Dodaj do ulubionych

Przyznaję, pomyliłem się,

29.10.14, 15:49
pisząc że SKOKi działają subtelniej niż Amber Gold, a właśnie że nie, kroją kasę bez opamiętania, i to na tzw "słupy", no ale nie ma co się dziwić, jeśli to prezes i wiceprezes robią, to jak ma się nie udać taki bezczelny przewał, teraz zapanowała jakaś moda na afery w SKOKach, jak nie przekręty, to upadki, za które nota bene my zapłacimy, a to dopiero wierzchołek góry.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16882218,Zatrzymano_prezesa_SKOK_u_Wolomin__Gierszewski__Prawdopodobny.html?lokale=gdynia#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • gtxl_3 Re: Przyznaję, pomyliłem się, 29.10.14, 16:28
      Prezes i wiceprezes SKOK-u Wołomin zostali zatrzymani - potwierdza prokuratura. Pojawiają się doniesienia o powiązaniach z grupą wyłudzającą kredyty.

Co zrobiła KNF by temu zapobiec?

• wiosnaludzikow Re: Przyznaję, pomyliłem się, 29.10.14, 16:51
        gtxl_3 napisał:

> Prezes i wiceprezes SKOK-u Wołomin zostali zatrzymani - potwierdza prokuratura.
        > Pojawiają się doniesienia o powiązaniach z grupą wyłudzającą kredyty.
        >
        > Co zrobiła KNF by temu zapobiec?
        oraz czy Józef Bąk ze SKOKami też współpracował ?
        • sclavus Re: Przyznaję, pomyliłem się, 29.10.14, 17:43
          ... ja penderolę!!!
          W swoje własne sedno trafiłeś... jak w dziesiątkę :D:D:D
          • wiosnaludzikow Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 05:15
            W Twoje sendo trafiłem o czym świadczy Twoja reakcja :)
            • sclavus :)))))))))))) :)))))))))))))) :)))))))))))))))))) 30.10.14, 11:38

• gtxl_3 Re: :)))))))))))) :)))))))))))))) :)))))))))))))) 30.10.14, 14:08
                sclavus napisał:

>

zabrakło słów?

• sclavus Re: :)))))))))))) :)))))))))))))) :)))))))))))))) 30.10.14, 14:20
                  Dziwne, że ty, taki światły a nie zrozumiałeś najprostszej rzeczy...
                  • gtxl_3 Re: :)))))))))))) :)))))))))))))) :)))))))))))))) 30.10.14, 14:23
                    sclavus napisał:

> Dziwne, że ty, taki światły a nie zrozumiałeś najprostszej rzeczy...

Ja...tam się za światłego nie uważam, żona mi mówi,że nic nie rozumiem, przynajmniej w kwestii wiary.
                    Ona jest chrześcijanką, ja zaś ateista i antyklerykałem.
                    Żona mówi mi, że jestem na niewłaściwej ścieżce.

• sclavus Re: :)))))))))))) :)))))))))))))) :)))))))))))))) 30.10.14, 14:44
                      ... uważaj na brzozy!! ;)
        • x2468 Re: Przyznaję, pomyliłem się, 29.10.14, 23:44
          Pisiorstwo to specyficzny stan umyslu.
          • gtxl_3 Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 09:42
            x2468 napisał:

> Pisiorstwo to specyficzny stan umyslu.
            >

Stan umysłu......wnioskujesz o stanie umysłu innych a nie wiesz, że opisałeś własny stan umysłu.

• alistair-p Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 05:24
          Co ty masz do tego Bąka?Narobił ci na wycieraczkę?To już jakaś obsesja.
        • volupte Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 10:22
          A z Ambergold współpracował?
      • aniechto.only Re: Przyznaję, pomyliłem się, 29.10.14, 18:36
        Coś tam jednakzrobiła:

. Od dwóch lat działalność SKOK-ów podlega kontroli Komisji Nadzoru Finansowego. Przed dwoma miesiącami KNF odmówiła zatwierdzenia 7 prezesów Kas, w tym zatrzymanego teraz Mariusza G. Wobec każdego z nich zarzut był ten sam - "brak rękojmi ostrożnego i stabilnego zarządzania kasą", czyli niespełnianie jednego z wymogów ustawy o SKOK-ach.

