nowy.oszolom.z.radia.maryja 28.08.04, 15:31 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040828&id=po43.txt -granda!! Michnik pod sąd!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chala antyrydzykowe.przemówienie Michnika nad grobem Mił IP: *.rdu.bellsouth.net 28.08.04, 15:33 pod sad? sprobuj! Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja [...] 28.08.04, 15:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 28.08.04, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: antyrydzykowe.przemówienie Michnika nad grobe 28.08.04, 17:25 chyba wystarczająco Michnika osądził już Wojtyła oceniając pozytywnie Miłosza.tylko o tym kundlu nie pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anima animal Re: antyrydzykowe.przemówienie Michnika nad grobe IP: *.d2.club-internet.fr 28.08.04, 15:44 masz oczywiscie pod sad zlozony z najaktywniejszych przedstawicieli skrajnej prawicy i lawy przysieglych zlozonej z takich jak Ty: zasciankowych polskich nacjonalistow.(to wlasnie ta czesc zawistnej i nienawistnej wobec humanistycznych wartosci polskiej formacji spolecznej mial na mysli Mistrzu, odcinajac sie od Was jako krzewicieli 'polskosci'.) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: antyrydzykowe.przemówienie Michnika nad grobe 28.08.04, 15:48 mam na myśli normalny poslki sąd a nie sąd kapturowy z Michnikiem w roli głownej Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: antyrydzykowe.przemówienie Michnika nad grobe 28.08.04, 17:26 nie możesz mieć nic na myśli bo przecież to jest poza zasięgiem twoich możliwosci.potrafisz tylko szczekać rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarny Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 15:46 W tym przemówieniu nie było nic antypolskiego, lewaku. Była tylko prawda o takich ja Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 15:48 jaka tam prawda? stek bluzgów nie jest żadną prawdą..chyba ze moskiewską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Jak nieprawda, to sadz. Obron honor faszysty! IP: *.rdu.bellsouth.net 28.08.04, 15:50 zobaczymy co sady powiedza. Czas na ws . Po kolei was beda przeszukiwac. I jak rydzyk w ND napiasl ( prokekcja kanciarza) - znajad argumenty podatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja zależy jakie sądy.. 28.08.04, 15:53 a poza tym to Milosz był kochankiem Iwaszkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Poetom wolno. Ksiezom te wolno pedofilie? IP: *.rdu.bellsouth.net 28.08.04, 15:55 Iwaszkiewicz byl dorosly, nie malolat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a anima polski narmalny sad IP: *.d2.club-internet.fr 28.08.04, 16:02 Re: antyrydzykowe.przemówienie Michnika nad grobe nowy.oszolom.z.radia.maryja 28.08.2004 15:48 odpowiedz na list mam na myśli normalny poslki sąd a nie sąd kapturowy z Michnikiem w roli głownej' na szczescie 'polski normalny' sad-choc sadownictwo w Polsce pozostawia duzo do zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: polski narmalny sad 28.08.04, 16:08 nie jest Michnik decuduje tu teraz o wszystkim! kogo uznać za autorytet a kogo nie kogo uczynić antysemitą a kogo nie..komu dać fory a komu popalić...to on rządzi Polską zakulisowa i dlatego mamy taki syf jaki mamy Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: polski narmalny sad 28.08.04, 17:29 syf mamy bo rozkradacie Polskę i tworzycie państwo koscielne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:o jakich ty sadach mowisz we francji sa trudnos IP: 200.160.128.* 30.08.04, 00:37 z sadzeniem politykow a co dopiero w polsce w sadach siedzi dawna bezpieka kiszczakowska oto probka zastępcę prokuratora okręgowego w Gdańsku Ryszarda Paszkiewicza. Jego ojciec był zastępcą szefa gdańskiej Służby Bezpieczeństwa i w latach 80. miał pieczę nad działaniami podejmowanymi m.in. przeciwko ks. Jankowskiemu. hyperreal.info/drugs/go.to/art/3715 homepages.uni-tuebingen.de/student/timo.herrmann/Humor/Privacy-klein.jpg pamietamy.tripod.com rzeczenie krola angielskiego karola II: ujrzawszy pod pregierzem skazanca spytal co sie stalo odpowiedziano mu milosciwy panie pisal satyry na ministrow odrzekl krol co za glupiec czemuz nie pisal na mnie ? nic by mu sie nie stalo prawem ktore najlepiej odslania zamiar despotow , jest kara smierci ustanowiona przeciw autorom pamfletow i przeciw poetom to nie jest zgola z ducha republiki, w ktorej lud rad widzi upokorzenie moznych. ale ludzie pragnacy obalic wolnosc republiki lekali sie pism ktore mogly obudzic ducha wolnosci. sulla ktory polaczyl tyranie anarchie i wolnosc wydal prawa kornelianskie zda sie na to jedynie wydal ustawy , aby tworzyc zbrodnie tak obejmujac niezliczona liczbe uczynkow mianem morderstwa znajdowal wszedzie mordercow i za pomoca praktyk ktore az nadto znalazly nasladowcow zastawial pulapki, rozsypywal ciernie otwieral przepascie pod stopami wszystkich obywateli ubostwo i niepewnosc mienia rozwija w panstwach despotycznych lichwe gdyz kazdy drozy sie z pieniedzmi w proporcji do niebezpieczenstwa na jakie sie pozyczka naraza nedza sie wciska ze wszystkich stron w te nieszczesne kraje wszystko tam jest wzbronione nawet ratowanie sie pozyczka kupiec zyje z dnia na dzien totez prawo handlowe ogranicza sie do prostych policyjnych zarzadzen niesprawiedliwy rzad nie moze sie obejsc bez rak, ktore by spelnialy jego niesprawiedliwosc: otoz niepodobna aby te rece nie krzataly sie dla siebie samych kradziez gropsza publicznego jest tedy naturalna dla panstw despotycznych wobec powszechnosci tej zbrodni konfiskaty tam sa bardzo uzyteczne w ten sposob przynosza one ulge ludowi pieniadz uzyskany ta droga jest powazna danina, ktorej wladca by nie sciagnal ze zrujnowanych poddanych w kraju takim nie ma jednej rodziny ktora despotyzm pragnalby zachowac w despotyzmie wladza przechodzi calkowicie w rece tego komu sie ja powierza wezyr sam jest despota a kazdy poszczegolny urzednik wezyrem w republikach podarki sa sprawa ohydna cnota zas ich nie potrzebuje w panstwie despotycznym gdzie nie ma ani cnoty ani honoru jedyna rzecza ktora moze sklonic do czynu to nadzieja wygodniejszego zycia Platon zadal aby ci ktorzy przyjmuja podarki za spelnienie swej powinnosci byli karani smiercia zlym bylo tez prawo rzymskie ktore pozwalalo przyjmowac drobne podarki byle nie przekraczaly stu talarow na rok ale tym ktorym sie nic nie daje nie pragna niczego natomiast tym ktorym daje sie troche, pragna niebawem wiecej a pozniej duzo zreszta latwiej jest dowiesc temu ktory nie powinien nic brac , a mimo to bierze niz temu ktory bierze wiecej , gdy powinien brac mniej i ktory zawsze znajdzie po temu pozory , wymowki , przyczyny i racje powszechnym wiadomym jest ze wielkie nagrody w republice sa oznaka upadku gdyz gdy w republice wlada cnota polityczna pobudka ktora wystarcza sama sobie i wyklucza calkowicie inne to panstwo nagradzajace przez dawanie swiadectwa spelnienia obywatelskiej powinosci w sluzbie republiki O duchu praw Monteskiusz POLAKU ODPOWIEDZ SOBIE SAM W JAKIM KRAJU ZYJESZ W 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarny Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 15:55 Prawda obiektywna, nie akceptowalna jednak przez Twoją lewacką mentalność. Zresztą tak naprawdę z tej notki w ND nic nie wynika - ot redaktorzyna musiał się dla zasady koniecznie do Michnika przypieprzyć więc coś tam wybełkotał. Typowe dla tego kawałka papieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 16:00 papierem toaletowym jest GW! Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarny Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 16:03 Fakt, od pocierania się ND można by hemoroidów dostać, taka to zjadliwa gazeta. Ale wyślę, że jako wyściółka kuwety dla kota ND pasuje perfekcyjnie. "Nawet mój kot leje na ND" - hm, niezłe hasło reklamowe... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 16:06 a od podcierania się faktem czy GW mozna se dupe skaleczyc Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarny Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 16:08 Fakt jest chyba miękki, nie pamiętam. Gazeta ma dosyć sztywny papier, więc rzeczywiście taka okoliczność mogła by zajść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala obrazasz miliony POLAKOW, oszolom IP: *.rdu.bellsouth.net 28.08.04, 16:19 POLSKICH cztyelnijow GW, ktorzy uczynili to czasopismo NAJWIEKSZYM w POLSCE. Portmonetkami glosuja POLACY za GW i PEZECIW faszystowskiej ND. Nawet za pol daemo ( niska cena) nie chca was POLACY! Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja mówienie prawdy wg ciebie to obrażanie? 28.08.04, 19:45 Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarny Re: mówienie prawdy wg ciebie to obrażanie? 28.08.04, 19:47 "mówienie prawdy wg ciebie to obrażanie?" No przecież według Ciebie tak. Przecież dlatego założyłeś ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 15:55 Tą kołtunerię i ten Ciemnogród zapamiętałem sobie, nawet nad trumną swojego przyjaciela Michnik musi "politykować". PS. Abp Życiński miał kiepskie i nudne kazanie, słabo go wyeudkowali w loży masońskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił IP: *.avenel01.nj.comcast.net 28.08.04, 15:56 przemówienie michnika było drętwe a sformułowania żywcem wzięte z liberalno- roszczeniowego słownika zbijającego kapitał na ofiarach holocaustu. oczywiście odnoszę się do całego przemówienia michnika. nasz dziennik przytoczył tylko fragment tych bzdętów. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yossaria 28.08.04, 16:08 podszywają.. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos 28.08.04, 16:12 Ja już miałem 3 zarejstrowanych podszywaczy. Nasza działalność musi być skuteczna, inaczej by się nie podszywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos IP: *.d2.club-internet.fr 28.08.04, 16:18 Wasza dzialalnosc jest o tyle skuteczna, ze systematycznie podejmujecie tematy fundamentalistycznego odlamu 'polskiego katolicyzmu' jakos , zaden z Was nie przyjmuje tego do wiadomosci, ze cywilizowany swiat uzywa dokladnie tego okreslenia , ktorym charakteryzuje sie Wasz ideologiczno-religijny ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarny Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos 28.08.04, 16:25 Ja bardzo przepraszam, ale ci panowie nie maja nic wspólnego z katolicyzmem. To zwykłe lewactwo (w rozumieniu definicji samego oszołoma), przebrane w prawicowe, pseudopatriotyczne hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos IP: *.avenel01.nj.comcast.net 28.08.04, 17:12 o katolikach mogą wypowiadać się tylko katolicy, a więc 95% społeczeństwa polskiego z wielomilonową rzeszą słuchaczy radia maryja. dlatego więc "ci panowie" zdecydowanie reprezentują główny nurt. czasami wypowiadając się kierują nimi emocje i brak realizmu (znajomość prawa). ale skutecznie mogą zbić każdy argument antykatolickich liberałów skupionych na tym forum. ci przecież wyraźnie wypowiadają się w duchu nazistowskiego braku tolerancji. Jak chociażby sprawa prałata jankowskiego, typowa goebelsowska propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarny Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos 28.08.04, 17:17 Gość portalu: oz napisał(a): >o katolikach mogą wypowiadać się tylko katolicy I dlatego się wypowiadam. > skutecznie mogą zbić > każdy argument antykatolickich liberałów skupionych na tym forum. Problem w tym, że ich jedynym kontrargumentem jest inwektywa "ty lewaku". Nic więcej nie są w stanie powiedzieć, poza powtarzaniem postesbeckiego bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos IP: *.avenel01.nj.comcast.net 28.08.04, 17:48 pierwsze inwektywy idą w obydwie strony. zupełnie niepotrzebnie. katolicy dysponują potężnym potencjałem, po pierwsze moralnym, po drugie finansowym i majątkowym. ktokolwiek atakuje chrześcijaństwo jest szaleńcem. dlatego należy go traktować z politowaniem. atakuj chrześcijaństwo i stajesz się judaszem (zdrajcą), sprawcą morderstwa (rzymianem), czy oskarżycielem (faryzeuszem). natomiast naprawdę lubię cytaty yosariana. edukacja i oczytanie to wielka sprawa yossarian "Być rewolucjonistą to służyć wrogowi. Być liberałem to nienawidzić ojczyzny. Współczesna demokracja to orgia zdrajców". Fernando Pessoa Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos 28.08.04, 17:33 o katolikach mogą wypowiadać się WSZYSCY. jaki jest Rydzyk,Jankowski,ND,LPR wszyscy widzą. i za to właśnie wam dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o żesz ty Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:18 > o katolikach mogą wypowiadać się tylko katolicy, A o chomikach tylko chomiki ..... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos 28.08.04, 19:47 jeli ktoś tu jest przebrany to napewno nie tradycjonaliztyczny odłam kościola ..tradycjonaliści są wierni tradycji od której odeszli tzw progresiści Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos 28.08.04, 17:31 jasne,że skuteczna.nikt tak skutecznie jak wy nie osmiesza kościelnej ciemnoty i koscielnego fundamentalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: spamerami są ci co sie pode mnie i kolegę yos IP: *.avenel01.nj.comcast.net 28.08.04, 18:40 ośmieszać fakt zdrady, pomówienia, morderstwa nie jest zbyt szlachetnym zajęciem. krucyfikacja chrystusa dokonała się właśnie ponieważ doszło do zaniku podstawowych wartości moralnych wśród faryzeuskich kapłanów. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa.noga.pawiana Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 16:16 No cóż, uderz w stół, a ciemnogród się odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
indris Michnika pod sąd ? 28.08.04, 16:26 Za przemówienie na pogrzebie ? A można wiedzieć z jakiego artykułu kk ? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Michnika pod sąd ? 28.08.04, 19:49 mysle ze za pomówienia oszcerstwa za nawolywanie do nietolerancji wobec tych ktorzy móiwa prawdę... za zastraszanie i zamykanie ust tym ktorzy mają inne zdanie niż Michnik za reaktywację cenzury w postaci regul politycznej poprawnosci itd no za polono i klerofobie Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony.krwiopijca Re: Michnika pod sąd ? 28.08.04, 19:52 Przesadzasz, dupku. Ust nie zamyka, tylko wyraża swoje obrzydzenie waszymi poglądami. To wolno. No i polono- ani klerofobia póki co nie jest jeszcze karalna. Może byłaby gdyby młodokatopolacy mieli władzę - ale na to się, dzięki miłosiernemu Panu Bogu, nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Michnika pod sąd ? 28.08.04, 20:01 a powinna byc! bo za antysemityzm się kara a za antypolonizm nie? przecież to jest czysty rasizm!! jeden naród podlega ochronie a inny nie? gdzie tu rowność wobec prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
lewa.noga.pawiana Re: Michnika pod sąd ? 28.08.04, 20:46 jakie karanie za antysemityzm? przecież rydzyk i jankowski chodzą na swobodzie, o ile mi wiadomo. a i oszołomki mogą swoje rasistowskie brednie wypisywać bezkarnie, co najwyże ktoś bardziej wrażliwy puści na nich pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Michnika pod sąd ? 28.08.04, 20:49 bo ks Rydzyk nie ma na swym koncie zadnych antysemickich wypowiedzi podobnie ks Jankowski Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 17:23 mógłbyś durniu w końcu zacząć się leczyć u lepszego psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 17:35 dla całkowitej jasności w tym długim wątku - uwaga powyższa dotyczy oszołka. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 19:50 czyli ciebie...bo trudno znaleść większego osła na tym forum niz ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domix Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 19:59 Michnik po raz kolejny próbuje robic za proroka nie zrozumianego przez tłuszczę. Rozmienia się na drobne podobnie jak kiedys Wałęsa. Był kimś w rodzaju autorytetu a powoli staje się b błaznem... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 20:02 raczej staje się władcą umysłów... Wielkim Bratem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a animal Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk IP: *.d2.club-internet.fr 28.08.04, 20:13 a szczegolnie pralat Jankowski odprawiajacy swego czasu msze swieta w stroju krzyzackim (to jest szalenie ciekawe, jak nagle Oszolomie, przeskakujesz zrecznie z tematu w temat) jeszcze nie tak dawno przeszkadzala Ci Skalka, teraz zabierasz sie za Michnika przy okazji znienawidzonego Tobie wydarzenia zwiazanego z nagonka na Mistrza (Czeslawa Milosza) nie Mistrza Krzyzackiego Zakonu. gratuluje treningu medjalnej szkoly o.Rydzyka!!!!! powiedz nam, kiedy bedziemy mogli na zywca ogladac medialne uzdrowienia w TV TRWAM, wzorem amerykanskich oszolomow ewangelistow???? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk 28.08.04, 20:16 jeśli w Karakowie LPR przejmie pełnię władzy to zrobimy wszystko by usunąć Miłosza ze SKałki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a animal Re: Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk IP: *.d2.club-internet.fr 28.08.04, 20:32 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > jeśli w Karakowie LPR przejmie pełnię władzy to zrobimy wszystko by usunąć > Miłosza ze SKałki odrobina tolerancji Oszolomie Polska to kraj obecnie demokratyczny i jakos Michnik nie usuwa Twych wpisow z tego forum a Nasz Dziennik owszem usuwa samo froum ze swej dziennikarskiej wokady musieli byscie rowniez usunac Wyspianskiego za slowa 'miales chamie zloty rog' jak rowniez Szymanowskiego za to, ze kochal 'inaczej' a jeszcze Marszalka z Wawelu, za to , ze kiedys przesiadl sie z tramwaju jadacego na 'lewo' jak na razie to jetsem spokojny, ze Oszolomstwo ma szanse sie wygadac i nie jest w demokratycznej Polsce na cenzurowanym! dzial dalej Oszolomie i ciesz sie wolnym slowem bo jeslis czytals Orsona O. to On wlasnie jak i Mistrzu pisal o takich ideologiach i przestrzegal przed takimi jak Ty , ktore te nazistowskie idee glosza Quo non ascendet? Odpowiedz Link Zgłoś
lewa.noga.pawiana Re: Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk 28.08.04, 20:43 no, marszałek to rydzykowcom podpadł pewnikiem przez przejście z katolicyzmu na kalwinizm, i to z powiodu żeby mógł się rozwieść. Tego mu na pewno nie wybaczą. Kiedy więc wywalicie marszałka z Wawelu, panie nowyoszołomie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk 28.08.04, 20:45 Polska to kraj demokracji sterowanej z redakcji GW to raz a dwa już po wielokroć kasowano moje watki na tym forum a mójpoprzednik był nawetv trzykrotnie banowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anima a Re: Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk IP: *.d2.club-internet.fr 28.08.04, 21:01 no trzykrotnie banowany!!!!! co za chamstwo! ile mu jeszcze za t o zostalo do odsiadki??? czy moze zostal juz potajemnie zabity???? nawet nie Wiesz o czym piszesz, po pierwsze (ta ja napisalem Orson.O) a Ty nie masz nawet podstawowej znajomosci literatury, ktora dokladnie okresla skrajnie nacjonalistyczne orientacje i skutki jej dzialalnosci.... po drugie, ze brakuje Wam edukacji swiata cywilizowanego, a ograniczacie sie jedynie do ograniczen o.Rydzyka w dalszym ciagu swiadczy o istnieniu demokracji w Polsce bo wiesz, jak ja 'jestem' oszolom, to i Ty powinienes zniknac z tego forum, a nie korzystajac z tolerancji demokracji wpisywac nazistowskie bzdury i ochydne klamstwa (Milosz kochankiem Iwaszkiewicza....) wiecej korzystaj 'chamie bo miles kiedys zloty rog' czy to antypolskie? i ustosnkuj sie 'miales chamie zloty rog' do kochajacego inaczej Szymanowskiego i ustosunkuj sie 'miales chamie zloty rog' do samych tych Wyspianskiego slow bo akurat w tym cytownanym przypadku odnosi sie to naukowo poprawnie do wszelkich Waszych wrwanych z kontekstu cytatow Mistrza, cytowanych tak uparcie przez czlowieka samozwnca-profesora, ktory tym profesorem nigdy nie byl i chyba nie bedzie szcesc Boze Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk 29.08.04, 00:09 świat cywilizowany to własnie świat chrzescijański bazujacy na cywilizacji łacińskiej którą lewactwo walczy z nią zapamiętale..a co do vzdur jak sie wycofasz z oskarzeń pod adresemks Rydzyka czy jankowskiego to ja sie wycofam z oskarżeń Milosza o homoseksualizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domix Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 22:50 Władcą umysłów zniwolonych GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo3 do oszoloma i yossariana : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 20:55 zobaczcie jaki post wykasowano: slowo "Polak" jest widocznie wulgarne- no, o ile zalozyc , ze niejaki "leszek.sopot" ; "krzys52', "palnick" , "aleksander- krzeszowice" i inne lewaki to Polacy (choc to raczej watpliwe- --_.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=15295887 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz lewandowski Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:18 dobrze Michnik o was powiedział..ciemnogród i tyle rydzykowe pojeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubus Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:21 Mówił o wszystkich, także o Tobie i o sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 28.08.04, 23:48 Cyt za ND: "Całe jego życie było zmaganiem się z przekleństwami XX wieku. Miał niezwykłe wyczucie gładkiej ściany Wschodu i polskich murów Ciemnogrodu....Nie było pewnie polskiego pisarza, na którym polska kołtuneria wszystkich barw politycznych pastwiłaby się równie okrutnie i podle." Podpisuję się pod wypowiedzią Adama Michnika oburęcznie i dodaję, że równie zajadle polska kołtuneria pastwiła się nad Boyem Żeleńskim, lecz miał on więcej poczucia humoru niż Miłosz. Od kiedy to prawda powinna być sądzona, a obelgi SN wobec polskiego narodu uchodzić płazem? Od kiedy SN ma monopol na prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 29.08.04, 00:11 najgorsza jest kołtuneria lewacka...wszędzie widzi tylko pedofili i faszystów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala zwlaszcza na plebaniach duzo pedalow i pedofili IP: *.rdu.bellsouth.net 29.08.04, 02:33 zaprzecz. Powiedz ze nie ma ich. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja alez oczywiście że pedofilii tam nie ma 29.08.04, 09:08 to może być jeden góra dwa incydentalne przypadki...poównaj to sobie i innymi grupami zawodowymi to stwierdzisz że to jest ułamek promila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: alez oczywiście że pedofilii tam nie ma IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 09:39 Coś słabo umiesz liczyć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anima animal przeciez piszesz takie bzdury... IP: *.d2.club-internet.fr 29.08.04, 13:15 • Re: Wielkim Bratem to raczej o.Rydzyk nowy.oszolom.z.radia.maryja 29.08.2004 00:09 odpowiedz na list świat cywilizowany to własnie świat chrzescijański bazujacy na cywilizacji łacińskiej którą lewactwo walczy z nią zapamiętale..a co do bzdur jak sie wycofasz z oskarzeń pod adresem ks Rydzyka czy Jankowskiego to ja sie wycofam z oskarżeń Milosza o homoseksualizm" a kim to Ty jestes ? na tym forum tylko pylkiem pod swym pseudonimem (rowniez i ja) ale czy to usprawiedliwia Twoje bezczelne klamstwo w tym konkretnym przypadku? nie tylko macisz na tym forum innym, ale i sam sie gubisz w swych pseudo faktach swiat i cywilizacja nie zamyka sie na lacinskich korzeniach chrzescijanstwa lecz Ty oczywiscie o tym nie wiesz bo swiat i cywilizacja dla Ciebie zamykaja sie w szpaltch "Nowego Dziennika" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala ten ula(o)mek promila musi odejsc. 0 %Tolerancji d IP: *.rdu.bellsouth.net 29.08.04, 15:49 pedofilow w sutannie i klamcow. dla waszego dobra i narpdu. Kraj PAP, jkl /2004-08-29 13:28:00 Ks. Jankowski: Nie ustąpię Nie ustąpię, będę trwał i nie oszukam narodu-powiedział podczas mszy w bazylice św. Brygidy jej proboszcz, Henryk Jankowski. Podczas kazania krytykował za komentarze do "wymyślonych historyjek" niektórych kapłanów, redaktorów naczelnych i biskupów. Ks. Henryk Jankowski/TVN24 "Od 70-tego roku tu byłem i pozostanę" - powiedział po mszy dziennikarzom. Zapytany przez PAP, co będzie, jeśli metropolita gdański, abp. Tadeusz Gocłowski odwoła go z funkcji proboszcza, prałat Jankowski powiedział: "Arcybiskup musi mieć powody, a ja pracuję normalnie. A to, że arcybiskupowi przeszkadzają media, nie interesuje mnie to". Ks. Jankowski powiedział też dziennikarzom, że metropolita nie namawiał go do rezygnacji z kierowania parafią. Na pytanie, czy kupi warty ponad 100 tys. zł samochód marki jaguar, o którym donosiły media, prałat Jankowski odpowiedział pytaniem: "A po co mi on?". Tymczasem jeszcze podczas homilii auto wyjechało z dziedzińca przed plebanią. Podczas kazania ks. Jankowski nawiązywał do wątku kupna samochodu i ataków na jego osobę. Apelował do wiernych, aby nie dali sobą manipulować mediom i ulegać goebbelsowskiej propagandzie. Za komentarze do "wymyślonych historyjek" krytykował kapłanów i biskupów. "Minął kolejny tydzień, w którym media prześcigają się w wymyślaniu kolejnych historii, aby tylko w oczach społeczeństwa zohydzić kapłana, kościół, zniszczyć autorytet, czy choćby zasiać ziarno zwątpienia" - powiedział. "Najsmutniejsze jednak w tym wszystkim jest to, że niektórzy kapłani, redaktorzy naczelni, których skądinąd można by podejrzewać o więcej rozwagi, dają się wciągnąć w te ataki, komentując bzdury telewizyjne, odnosząc się do wymyślonych historyjek jako do faktów, którym można dać wiarę" - podkreślił. Cytując słowa ewangelii prałat ostrzegł: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni!". "Tym bardziej nie krzywdźcie fałszywym osądem, bo żaden z Was nie chce dochodzić prawdy, a opiera się na kłamstwach i pomówieniach i obawiam się, że robi to świadomie z pełną premedytacją wyładowując swoją niechęć i nienawiść, lub, co gorsza, sprzedaje swój autorytet wrogom kościoła" - podkreślił. Dodał, że w Polsce dochodzą obecnie do głosu siły, których działania są obliczone na zniszczenie tego, co polskie i katolickie, co może stanowić, że ludzie będą kierowali się wyższymi wartościami niż chęć posiadania. "I atak często idzie w tym kierunku. Wymyśla się bogactwo i przypisuje je kapłanom po to, by odsunąć od ludzi, stworzyć barierę, skłonić ludzi do ograniczenia swej ofiarności, bo wtedy problem Kościoła sam zniknie. Trudno niekiedy orzec, ile w tym przemyślanego działania na szkodę Kościoła i narodu, a ile zwykłej, ale równie szkodliwej bezmyślności, głupoty i awanturnictwa, jak w przypadku komentujących każdą bzdurę księży, redaktorów czy nawet biskupów" - powiedział podczas homilii prałat Jankowski. Po mszy nie chciał powiedzieć, pod czyim adresem kierował swoje słowa. Pytany przez jednego z dziennikarzy, czy chodzi o "Tygodnik Powszechny" (redaktorem naczelnym jest ks. Adam Boniecki - PAP) odpowiedział: "Ja tego nie powiedziałem, to pan to powiedział". Podczas mszy prałat Jankowski apelował do wiernych w kościele, by nie kupowali nie polskich szmatławych gazet, piszących bzdury i kłamstwa. Gdańska Prokuratura Okręgowa od końca lipca wszczęła dochodzenie w sprawie molestowania seksualnego nieletnich. O wątku domniemanego wykorzystywania byłego ministranta, obecnie 16-letniego Sławomira R. z Gdańska powiadomił prokuraturę miejscowy sąd rodzinny. Szef nadzorującej śledztwo Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku Janusz Kaczmarek potwierdził, że zeznania matki jednego z chłopców wskazują na proboszcza parafii św. Brygidy w Gdańsku. Śledztwo prowadzone jest w sprawie, a nie przeciwko konkretnej osobie. W ostatni wtorek zdecydowano, że poprowadzi je Prokuratura Okręgowa w Elblągu.( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:michnik nie wyszedl poza stara spiewke milosza IP: 200.160.128.* 30.08.04, 00:43 jego hebrajskich wspomagaczy polish-jewish-heritage.org/Pol/Feb_04_Karuzela_na_pl_Krasinskich.htm pamietamy.tripod.com A P E L Do Prezydenta i Rządu Rzeczypospolitej Polskiej o niezwłoczne wycofanie wojsk polskich z Iraku. Domagam się niezwłocznego wycofania wojsk polskich z Iraku, uznając, iż dalsza tam ich obecność nie służy bezpieczeństwu Polski. Polskie Stronnictwo Ludowe dziękuje za poparcie apelu o niezwłoczne wycofanie Wojsk Polskich z Iraku Polscy żołnierze powinni jak najszybciej wyjść z Iraku ponieważ: 1.To nie jest misja pokojowa, tylko wojna. 2.W tej wojnie leje się wiele niewinnej krwi, w tym polskiej. 3.Ta wojna oddala perspektywę stabilizacji w świecie. 4.W wyniku tej wojny Polska znalazła się na pierwszej linii zagrożenia terroryzmem. 5.Polacy dumni ze swej tradycji niepodległościowej nie chcą być okupantami. 6.Zobowiązania sojusznicze Polski nie wymagały pójścia na tę wojnę. 7.Polski patriotyzm wyrażony jest w słowach Bóg, Honor, Ojczyzna Bóg do Iraku nas nie posyłał, Honor nasz pójścia tam nie wymagał, Ojczyzna nas tam nie wzywała. P r e z e s Polskiego Stronnictwa Ludowego Janusz Wojciechowski Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Modlę się za ciebie 29.08.04, 13:19 nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: > -granda!! Michnik pod sąd!! To był twój pogrzeb? Jakie masz prawo mówić za Polaków – żadnego boś grzesznik. Modlę się za ciebie:)) Modlitwa przed zalogowaniem się do Internetu Wszechmogący i wieczny Boże, który stworzyłeś nas na Swój obraz i podobieństwo i nakazałeś nam poszukiwać dobra, prawdy i piękna, zwłaszcza w świętej osobie Twego Jednorodzonego Syna, naszego Pana, Jezusa Chrystusa Ciebie prosimy, racz sprawić za wstawiennictwem Świętego Izydora, biskupa i doktora, abyśmy w naszych podróżach po Internecie kierowali się tylko do stron zgodnych z Twoją wolą i traktowali wszelkie napotkane dusze z miłosierdziem i cierpliwością. Przez Pana naszego Jezusa Chrystusa. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Modlę się za ciebie IP: *.avenel01.nj.comcast.net 29.08.04, 18:04 módl się. nawet grzesznik, antykatolik i antypolak miłosz zwrócił się do papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Kiedy Michnik przestanie bruździć w Polsce? IP: *.fiber.net.pl 29.08.04, 16:07 Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Kiedy Michnik przestanie bruździć w Polsce? 29.08.04, 17:06 obawiam sie że to pytanie jest retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Na zakończenie wątku "oszoła" i jego ND IP: 82.160.16.* 29.08.04, 17:26 "fragment felietonu Stanisława Tyma z "Rzeczpospolitej": NIE MOGĘ SIĘ OPRZEĆ I MUSZĘ TO NAPISAĆ: SZANOWNI PAŃSTWO! KUPUJCIE "NASZ DZIENNIK". JEST ON TAŃSZY OD ROLKI PAPIERU, A MA TĘ PRZEWAGĘ, ŻE UŻYWAĆ NIE TRZEBA, BO NA NIM GÓWNO JUŻ JEST WYDRUKOWANE." Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Fakt jest "tańszy" 29.08.04, 17:33 i z pewnością lepszy w tych celach o ktorych tu wspomniałeś Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Relacja ND 29.08.04, 20:18 Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na sposób w jakich sposób ND zrelacjonował przebieg pogrzebu. Czytelnik tej gazety dowiedział się z notki ND tyle: była Msza w bazylice Mariackiej, przemarsz na Skałkę, parę słów przeora i skandaliczne wystąpienie Michnika (o Michniku około połowa tekstu). A gdzie informacja o odczytaniu przez abp. Macharskiego telegramu Jana Pawła II? Gdzie informacja o homilii abp. Życińskiego? Gdzie informacja o wystapieniach na Skałce innych mówców? Przecież to były jedne z najważniejszych punktów pogrzebu! Czy relację ND można nazwać rzetelnym dziennikarstwem? Pewnie chodziło o wyrobienie wsród czytelników poglądu: tak na prawdę pies z kulawą nogą nie zainteresował się pogrzebem Miłosza oprócz Michnika. Takiego dziennikarstwa uczył się chyba Nasz DZIENNIK od DZIENNIKA telewizyjnego z czasów komuny. A może prawda jest bardzie prozaiczna. Może redaktor (?) ND nic nie wiedział o telegramie, ani o homilii bo w tym czasie nie był go w bazylice. Pił piwo na krakowskim Rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom.z.r.maryja Relacja GW o pielgrzymkach Rodziny Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:21 redakcja GW w podobny a nawet gorszy sposób relacjonuje pielgrzymki Rodziny Radia Maryja na Jasną Górę albo w ogółe je przemilcza Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: kogo sped debilow obchodzi? 30.08.04, 16:37 ..który zebral sie na pogrzebie Miłosza... Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Relacja GW o pielgrzymkach Rodziny Radia Mar 30.08.04, 08:18 Gość portalu: oszolom.z.r.maryja napisał(a): > redakcja GW w podobny a nawet gorszy sposób relacjonuje pielgrzymki Rodziny > Radia Maryja na Jasną Górę albo w ogółe je przemilcza Więc przyznajesz mi pośrednio rację, że relacja ND z pogrzebu Miłosza to dziennikarska manipulacja? Bo z tego co napisałeś wnioskuję, że ND posługuje się tymi samymi metodami co znienawidzona prze Ciebie GW. Co do pielgrzymki RRM na Jasną Górę. To niewątpliwie wydarzenie ważne dla środowiska RM (jak podaje KAI w tym roku ok. 200 tys. uczestników), ale czy dla całego kraju? Ten temat był już poruszany na FK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.08.04, 22:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Na zakończenie wątku "oszoła" i jego ND :) IP: 82.160.16.* 29.08.04, 22:53 "fragment felietonu Stanisława Tyma z "Rzeczpospolitej": NIE MOGĘ SIĘ OPRZEĆ I MUSZĘ TO NAPISAĆ: SZANOWNI PAŃSTWO! KUPUJCIE "NASZ DZIENNIK". JEST ON TAŃSZY OD ROLKI PAPIERU, A MA TĘ PRZEWAGĘ, ŻE UŻYWAĆ NIE TRZEBA, BO NA NIM GÓWNO JUŻ JEST WYDRUKOWANE." I tak proponuję innym forumowiczom (nie "oszołom") kwitować ich wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja fakt jest tańszy a gówno tam wyst wróznych barwach 29.08.04, 22:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: nie kazdy tym ma mozliwosc doczekac IP: 200.160.128.* 30.08.04, 00:51 tego aby gagi kabaretowe zrealizowac w calym panstwie okragly stol jak widac kolegom pana tyma i jemu samemu te mozliwosc sprezentowal niestety narodowi jakby smiech zamarl od tego momentu na twarzy w grymas rozpaczy pamietamy.tripod.com zastępcę prokuratora okręgowego w Gdańsku Ryszarda Paszkiewicza. Jego ojciec był zastępcą szefa gdańskiej Służby Bezpieczeństwa i w latach 80. miał pieczę nad działaniami podejmowanymi m.in. przeciwko ks. Jankowskiemu. hyperreal.info/drugs/go.to/art/3715 homepages.uni-tuebingen.de/student/timo.herrmann/Humor/Privacy-klein.jpg rzeczenie krola angielskiego karola II: ujrzawszy pod pregierzem skazanca spytal co sie stalo odpowiedziano mu milosciwy panie pisal satyry na ministrow odrzekl krol co za glupiec czemuz nie pisal na mnie ? nic by mu sie nie stalo prawem ktore najlepiej odslania zamiar despotow , jest kara smierci ustanowiona przeciw autorom pamfletow i przeciw poetom to nie jest zgola z ducha republiki, w ktorej lud rad widzi upokorzenie moznych. ale ludzie pragnacy obalic wolnosc republiki lekali sie pism ktore mogly obudzic ducha wolnosci. sulla ktory polaczyl tyranie anarchie i wolnosc wydal prawa kornelianskie zda sie na to jedynie wydal ustawy , aby tworzyc zbrodnie tak obejmujac niezliczona liczbe uczynkow mianem morderstwa znajdowal wszedzie mordercow i za pomoca praktyk ktore az nadto znalazly nasladowcow zastawial pulapki, rozsypywal ciernie otwieral przepascie pod stopami wszystkich obywateli ubostwo i niepewnosc mienia rozwija w panstwach despotycznych lichwe gdyz kazdy drozy sie z pieniedzmi w proporcji do niebezpieczenstwa na jakie sie pozyczka naraza nedza sie wciska ze wszystkich stron w te nieszczesne kraje wszystko tam jest wzbronione nawet ratowanie sie pozyczka kupiec zyje z dnia na dzien totez prawo handlowe ogranicza sie do prostych policyjnych zarzadzen niesprawiedliwy rzad nie moze sie obejsc bez rak, ktore by spelnialy jego niesprawiedliwosc: otoz niepodobna aby te rece nie krzataly sie dla siebie samych kradziez gropsza publicznego jest tedy naturalna dla panstw despotycznych wobec powszechnosci tej zbrodni konfiskaty tam sa bardzo uzyteczne w ten sposob przynosza one ulge ludowi pieniadz uzyskany ta droga jest powazna danina, ktorej wladca by nie sciagnal ze zrujnowanych poddanych w kraju takim nie ma jednej rodziny ktora despotyzm pragnalby zachowac w despotyzmie wladza przechodzi calkowicie w rece tego komu sie ja powierza wezyr sam jest despota a kazdy poszczegolny urzednik wezyrem w republikach podarki sa sprawa ohydna cnota zas ich nie potrzebuje w panstwie despotycznym gdzie nie ma ani cnoty ani honoru jedyna rzecza ktora moze sklonic do czynu to nadzieja wygodniejszego zycia Platon zadal aby ci ktorzy przyjmuja podarki za spelnienie swej powinnosci byli karani smiercia zlym bylo tez prawo rzymskie ktore pozwalalo przyjmowac drobne podarki byle nie przekraczaly stu talarow na rok ale tym ktorym sie nic nie daje nie pragna niczego natomiast tym ktorym daje sie troche, pragna niebawem wiecej a pozniej duzo zreszta latwiej jest dowiesc temu ktory nie powinien nic brac , a mimo to bierze niz temu ktory bierze wiecej , gdy powinien brac mniej i ktory zawsze znajdzie po temu pozory , wymowki , przyczyny i racje powszechnym wiadomym jest ze wielkie nagrody w republice sa oznaka upadku gdyz gdy w republice wlada cnota polityczna pobudka ktora wystarcza sama sobie i wyklucza calkowicie inne to panstwo nagradzajace przez dawanie swiadectwa spelnienia obywatelskiej powinosci w sluzbie republiki O duchu praw Monteskiusz POLAKU ODPOWIEDZ SOBIE SAM W JAKIM KRAJU ZYJESZ W 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzebiec Re: antypols.przemówienie Michnika nad grobem Mił 30.08.04, 16:45 Jezeli koltuneria i "Ciemnogrod" sa esencja polskosci wedle redaktorow Naszego Dziennika to przemowienie Adama Michnika bylo niewatpliwie bardzo antypolskie. Jest to, jak sie zatem okazuje, sprawa definicji. Odpowiedz Link Zgłoś