarowane prawem pracy i wiąże się ze zmianą zakresu obowiązków. To nawiasem. Natomiast faktem podstawowym jest, że nie wiesz, o czym bredzisz - i żądasz represjonowania ludzi za światopogląd. Co w państwie prawa jest niedopuszczalne - chyba że w państwie prawa sowiecko-nazistowskiego. W dupie mam, czy ktoś jest agnostykiem czy członkiem opus dei - każdy z nich zasługuje na to, żeby mieć prawa takie jak wszyscy obywatele. Czego wy, kretyński czekisto, panu wiceministrowi odmawiacie z powodu swojego notorycznego zidiocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: odwoływanie ze stanowiska,... 25.01.14, 14:16 piq napisał: > ...tow. cymbale, w wypadku stanowiska niepochodzącego z powołania, jest obwarow > ane prawem pracy i wiąże się ze zmianą zakresu obowiązków. To nawiasem. > Jeteś nie dosyć, że debilem to jeszcze kłamcą, gnojku. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 11:10 www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,15250379,Biernacki_ostro_odpowiada_Halickiemu__Niech_sie_zajmie.html#BoxSlotII3img // Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 11:13 Popieram !!!! Dosyć religii w urzędach państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 17:01 alistair-p napisał: > Popieram !!!! Dosyć religii w urzędach państwowych. A jaki to ma związek z religią ?... Czy minister nie może być katolikiem ?... -- Komoruski tańczący z WSIokami www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=df6DoWbMM4M Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 22:01 Może być również chasydem. Masz szanse. Jeśli nie na ministerialny stołek to przynajmniej na gospodarza pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
piq a gdzie tu jest, pseudoszkocki pajacu... 10.01.14, 23:24 ...religia w urzędzie państwowym? To, co urzędnik państwowy robi poza godzinami pracy, jeśli nie narusza prawa ani dobrych obyczajów, jest jego prywatną sprawą, ale takie nazistowskie bydło jak wy tego oczywiście nie rozumie. Bo jest mentalnym nazistą, czyli idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 17:03 lumpior napisał: > katol broni katola. Wyrzucić ich razem. Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 17:13 chasyd_z_czerskiej napisał: > lumpior napisał: > > katol broni katola. Wyrzucić ich razem. > > > Dlaczego ? Bo ministerstwo to nie zakon,czy kościół.Bo to dewoci a nie urzednicy w świeckim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 17:47 > Bo ministerstwo to nie zakon,czy kościół. A kto twierdzi inaczej ?... >Bo to dewoci Chcesz dyskryminować katolików ?... -- Komoruski i WSIoki www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=df6DoWbMM4M Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 17:59 > Chcesz dyskryminować katolików ?... // Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 22:18 lumpior napisał: > > Chcesz dyskryminować katolików ?... // Odpowiedz Link Zgłoś
piq to są niestety idioci, szczerskiej,... 10.01.14, 23:26 ...i nikt nic na to nie poradzi. Zacietrzewienie ideolo odbiera im resztki rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 07:53 chasyd_z czerskiej napisał:> Widzę , że zaszkodziło ci kadzidło... :) Pudło.Ja nie należę do stada trzody wyznaniowej którą się wgania do stajni i podwędza,no i to podobno dla jej dobra.Kabaret zwany KK to dla takich jak ty,Królikowski i stada moherów,niewolników kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 18:30 lumpior napisał: > Pudło.Ja nie należę do stada trzody wyznaniowej Mylisz się : należysz do stada trzody wyznaniowej talibów i dewotów antyklerykalnych... Tylko zaślepiony talib mógł dać taki komentarz : lumpior napisał: / Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 20:30 chasyd_z_czerskiej napisał: > lumpior napisał: > > > Pudło.Ja nie należę do stada trzody wyznaniowej > > Mylisz się : należysz do stada trzody wyznaniowej talibów i dewotów antykleryk > alnych... > Tylko zaślepiony talib mógł dać taki komentarz : > lumpior napisał: > / Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Chwila 10.01.14, 11:12 Nie zauważył pan tego wcześniej? - Zauważyłem podczas sporu w klubie. Czym innym jednak jest spór wewnętrzny, czym innym działanie urzędnika, nawet poza godzinami pracy. Właśnie dlatego, że reprezentuje gabinet, musi być związany ze stanowiskiem rządu. Za co zwolnić ? Książkę pisał poza godzinami pracy, ma prawo do własnych poglądów. Za takie coś zwalniać? Przecież to dyskryminacja. Jest przede wszystkim urzędnikiem a nie działaczem partyjnym ( nie twierdzę, że to nie miało wpływu na jego karierę )- nalezy oceniać jego pracę. Jest świetnym prawnikiem ( pozytywnie oceniamym przez innych np Kopacz). A o to przecież chodzi. Niech Halicki nie powołuje sie na to co po pracy - kpina - mając na uwadze to co wyczyniają posłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 10.01.14, 11:22 Wypowiadaj się na temat albo nie wypowiadaj się wcale. Zaśmiecasz wątek trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Chwila 10.01.14, 11:26 Podstawa do dymisji jednak jest: on kierował pracami, jego resort miął ja wykonywać, więc powinien dopilnować? Donek popełnił błąd - winien go wywalić na zbity pysk, ale może nie mógł? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 10.01.14, 11:34 1zzarda napisał(a): > Podstawa do dymisji jednak jest: on kierował pracami, jego resort miął ja wykon > ywać, więc powinien dopilnować? "W ubiegłym roku w swoim rozporządzeniu omyłkowo zniósł wszystkie sądy w Polsce" O to Ci chodzi ? > Donek popełnił błąd - winien go wywalić na zbity pysk, ale może nie mógł? Widocznie nie było podstaw do zdymisjonowania. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Chwila 10.01.14, 11:37 Wiesz mila, że takie "ofiary" zawsze są dobrze odbierane, a tym wypadku była podstawa, w końca minister za coś bierze kasę - tym bardziej, ze znał skutki i niebezpieczeństwa najlepiej. Abstrahuję od oceny tej ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 10.01.14, 12:18 1zzarda napisał(a): > Wiesz mila, że takie "ofiary" zawsze są dobrze odbierane, a tym wypadku była p > odstawa, w końca minister za coś bierze kasę - tym bardziej, ze znał skutki i n > iebezpieczeństwa najlepiej. Góra rządzi się swoimi prawami. Szeregowy urzędnik za poważny błąd może stracić pracę ....szeregowy. Tak więc widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chwila 10.01.14, 16:59 1zzarda napisał(a): > Wiesz mila, że takie "ofiary" zawsze są dobrze odbierane, a tym wypadku była p > odstawa, Rzecz w tym , że dla Żakowskiego i Halickiego powodem zwolnienia ma być coś innego - wywiad z abp-em... Co o tym sądzisz ?... -- Komoruski i WSIoki... www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=df6DoWbMM4M Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Chwila 10.01.14, 11:34 1zzarda napisał(a): > Podstawa do dymisji jednak jest: on kierował pracami, jego resort miął ja wykon > ywać, więc powinien dopilnować? > > Donek popełnił błąd - winien go wywalić na zbity pysk, ale może nie mógł? Podstawa do zwolnienia, jak mawiali UBecy, zawsze się znajdzie. Za to samo Kaczyński pewnie odwołałby Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chwila 10.01.14, 16:39 Zwolnić za przenoszenie swoich dewiacji dewocyjnych do ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piq no cóż,... 10.01.14, 23:29 ...mam nadzieję, że was wasza głupota nie zabije. Żebyście się z nią musieli męczyć do końca swojego wszawego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 17:30 az43 napisał: > Zwolnić za przenoszenie swoich dewiacji dewocyjnych do ministerstwa. Tak? Bardzo ciekawe. Facet wygra sprawę w sądzie i zostanie przywrócony.To nie jest powód do zwalniania. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 21:43 az43 napisał: > Jak się powołało to można odwołać. Tak. Tylko, że nie ma merytorycznych zastrzeżeń do pracy wiceministra. Premier jest zadowony,minister sprawiediwości także. Pozycja nie jest zagrożona. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chwila 11.01.14, 21:53 Ale ja i jeszcze wiele innych osób zadowolonych nie jest.Jak premier jest zadowolony to niech się nie zdziwi jeżeli przegra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:04 az43 napisał: > Ale ja i jeszcze wiele innych osób zadowolonych nie jest.Jak premier jest zadow > olony to niech się nie zdziwi jeżeli przegra wybory. Oczywiście masz prawo być niezadowolony i owe niezadowolenie pokazać w wyborach. Ja na tą przegraną liczę. Tylko zastanów się czy wiara jest dostatecznym powodem by pozbywać się bardzo dobrego fachowca ? ( teraz do czasu wyborów ). Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:09 spokojny.zenek napisał: > Bardzo dobrego fachowca??? OK specjalnie dla ciebie korekta:bardzo dobrego prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:17 spokojny.zenek napisał: > A coś na uzasadnienie tych zachwytów? Opinie innych prawników, polityków, osób z nim współpracujących. To nie zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chwila 11.01.14, 22:22 mila2712 napisała: > spokojny.zenek napisał: > > > A coś na uzasadnienie tych zachwytów? > > Opinie innych prawników, polityków, Innych,niż jego koledzy i polityczni przyjaciele? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:29 spokojny.zenek napisał: > mila2712 napisała: > > > spokojny.zenek napisał: > > > > > A coś na uzasadnienie tych zachwytów? > > > > Opinie innych prawników, polityków, > > Innych,niż jego koledzy i polityczni przyjaciele? Tak. Uważasz, że mimo młodego wieku (rocznik 77 )nie jest dobry w tym co robi ? Jest profesorem. Nie znam dokładnie procedur i scieżki do uzyskania tytułu ale za nic chyba nie dostał, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chwila 11.01.14, 22:36 mila2712 napisała: > Tak. Z ciekawością usłyszę. > Uważasz, że mimo młodego wieku (rocznik 77 )nie jest dobry w tym co robi ? Uważam. > Jest profesorem. Na razie doktorem habilitowanym, świeżo po habilitacji. Umiarkowanie dobrej, przy niejednomyśłnych recenzjach. Może kiedyś będzie profesorem, życzę mu tego. Ale to jakby trochę co innego. > Nie znam dokładnie procedur i scieżki do uzyskania tytułu ale za nic chyba nie dostał, prawda ? Ano nie dostał. Moze kiedyś ten tytuł dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:42 spokojny.zenek napisał: > mila2712 napisała: > > > > Tak. > > Z ciekawością usłyszę. To poguglaj. > > > Uważasz, że mimo młodego wieku (rocznik 77 )nie jest dobry w tym co robi > ? > > Uważam. Bo? > > > Jest profesorem. > > Na razie doktorem habilitowanym, świeżo po habilitacji. Umiarkowanie dobrej, pr > zy niejednomyśłnych recenzjach. Może kiedyś będzie profesorem, życzę mu tego. A > le to jakby trochę co innego. > > > Nie znam dokładnie procedur i scieżki do uzyskania tytułu ale za nic chyb > a nie dostał, prawda ? A nie ma tytułu profesora nadanego przez UW ? ( sam siebie określa mianem profesora ....bezpodstawnie tego nie czyni ) > Ano nie dostał. Moze kiedyś ten tytuł dostanie. > Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chwila 11.01.14, 22:45 mila2712 napisała: > > > Uważasz, że mimo młodego wieku (rocznik 77 )nie jest dobry w tym co > robi > > ? > > > > Uważam. > > Bo? Mało obszernie wyjaśniłem? > A nie ma tytułu profesora nadanego przez UW ? Nie, bo jedymym podmiotem nadającym tytuł profesora jest Prezydent RP (na wniosek odpowiedniej Komisji, która się tym zajmuje). Jest natomiast zatrudniony na stanowisku profesora nadzwyczajnego. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chwila 11.01.14, 22:04 mila2712 napisała: > az43 napisał: > > > Jak się powołało to można odwołać. > Tak. > Tylko, że nie ma merytorycznych zastrzeżeń do pracy wiceministra. A powinny być: 1. Forsowanie idologicznie motywowanej "deregulacji" która skończy sie katastrofą 2. Pseudoreforma polegająca na "likwidacji" sądów - kosztowna i bezsensowna, klasyczny przykład działań pozornych. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:15 Raczej mogłoby być ( gdybyś był jego przełozonym ). Masz prawo do krytyki. Jednak on jest bardzo dobrze ocieniany. Jak sądzisz dlaczego ? A ustawa o przymusowym leczeniu w ośrodkach zamkniętych osób po wyrokach za ciężkie przestępstwa na tle seksualnym też jest zła ? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chwila 11.01.14, 22:21 mila2712 napisała: > Jednak on jest bardzo dobrze ocieniany. Jak sądzisz dlaczego ? Przez kogo? > A ustawa o przymusowym leczeniu w ośrodkach zamkniętych osób po wyrokach za cię > żkie przestępstwa na tle seksualnym też jest zła ? No, dobra na pewno nie jest, to chyba jasne. Można natomiast sie spierać, czy da się ją obronić konstytucyjnie (uważam, że z trudem ale tak), czy powinna trafić do kosza jako przewidująca de facto ponowne karanie za coś, za co juz kiedyś prawomocnie ukarano. Zauważ, ze o tym nie pisałem. Natomiast deregulacja i "likwidacja" sądów - jak najbardziej. Nie jest tajemnicą, że jedno i drugie to dzieło K. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:26 spokojny.zenek napisał: > mila2712 napisała: > > > Jednak on jest bardzo dobrze ocieniany. Jak sądzisz dlaczego ? > > Przez kogo? Haloooo obejrzyj reportaż w tv, na youtubie to się dowiesz. (Np Gowin, E, Kopacz ) > > A ustawa o przymusowym leczeniu w ośrodkach zamkniętych osób po wyrokach > za cię > > żkie przestępstwa na tle seksualnym też jest zła ? > > No, dobra na pewno nie jest, to chyba jasne. Można natomiast sie spierać, czy d > a się ją obronić konstytucyjnie (uważam, że z trudem ale tak), czy powinna traf > ić do kosza jako przewidująca de facto ponowne karanie za coś, za co juz kiedyś > prawomocnie ukarano. Mój głos jako obywatela - nie chcę w społeczeństwie zwyrodnialców. Izolacja to nie kara to dbanie o interes społeczny. > Zauważ, ze o tym nie pisałem. Natomiast deregulacja i "likwidacja" sądów - jak > najbardziej. Nie jest tajemnicą, że jedno i drugie to dzieło K. Czy człowiek - pracownik - nie ma prawa do błędów ? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chwila 11.01.14, 22:33 No popatrz... A ja mysłałem, że Gowin go źle ocenia ... :-)))))) > Mój głos jako obywatela - nie chcę w społeczeństwie zwyrodnialców. Poważnie? Ale jesteś świadoma, ze w każdym społeczeństwie zwyrodnialny - jak byłaś uprzejma ich określić - byli, są i będą do konca swiata? I jesteś świadomoa, że nawet po wielu latach w więzieniu z reguły jednak wychodzi sie na wolność? Tacy zwyrodnialcy w róznych krajach w końcu kiedyś wychodzą i jakos nie słychać, żeby te społeczeństwa paraliżował strach i histeria. A w Polsce? DWÓCH zwyrodnialców - jak byłaś uprzema okreśłić - w czterdziestomilionowym kraju... To nie jest pracownik. To jest wiceminister. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:39 spokojny.zenek napisał: > No popatrz... A ja mysłałem, że Gowin go źle ocenia ... :-)))))) Dzisieszy program czarno na białym. Gowin ocenił go bardzo dobrze. Nie ma powodu do śmiechu, > > > Mój głos jako obywatela - nie chcę w społeczeństwie zwyrodnialców. > > Poważnie? Ale jesteś świadoma, ze w każdym społeczeństwie zwyrodnialny - jak by > łaś uprzejma ich określić - byli, są i będą do konca swiata? I jesteś świadomoa > , że nawet po wielu latach w więzieniu z reguły jednak wychodzi sie na wolność? > Tacy zwyrodnialcy w róznych krajach w końcu kiedyś wychodzą i jakos nie słycha > ć, żeby te społeczeństwa paraliżował strach i histeria. A w Polsce? DWÓCH zwyro > dnialców - jak byłaś uprzema okreśłić - w czterdziestomilionowym kraju... Mówię o zwyrodnialcach takich jak Trynkiewicz. > To nie jest pracownik. To jest wiceminister. On też ma prawo do błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chwila 11.01.14, 22:41 mila2712 napisała: > spokojny.zenek napisał: > > > No popatrz... A ja mysłałem, że Gowin go źle ocenia ... :-)))))) > > Dzisieszy program czarno na białym. Gowin ocenił go bardzo dobrze. Naprawdę nie złapałaś ironii? > Mówię o zwyrodnialcach takich jak Trynkiewicz. Tacy się w innych krajach nie zdarzają? Oj, zdarzają się, nie tacy... > > To nie jest pracownik. To jest wiceminister. > On też ma prawo do błędów. Ma też prawo do rozliczenia za te błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Chwila 11.01.14, 22:46 spokojny.zenek napisał: > Naprawdę nie złapałaś ironii? Oj nie załapałam......bezcenne co ? > > > Mówię o zwyrodnialcach takich jak Trynkiewicz. > Tacy się w innych krajach nie zdarzają? Oj, zdarzają się, nie tacy... I takich powinno się ze społeczeństwa eliminować. > > > > To nie jest pracownik. To jest wiceminister. > > > On też ma prawo do błędów. > > Ma też prawo do rozliczenia za te błędy. Tak. Tylko jakie to ma być rozliczenie - definitywne ? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 12:30 lumpior napisał: > www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,15249673,Wiceminister_zrobil_wywiad_rzeke_z_abp__Hoserem__Halicki_.html#MT // Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 12:36 cookies9 napisała: > lumpior napisał: > > > www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,15249673,Wiceminister_zrobil_wywiad_rzeke_z_abp__Hoserem__Halicki_.html#MT // Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a dlaczego viceminister sprawiedliwosci zajmuje si 10.01.14, 13:13 aborcja lub metodami poczecia ??? nawet w domu tymi sprawami zajmuje się raczej jego zona a nie on Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: a dlaczego viceminister sprawiedliwosci zajmu 10.01.14, 14:45 Na polecenie z niebios.W to wierzy i chce takiego prawa dla wszystkich.No i tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: a dlaczego viceminister sprawiedliwosci zajmu 10.01.14, 16:42 calun_torunski napisał: > aborcja lub metodami poczecia ??? > Nie powinien ? Uważasz , że powinien za to stracić stanowisko ?... -- Ciemne interesy Komoruskiego www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=df6DoWbMM4M Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: a dlaczego viceminister sprawiedliwosci zajmu 10.01.14, 17:16 calun_torunski napisał: > aborcja lub metodami poczecia ??? A co pozbawiono go praw obywatelskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a dlaczego viceminister sprawiedliwosci zajmuje si 11.01.14, 08:45 aborcja jest prawem obywatelskim każdego mężczyzny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: a dlaczego viceminister sprawiedliwosci zajmu 11.01.14, 18:36 calun_torunski napisał: > aborcja jest prawem obywatelskim każdego mężczyzny ??? > Uważasz , że Min. Spraw. nie powinno zajmować się prawem aborcyjnym ?... -- Sie ma ! media.wnet.neon24.pl/post/104415,piekarczyk-owsiak-najswietszym-iii-rp od zawsze są to słupy przyklejone do WOŚP, najpierw kasę bezpośrednio z sekty i pośrednio „Mrówką całą” doiła „Dzidzia”, czyli żona „Jurasa”, potem za konkretny biznes wziął się „Złoty Melon”. W tym filarze kluczową rolę odgrywa „Przystanek Woodstock”, który w całości jest finansowany przez WOŚP, bez względu na to jak łże król żebraków. WOŚP ZAWSZE ROZLICZA „Woodstock”, natomiast cała kasa z płyt, gadżetów i innych produkcji filmowych idzie do „Złotego Melona” lub „Mrówki całej”. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a dlaczego viceminister sprawiedliwosci zajmuje si 12.01.14, 02:18 > Uważasz , że Min. Spraw. nie powinno zajmować się prawem aborcyjnym ?... tak - pod warunkiem, ze taka inicjatywa wyszla od premiera i jej celem jest dostosowanie uregulowan do wymogow XXI wieku i stanu obowiązującego w cywilizowanych krajach a inicjatywa Królikowskiego zadnego z powyższych warunków nie spelnia, raczej pasuje do Watykanu niż Polski Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 16:01 Należy zwolnić. Królikowaski jest zakonnikiem-oblatem... Wiceminister Królikowski został powołany na stanowisko przez Jarosława Gowina w grudniu 2011 roku. Jest ekspertem Episkopatu Polski do Spraw Bioetycznych. Wchodził też w skład Komisji Kodyfikacyjnej Prawa Karnego przy Ministrze Sprawiedliwości. Niedawno, o tej komisji zrobiło się głośno, gdy okazało się, że opracowuje ona zmiany w kodeksie karnym znaczne zaostrzające przepisy antyaborcyjne. Andrzej Halicki w TOK FM zapytany o to, jak się czuje z Michałem Królikowskim jako członkiem rządu, powiedział: – Dziwi mnie, że tego rodzaju osoba jest w rządzie, że jest wśród nas. Jego poglądy, postawa i to, co czynił jako doradca ministra Gowina, jest całkowicie sprzeczne z tym, co jest istotą myślenia w Platformie, nawet, jeżeli jest ona wielonurtowa – zauważył. www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1020900,Zakonnik-wiceministrem-sprawiedliwosci-Klotnia-w-PO Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 16:03 Z tym, że informacja o rzekomym zaostrzeniu przepisów aborcyjnych w projekcie nowelizacji k.k. była i jest nieprawdą - możesz sobie przeciez sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 16:37 Informacja o wprowadzeniu przepisów ograniczających aborcję była i jest prawdziwa co wielokrotnie ci tłumaczono. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 18:08 Nie, nie była i nie jest, co bardzo łatwo sprawdzić zajrzawszy do tekstu (gnom_opluwacz dał link). Jak widać - na to nie wpadłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie jest 11.01.14, 08:46 posmiewiskim Polki dokonują aborcji w UK, NL, Czechach czy Niemczech - bo w Polsce jest to zakazane Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 11.01.14, 13:39 I słusznie.ja to popieram!na całe szczęście dano nam wolność podróżowania i tego nawet polska inkwizycja kościelna nam nie odbierze.Jak się żyje w kraju ciemnoty kościelnej to trzeba korzystać z możliwości zaczerpnięcia świeżego powietrza w cywilizowanych krajach. a ciemnota parafialna może tylko palce obgryzać z bezsilnej złości i ujadać. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 11.01.14, 13:45 No więc własnie NIE "w tym zakresie", bo ten fragmencik nowelizacji dotyczy INNEGIO zakresu, niz aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 12.01.14, 02:31 w tym samym, w tym samym na tym polega "taktyka salami" obcina się cienkimi plasterkami - może nie zauwaza ale zauważyli i podnieśli wrzask - i slusznie Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 12.01.14, 09:31 calun_torunski napisał: > w tym samym, w tym samym Nie tylko nie w tożsamym ale też w nie zachodzącym na siebie. Czym innymjest aborcja, czym innym ochrona płodu w końcowej fazie ciązy, tuż przed porodem. Błędne niewykonanie cesarskiego cięcia to nie aborcja. Przejechanie kobiety samochodem to też nie aborcja lecz wypadek komunikacyjny. Oczywiście projektu nadal w rękach nie miałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie jest 12.01.14, 10:28 Nie tylko nie w tożsamym ale też w nie zachodzącym na siebie. Czym innymjest ab > orcja, czym innym ochrona płodu w końcowej fazie ciązy, tuż przed porodem. pelna zgoda - podbnie jak czym innym woda a czym innm jest ogien bardzo cenie doniosle stwierdzenia o mocy tautologii > Błędne niewykonanie cesarskiego cięcia to nie aborcja. pelna zgoda - bledne niewykonanie czegokolwiek to nie aborcja - podziwiam ten twój talento do tautologii !!! > Przejechanie kobiety samochodem to też nie aborcja lecz wypadek komunikacyjny. i tak było w tym cudownym projekcie ??? > Oczywiście projektu nadal w rękach nie miałeś? zwykle mam w rekach co najmniej prototypy, projekty mnie mało interesują ale jeśli przy tak zacofanym i anachronicznym prawie, kłamliwie zwanym "kompromisem" majstruje jakiś zakonnik udającego urzędnika mianowanego przez liberalna partie to mam prawo do glosnego krzyku - nie pozwalam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 12.01.14, 10:38 calun_torunski napisał: > pelna zgoda - podbnie jak czym innym woda a czym innm jest ogien > bardzo cenie doniosle stwierdzenia o mocy tautologii No to przestań pieprzyć, że to rzekomo to samo. > > Błędne niewykonanie cesarskiego cięcia to nie aborcja. > > pelna zgoda - bledne niewykonanie czegokolwiek to nie aborcja - podziwiam ten t > wój talento do tautologii !!! A więc przestań pieprzyć, że urealnienie odpowiedzialnosci za niewykonanie cesaerkiego cięcia jest rzekomo "zakazem aborcji". > > Przejechanie kobiety samochodem to też nie aborcja lecz wypadek komunika > cyjny. > > i tak było w tym cudownym projekcie ??? Nie było lecz JEST. > > Oczywiście projektu nadal w rękach nie miałeś? > > zwykle mam w rekach co najmniej prototypy, projekty mnie mało interesują Ale wypowiadać się z wielką dezynwolturą o tym, cco rzekomo zawiera projekt którego nawet za daleka nie widziałeś - to jakoś potrafisz i nie widzisz w tym niczego niezwykłego? > ale jeśli przy tak zacofanym i anachronicznym prawie, kłamliwie zwanym "komprom > isem" Włąśnie w tym rzecz, że projekt zmian k.k. NIE DOTYKA tego tak zwanego kompromisu aborcyjnego. Dotyczy INNYCH kwestii. I Komisja bardzo stanowczo podkreśla, że NIE ZAMIERZA niczego proponowac w odniesieniu do prawa aborcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 12.01.14, 12:12 bardzo mi przykro ale napisales stek bzdur i nawet nie rozumiesz dlaczego zamiast sprobowac przerobić te swoje bzdury, tak by staly się zrozumiale w jezyku polskim - wybrales najglupsza możliwa drogre- trollowanie za pomoca jezyka kulinarnego > Włąśnie w tym rzecz, że projekt zmian k.k. NIE DOTYKA tego tak zwanego k > ompromisu aborcyjnego. Dotyczy INNYCH kwestii. I Komisja bardzo stanowcz > o podkreśla, że NIE ZAMIERZA niczego proponowac w odniesieniu do prawa a > borcyjnego. nie ma w Polsce ani kompromisu ani prawa aborcyjnego - istnieje prawo narzucone przez ciemnogrod dopuszczające zresztą tylko w ustawie, bo już nie w rozporządzeniach ani w praktyce (o czym dobitnie swiadczy sladowa liczba legalnych aborcji) aborcje w super wyjątkowych sytuacjach, nawet w przewidzianych ustawa przypadkach kobiety wola dokonać zabiegu poza Polska i nie marnować czasu na nieistniejaca procedure jeśli zas do majstrowania przy owym zacofanym prawie bierze się przedstawiciel ciemnogrodu, który nie wiadomo jak się znalazł w ekipie liberalnej partii, mam prawo wyrazić swój sprzeciw i zadac odwołania - i to subito Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 12.01.14, 12:17 Projekt nowelizacji NIE JEST majstrowaniem przy prawie aborcyjnym, nie ma bowiem w projekcie niczego, co DOTYCZYŁOBY dopuszczalnosci aborcji. Dopuszczalnosci aborcji NIE DOTYCZY żadna z kilkudziesięciu proponowanych w projekcie zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: obowiazujace w Polsce "prawo" w tym zakresie 23.01.14, 11:35 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15317635,_Ruszajace_sie_dziecko_to_zero_____Strona_liberalna.html Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 16:44 cookies9 napisała: > Należy zwolnić. Królikowaski jest zakonnikiem-oblatem... Dlatego trzeba zwolnić... ?? -- Komoruski www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=df6DoWbMM4M Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 17:30 chasyd_z_czerskiej napisał: > cookies9 napisała: > > > Należy zwolnić. Królikowski jest zakonnikiem-oblatem... > > Dlatego trzeba zwolnić... ?? > > Dlatego.To jest rząd PO - PSL ,a nie episkopatu... > -- > Komoruski > www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=df6DoWbMM4M Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 17:51 > > > Należy zwolnić. Królikowski jest zakonnikiem-oblatem... > > > > Dlatego trzeba zwolnić... ?? > > > > > > Dlatego. Chcesz dyskryminować katolików ?... -- POkraki w akcji wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15182467,Gdynia_zaplaci_cwierc_miliona_za_link_w____serwisie.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
piq stanowisko wiceministra vel dyrektora departamentu 10.01.14, 23:37 ...jest, merytoryczne, a nie polityczne, w każdym normalnym kraju, ciocies. W Polsce też tak zwykle było, ciocies. A każdy ma prawo do posiadania poglądów zagwarantowane, towarzyszu idioto, w ustawie zasadniczej. A teraz won, bo kopnę w ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski bredzisz piq 11.01.14, 09:09 jesli ktoś ma tak zapóźnione poglądy oznacza to, ze nie posiada wystarczającej wiedzy na ww stanowisko nie można mieć w XXI wieku średniowiecznych pogladow Odpowiedz Link Zgłoś
piq a jakie masz, ćwoczku, kompetencje,... 11.01.14, 09:20 ...żeby oceniać, które poglądy są jakie? Moim zdaniem na przykład twoje poglądy są poglądami z czasów upadku imperium rzymskiego, ale nie klasy Boecjusza, tylko ciemnego i prymitywnego Fenna z lasów nad Bałtykiem. Ale nie przyszłoby mi do głowy wyrzucać cię, kotku, z tego powodu ze stanowiska merytorycznego, o ile jesteś wystarczająco zawodowo kompetentny. A ty nie masz na dodatek, ćwoczku, kompetencji do oceny kompetencji rzeczonego wiceministra. Nie wysuwaj mi tu zatem pseudoargumentów godnych skończonego idioty, z łaski swojej, bo marnujesz mój cenny czas. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a takie masz, megaćwoczku, kompetencje,... 11.01.14, 09:34 ze potrafie odnieść się do czasów współczesnych a nie do zamierzchlej przeszlosci i nie potrzebuje poslugiwac się sieczka slowna majaca zniszczyć adwersarza można powiedzieć, ze jakość osob popierających dalsze zatrudnianie zapóźnionego wiceministra , stosowane przez nie metody i przywoływanie argumenty jest najlepszym uzasadnieniem jego odwołania Odpowiedz Link Zgłoś
piq jeśli chodzi o merytoryczny poziom argumentacji... 11.01.14, 17:58 ...to u ciebie on nie występuje. Dałem link do konstytucji, żebyś sobie poczytało, mogę jeszcze dać do europejskiej konwencji praw człowieka i obywatela www.bip.ms.gov.pl/Data/Files/_public/bip/prawa_czlowieka/ets_005.pdf ...to sobie poczytaj, bałwanie. Zwłaszcza art. 9, 10 i 14. Naści jeszcze, nazisto-czekisto, powszechną deklarację praw człowieka i obywatela, zwłaszcza art. 18 i 19: www.unesco.pl/fileadmin/user_upload/pdf/Powszechna_Deklaracja_Praw_Czlowieka.pdf A tu, tow. pinokio, jakże przez was wielbiona karta praw podstawowych; polecam art. 10 i 11: eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:083:0389:0403:pl:PDF Jesteś modelikiem redukcyjnym robespiera w skali 1:38000000 wykonanym w przydomowym warsztacie mietka moczara na użytek nagonki marcowej 1968. Jeśli tego nie widzisz, a jesteś stary, to jesteś głupim sqrvvisynem; jeśli tego nie widzisz, a jesteś młody, masz umysłowość ochotnika do plutonu egzekucyjnego w Korei północnej. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski merytoryczny poziom bredni w pig-postach coraz niz 12.01.14, 02:25 nizszy tego belkotu nie da się czytac - jedynym celem przebrniecia przez odmęty tego belkotu byłoby i tak wyłącznie stworzenie portretu psychologicznego autora, bo zadnej wartości poznawczej tam nie ma w każdym razie każdy taki glos w obronie "wicekatoministra" to najlepszy argument za zwolnieniem watykanczyka z posady jest przecież profesorem UW - i tam może realizować swoje XIX wieczne iluzje - nie musi się meczyc na politycznej posadzie w rządzonym przez liberalow kraju Odpowiedz Link Zgłoś
piq jeśli, ciociu toruńska, fundamentalne dokumenty... 12.01.14, 17:41 ...dla praw człowieka i obywatela nazywasz bełkotem, to w oczywisty sposób jesteś moralnym i mentalnym czekisto-gestapowcem. Jeśli nie jesteś w stanie przeczytać tekstu dłuższego niż trzy zdania, to zostaniesz nieukiem i cymbałem do końca twojego byle jakiego życia. Po prostu, matołku, nie masz ani pół argumentu i usiłujesz chojrakować, zamiast ładnie przeprosić, podziękować, grzecznie pożegnać się z Panem piqiem i spinkalać w podskokach się douczać. Poza tym pisz odpowiedzi do mnie, ćwoku, a nie do jakiejś wyimaginowanej publiczności. Wbrew temu, co myślisz, nikt nie obserwuje z zapartym tchem tego lania, które właśnie dostajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: bredzisz całun 11.01.14, 18:42 calun_torunski napisał: > > nie można mieć w XXI wieku średniowiecznych pogladow Udowodnij , że jego poglądy uniemożliwiają sprawowanie urzędu... -- Sie ma ! kontrowersje.net/jerzy_owsiak_kr_l_ebrak_w_i_garzy_z_oty_melon_sekty_wo_p Dalej mamy koszty sekty WOŚP: Koszty administracyjne łącznie: 12.547.353,95 Usługi obce 1.369.717,42 Wynagrodzenia 1.524.143,13 Koszty reprezentacji i reklamy 677.794,11 Pozostałe koszty 8.421.878,07 Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski slaba odpowiedz 12.01.14, 02:26 nawet jak na ciebie ale jak zwykle nie masz argumentow Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: stanowisko wiceministra vel dyrektora departa 11.01.14, 20:59 Jak to miło spotkać prawdziwego katolika i demokratę.U was tak zawsze się dyskutuje? Odpowiedz Link Zgłoś
piq nie jestem katolikiem ani demokratą,... 11.01.14, 22:04 ...to drugie dlatego, że do urny idą tacy idioci jak wy, tow. literkicyferki. U nas dyskutuje się ostro, ale merytorycznie, a wy w tym wątku wypisujecie wyłącznie z waszej wszawej torby wyjęte niczym, poza waszymi czekistowsko-gestapowskimi mokrymi snami niepoparte brednie. A teraz won, bo kopnę w ryj drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 16:35 Najwyższa pora.Chyba lepiej dla społeczeństwa żeby ten dewot spokojnie medytował w jakimś klasztorze. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 19:50 Królikowski powinien zostać zwolniony. Ale, na rany boskie, nie za swoje poglądy. Może mieć poglądy jakie zechce. Pan Królikowski plus jeszcze co najmniej paru drogich specjalistów spędzili kilka miesięcy na przygotowanie prawa, które jest w całkowitej sprzeczności z polityką rządu. Czyli za nasze pieniądze uprawiali swoje hobby. Za takie marnotrawstwo należy się zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 19:55 Problemem jest fakt,że dewocyjne poglądy p.Królikowskiego w ewidentny sposób kształtują jego poglady zawodowe i wpływają na wyniki jego pracy. Królikowski winien odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 22:35 az43 napisał: > Problemem jest fakt,że dewocyjne poglądy p.Królikowskiego w ewidentny sposób ks > ztałtują jego poglady zawodowe i wpływają na wyniki jego pracy. A jakie masz zastrzeżenia do jakości jego pracy ? -- kontrowersje.net/jerzy_owsiak_kr_l_ebrak_w_i_garzy_z_oty_melon_sekty_wo_p Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 08:48 wyniki jego pracy ksztaltuja jego poglądy a jego poglądy nadaj się na wczesne sredniowiecze, nie na XXI wiek Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 18:46 calun_torunski napisał: > wyniki jego pracy ksztaltuja jego poglądy Udowodnij > > a jego poglądy nadaj się na wczesne sredniowiecze, nie na XXI wiek To ty masz barbarzyńskie poglądy... -- Sie ma ! kontrowersje.net/jerzy_owsiak_kr_l_ebrak_w_i_garzy_z_oty_melon_sekty_wo_p Przez wiele lat dawałem się łapać na jeden jedyny, efekciarski argument: „Wszystko prawda, ale i tak pomaga”. Nie, nie pomaga, cholernie szkodzi pochłaniając jak wampir ludzką energię i dobijając służbę zdrowia, która i tak zdycha. Jego efekciarskie akcje zwalają na głowy szpitali „niedźwiedzie przysługi”, które blokują wypłacanie środków z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 12.01.14, 02:29 > > wyniki jego pracy ksztaltuja jego poglądy > > Udowodnij co mam ci udawadniac ??? ze slonce swieci ??? nie odkryles jeszcze, ze to co robisz wynika z twoch pogladow ??? > > > > > a jego poglądy nadaj się na wczesne sredniowiecze, nie na XXI wiek > > To ty masz barbarzyńskie poglądy... a czemu nie odróżniasz pojec ??? Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 12.01.14, 11:35 Zasadnicze! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 20:04 man_sapiens napisał: > Pan Królikowski plus jeszcze co najmniej paru drogich specjalistów spędzili kil > ka miesięcy na przygotowanie prawa, które jest w całkowitej sprzeczności z poli > tyką rządu. Czyli za nasze pieniądze uprawiali swoje hobby. Za takie marnotraws > two należy się zwolnienie. Ty też nie zajrzałeś nawet do tego projektu? Jest tam kilkanaście zmian, jak najbardziej zgodnych z polityką rządu. Między innymi zmiany w rozdziale o przestępstwach przeciwko zdrowiu i życiu, które komus niekompetentnemu skojarzyły się z zakazem aborcji. Aborcji jednak one NIE DOTYCZĄ. Przed laty po weto wobec idiotycznych zmian forsowanych przez Ziobrę w k.k. ówczesny prezydent Kwaśniewski powołał zespół pod kierunkiem prof. Wąska, który przygotował propozycje zmian. Kiedy już to się stało, ówczesna telewizja Plus i "Życie" (a w ślad za nimi cała prasa "prawicowa") ogłosiły, że zespół proponuje legalizację eutanazji. Było to wierutne kłamstwo, niczego takiego w projekcie nie było ale w krótkim czasie zaczęło to fukcjonowac jako JEDYNA informacja o tym projekcie. Dokładnie tak samo jest teraz. Ktoś bez zajrzenia do projektu ogłosił, że jest tam jakiś "wprowadzany tylnymi drzwiami zakaz aborcji" i wszyscy to bezmyśłnie powtarzają. Nie ma tam niczego takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 21:24 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,15253879,Wronski__katolicki_fundamentalista_w_rzadzie_moze.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 21:34 "Królikowski wiceministrem jest od trzech lat. Współtworzył najgłośniejsze i najbardziej kontrowersyjne projekty sygnowane przez ministra Jarosława Gowina: deregulację zawodów, blokadę ratyfikacji konwencji przeciw przemocy wobec kobiet, ostatnio ustawę o bezterminowej izolacji groźnych przestępców. Jest autorem wywiadu rzeki z abp. Hoserem. Książka ukazała się miesiąc temu." Jako żywo nic nie ma o rzekomym zakazie aborcji rzekomo umieszczonym w obszernej nowelizacji k.k. (skądinąd przygotowanej przez Komisję Kodyfikacyjną a nie przez Królikowskiego) Wniosek: przynajmniej red. Wroński zadał sobie trud zajrzenia do projektu albo przynajmniej spytania kogoś, kto do projektu zajrzał. I nie powtarza zasłyszanych bzdur. Czego i Wam życzę. Projekty nie gryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 21:44 nie kłam:www.lex.pl/czytaj/-/artykul/jest-nowy-sklad-komisji-kodyfikacyjnej-prawa-karnego Królikowski jest członkiem komisji i był członkiem poprzedniej. Zgodnie z zapisami propozycji komisji "matka, która powoduje śmierć dziecka poczętego zdolnego do samodzielnego życia poza jej organizmem" podlegałaby karze pozbawienia wolności do pięciu lat. Z kolei osoba powodująca "śmierć dziecka poczętego niezdolnego do samodzielnego życia poza organizmem matki" miałaby podlegać karze więzienia do trzech lat. Ten zapis nie odnosiłby się do matki dziecka. Nie ukrawiaj kretactwa na parafialnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 21:52 az43 napisał: > nie kłam:www.lex.pl/czytaj/-/artykul/jest-nowy-sklad-komisji-kodyfikacyjnej-prawa-karnego > Królikowski jest członkiem komisji i był członkiem poprzedniej. Jednym z szesnastu. Szeregowym. > Zgodnie z zapisami propozycji komisji "matka, która powoduje śmierć dziecka poc > zętego zdolnego do samodzielnego życia poza jej organizmem" podlegałaby karze p > ozbawienia wolności do pięciu lat. Jaki to ma zwiazek z aborcją? > Z kolei osoba powodująca "śmierć dziecka poc > zętego niezdolnego do samodzielnego życia poza organizmem matki" miałaby podleg > ać karze więzienia do trzech lat. Jaki to ma zwiazek z aborcją? Uważasz, ze wprowadzenie ochrony płodu w KOŃCOWYM okresie ciązy (a wiec długo PO okresie, w którym moze dojść do aborcji) jest czymś dziwnym? No to powiedz to prosto w twarz matce, która dopominała się o cesarskie cięcie a lekarz (być moze zreszta z powodów ideologicznych) tak długo z tym zwlekał aż płód obumarł. A lekarzowi absolutnie NIC nie można zrobić. Matce i ojcu którzy nie sa w stanie się z tym pogodzić powiedz, ze są dewotami. Powiedz to prosto w oczy kobiecie, która jakiś do ciebie podobny przejechał na przejsciu dla pieszych. Jej sie nic nie stało ale ośmiomiesięczny płód obumarł. Gdy sie będzie dziwić, że skończyło się na niewielkim mandacie dla kierowcy - powiedz jej, ze jest dewotką. Ten zapis nie odnosiłby się do matki dziecka. > Nie ukrawiaj kretactwa na parafialnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 10.01.14, 21:37 Dotyczą.Nawet Zoll to potwierdził wię nie kłam. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek nie kłam 10.01.14, 21:41 To ty nie kłam. Wejdź sobie na stronę Czasopisma Prawa Karnego i Nauk Penalnych, odżałuj kwadrans i zobacz na filmiku jakie jest zdanie Zolla o tym natrętnym kłamstwie jakoby projekt zawierał coś takiego. No i wreszcie zapoznaj się z tym projektem. Masz jakąś blokadę? Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: nie kłam 10.01.14, 21:59 Parafialny wyrobniku,jest Królikowski członkiem tej komisji i poprzednie czy nie? Ty się nie zapoznawaj z tym projektem-ty się postaraj zrozumieć co tam napisano.Masz jakąś blokadę umysłową? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: nie kłam 10.01.14, 22:08 az43 napisał: > Parafialny wyrobniku,jest Królikowski członkiem tej komisji i poprzednie czy ni > e? Jednym z 16. SZEREGOWYM. W Komisji sa najprzerózniejsi ludzie, także ewidentni antyklerykałowie. Projekt był przyjęty JEDNOGŁOŚNIE. Choćby to powinno wreszcie uświadomić tępym łbom, ze tam po prostu nie moze byc żadnego "zakazu aborcji"". Plan minimum: - zapoznasz sie WRESZCIE z projektem, którego na oczy nie widziałeś więc gadasz bzdury - obejrzysz ten filmik prostujący kłamstwa Wtedy jakakolwiek dyskusja z tobą będzie w ogóle możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: nie kłam 10.01.14, 22:50 dyskusja z moherowymi i antyklerykalnymi fanatykami nie jest możliwa odpuść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 21:35 To, że proponowane zmiany w KK (a więc i prace nad nią) były prywatną inicjatywą członków Komisji Kodyfikacyjnej powiedział minister Biernacki. To, że są one niezgodne z celami rządu powiedział Tusk. A jeżeli ktoś ignoruje fakt, że użycie w przepisach teologicznej nazwy "dziecko poczęte" zamiast medycznego terminu "płód" wywoła burzę - to jest albo idiotą albo bezczelny. Dodajmy do tego komentarz prof. Zolla o karaniu kobiety, która poroni, a okaże się, że był pod wpływem alkoholu. Alkohol nie wywołuje poronienia. Dla ochrony zdrowia i życia o wile skuteczniejsze byłoby uchwalenie wreszcie zmiany w kodeksie drogowym dającej pieszemu bezwzględne pierwszeństwo na pasach - jak w całym cywilizowanym świecie. Zajmowanie się wydumanymi problemami zagrożonych ciąży i poronień służy tylko dobremu samopoczuciu pracujących nad tymi zmianami. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 21:52 man_sapiens napisał: > To, że proponowane zmiany w KK (a więc i prace nad nią) były prywatną inicjatyw > ą członków Komisji Kodyfikacyjnej powiedział minister Biernacki. Komisja Kodyfiacyjna to nie jest grupa hobbystów. Po opracowaniu obszernej nowelizacji k.p.k. przyszła kolej na nowelizację i unowocześnieni ek.k. - takie założenie było od samego początku. > To, że są one niezgodne z celami rządu powiedział Tusk. No a co miał powiedzieć, gdy podniosła się histeria o rzekomym "zakazie aborcji"? Pozostałe 95% projektu też jest "niezgodne z celami rządu"? Na czym polega niezgodność przepisów o obiektywnym przypisaniu i - np. - nowym ujęciu usiłowania z polityką rządu? I dlaczego? > A jeżeli ktoś ignoruje fakt, że użyci > e w przepisach teologicznej nazwy "dziecko poczęte" zamiast medycznego terminu > "płód" wywoła burzę - to jest albo idiotą albo bezczelny. Jest to zastąpienie jednego terminu innym, moim zdaniem całkowicie niepotrzebne i podzielam Twoją ocenę. Żadną miarą nie oznacza ono jednak "zakazu aborcji". > Dla ochrony zdrowia i życia o wile skuteczniejsze byłoby uchwalenie wreszcie zm > iany w kodeksie drogowym dającej pieszemu bezwzględne pierwszeństwo na pasach - > jak w całym cywilizowanym świecie. Zajmowanie się wydumanymi problemami To NIE SĄ wydumane problemy. Czy kobiecie, któą ktoś na psach przejechał, jej się nic nie stało ale płód obumarł zdziwionej, że sprawca dostał niewielki mandat i na tym sie skończyło też powiesz, że ma "wydumane problemy"? A moze jej powiesz, że jest dewotką? Co powiesz kobiecie, która domagała sie cesarskiego cięcia a lekarz-kretyn z powodów ideologicznych ("dziecko ma sie urodzić siłami natury!") odmiawiał jej tego? Płód obumaerł, lekarzowi włos z głowy nie spadł. Powiedz jej, że ma "wydumany problem". Wyraźne określenie, że ochronie podlega już płód w momencie uzyskania zdolności do samodzielnego życia nie jest żadną nowością ani wymysłem Komisji Kodyfikacyjnej. Od dawna tak uważa częśc dokrtyny i zdarza sie to w orzecznictwie sądowym. Skoro jednak ostatecznie zwyciężyła koncepcja, że dopiero poród jest cezurą, postanowiono to ując w ustawie. Toz penością nie jest problem wydumany. To jest bardzo konkretna luka. Niezrozumiała dla ludzi, którzy padli ofiarą takiego błędu lekarskiego. To są konkretne problemy konkretnych żywych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 23:28 Jeżeli projekt Komisji był, jak piszesz, sensowny, to potwierdza się stara prawda, że łyżka dziegciu psuje beczkę miodu. "Poczęte dziecko" musiało wywołać burzę, jakiś partacz chciał zapewne stworzyć precedens wpisania tej nazwy do KK. Odrobina wyobraźni i przyjęcie do wiadomości wyczulenia tzw. "opinii publicznej" na te hasła wystarczyłaby, żeby nie spieprzyć nabożeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 12.01.14, 09:39 man_sapiens napisał: > Jeżeli projekt Komisji był, jak piszesz, sensowny, Był i jest. > to potwierdza się stara praw > da, że łyżka dziegciu psuje beczkę miodu. Potwierdza sie stara prawda, że wystrczy jakieś kłamstwo rzucone w eter, żeby zablokować każdą zmianę. Bo nikt nie sięgnie do tekstu ale wielu będzie głośno krzyczeć w głębokim przekonaniu,że krzyczą w słusznej sprawie. Identycznie, jak kilkanaście lat temu z rzekomym"dopuszczeniem eutanazji" w ówczesnym projekcie. > "Poczęte dziecko" musiało wywołać bur > zę, jakiś partacz chciał zapewne stworzyć precedens wpisania tej nazwy do KK. Ale o czym Ty mówisz??? Jakie wpisanie? Przecież to pojęcie od dawna występuje, także w k.k.! isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19970880553 Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 12.01.14, 11:30 W par. 157a jest już kara dla powodujących uszkodzenie płodu (dziecka poczętego) lub rozstrój jego zdrowia. Czyli w podanym przez ciebie przykładzie kierowcy zabijającego w wypadku płód może on już i dzisiaj ponieść karę. Z tej kary wyłączona jest matka i lekarz "jeżeli uszkodzenie ciała lub rozstrój zdrowia dziecka poczętego są następstwem działań leczniczych, koniecznych dla uchylenia niebezpieczeństwa grożącego zdrowiu lub życiu kobiety ciężarnej albo dziecka poczętego."i. Czy w tej nowelizacji chodziło o to, żeby zlikwidować te wyjątki? Jeżeli tak, to słusznie została skasowana. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 12.01.14, 11:46 man_sapiens napisał: > W par. 157a jest już kara dla powodujących uszkodzenie płodu (dziecka poczętego > ) lub rozstrój jego zdrowia. Czyli w podanym przez ciebie przykładzie kierowcy > zabijającego w wypadku płód może on już i dzisiaj ponieść karę. Nie, nie może. Jest to przestępstwo umyślne, w podanym przykładzie chodzi natomiast o nieumyślne spowodowanie wypadku, które "przypadkowo" pociąga za sobą takie skutki. "Kontrowersyjny" przepis (którego 99% "dyskutantów" na oczy nie widziało a np. "całun.toruński" uważa to za coś zupełnie normalnego), brzmi tak: Art. 162a. § 1. Przepisy przewidujące odpowiedzialność karną za czyny skierowane przeciwko życiu i zdrowiu człowieka stosuje się również do czynów skierowanych przeciwko życiu i zdrowiu dziecka poczętego zdolnego do samodzielnego życia poza organizmem matki. Jego sensem jest ustalenie poczatku ochrony na zyskanie zdolnosci do samodielnego przeżycia poza organizmem matki (ok.25 tygodnia). W tej chwili jest to kontrowersyjne ale ostatnio przeważyo stanowisko, że jednak poród. Stąd zmiana. Powiedz, jaki to ma związek z aborcją? > Czy w tej nowelizacji chodziło o to, żeby zlikwidować te wyjątki? Oczywiście, że nie o to chodzi w projektowanej nowelizacji, przecież to chyba jasne jak słońce. 1) art. 157a otrzymuje brzmienie: „Art. 157a. § 1. Kto powoduje uszczerbek na zdrowiu dziecka poczętego niezdolnego do samodzielnego życia poza organizmem matki zagrażający jego życiu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 1a. Jeżeli sprawca na którym ciążył obowiązek opieki nad dzieckiem poczętym niezdolnym do samodzielnego życia poza organizmem matki działa nieumyślnie, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności”. § 2. Ściganie przestępstwa, określonego w § 1 i 1a następuje na wniosek matki lub ojca dziecka poczętego. § 3. Nie popełnia przestępstwa matka dziecka poczętego, która dopuszcza się czynu określonego w § 1 lub 1a.”; 2) po art. 157a dodaje się art. 157b w brzmieniu: „Art. 157b. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 157a § 1 lub 1a, lekarz, jeżeli uszczerbek dziecka poczętego jest następstwem działań leczniczych, koniecznych dla uchylenia niebezpieczeństwa grożącego zdrowiu lub życiu kobiety ciężarnej albo innego dziecka poczętego w razie ciąży mnogiej.”; Nie używaj poza tym określeń sugerujących jakieś "skasowanie" projektu. Projekt zawiera 39 stron tekstu, wrzask podniesiono w odniesieniu do jednej kwestii. Byłoby niebywałym skandalem gdyby pod takim pretekstem ulagła zablokowaniu cała nowelizacja, dotycząca m.in. zasad wymiaru kary, przestępstw gospodarczych i wielu innych kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chce zwolnienia viceministra.Brawo Halicki. 11.01.14, 21:56 Zajmowanie się wydumanymi problemami zagrożonych ciąży i poronień służy tylko dobremu samopoczuciu pracujących nad tymi zmianami. To prawda ale problem polega na tym,że parafialni nie mogą żyć bez zaglądania kobietom pod sukienki.Oni tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
piq niczym się nie różnicie, towarzyszu lumpior,... 10.01.14, 23:15 ...od najgłupszych pisowców. Jesteście mentalnym bolszewikiem, czyli durniem. Chcecie zwalniać z pracy ludzi za poglądy. Podkreślam przy okazji, towarzyszu pajacu, że stanowisko wiceministra jest merytoryczne, a nie polityczne, i tak zawsze było oraz jest w praktyce demokratycznych i praworządnych państw. A teraz won, nie obnoście się tak ze swoją głupotą, bo ci, którzy mają średnią krajową IQ, porzygają się z obrzydzenia na wasz widok albo ktoś was kopnie w dupę. Na przykład ja. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: niczym się nie różnicie, towarzyszu lumpior,. 11.01.14, 08:17 piq napisał: > ...od najgłupszych pisowców. Jesteście mentalnym bolszewikiem, czyli durniem. C > hcecie zwalniać z pracy ludzi za poglądy. ..bo są słuszne zwolnienia za poglądy i są niesłuszne zwolnienia za poglądy :) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: niczym się nie różnicie, towarzyszu lumpior,. 11.01.14, 08:32 Bywają też zwolnienia uzasadnione merytorycznie ale ubrane w szaty zwolnienia za poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: niczym się nie różnicie, towarzyszu lumpior,. 11.01.14, 09:03 spokojny.zenek napisał: > Bywają też zwolnienia uzasadnione merytorycznie ale ubrane w szaty zwolnienia z > a poglądy. Z tymi jednak przełożony nie ma problemu. W końcu są uzasadnione merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: niczym się nie różnicie, towarzyszu lumpior,. 11.01.14, 09:18 wiosnaludzikow napisał: > Z tymi jednak przełożony nie ma problemu. Owszem - miewa. Jeśli to zwalniany przedstawia je jako zwolnienie za poglądy i robi to przekonująco. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: niczym się nie różnicie, towarzyszu lumpior,. 11.01.14, 19:41 Powołanie, tak jak mianowanie i wybór należy do tzw. pozaumownych stosunków pracy, które w odróżnieniu od umowy o pracę stanowią akty formalnie jednostronnie, dokonywane przez podmiot zatrudniający bądź przez organ nadzorujący, działający w tym zakresie zamiast podmiotu zatrudniającego. Osoba, która ma zostać pracownikiem na podstawie powołania nie jest uczestnikiem aktu, jednak jej zgoda wyrażona przed lub po dokonaniu aktu powołania jest warunkiem niezbędnym powstania takiego stosunku pracy. Odwołanie jest analogicznym aktem jednostronnym jak powołanie, dlatego też pracownik powołany może w każdym czasie, niezwłocznie lub w określonym terminie zostać odwołany ze stanowiska przez organ powołujący. Zmiana treści stosunku pracy powstałego w wyniku powołania może nastąpić w wyniku porozumienia stron. W żadnym wypadku niedopuszczalne jest zastosowanie wypowiedzenia zmieniającego. Zenek nie nadymaj się nadaremno.Trn talib parafialny może być odwołany w ciągu 1 sekundy. A sprawa dotyczy absolutnego zakazu aborcji i żadne twoje zaklęcia nie pomogą. Ponieważ ani nie chcesz ani nie jesteś w stanie pojąć o co chodzi dyskusję uważam za zakończoną. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: niczym się nie różnicie, towarzyszu lumpior,. 11.01.14, 21:21 az43 napisał: > A sprawa dotyczy absolutnego zakazu aborcji Czy istnieje jakakolwiek szansa, że wreszcie zajrzysz do projektu, o którym się wypowiadasz? I dlaczego nie zrobiłeś tego ZANIM zacząłeś się na jego temat wypowiadać? Czy zdajesz sobie sprawę, jak beznadziejnie kompromituje cię i dyskwalifikuje jako dyskutanta ta niechęć do poznania przedmiotu dyskusji połączona z chamskim obrażaniem tych, którzy delikatnie zwarcają ci uwagę na koniecznośc zajrzenia do projektu? Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski przygadywal kociol garnkowi 11.01.14, 08:50 praca pracy nierowna praca wiceministra nie jest zwykla praca, gdzie można być nawet wyznawca JKM wyznawany swiatopoglad na takim stanowisku nie jest sprawa prywatna i oddzielona od pracy wiec nie manipuluj Odpowiedz Link Zgłoś
piq światopogląd zawsze i konstytucyjnie, pajacu,... 11.01.14, 09:33 ...jest kwestią prywatną. Można czcić szatana albo swarożyca, czy też być mitraistą. Stanowisko polityczne, czyli członka rządu, jest z powołania przez prezydenta i jest polityczne. Tu można sobie odwoływać, zwalniać i robić fikołki w zależności od bieżącej politycznej fanaberii. Stanowisko wiceministra, czyli dyrektora departamentu, jest zwykłym etatem, towarzyszu, i robienie zarzutu ze światopoglądu komuś na tym stanowisku jest nieuzasadnione merytorycznie, jest sprzeczne ze swobodami obywatelskimi oraz prawami człowieka zawartymi w konstytucji Rzeczypospolitej oraz umowami międzynarodowymi, a także zwyczajnie nazistowsko-bolszewickie z zasady. Od dzisiaj nie masz prawa krytykować pisowskich czystek, bo jesteś mentalnie i moralnie taki sam, jak tow. Jarosław czy tow. Suski. Ten cymbał Halicki podobnie. A przy tym jesteś bedennie głupi, skoro mylisz swoje przekonanie z twardym argumentem. Naści, proletariuszu umysłowy i moralny czekisto, przeczytaj sobie: www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski niedzwiedzia przysluga piq - wielkie uznanie 11.01.14, 09:36 czytając twoje wypociny można pozyskać kolejne cenne argumenty za odwołaniem zapóźnionego cywilizacyjnie wiceministra ze stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
piq no i jakoś nie skorzystałeś,... 11.01.14, 16:54 ...bo co innego mieć argumenty, a co innego mówić, że się je ma. To pierwsze znamionuje ludzi rozumnych, to drugie tzw. jarosławów, toruński. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a z czego od ciebie mozna skorzystac ??? 12.01.14, 02:33 jak będę chciał zbudować wysokie, niczym niepoparte, mniemanie o sobie to na pewno skorzystam z twoich postow i rad ale na razie nie interesuje mnie rozdęte jak balon ego ani niczym niezmącone przekonanie o slusznosci wszystkiego co czynie i/lub mysle Odpowiedz Link Zgłoś
piq to twój post?... 12.01.14, 18:00 forum.gazeta.pl/forum/w,28,148923335,148938954,niedzwiedzia_przysluga_piq_wielkie_uznanie.html Podobno dostarczyłem ci jakichś argumentów. Nie skorzystałeś, bo albo napisałeś nieprawdę i była to idiotyczna fanfaronada (co jest najbardziej prawdopodobne), albo nie umiesz, gdyż masz za mało wiedzy i inteligencji. Mimo mojej pono niedźwiedziej przysługi argumenty nadal się nie pojawiły. Ja podałem ci, żabeczko rozjechana, cztery dokumenty z argumentami, ty nie podałeś ani śladu połowy argumentu. Więc nie ośmieszaj się więcej, ciociu, bo stary gostek wystrychujący sam siebie na dudka jak nastolatek jest widokiem szczególnie żałosnym. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 dość to znamienne 11.01.14, 09:41 Urzędnik ma prawo do własnych poglądów, pod warunkiem, że są słuszne. A jeśli są niesłuszne powinien je w pracy zawieszać na haku. Oczywiście słuszne poglądy to poglądy lewicowe. W sumie ciekawe jest, to co mówi Wroński, bo to pokazuje pewien sposób myślenia. Z jednej strony nazywa premiera "liberalno - konserwatywnym socjaldemokratą" (mam wrażenie, że to rodzaj żartu) i przyznaje, że w PO jest silny nurt konserwatywny (tu oczywiście zgryźliwa uwaga, że dla tych polityków ważna jest opinia proboszcza; swoją drogą lewacy jakoś nie mogą pojąć, że poglądy konserwatywne mogą być wyrazem przekonania a nie koniunkturalizmu). Z drugiej uważa, że Królikowski stanowi problem dla Tuska a np. lewaczka Kozłowska - Rajewicz już nie. Mimo, że program PO w sprawach obyczajowych lewicowy nie jest. Czyli założenie jest takie - mogą sobie być klerykalni (bo innych dla Wrońskiego nie ma) w PO, byleby z dala od rządu. W dodatku Królikowski ma być odwołany tylko dlatego, że napisał wywiad - rzekę z antybohaterem GW, arcybiskupem Hoserem i okazało się, ze obaj mają zbieżny punkt widzenia w wielu kwestiach. To byłby bardzo niebezpieczny precedens. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: dość to znamienne 11.01.14, 10:37 Królikowski powinien odejść razem z jego mentorem Gowinem.Ich pobyt w rządzie to porażka PO i Tuska.Nie ma miejsca w rządach krajów świeckich dla ortodoksów,fundamentalistów,nawiedzeńców. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: dość to znamienne 11.01.14, 10:40 lumpior napisał: > Królikowski powinien odejść razem z jego mentorem Gowinem.Ich pobyt w rządzie t > o porażka PO i Tuska.Nie ma miejsca w rządach krajów świeckich dla ortodoksów,f > undamentalistów,nawiedzeńców. Jakoś konstytucja nic o tym nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: dość to znamienne 11.01.14, 10:48 piotr7777 napisał: > lumpior napisał: > > > Królikowski powinien odejść razem z jego mentorem Gowinem.Ich pobyt w rzą > dzie t > > o porażka PO i Tuska.Nie ma miejsca w rządach krajów świeckich dla ortodo > ksów,f > > undamentalistów,nawiedzeńców. > > Jakoś konstytucja nic o tym nie mówi. A mówi o zatrudnieniu? No to może Urbana zatrudnić u Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
piq oooo, a w takim razie czy wasz pracodawca... 11.01.14, 18:06 ...może was wywalić na wasz zbity głupi ryj z waszej robótki za antyklerykalizm, bo tak mu się uwidziało - czy też nie? Stanowisko dyrektora departamentu / wiceministra jest normalnym etatem, heheh, i podlega prawu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
piq to jest gomułkowska retoryka,... 11.01.14, 17:33 ...tow lumpior. > Nie ma miejsca w rządach krajów świeckich dla ortodoksów, > fundamentalistów,nawiedzeńców. Poczytajcie sobie, głupkowaty towarzyszu, kogo powielacie - i wcale mnie to nie dziwi. www.lingwistyka.uni.wroc.pl/jk/JK-04/JK04-dabrowska.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: to jest gomułkowska retoryka,... 11.01.14, 20:24 piq napisał: > ...tow lumpior. > > > Nie ma miejsca w rządach krajów świeckich dla ortodoksów, > > fundamentalistów,nawiedzeńców. > > Poczytajcie sobie, głupkowaty towarzyszu, kogo powielacie - i wcale mnie to nie > dziwi. > > www.lingwistyka.uni.wroc.pl/jk/JK-04/JK04-dabrowska.pdf Ciemnoto parafialna,jeszcze wcisniesz mi inkwizycje? Odpowiedz Link Zgłoś
piq socjalista Orwell kiedyś powiedział,... 11.01.14, 21:50 ...towarzyszu zastępco wsiowego pastucha z ramienia egzekutywy gminnego stowarzyszenia skończonych idiotów, że gdy któryś postempak zaczyna nazywać kogoś faszystą, to znaczy że nie ma argumentów. Mówił to, choć sam był lewicowcem. Wy, ćwierćinteligencie, podobnie jak wskazywani przez Orwella bałwani, wyciągnęliście ze zręcznością czołgu ciężkiego "Józef Stalin 1", temat inkwizycji, jak to zwykle robią antykatolickie pajace, gdy nie mają już nic do wyciągnięcia z pustek swoich czaszek. Ja, towarzyszu idioto, nie jestem katolikiem i nie chodzę do kościoła. Owszem, jestem chrześcijaninem, bo chrześcijaństwo jest super. Ale nie utożsamiając się z żadnym organem religii chrześcijańskiej z głębin swojej niedostępnej dla was, lumpior, wiedzy, mogę wiarygodnie was olać ożywczym moczem brutalnych faktów, by dać wam szansę wydobycia się z odmętów bolszewickiej ciemnoty. A zatem mam fanaberię was łaskawie pouczyć, ze względu na to, że jesteście ciemnym głąbem, a takich przed skopaniem mi zawsze żal, że na koncie katolickiej inkwizycji jest 10-krotnie mniej wyroków śmierci niż na koncie protestanckich łowców czarownic. Przy okazji podaję wam, ćwoku, że to inkwizycja wprowadziła do kodeksu procesowego uwzględnianie wyłącznie dowodów materialnych, prawo oskarżonego do posiadania obrońcy, a od XV wieku obowiązek, prawo oskarżonego do powoływania własnych świadków, prawo do wykluczenia świadków stronniczych, ocenę wiarygodności świadków oskarżenia. Znacznie rzadziej niż w procesach świeckich stosowano tortury, przy czym były ścisłe procedury ich stosowania - w tym zakaz trwałego okaleczania i doprowadzania do śmierci. Liczba ofiar inkwizycji w ciągu 500 lat zamyka się liczbą kilkunastu tysięcy, mniej niż 5% procesów kończyło się wyrokiem skazującym, towarzyszu. To są fakty (jest taka rzecz jak fakt, o której z pewnością, głąbie, nie słyszeliście). Liczba ofiar rewolucji francuskiej, gdzie podczas trybunałów rewolucyjnych oskarżony mógł co najwyżej pomarzyć o prawach takich, jakie miał oskarżony przed inkwizycją, to co najmniej 250 tysięcy cywilnych osób w ciągu dziesięciu lat. Najczęściej jednak na przykład w takiej Wandei albo Bretanii po prostu mordowano ludzi bez sądu i pytania, bo byli katolikami. Jeślie chcecie jednak poroztrząsać temat inkwizycji, załóżcie sobie osobny wątek. Tutaj na razie wstępnie spuściłem wam przykładny merytoryczny vpyerdol, żebyście pojęli, ile wam brakuje do bycia inteligentem. A teraz won, idźcie śmierdzieć gdzie indziej.. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski wez sie pig nie osmieszaj kopiowaniem bzdur 12.01.14, 04:22 te twoje "fakty" dawno zostały rozjechane - to nie sa bowiem fakty tylko zakłamywanie historii, tak niewygodnej nie tylko dla kościoła, ale i dla kultury europejskiej tolerującej tyle wiekow te przestępcze praktyki dość przywolac jak skończyli inkwizytorzy i ich siedziby z rak rozwścieczonych ludzi w wielu miejscach w Europie, szkoda ze tak pozno wstyd jest powielac te twoje "fakty" w XXI, gdy tak latwo sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
piq hahahahahahahaha,... 12.01.14, 18:08 ...dawno nie widziałem takiego żałosnego okazu jak wy, tarzyszu. Rozumiem, że na egzekutywach komitetów pzpr, gdzie zdobywaliście zapewne umiejętności retoryczne, żadne argumenty nie były potrzebne, bo jeśli partia mówiła "tak", to wy wyznawaliście "tak", jeśli "nie" - byliście przekonani, że "nie". Cały czas uprawiacie słowny nudyzm, czyli jesteście gołosłowni jak nie przymierzając towarzysz gierek. Na każde moje słowo jest dokument. Na żadne twoje nie ma ani jednego. Obal, proszę, moje liczby i fakty, chętnie się czegoś nowego dowiem. Ale już, młotku. Nuże. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: to jest gomułkowska retoryka,... 11.01.14, 21:59 To nie lumpior powiela tylko ty i twoi parafialni kamraci. Odpowiedz Link Zgłoś
piq jak nie masz nic do powiedzenia,... 11.01.14, 22:07 ...półgłowku, to się nie odzywaj, a w nagrodę nie podpalę ci tego dilda, które nosisz w zadku. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski to ty nigdy nie masz niczego do powiedzenia 12.01.14, 04:26 trollujesz, obrazasz, kłamiesz cekawe co ci daje takie hejtowanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
piq 88% moich postów jest merytorycznych,... 12.01.14, 18:16 ...i żadnego nie udało ci się argumentacyjnie odeprzeć. Dlatego choćby nie jestem trollem. Bezsensownym wypychaczem wątków jesteś ty, chłopczyku. Wbij sobie w pusty czerep, że nawet najgłębsze przekonanie o własnej słuszności ma zerową wartość merytoryczną. Gdyby miało, towarzysz fjurer albo towarzysz Jarosław byliby gigantami argumentacji. A nie byli i nie są. Oprócz argumentacji mam za cel tępienie głupoty bez względu na barwy polityczne. Sami przyszliście, sami podłożyliście się i sami jesteście sobie winni. Wasze popłakiwanie, czyli popłakiwanie głupca, to jest właśnie moja satysfakcja, o którą tak usilnie się dopytujecie. Gdybyście mieli chociaż jeden argument, chętnie bym go rozpatrzył. Ale po raz kolejny zawiedliście. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: jak nie masz nic do powiedzenia,... 12.01.14, 11:37 Na całe szczęście wszyscy dowiedzieli się co ty masz do powiedzenia. to było dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
piq niestety,... 12.01.14, 18:20 ...jesteś znacznie głupszy od toruńskiego i plasujesz się umysłowo na poziomie mniej więcej tow. gołdy. Dlatego mogę cię co najwyżej sponiewierać, bo nie jesteś godzien niczego lepszego. Dla toruńskiego jest jakaś nadzieja, dla ciebie nie ma już żadnej. Zatem: won, bo każę służbie wybatożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_z_czerskiej Re: dość to znamienne 11.01.14, 19:00 lumpior napisał: > Królikowski powinien odejść razem z jego mentorem Gowinem.Ich pobyt w rządzie t > o porażka PO i Tuska.Nie ma miejsca w rządach krajów świeckich dla ortodoksów,f > undamentalistów,nawiedzeńców. Ponieważ należysz do trzody antykatolickich talibów, nie zauważyłeś, że jesteś faszystą... -- Sie ma ! kontrowersje.net/jerzy_owsiak_kr_l_ebrak_w_i_garzy_z_oty_melon_sekty_wo_p w 2011 roku zakupiono 100 pomp typu Paradigm 722RT firmy Medtronic MiniMed. Jest to NAJSTARSZE i NAJDROŻSZE urządzenie tego typu na rynku, nie licząc najnowszej pompy tego samego producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: dość to znamienne 11.01.14, 20:35 chasyd_z_czerskiej napisał: > lumpior napisał: > > > Królikowski powinien odejść razem z jego mentorem Gowinem.Ich pobyt w rzą > dzie t > > o porażka PO i Tuska.Nie ma miejsca w rządach krajów świeckich dla ortodo > ksów,f > > undamentalistów,nawiedzeńców. > > Ponieważ należysz do trzody antykatolickich talibów, nie zauważyłeś, że jesteś > faszystą... ///- Odpowiedz Link Zgłoś
piq nie indycz się tak,... 11.01.14, 22:10 ...cipciu, najlepiej poczytaj sobie najpierw o inkwizycji, potem sobie popłacz, daj sobie w żyłę, a potem dopiero ewentualnie możesz się zgłosić po manto. Jeśli poprosisz, albo ja będę miał taką wielkopańską fanaberię, to je dostaniesz, cipciu. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Urząd państwowy to nie miejsce kultu. 12.01.14, 08:51 Niech każdy wyznawca zapamięta.Kult w obiektach wyznaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
piq nigdy nie odmawiam różańca,... 12.01.14, 18:25 ...ale specjalnie na waszą cześć, pajacu, odmówię dziesiątkę w najbliższym urzędzie skarbowym przy składaniu PITu. I możecie mi skoczyć na pukiel, nieudana dziecinko dwóch tatusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: nigdy nie odmawiam różańca,... 23.01.14, 13:18 piq napisał: > ...ale specjalnie na waszą cześć, pajacu, odmówię dziesiątkę w najbliższym urzę > dzie skarbowym przy składaniu PITu. I możecie mi skoczyć na pukiel, nieudana dz > iecinko dwóch tatusiów. Możesz jeszcze wylać na siebie zawartość nocnika. Wszak to było bardzo modne wśród średniowiecznych ascetów. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Urząd państwowy to nie miejsce kultu. 23.01.14, 13:17 lumpior napisał: > Niech każdy wyznawca zapamięta.Kult w obiektach wyznaniowych. Finansowanych przez wiernych a nie budżet państwa. Odpowiedz Link Zgłoś