www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1271545,Zarzad-SKOKu-Wolomin-zatrzymany-przez-prokurature-KNF-zada-od-SKOKu-wyjasnien
    • glos.sumienia.forum Re: Przyznaję, pomyliłem się, 29.10.14, 23:12
      Jestem załamany brakiem reakcji ze strony sił patriotycznych. Prezes PiS osobiście załatwiał przepustkę do Sejmu Panu Biereckiemu i on sam, i wszyscy jego podwładni i współpracownicy w równym stopniu są ludźmi najwyższego zaufania. To reżim Kopacz chce sprawić wrażenie, że to głowa ośmiornicy, która swoimi mackami oplata Sejm i Senat i cały kraj.
      Nic z tego, twórcą Genialnych Planów PiS jest sam Pan Prezes.
      • wiosnaludzikow Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 04:49
        W przeciwieństwie do Tuska, Kaczyński w takich sprawach nigdy nie broni podejrzanych. Przynajmniej ja nie pamiętam takiego przypadku. Nie przeciwdziałał zatrzymaniu własnego ministra (Lipiec) a wtedy prokuratura była w rękach Ziobry.
        >Jestem załamany brakiem reakcji ze strony sił patriotycznych. Prezes PiS osobiście załatwiał przepustkę >do Sejmu Panu Biereckiemu i on sam, i wszyscy jego podwładni i współpracownicy w równym stopniu są >ludźmi najwyższego zaufania. To reżim Kopacz chce sprawić wrażenie, że to głowa ośmiornicy, która >swoimi mackami oplata Sejm i Senat i cały kraj.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 08:18
          I CBA zatrzymało Lipca 4 dni po wyborach... Dlaczego nie przed wyborami, żeby Mariusz Kamiński mógł pokazać na kogo nie powinniśmy głosować?
          • taniarada Przyjaciel (?) Bronisława Komorowskiego zatrzymany 30.10.14, 10:09
            „Mocne linki z Fundacją Pro Civili i WSI.SKOK-i postrzegane są często przez pryzmat jednego ugrupowania, przez pryzmat prawicy i konserwatyzmu. Intensywnie zaprzeczał temu stwierdzeniu zatrzymany dziś prezes SKOK-u Wołomin, Mariusz G. Na łamach wydawanego przez wołomiński SKOK pisma produkowała się Aleksandra Jakubowska i Michał Boni. W radzie nadzorczej SKOK-u Wołomin zasiadał Piotr P. – były agent WSI, powiązany z Fundacją Pro Civili i… Bronisławem Komorowskim.Przyjemnego czytania .wpolityce.pl/gospodarka/220054-przyjaciel-bronislawa-komorowskiego-zatrzymany-przez-prokurature-mocne-linki-z-fundacja-pro-civili-i-wsi
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Przyjaciel (?) Bronisława Komorowskiego zatrz 30.10.14, 10:22
              Dobrze że chociaż raz wkleiłeś linka bo generalnie to twoje wypowiedzi są kradzieżami zabranymi z innych portali.
          • sverir Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 14:34
            > I CBA zatrzymało Lipca 4 dni po wyborach... Dlaczego nie przed wyborami, żeby Mariusz
            > Kamiński mógł pokazać na kogo nie powinniśmy głosować?

Chyba z tego samego powodu, dla którego Sawicką trzeba było zatrzymać natychmiast.

Ale Ludzik ma rację - Kaczyński w takich sprawach ludzi nie broni. Lipiński przekonujący Beger czy Jasiński umarzający długi PC nie postępowali wbrew prawu, robili dobrze, także prezesowi. Gdyby robili źle, to by polecieli.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 14:44
              Podejrzanego o naruszenie prawa Mariusza Kamińskiego usunął z list wyborczych i w efekcie ten nie dostał się do sejmu. W takich sytuacjach Kaczyński się nie patyczkuje.
        • dystans4 Re: Przyznaję, pomyliłem się, 30.10.14, 09:59
          Właśnie przeciwdziałał. I był konflikt w administracji, tylko nie pamiętam, kto kogo blokował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka