Dodaj do ulubionych

To jest manipulacja

08.03.15, 11:09
Wczoraj Komorowski powiedział, że fala wyjazdów młodych Polaków zmalała ośmiokrotnie w porównaniu z latami 2005-2007.
Co chciał przez to powiedzieć, że mamy drugą Irlandię, którą obiecał Tusk??

Tylko, że nie wyjaśnił, że w momencie gdy otworzono granice to ludzie wyjeżdżali z róznych powodów, a w 2007 Tusk twierdził, że zrobi wszystko, aby Polacy wracali do Polski. A w tym czasie Polacy młodzi, wykształceni wyjeżdżają, przyjmują obce obywatelstwo, wyjeżdżając na zawsze.
Popatrzcie na statystyki ilu młodych będzie za kilka lat opłacać składki do ZUS w Polsce a ilu na emigracji.
Joński słusznie zauważył, że autor hasła (tusk), że Polacy będą wracać do kraju, po objęciu władzy przez PO, sam z kraju wyjechał.

(teraz mówią o tym w Kawie na ławę).
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:15
      Wczoraj Komorowski powiedział, że fala wyjazdów młodych Polaków zmalała ośmiokrotnie w porównaniu z latami 2005-2007.

powiedział to co chciał powiedzieć , a twoje zwidy ,to sprawa twoja i twojego psychologa .
      • dobry-termin Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:19
        Prawda jest taka że Pan Komorowski manipuluje, a Ty kolego hrabia jak przystało sługusowi z PO
        cieszysz się jak typowy bezmózgowiec. Jaka jest polska rzeczywistość to każdy sam widzi...
        • m.c.hrabia Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:23
          Jaka jest polska rzeczywistość to każdy sam widzi...

dokładnie ,każdy normalny , a pisdacka alternatywna rzeczywistość mnie nie interesuje ,
          żyjcie sobie w drugim wymiarze i nie zawracajcie ... co mnie to obchodzi.
          • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:30
            m.c.hrabia napisał:

> Jaka jest polska rzeczywistość to każdy sam widzi...

Dokładnie. Miliony wyjechały z kraju przeżartego korupcją, zniszczonego gospodarczo przez PO. A wileu z tych co zostało grzebie w śmietniku, żebrze i zostaje bez najmniejszej pomocy tego państwa istniejącego teoretycznie.
            Dzieci i starcy umierają nie doczekawszy pomocy.
            taka mamy irlandię zgotowaną przez ryżego zdrajcę
            • m.c.hrabia Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:41
              Dzieci i starcy umierają nie doczekawszy pomocy.

współczuję ci ale nie pomogę , nie jestem psychiatrą.
              • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:45
                m.c.hrabia napisał:

> Dzieci i starcy umierają nie doczekawszy pomocy.
                >
                > współczuję ci ale nie pomogę , nie jestem psychiatrą.

wpolityce.pl/polityka/211045-poslowie-maja-karetke-na-kazde-zawolanie-do-dziecka-pogotowie-nie-przyjechalo
                A to wszystko zawdzięczamy największemu oszustowi w dziejach RP:
                www.youtube.com/watch?v=m83Bxv6mcEA
            • kotek.filemon Re: To jest manipulacja 08.03.15, 21:15
              Najwięcej tych milionów wyjechało w latach 2005-2007. Jak jeszcze można co narysować tę prostą prawdę?

PS: Nie, nie uważam, że to jakaś wielka wina PiS - ludzie wyjeżdżali masowo, bo mogli.
              • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 21:17
                kotek.filemon napisał:

> Najwięcej tych milionów wyjechało w latach 2005-2007. Jak jeszcze można co nary
                > sować tę prostą prawdę?
                >
                > PS: Nie, nie uważam, że to jakaś wielka wina PiS - ludzie wyjeżdżali masowo, bo
                > mogli.
                >

A ilu wróciło, tak jak chciał tusk, który obiecał stowrzyć tu dla nich godne arunki??
          • 141288bs Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:17
            m.c.hrabia napisał:

> Jaka jest polska rzeczywistość to każdy sam widzi...
            >
            > dokładnie ,każdy normalny , a pisdacka alternatywna rzeczywistość mnie nie inte
            > resuje ,
            > żyjcie sobie w drugim wymiarze i nie zawracajcie ... co mnie to obchodzi.

- jestes pusty jak twoj bronek...obchodzi cie to co kolo nosa masz;chroniczne smarki
      • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:22
        m.c.hrabia napisał:

> Wczoraj Komorowski powiedział, że fala wyjazdów młodych Polaków zmalała ośmi
        > okrotnie w porównaniu z latami 2005-2007.

>
        > powiedział to co chciał powiedzieć , a twoje zwidy ,to sprawa twoja i twojego p
        > sychologa .

Moje dziecko, maturzysta szykuje się na zagraniczne studia. I z największym prawdopodobieństwem do Polski już nie wróci. Bardzo mnie to boli i jako Polkę, a przede wszystkim jako matkę. Ale nie mam ani jednego argumentu, by próbować dziecko w Polsce zatrzymać :(:(
        Mam koleżanki, których dzieci już są na emigracji i mam sąsiadów, którzy już przyjęli inne obywatelstwo i NIGDY tu nie wrócą.
        Ilu Polaków wróciło od czasów objęcia władzy przez PO? Nie wrócił nikt, za to następne setki tysięcy wyjechały i wyjeżdżać będą.
        • m.c.hrabia Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:27
          Ilu Polaków wróciło od czasów objęcia władzy przez PO? Nie wrócił nikt, za to następne setki tysięcy wyjechały i wyjeżdżać będą.

teraz ty manipulujesz no powiedz ile,
          jeśli w 2007 za granicą mieszkało 2,27 mln a w 2014 2,2 mln to ile milionów wyjechało?
          • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:32
            m.c.hrabia napisał:

> Ilu Polaków wróciło od czasów objęcia władzy przez PO? Nie wrócił nikt, za t
            > o następne setki tysięcy wyjechały i wyjeżdżać będą.

>
            > teraz ty manipulujesz no powiedz ile,
            > jeśli w 2007 za granicą mieszkało 2,27 mln a w 2014 2,2 mln to ile milionów wyj
            > echało?

Statystyki trzeba umieć czytać. W 2007 roku miałeś mnóstwo ludzi, którzy wyjechali na krótki okres, a teraz masz ludzi, którzy wyjeżdżają NA STAŁE, przyjmują obywtelstwo i NIGDY tu nie wrócą.
            • m.c.hrabia Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:36
              a teraz masz ludzi, którzy wyjeżdżają NA STAŁE, przyjmują obywtelstwo i NIGDY tu nie wrócą.

no tak czytanie statystyk to trudna sprawa nawet można wyczytać ,że nigdy nie wrócą ,
              a tak z ciekawości , może podasz liczby przyjmujących obywatelstwo, czy tylko szwagier tak mówi.
          • 141288bs Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:32
            m.c.hrabia napisał:

> Ilu Polaków wróciło od czasów objęcia władzy przez PO? Nie wrócił nikt, za t
            > o następne setki tysięcy wyjechały i wyjeżdżać będą.

>
            > teraz ty manipulujesz no powiedz ile,
            > jeśli w 2007 za granicą mieszkało 2,27 mln a w 2014 2,2 mln to ile milionów wyj
            > echało?

- bezmyslna istoto, za granica przed rokiem 2007, na czasowym pobycie bylo okolo 3mln.Polakow,a w latach 2007 - 2014 dojechalo 2,2 mln. W tym czasie nikt do Polski nie wrocil.
            • m.c.hrabia Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:44
              na czasowym pobycie bylo okolo 3mln.Polakow,a w latach 2007 - 2014 dojechalo 2,2 mln. W tym czasie nikt do Polski nie wrocil.

kisiel, myślisz? ,że jak pod "pseudonimem" piszesz to nikt cię nie pozna.
        • damakier1 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 18:58
          giulia123 napisała:

Moje dziecko, maturzysta szykuje się na zagraniczne studia. I z największym prawdopodobieństwem do Polski już nie wróci. Bardzo mnie to boli i jako Polkę, a przede wszystkim jako matkę. Ale nie mam ani jednego argumentu, by próbować dziecko w Polsce zatrzymać :(:(

A nie pomyślałaś, że być może Twoje dziecko ucieka nie od takiej ojczyzny, tylko od takiej mamusi?
          • m.c.hrabia Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:02
            tylko od takiej mamusi?

też bym zwiewał .
            • 141288bs Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:34
              m.c.hrabia napisał:

> tylko od takiej mamusi?
              >
              > też bym zwiewał .

- kto by ciebie tam utrzymywal?, wierze,ze bys uciekl
            • bew-is Re: To jest manipulacja 08.03.15, 20:12
              Ty...? Na pewno !!!!!

m.c.hrabia napisał:

> tylko od takiej mamusi?
              >
              > też bym zwiewał .
          • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:07
            damakier1 napisała:

> A nie pomyślałaś, że być może Twoje dziecko ucieka nie od takiej ojczyzny
            > ], tylko od takiej mamusi?
            >

Nie wiem czy masz dzieci, ale wiem że tylko wywłoka największego kalibru może postawić taki zarzut obcej osobie.
            I co? Wszyscy młodzi, którzy wyjechali z tego przeżartego korupcją (za czasów PO) bagna uciekli od swoich niedobrych matek?? Nie z biedy, nie z powodów braku jakichkolwiek perspektyw, tylko od matek??
            • damakier1 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 20:29
              giulia123 napisała:

> Nie wiem czy masz dzieci, ale wiem że tylko wywłoka największego kalibru może p
              > ostawić taki zarzut obcej osobie.

Nie postawiłam ci zarzutu, tylko dałam pod rozwagę, że istnieje też taka możliwość.

> I co? Wszyscy młodzi, którzy wyjechali z tego przeżartego korupcją (za czasów P
              > O) bagna uciekli od swoich niedobrych matek?? Nie z biedy, nie z powodów braku
              > jakichkolwiek perspektyw, tylko od matek??

Oczywiście, że nie wszyscy, ale niektórzy na pewno tak.

PS. Dobrze, że zaznaczyłaś, że młodzi wyjeżdżali z kraju przeżartego korupcją za czasów PO, bo jeszcze nie daj Boże mógłby ktoś pomysleć, że za czasów Pisu była jakaś korupcja.
              • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 20:58
                damakier1 napisała:

> Nie postawiłam ci zarzutu, tylko dałam pod rozwagę, że istnieje też taka możliw
                > ość.

Od zawsze mam świadomość, że dziecko dorośnie i się usamodzielni. Boli jedynie to, że będzie musiało żyć na emigracji, tylko dlatego że w kraju nie ma ŻADNYCH perspektyw rozwoju.

> > I co? Wszyscy młodzi, którzy wyjechali z tego przeżartego korupcją (za cz
                > asów P
                > > O) bagna uciekli od swoich niedobrych matek?? Nie z biedy, nie z powodów
                > braku
                > > jakichkolwiek perspektyw, tylko od matek??
                >
                > Oczywiście, że nie wszyscy, ale niektórzy na pewno tak.

Mam wokół siebie kilkanaście rodzin, których dzieci, albo całe rodziny wyjechały z Polski. Raczej na zawsze. I nie znam żadnego przypadku, żeby ktoś uciekał od rodziców czy w szczególności od matki.
                To są dramaty tych młodych ludzi i ich rodzin, bezgraniczna tęsknota i wielki żal, że tutaj się nie da żyć.

> PS. Dobrze, że zaznaczyłaś, że młodzi wyjeżdżali z kraju przeżartego korupcją [
                > b]za czasów PO[/b], bo jeszcze nie daj Boże mógłby ktoś pomysleć, że za czasów
                > Pisu była jakaś korupcja.

PIS walczył z korupcją i to najbardziej platfonsom się nie podobało. Tego układy mafijno sądowniczo urzędnicze najbardziej się obawiają w razie powrotu PISu do władzy.
    • 13kisiel Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:20
      Prostak z Ruskiej Budy ma Alzheimera...powinien zostać przebadany nawet dla dobra polszewików
    • camille_pissarro Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu młodych 08.03.15, 11:27
      Polaków nosi się z zamiarem wyjazdu za granicę , Adam Szejnfeld powiedział, że to wynik obaw wygranej PiS w nadchodzących wyborach. Pięknie się w pisuje w wyborcze, odkurzone hasło inspektora Clouseau :-)
      • x2468 Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 11:42
        Gdyby tak było tępe jełopy jak piszecie to liczba emigrantów stale by się zwiększała a tak nie jest. Od momentu wygrania wyborów przez PO się nie zwiększa co oznacza ze liczba wyjeżdżających do powracających jest podobna. Za czasów waaaaadzy pis wyjechało prawie milion osób, wcześniej 1,3 miliona czyli razem około 2,3 miliona osób uciekło przed 4 rp. Dzisiaj na emigracji znajduje się około 2,1 miliona czyli liczba emigrantów nie tylko nie wzrosła wręcz zmalałą.Polaków co b. łatwo sprawdzić w wielu statystykach. Piszcie dalej kompromitujecie nie tylko siebie lecz przede wszystkim nierządy pis które zajmowałem się poszukiwaniem afer i układów które same tworzyły.
        • giulia123 Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 11:47
          x2468 napisał:

> Za czasów waaaa
          > adzy pis wyjechało prawie milion osób, wcześniej 1,3 miliona czyli razem około
          > 2,3 miliona osób uciekło przed 4 rp.

Czy sugerujesz, ze gdyby granice otwarto w czasach rządów platfonsów, to emigracji nie byłoby??
          • sclavus Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 15:27
            Byłaby!!!
            ... nie wszyscy chcą żyć w państwie kościelnym!!!
            A że granice są otwarte i poza nimi można zarobić więcej, to te dwa czynniki nałożyły się na siebie i emigracja jest i będzie!
            To, co powtarzają w kółko panprezesy, Kempy, Pęki, Jaworskie i im podobni, o hierarchach kościoła nie wspominając, odrzuca nie tylko od patriotyzmu, zgodnego z ich receptą, ale i od Polski również...
            Wiesz ile w Europie jest normalnych państw???
            • giulia123 Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 19:09
              sclavus napisał:

> Byłaby!!!
              > ... nie wszyscy chcą żyć w państwie kościelnym!!!
              > A że granice są otwarte i poza nimi można zarobić więcej, to te dwa czynniki na
              > łożyły się na siebie i emigracja jest i będzie!
              > To, co powtarzają w kółko panprezesy, Kempy, Pęki, Jaworskie i im podobn
              > i, o hierarchach kościoła nie wspominając, odrzuca nie tylko od patriotyzmu, zg
              > odnego z ich receptą, ale i od Polski również...
              > Wiesz ile w Europie jest normalnych państw???

A pamiętasz spoty wyborczego ryżego oszusta, którzy zapewniał, że jak tylko PO dojdzie do władzy to młodzi ludzie wróca do kraju??

Właśnie, są NORMALNE państwa, a Polska za rządów PO jest ściekiem przeżartym korupcją, bez jakichkolwiek perspektyw dla młodych.
              • 141288bs Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 19:41
                Daj spokoj giulia123,te zaprogramowane jelopy niczego nie rozumieja,one dzialaja na sygnal.
                • sclavus Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 21:45
                  ... hihihihihihihihi...
              • sclavus Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 21:44
                Dlaczego za rządów PO???
                Polacy zaczęli wyjeżdżać nagminnie od momentu wejścia do UE a za IV RP nastąpił boom wyjazdowy - prawie 2 miliony!!!
                ... a Tusk nie mógł "takiej" rzeczy obiecać bo to wręcz nieobiecywalne(!!) - mógł co najwyżej powiedzieć, że będzie robił wszystko, żeby wracali... i powiedział to!
                Los jednak splatał mu figla w postaci kryzysu (gdzie ty byłaś w latach kryzysu 2008 - 2011??)... więc nie wracali... aczkolwiek, sporo wróciło, sporo też wyjechało...
                Nie wiem, czy wiesz, że tak jest na całym świecie???
                :D:D:D
                • giulia123 Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 21:52
                  sclavus napisał:

> Dlaczego za rządów PO???
                  > Polacy zaczęli wyjeżdżać nagminnie od momentu wejścia do UE a za IV RP nastąpił
                  > boom wyjazdowy - prawie 2 miliony!!!
                  > ... a Tusk nie mógł "takiej" rzeczy obiecać bo to wręcz nieobiecywalne(!!) - mó
                  > gł co najwyżej powiedzieć, że będzie robił wszystko, żeby wracali... i powiedzi
                  > ał to!
                  > Los jednak splatał mu figla w postaci kryzysu (gdzie ty byłaś w latach kryzy
                  > su 2008 - 2011??)
                  ... więc nie wracali... aczkolwiek, sporo wróciło, sporo t
                  > eż wyjechało...
                  > Nie wiem, czy wiesz, że tak jest na całym świecie???
                  > :D:D:D

Wyjasnij proszę jak to z tym kryzysem było. Bo w zalezności od okoliczności słyszę, żeśmy wspanale przeszli krzysy, że dzięki najznamienitszemu rządowi krzysy nas ominął, a za chwile, że to i tamto i owamto udac się nie mogło, bo przeciez był kryzys.
                  Ryży też się różnie na temat kryzysy wypowiadał, ale w jego przypadku, to nawet nie ma co słuchać, bo on chyba nigdy prawdy nie powiedział.
                  • sclavus Re: Na cytowany przez Cymańskiego sondaz, ilu mło 08.03.15, 21:57
                    Wspaniale na tle innych krajów UE - pamiętam, co się działo u mnie... Nieporównywalne!!!
                    Inne kraje Unii nie mają takiego samego prawa bankowego, jak Polska i właśnie to "prawo", pozwoliło Polsce przejść przez ten kryzys prawie suchą nogą, podczas gdy inni moczyli kolana...
    • erte2 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:33
      giulia123
      żabciu - trzeba było uważać na lekcjach fizyki. A konkretnie na tych o naczyniach połączonych i roztworach nasyconych.
      Tak długo jak dysproporcje w zamożności między krajami o gromadzonym od lat bogactwie (jak choćby Wlk. Brytania czy kraje Beneluksu) a niszczoną przez dziesięciolecia Polską będą tak duże jak jeszcze dziś - tak długo takie procesy będą trwały. Bo otwarły się granice i rynki pracy, ludzie poczuli się wolni i chcą sobie poprawić byt. Rozwiązaniem tego "problemu" byłoby zamknięcie granic, odebranie paszportów i zaoranie stumetrowego pasa wokół Polski z wieżyczkami strażniczymi i gniazdami km. To analogia do naczyń połączonych.
      Natomiast roztwór nasycony to jest taki w którym rozpuszczalnik nie zaabsorbuje już więcej substancji rozpuszczanej. W litrze wody rozpuścisz tylko określoną ilość soli; reszta osiądzie na dnie.
      Kraje bogate zasymilują tylko tylu emigrantów ilu potrzebują. I w tym momencie emigracja się skończy.
      Powtarzam raz jeszcze - trzeba było uważać na lekcjach. Może wtedy zrozumiałabyś więcej z tego świata.
      • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 11:39
        erte2 napisał:

> giulia123
        > żabciu - trzeba było uważać na lekcjach fizyki. A konkretnie na tych o naczynia
        > ch połączonych i roztworach nasyconych.
        > Tak długo jak dysproporcje w zamożności między krajami o gromadzonym od lat bog
        > actwie (jak choćby Wlk. Brytania czy kraje Beneluksu) a niszczoną przez dziesię
        > ciolecia Polską będą tak duże jak jeszcze dziś - tak długo takie procesy będą t
        > rwały. Bo otwarły się granice i rynki pracy, ludzie poczuli się wolni i chcą so
        > bie poprawić byt. Rozwiązaniem tego "problemu" byłoby zamknięcie granic, odebra
        > nie paszportów i zaoranie stumetrowego pasa wokół Polski z wieżyczkami strażnic
        > zymi i gniazdami km. To analogia do naczyń połączonych.
        > Natomiast roztwór nasycony to jest taki w którym rozpuszczalnik nie zaabsorbuje
        > już więcej substancji rozpuszczanej. W litrze wody rozpuścisz tylko określoną
        > ilość soli; reszta osiądzie na dnie.
        > Kraje bogate zasymilują tylko tylu emigrantów ilu potrzebują. I w tym momencie
        > emigracja się skończy.
        > Powtarzam raz jeszcze - trzeba było uważać na lekcjach. Może wtedy zrozumiałaby
        > ś więcej z tego świata

Przecież mieliśmy mieć bogaty kraj, drugą Irlandię, kraj miodem płynący, z którego nikt nie wyjedzie, ale na pewno wrócą Ci co po otwarciu granic wyjechali..
        Zapomniałeś już spoty wyborcze ryżego oszusta??

www.youtube.com/watch?v=Jf9RclDX36c
        • x2468 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 12:07
          Irlandia ryża kretynko pracowała na swoją pozycje od czasów przedwojennych. Nie byli mordowani i bombardowani. Zresztą o czym mowa? Przecież waszym marzeniem jest Budapeszt lub Istanbuł w Warszawie nie jakiś tam Dublin.
          Bogactwo Irlandii ryża oszustko nie pojawiło się niczym jakiś Duda z kapelusza lecz pracowały na nie pokolenia.To jedynie według was pisich można ukraść jakaś "Srebrną" lub leśniczówkę i w ciągu paru dni stać się cudzym kosztem z dziada bogaczem. Tak jednak nie jest. My pomimo waszego codziennego plucia, nieróbstwa, okradania podatników i obsikiwania wzorem ulicznych kundli wszystkiego co się pojawia w szybkim tempie idziemy do przodu.
          Za Wikipedią o Irlandii:
          Przemysł

Fenomenem irlandzkiej gospodarki na skalę światową był silny rozwój przemysłu wysokich technologii, który przyczynił się do wzrostu gospodarczego na poziomie 15,8% rocznie. Inwestycje w różnego rodzaju gałęzie przemysłu tego kraju wynikały ze strategicznego położenia Irlandii (przyczółek amerykańskich inwestorów interesujących się rynkiem europejskim).

Szybki rozwój Irlandia zawdzięcza pomocy Unii Europejskiej, długoletnim zwolnieniom podatkowym, a także stosunkowo taniej sile roboczej. Przyniosło to korzyści przede wszystkim ośrodkom regionalnym, gdzie przemysł oparty jest głównie na przetwórstwie płodów rolnych. Rozwinął się przemysł zbożowo-młynarski, mleczarski, browarnictwo oraz produkcja wysoko procentowych alkoholi ? whiskey.
          • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:11
            x2468 napisał:

> Irlandia ryża kretynko pracowała na swoją pozycje od czasów przedwojennych. Nie
            > byli mordowani i bombardowani. Zresztą o czym mowa? Przecież waszym marzeniem
            > jest Budapeszt lub Istanbuł w Warszawie nie jakiś tam Dublin.

Nie rozumiesz pytania?
            To tusk zapewniał, że młodzi Polacy wróca do Polski, gdy tylko PO dojdzie do władzy.
            Temu ryżemu głupkowi wykładaj swoje mądrości, a nie mi.
          • 141288bs Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:45
            A w Polsce POd rzadami rudego co rozwinelo sie?...
            korupcja,zlodziejstwo i oszustwa
        • erte2 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 21:52
          giulia123
          żabuchno - wiem że to raczej próżny trud wytłumaczyć coś komuś kto jest odporny na wiedzę i ma rozumek rozwielitki - ale mimo wszystko spróbuję'
          Otóż posłuchaj - nie da się w ciągu 25. lat odrobić zaległości narastających przez dwa wieki. Nie da się zgromadzić bogactwa które Imperium Brytyjskie gromadziło przez wieki (łupiąc zresztą swoje kolonie, podobnie jak Holandia, Belgia czy Francja), nie da się w dwie dekady odbudować szacunku do pracy i własności, nie da się tak łatwo przekonać górników którym przez lata wmawiano że są kimś lepszym że są takimi samymi pracownikami jak budowlańcy czy monterzy konstrukcji stalowych, nie da się w takim czasie przerobić PRL-owskiego skansenu zarządzanego przez idiotów wg księżycowej ekonomii w normalny i bogaty kraj. Po prostu jest to niemożliwe. Ekonomicznie, mentalnie i po prostu fizycznie.
          Niemcy zachodnie po zjednoczeniu w byłą NRD wpompowały setki miliardów marek i euro. Wpakowano te pieniądze w infrastrukturę, rolnictwo i przemysł a i tak setki tysięcy młodych "osti" wyjechało na zachód. Maja ten komfort że to był "swój" zachód i pozostają w jednym państwie, ale landy wschodnie wyludniają się coraz bardziej, a bezrobocie jest w nich dużo wyższe niż w landach zachodnich. To wszystko są pozostałości tzw. "realnego socjalizmu" w którym tkwiliśmy przez prawie 50 lat, ponad dwa pokolenia!
          Nikt przy zdrowych zmysłach nie uważa że te zaległości można nadrobić w ciągu 25. lat, na dodatek startując z poziomu nawet nie zerowego, ale minus ileś tam.
    • behemot17-13 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 13:16
      Tylko, że nie wyjaśnił, że w momencie gdy otworzono granice to ludzie wyjeżdżali z róznych powodów

Wymień te powody, czekam.
      • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:14
        behemot17-13 napisał:

> Tylko, że nie wyjaśnił, że w momencie gdy otworzono granice to ludzie wyjeżdżal
        > i z róznych powodów
        >
        > Wymień te powody, czekam.

Powody turystyczne, ciekawość świata, odwiedzenie krewnych.. to oczywiste.

Za czasów PO wyjeżdżają ze skrajnej biedy i braku perspektyw.
        I to jest przejmujący, że wyjeżdżają młodzi, mądrzy, wartościowi, którzy radzą sobie doskonale za granicą, robią kariery.. a nasz społeczeństwo traci ich bezpowrotnie. Tylko dlatego, że za czasów PO Polska stała się jednym wielkim mafijno przestępczym układem.
    • sclavus ... czyli uważasz, 08.03.15, 15:19
      że ludzie, żadnej "wolnej woli, danej od boga, nie posiadają" - tak należy rozumieć twoją pretensję???
      Może jesteś pewna, że wszystkim musi|(!!) się podobać, sklerykalizowane do granic, państwo wyznaniowe, jakie powstawało od 1989 roku i którego budowa trwa nieprzerwanie już 26 prawie lat???
      ... moherowym i pisim może to się podoba, ale nie wymagaj więcej...
      • gtxl-3 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 15:22
        sclavus napisał:

> że ludzie, żadnej "wolnej woli, danej od boga, nie posiadają" - tak należy rozu
        > mieć twoją pretensję???
        > Może jesteś pewna, że wszystkim musi|(!!) się podobać, sklerykalizowane do gran
        > ic, państwo wyznaniowe, jakie powstawało od 1989 roku i którego budowa t
        > rwa nieprzerwanie już 26 prawie lat???
        > ... moherowym i pisim może to się podoba, ale nie wymagaj więcej...

Z tych powodów opuściłeś to państwo?

• sclavus Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 15:29
          Z zupełnie innych, ale ... gooFno ci do tego!
          ... ce ne sont pas tes oignons!!! :D:D:D
          • gtxl-3 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 15:31
            sclavus napisał:

> Z zupełnie innych, ale ... gooFno ci do tego!
            > ... ce ne sont pas tes oignons!!! :D:D:D

To dlaczego pie...sz swoje głupoty?
          • gtxl-3 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 15:36
            sclavus napisał:

> Z zupełnie innych, ale ... gooFno ci do tego!
            > ... ce ne sont pas tes oignons!!! :D:D:D

Nie zapominaj, że piszesz na polskim a nie francuskim forum, więc nie popisuj mi się znajomością francuskiego.

• sclavus Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 15:56
              WOW!!!
              ... ale cię wzięło i ruszyło!!!
              Czy nie jesteś jednym z tych, którzy zarzucają, Komorowskiemu teraz a Tuskowi wcześniej, brak znajomości języków???
              PeeS1 - napisałem po francusku coś, co miało złagodzić nieco to, co napisałem po polsku... :D
              PeeS2 - gdybym "nie wyjechał wtedy", byłbym dzisiaj w pierwszym szeregu wyjeżdżających dzisiaj... :D:D
              PeeS3 - byłobyż-ci tak strasznie smutno i żal, że nie wyjechałeś, ani "wtedy", ani dzisiaj???... :D:D:D
              • gtxl-3 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 16:29
                sclavus napisał:

> WOW!!!
                > ... ale cię wzięło i ruszyło!!!
                > Czy nie jesteś jednym z tych, którzy zarzucają, Komorowskiemu teraz a Tuskowi w
                > cześniej, brak znajomości języków???
                > PeeS1 - napisałem po francusku coś, co miało złagodzić nieco to, co napisałem p
                > o polsku... :D
                > PeeS2 - gdybym "nie wyjechał wtedy", byłbym dzisiaj w pierwszym szeregu wyjeżdż
                > ających dzisiaj... :D:D
                > PeeS3 - byłobyż-ci tak strasznie smutno i żal, że nie wyjechałeś, ani "wtedy",
                > ani dzisiaj???... :D:D:D

Nie wyjechałem, i to jest istotne, dlatego uważam, że mam" większą legitymizację" do krytykowania sytuacji politycznej w kraju, w którym mieszkam.
                • sclavus Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 16:52
                  Chyba po raz trzeci zapytam cię: czy odbierasz mi prawo do bycia Polakiem???... i komentowania tego, co się w Polsce dzieje???
                  PeeS - wcale nie jest takie istotne, że nie wyjechałeś - tym bardziej zaś w świetle tego, co się w Polsce, w ciągu ostatniego "trzydziestopięciolecia" działo!!!
                  • gtxl-3 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 19:08
                    Chyba po raz trzeci zapytam cię: czy odbierasz mi prawo do bycia Polakiem???... i komentowania tego, co się w Polsce dzieje???

Ja nie mogę nikomu niczego odbierać, nie mam do tego żadnych uprawnień, to raczej ty stosujesz metodę odbierania komuś jego prawa do krytyki.
                    W ogóle toczysz ze mną niepotrzebny spór, w kwestii światopoglądowej nie różnimy się niczym, jeżeli chodzi o sympatie polityczne to pewnie się różnimy, ale nie aż tak, żeby czuć do siebie wrogość. Ty ciągle chcesz mieć mnie za wroga.

• sclavus Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 19:13
                      Bo widzisz - ja lubię obiektywizm(!!!) a kiedy takiego obiektywizmu u kogoś nie widzę, to przyszpilam!!
                      ... a krytyki, obiektywnej krytyki, nikomu nie zabraniam... nie mam uprawnień :D
                      • gtxl-3 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 19:16
                        sclavus napisał:

> Bo widzisz - ja lubię obiektywizm(!!!) a kiedy takiego obiektywizmu u kogoś nie
                        > widzę, to przyszpilam!!
                        > ... a krytyki, obiektywnej krytyki, nikomu nie zabraniam... nie mam uprawnień :
                        > D

Na temat tego obiektywizmu mógłbym również polemizować. Bo to przecież również tylko Twoja ocena.Nikt nie jest nigdy w pełni obiektywny, ja również nie jestem.

• giulia123 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 19:16
                sclavus napisał:

> WOW!!!
                > Czy nie jesteś jednym z tych, którzy zarzucają, Komorowskiemu teraz a Tuskowi w
                > PeeS1 - napisałem po francusku coś, co miało złagodzić nieco to, co napisałem p
                > PeeS2 - gdybym "nie wyjechał wtedy", byłbym dzisiaj w pierwszym szeregu wyjeżdż
                > PeeS3 - byłobyż-ci tak strasznie smutno i żal, że nie wyjechałeś, ani "wtedy",

A jakie ty masz moralne prawo wypowiadać się? Pomieszkaj tu sobie, zapoznaj się jak ten przestępczo-mafijny układ działa i wtedy porozmawiamy.
                Czy w kraju, w którym żyjesz władza okrada tak swój naród jak to się w Polsce aktualnie dzieje?
                • sclavus Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 21:30
                  Po twoim sposobie wypowiadania się, upewniłem się, że mieszkałem w "tym" kraju dłużej niż ty...
                  • giulia123 Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 21:43
                    sclavus napisał:

> Po twoim sposobie wypowiadania się, upewniłem się, że mieszkałem w "tym" kraju
                    > dłużej niż ty...

Kiedy wyjechałeś?

Czy w kraju w którym aktualnie mieszkasz możliwe sa takie przekręty i afery z udziałem najwyższych urzedników państwowych, taka ignorancja władzy jak w Polsce teraźniejszej? Daj jakiś link.
                    • sclavus Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 21:47
                      Zdradzę ci to, acz z niechęcią: trwał jeszcze SW...
              • 141288bs Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 19:51
                sclavus napisał:

> WOW!!!

- twoj francuski jest typu;tu dupaaa
                • sclavus Re: ... czyli uważasz, 08.03.15, 21:33
                  Comme t'es sage!!!
                  ... juste comme Maćków chat...

A może coś chciałeś napisać??
    • monkk_rr Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:27
      Nie wiem co chciał powiedzieć, ale powiem wam, że dziwi mnie tak wysokie poparcie. Nie znam nikogo kto chciałby na niego zagłosować.
    • az43 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 19:33
      Jak ogladam mordy polityków (wszystkich partii) i w dodatku słyszę co bełkocą,jak dowiaduję sie o kolejnych wybrykach księży i uzeram się z tępym,leniwym i złosliwym urzędnikiem to nie dziwię się,że ludzie wyjeżdżają i nic a nic nie dziwię się,że nie chcą wracać.
      • giulia123 Re: To jest manipulacja 08.03.15, 21:03
        az43 napisał:

> Jak ogladam mordy polityków (wszystkich partii) i w dodatku słyszę co bełkocą,j
        > ak dowiaduję sie o kolejnych wybrykach księży i uzeram się z tępym,leniwym i zł
        > osliwym urzędnikiem to nie dziwię się,że ludzie wyjeżdżają i nic a nic nie dziw
        > ię się,że nie chcą wracać.

A zdajesz sobie sprawę ilu takich tępych urzędasów zatrudniono za czasów tuska, chociaż ryży oszust zapowiadał "tanie państwo".
        To jest wierny elektorat, pewny swoich posad.
        Platfonsy przegrałyby z kretesem gdyby nie armia swoich urzedników i wszelkiej maści pociotków poupychanych na państwowych posadach i pierdzących w fotele po 18 tysięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka