Dodaj do ulubionych

Hofman dal glos

23.04.14, 09:14
Ta kwota oburza polityków PiS. Ich zdaniem PO powinna wpisać tę sumę w koszt kampanii wyborczej do Europarlamentu. - Nie ma problemu, żeby Tusk robił taką kampanię, ale niech zapłaci za to partia. Inne ugrupowania nie mają takich możliwości - powiedział cytowany przez "Rzeczpospolitą" Adam Hofman. - W kampanii muszą być równe szanse dla rządu i opozycji, inaczej mamy Rosję albo Białoruś - dodał.

Ten Hofman moze wiec cos o swoim wacku ale poza tym malo wiec moze by poprzestal na opowiadaniu o tym na czym sie zna.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Hofman dal glos 23.04.14, 09:19
      Chciałby skrócic o 7 baniek konkurencję. Płonne nadzieje. Bedzie rzadzil , to bedzie wtedy kombinował. Dzis nie.
      • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 09:30
        volupte napisał:

> Chciałby skrócic o 7 baniek konkurencję. Płonne nadzieje. Bedzie rzadzil , to b
        > edzie wtedy kombinował. Dzis nie.

Szkoda, ze o tym nie wiedzial

Całość, łącznie z wykupioną już emisją w telewizji, kosztowała 7 133 126 zł. 85 proc. kwoty pokryły pieniądze z UE.
        • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 09:57
          Jak się Hofman dobrze rozkręci, to każe jeszcze Platformie wpisać do kosztów wyborczych wszystkie unijne dotacje.
    • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 09:52
      Najwyraźniej PiS nie czuje się współtwórcą sukcesu cywilizacyjnego ukazanego w tym filmie. A przecież w ciągu tego dziesięciolecia przez dwa lata rządził Polską, więc przynajmniej 1/5 zasług powinien przyPiSać sobie. Nie chce? No, to trudno. Zmusić go nie można. Ale warto sobie przypomnieć, jak PiS w czasie kampanii wyborczej korzystał ze swojej pozycji partii rządzącej i jakie wyborcze filmiki realizował za publiczne pieniądze, nie wpisując ich oczywiście do swoich kosztów wyborczych. Otóż w październiku 2007, niemal w przeddzień wyborów parlamentarnych, szef CBA Mariusz Kamiński zorganizował konferencję prasową, podczas której pokazał filmy nakręcone przez CBA Pictures, w których główną rolę zagrała posłanka Sawicka. A po zakończeniu projekcji powiedział: "Ta konferencja każe się zastanowić, na kogo oddać swój głos. Polacy sami wyciągną wnioski". I wyciągnęli, spuszczając PiS tam, gdzie szczęśliwie tkwi już od siedmiu lat. I to jest chyba dobry moment na porównanie, w jaki sposób PO i PiS wykorzystują pozycję partii rządzącej i jaką kinematografię nam oferują.
    • sverir Re: Hofman dal glos 23.04.14, 09:53
      Tym razem Hofman ma rację - rządzącym łatwiej o promocję, bo korzystają z różnych sztuczek związanych ze sprawowaną władzą. Np. marszałek pewnego województwa opatrzył swoją uśmiechniętą twarzą (i czytelnym imieniem i nazwiskiem) każdy billboard w województwie. Ot, niby tak tylko reklamował dokonania samorządu. A to nie wyjątek.

Z drugiej strony - czy Hofman jest zbyt młody, by pamiętać 2007 rok, czy może dojrzał? Komitet wyborczy PiS nie wrzucił w koszty kampanii wystąpień Kaczyńskiego (bo niby jako premier), konferencji prasowych Ziobry (bo niby jako minister), wywiadów JE Prezydenta Kaczyńskiego (bo niby jako prezydent), prawdopodobnie (tu pewności nie mam) nie zapłacił też za zmianę ramówki, by zaprezentować program o Gilowskiej.
      • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 09:59
        sverir napisał:

> Tym razem Hofman ma rację - rządzącym łatwiej o promocję, bo korzystają z różny
        > ch sztuczek związanych ze sprawowaną władzą.

Z pewnoscia tak ale w tym akurat spocie nie potrafie sie dopatrzec promocji PO czy rzadu.
        Moze nie mam wyobrazni Hofmana
      • sclavus Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:04
        ... należało pominąć to dziesięciolecie w UE milczeniem...
        Cóż - można!
        Lepiej wyrażać (z niedomówieniem!) wdzięczność za kanonizację jp2
        • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:08
          sclavus napisał:

> ... należało pominąć to dziesięciolecie w UE milczeniem...
          > Cóż - można!

Nie do konca mozna

Gdyby PiS interesowało się sprawami UE, wiedziałoby, że jest taki wymóg, że co roku ma być prowadzona akcja promująca UE i jej ideały - mówi rzecznik rządu Małgorzata Kidawa-Błońska w TVP Info.
          • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:12
            PiS doskonale to wie, tylko głupiego udaje.... Z dużym powodzeniem, zresztą.
            • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:20
              witek.bis napisał:

> PiS doskonale to wie, tylko głupiego udaje.... Z dużym powodzeniem, zresztą.

Nie zarzucalbym Hofmanowi udawania.
          • sverir Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:39
            No i mamy nieścisłość.

Kidawa-Błońska mówi o obowiązku promocji ideałów Unii, co wynika jakoby z rocznicy wstąpienia. A KPRM głosi, że chodzi o obowiązek promowania funduszy unijnych, co wynika jakoby z przepisów regulujących zasady przyznawania i rozliczania środków europejskich.

Drugi temat znam z autopsji. A pierwszy? Przyznam, że dopiero w związku z tą sprawą dowiedziałem się, że istnieje obowiązek promowania ideałów Unii. Tylko jeżeli to promowanie ma się odbywać 1 maja, to dlaczego spoty puszczają już teraz?
      • x2468 Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:08
        Gdzie był Adaś z prawdopodobnie ponadwymiarowym hofmanem wtedy kiedy kancelaria prezydenta organizowała propagandowy wyborczy lot do Smoleńska?
    • zapijaczony_ryj A Wackiem pomachał? 23.04.14, 10:00
      Jako, ze się nie przechwala, a w spodniach zamiast Wacka ma siurka?
    • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:09
      Ciekawe, co będzie z kosztami transmisji z uroczystości kanonizacyjnych... Nie ulega przecież wątpliwości, że Jan Paweł II zostanie obwołany świętym za rządów Platformy Obywatelskiej i że wszystko to pokaże milionom Polaków reżymowa telewizja...
    • lionold Re: Prawdziwie kulturalny człowiek 23.04.14, 10:28
      takich głosów publicznie i w towarzystwie nie wydala.
    • mila2712 Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:52
      Pseudopromocja. W rzeczywistości element kampanii.
      Sprawa dla NIK ( koszt spotu)
      • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 10:56
        Wszystko, co pozytywne, można uznać za element kampanii. Nawet informację o pięknej, wiosennej pogodzie. Sprawa dla psychiatry.
        • mila2712 Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:01
          Wyluzuj bo ci żyłka pęknie.
          • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:05
            Jeszcze bardziej mam wyluzować? :-) Przecież ja się świetnie bawię, kiedy widzę takie pisowskie spięcie-wzdęcie :-)
            • mila2712 Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:10
              witek.bis napisał:

> Jeszcze bardziej mam wyluzować? :-) Przecież ja się świetnie bawię, kiedy widzę
              > takie pisowskie spięcie-wzdęcie :-)

Wbij sobie do makówki, że nie mam nic wspólnego PIS.
              Popieram SLD

• witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:13
                A Ty sobie wbij do tej eseldowskiej makówki, że miałem na myśli Hofmana i spółkę :-)
                • mila2712 Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:15
                  Do piaskownicy synku. Przecież lubisz dobra zabawę.
                  EOT
                  • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:28
                    Oho! Najpierw "wbij sobie do makówki", a teraz "synku"... Takie są argumenty eseldowskiej damy? No, to chyba nie będę na was głosował :-)))
                    • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:34
                      witek.bis napisał:

> Oho! Najpierw "wbij sobie do makówki", a teraz "synku"... Takie są argumenty es
                      > eldowskiej damy? No, to chyba nie będę na was głosował :-)))

Jestes okrutny :-))
                    • sverir Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:40
                      Mówią, że klasę człowieka można poznać po klasie wrogów. Ciekawe, czy działa to takze wobec partii politycznych?
                    • mila2712 Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:47
                      witek.bis napisał:

> Oho! Najpierw "wbij sobie do makówki", a teraz "synku"... Takie są argumenty es
                      > eldowskiej damy? No, to chyba nie będę na was głosował :-)))

No popatrz chyba uronię łezkę...
                      Nie cwaniacz.
        • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:04
          witek.bis napisał:

> Wszystko, co pozytywne, można uznać za element kampanii. Nawet informację o pię
          > knej, wiosennej pogodzie. Sprawa dla psychiatry.

W spocie nie dopatrzylem sie by rzad wszystkie te pozytywne zmiany przypisywal sobie wiec na czyja rzecz niby ta "kampania" ?
          • witek.bis Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:09
            To, że nie padają tam słowa "rząd" i "Platforma" i to, ze nie widać tam premiera, prezydenta i w ogóle żadnego polityka, o niczym jeszcze nie świadczy. Wystarczy, że są ładne widoczki i ludzie się uśmiechają. A PiS nie od dziś uważa, że wszystko, co ładne i uśmiechnięte jest skierowane przeciw PiS-owi.
            • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:26
              witek.bis napisał:

> PiS nie od dziś uważa, że
              > wszystko, co ładne i uśmiechnięte jest skierowane przeciw PiS-owi.

Wola sie podpierac trumnami. To fakt.
          • sverir Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:30
            > W spocie nie dopatrzylem sie by rzad wszystkie te pozytywne zmiany przypisywal sobie wiec
            > na czyja rzecz niby ta "kampania" ?

A jak widzisz bohatera serialu wcinającego serek topiony znanej firmy (nazwa producenta wyeksponowana), to nie jest to produkt placement, dopóki bohater się serkiem nie zachwyci? A bandy na stadionach z nazwą producenta zegarków - to reklama czy promocja idei mierzenia czasu?
            • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:33
              sverir napisał:

> > W spocie nie dopatrzylem sie by rzad wszystkie te pozytywne zmiany przypi
              > sywal sobie wiec
              > > na czyja rzecz niby ta "kampania" ?
              >
              > A jak widzisz bohatera serialu wcinającego serek topiony znanej firmy (nazwa pr
              > oducenta wyeksponowana), to nie jest to produkt placement, dopóki bohater się s
              > erkiem nie zachwyci? A bandy na stadionach z nazwą producenta zegarków - to rek
              > lama czy promocja idei mierzenia czasu?

W spocie dopatrzyles sie gdzies "PO" ? Jak nie to nie rozumiem porownania.
              • sverir Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:39
                > W spocie dopatrzyles sie gdzies "PO" ? Jak nie to nie rozumiem porownania.

Bo ja naiwny jestem i wydawało mi się, że nie bez przyczyny pan premier nuci sobie pioseneczkę na własnym profilu. Bo wydaje mi się, że nie doceniasz siły skojarzeń i zdajesz się sugerować, że jeżeli nie ma napisanego lub powiedzianego "to jego zasługa" (może być też i wina), to nie może być to kampanią na rzecz. Całość można zilustrować kontrprzykładem, abstrakcyjnym. Na oficjalnym portalu Pana Prezesa pojawia się Pan Prezes nucący piosenkę i zapowiadający, że jutro wszyscy się wszystkiego dowiedzą. A następnie film o rozwoju polskiej gospodarki, bez wskazywania na PiS. Czy mi się wydaje, czy zostanie to uznane za element jakiejś kampanii?
                • mila2712 Re: Hofman dal glos 23.04.14, 11:51
                  Tajemnica sukcesu ( i naiwności niektórych) to dobry PR.
                • pis_da_deby Re: Hofman dal glos 23.04.14, 12:05
                  sverir napisał:

> > W spocie dopatrzyles sie gdzies "PO" ? Jak nie to nie rozumiem porownania
                  > .
                  >
                  > Bo ja naiwny jestem i wydawało mi się, że nie bez przyczyny pan premier nuci so
                  > bie pioseneczkę na własnym profilu. Bo wydaje mi się, że nie doceniasz siły sko
                  > jarzeń i zdajesz się sugerować, że jeżeli nie ma napisanego lub powiedzianego "
                  > to jego zasługa" (może być też i wina), to nie może być to kampanią na rzecz.

Rozumiem, ze spot stal sie kampania na rzecz rzadu dlatego, ze premier zanucil piosenke, ktory wystepuje w spocie.
                  Nie przekonuje mnie to ale chyba nie musi.
                  • sverir Re: Hofman dal glos 23.04.14, 12:11
                    > Rozumiem, ze spot stal sie kampania na rzecz rzadu dlatego, ze premier zanucil piosenke,
                    > ktory wystepuje w spocie.

Raczej miałem na myśli podpięcie się pod rzeczywistą kampanię na rzecz UE. Ale oczywiście możemy przyjąć, że w tej dziedzinie istnieją tylko dwie możliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka