Dodaj do ulubionych

Kwalifikacje Dudy :-)

15.03.15, 09:11
Do tego potwierdzone przez dwa wybitne autorytety,niejakiego Rydzyka zwanego ojcem i tego,który steruje tą marionetką,czyli Jarosława K.Obaj,zadzwonili zapewne całkiem przypadkowo :-)Strach pomyśleć,co będzie,gdy na Krakowskim zasiądzie ktoś,którego jedyne kwalifikacje to bycie żarliwym katolikiem.Pewnie Jarosław z Tadziem wyrywać sobie będą sznureczki do sterowania tego osobnika.
Obserwuj wątek
    • alistair-p Jeszcze link 15.03.15, 09:11
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17571267,Duda_w_Radiu_Maryja_i_nagle_telefon__Jaroslawa_z_Warszawy__.html#Czolka3Img
    • m.c.hrabia Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 09:17
      dla naszego średniowiecza wystarczające.
    • m.c.hrabia Re:Jarosław z Warszawy :) 15.03.15, 09:53
      to było genialne jak na "gieniusia" przystało :)))
      a ojczulek jak się przedstawiał,Tadeusz z Torunia ? :)
    • 13kisiel Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 09:54
      Wystarczy buciorami na krzesło nie wchodzić i już się ma lepsze kwalifikacje od Bronka
    • alistair-p Re: Kwalifikacje Komorowskiego 15.03.15, 10:08
      Cisza wyborcza chyba się jeszcze nie rozpoczęła.A co do wyniku,to przy ewentualnej drugiej turze,zadecydują ci niezdecydowani.Szukaniem przyczyn zajmą się socjologowie.
      • gelati Re: Kwalifikacje Komorowskiego 15.03.15, 11:42
        alistair-p napisał:

> rozpoczęła.A co do wyniku,to...turze,zadecydują ci niezdecydowani.Szukanie...'

Piszesz kiepsko tak jak Komorowski. Czytam twoje wpisy z "bulem". Naucz sie stosowac spacje. Zajrzyj do slownika. Haslo: SPACJA! Czy wszyscy zwolennicy PO to niepelnosprawni stylistycznie?
        • alistair-p Re: Kwalifikacje Komorowskiego 15.03.15, 12:11
          Mam nadzieję,że mimo ułomności mojego tekstu zrozumiałeś coś z niego.Jeżeli nie,bardzo mi przykro.
          • edd.y Re: Kwalifikacje Komorowskiego 15.03.15, 16:03
            Prosze, POpracuj nad tekstem. Bedziesz sie meczyl juz tylko do 10 maja.
            Gajowy nie ma szans!
    • witek.bis Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 10:31
      Jarosław z Warszawy powiada:

Andrzej jest człowiekiem zasad i bardzo głębokiej wiary. Mogę powiedzieć, że wywodzi się z bardzo katolickiej i porządnej rodziny. Jest katolikiem i to intensywnym.

Nie wiem, jak Jarosławowi z Warszawy, ale mnie się wydaje, że to są całkiem niezłe kwalifikacje, ale bardziej do bycia prymasem niż prezydentem. Może Jarosław z Warszawy zadzwoni do Franciszka z Watykanu i podsunie mu tę świetna kandydaturę?

Jednak nie wszyscy postrzegają Andrzeja z Krakowa tak samo, jak Jarosław z Warszawy. Pewien były pisowiec (niestety bezimienny i niezlokalizowany), uważa, że Andrzej z Krakowa "to cynik. Gra, jak mu wygodnie". I coś w tym może być, bo przecież od wczoraj wiemy, że kiedy Andrzej z Krakowa był podwładnym prof. Zimmermanna i pisał u niego doktorat, to należał do Unii Wolności i biegał na ichnie zjazdy jak kot z pęcherzem. Natomiast kiedy doktorat obronił, a na dalszą pracę naukową szanse miał marne, bo uważano, że tylko blokuje miejsce na uczelni, poszukał sobie innych świętych patronów i wstąpił do partii Jarosława z Warszawy.
      • camille_pissarro Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 10:45
        Agorowy sługus już wstał i dał głos. Zintensyfikowałeś sługusie jak widać research odnośnie Dudy i teraz dzięki tobie większe grono osób wie, że Duda na zjazdy nieboszczki UW latał jak kot z pęcherzem. Marnujesz się agorowy sługusie, lepszy byłby z ciebie pożytek gdybyś został urologiem :-)
        • alistair-p Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 10:49
          A co z kwalifikacjami Dudy? Jak zwykle potrafisz tylko obrażać i pluć jak twój duchowy przywódca Rydzyk.
          • gtxl-3 Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 10:54
            alistair-p napisał:

> A co z kwalifikacjami Dudy? Jak zwykle potrafisz tylko obrażać i pluć jak twój
            > duchowy przywódca Rydzyk.

Duda nie kryje się z swoim katolicyzmem, to fakt.
            media.wpolityce.pl/cache/f0/78/f078dc3b34bc2cdb24d4f44c41aaea2c.jpg
            • gtxl-3 Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 10:55
              gtxl-3 napisał(a):

> alistair-p napisał:
              >
              > > A co z kwalifikacjami Dudy? Jak zwykle potrafisz tylko obrażać i pluć jak
              > twój
              > > duchowy przywódca Rydzyk.
              >
              > Duda nie kryje się z swoim katolicyzmem, to fakt.
              > media.wpolityce.pl/cache/f0/78/f078dc3b34bc2cdb24d4f44c41aaea2c.jpg

wpolityce.pl/polityka/237282-nalecz-broni-religijnosci-komorowskiego-prezydent-dzis-tez-bedzie-na-mszy-zyczylbym-dudzie-tylu-spotkan-z-papiezem
              • alistair-p Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 11:24
                Naprawdę nie widzisz różnicy ? Nie będę zapychał forum tłumaczeniem ci,szkoda czasu.
              • aniechto.only Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 12:24
                Ani Duda , ani Ogórek, to fakt:

pikio.pl/poglady-magdaleny-ogorek-na-temat-kosciola-katolickiego/

• camille_pissarro Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 12:08
            "Agorowy sługus" to nie obrażanie , a stwierdzenie faktu, to primo. A.Duda ma zdecydowanie lepsze referencje na bycie prezydentem RP niż B.Komorowski. Jest młody, zdrowy, nie zasypia na konwencjach. Jest przede wszystkim lepiej wykształcony, może się porozumieć także z interlokutorem w innym języku niż język polski, a i w tym ostatnim czyni przekaz bardziej wyrazisty i czytelny w porównaniu przekazem obecnego mieszkańca Belwederu :-) Pięć lat prezydencji B.Komorowskiego to prezydentura na jałowym, jeśli nie na wstecznym biegu :-) To jegomość, dla którego nawet pilnowanie żyrandola w pałacu było wyzwaniem ponad jego miarę, a jego prezydentura nacechowana przesłaniem , że "wystarczy być" , nie jest w stanie przysporzyć mu więcej zwolenników niż najbardziej zagorzały elektorat Platfusów, w którym tacy jak ty jesteście zanurzeni :-)
            • witek.bis Dwugłos na temat Zbigniewa Brzezińskiego 15.03.15, 12:43
              Mam nadzieję, Kamilo, że twoja opinia na temat kandydata Dudy będzie trochę bardziej stabilna niż ta na temat "kandydata" Brzezińskiego. Pozwolę sobie przypomnieć, jak ewoluowała ta ostatnia:

Wydaje mi się, wiecej jestem pewien , ze wsród naszej 10 milionowej ( teraz juz chyba 11 lub
              12 mln ) mozna znaleźć osobowość , która pod względem takze wykształcenia
              mogłaby spokojnie pretendować do tego urzędu.Oczywiści tak jak napisałem musi
              to byc charyzmatyczna osobowość pokroju np. Zbigniewa Brzezińskiego* a nie
              człowieka przypominajacego Stana Tymińskiego.Uważam , ze taki człowiek ( to
              moze jak najbardziej byc także kobieta ) nieuwikłany w zadne rodzime
              koligacje, polityczne konstelacje najlepiej kwalifikowałby się do tego tego
              urzędu.

A kilka lat później:

Może i dla niektórych to wielki "Zbig"

Abstrahując od ostatnich wypowiedzi ( w tym tych niezbyt kulturalnych jak na takiego dyplomatę przystało ) Zbigniewa Brzezińskiego należałoby przypomnieć o jego "sukcesach" jako doradcy ds. bezpieczeństwa za prezydenta J.Cartera. Otóż to wówczas miała miejsce misja odbicia zakładników ( Operation Eagle Claw 1980 rok ) z ambasady amerykańskiej w Teheranie , która zakończyła się całkowitym fiaskiem. Oczywista, że Z.Brzeziński nie odpowiada za fiasko tej misji, ale ktoś musiał podjąć decyzję o jej przeprowadzeniu. Zatem jakie są inne dokonania profesora Z.Brzezińskiego na arenie międzynarodowej, a także jaki jest jego dorobek na niwie naukowej, że jego głos mamy traktować jako głos niepodważalnego autorytetu ?
              • camille_pissarro monotematyczność 15.03.15, 13:12
                Zawsze gdy agorowemu obszczymurkowi się dostanie, za jego werbalne zaangażowanie, apoteozę III RP przywołuje moje wahania co do osoby Zbigniewa Brzezińskiego. Zatem wiedz agorowy obszczymurku, że wolę wykazać się moją zmieniającą optyką co do osoby Zbigniewa Brzezińskiego niż stać constans przy jedynie słusznej kandydaturze inspektora Clouseau :-)
                • witek.bis Re: monotematyczność 15.03.15, 13:24
                  Szkoda mi czasu na polemikę z osobnikiem zafiksowanym na punkcie obszczywania murków, więc przypomnę tylko to, co dawno temu napisałem na temat tych twoich "wahań" w kwestii Brzezińskiego, a także na temat twojej metody polemicznej.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,140362063,140366493,_.html
                • dystans4 Re: monotematyczność 15.03.15, 13:58
                  Z całą pewnością wolisz niezmiennie i pryncypialnie trwać przy jednej jedynej linii Prezesa/Putina, bez względu na jej zawiłości, oraz przy swej znanej i niewysłowionej erudycji.
                • dystans4 Re: monotematyczność 31.03.15, 00:16
                  Jeszcze, Kamilku, powtórzę co naPiSałeś, a zacytował Witek.bis:
                  ... taki człowiek ( to moze jak najbardziej byc także kobieta ) nieuwikłany... itd.

Człowiek, a także kobieta... - no,no!
                  Pomimo to, że, jak uczyli Ojcowie Kościoła, a których poglądy podziela Ojciec Dyrektor, kobieta ma 1/3 mózgu człowieka. To ma być równouprawnienie !?
        • witek.bis Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 10:55
          Trzy razy "sługus" w tak krótkim tekście? Intensyfikujesz swój przekaz, Kamilciu. Przekaz na własny temat, konkretnie mówiąc. Ale rób tak dalej, bo ja nie jestem zbyt dobrym chrześcijaninem i mam całkiem dobry ubaw, kiedy tak się wygłupiasz :-)
          • camille_pissarro Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 12:13
            Ty jesteś tak dobrym chrześcijaninem jak ten islamista, egzekutor z Londynu w ISIS :-) Trzykrotne użycie określenia "agorowy sługosie" to norma, należy dobitnie podkreślać twą polityczną proweniencję.
            • witek.bis Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 12:34
              "Agorowy sługosie"? Może ty, Kamilciu, od razu pisz korekty swoich wystąpień, to znacznie mniej czasu stracisz :-) Poza tym "agorowego sługusa" nie użyłeś trzy razy, co nie byłoby dla ciebie tajemnicą, gdybyś choć trochę umiał liczyć. Natomiast jeśli chodzi o "mą polityczna proweniencję", to - z całym, choć niezbyt dużym szacunkiem - gó... wiesz na jej temat, a tutaj publikujesz wyłącznie swoje wymysły. Pozdrów pana Zbigniewa Brzezińskiego, którego lansowałeś na prezydenta RP i ośmieszaj się dalej, jeśli taka twoja wola. :-)
              • camille_pissarro Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 12:45
                Agorowy obszczymurku, nie trzeba snuć żadnych domysłów by określić twoje ideologiczne zaangażowanie :-) - wystarczy przeczytać dowolnie ustalony twój post i od razu widać co sobą reprezentujesz :-) Moją wolą jest dyskredytować wszystkich agorowych kundelków i sługusów na internetowych forach :-)
                • witek.bis Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 12:52
                  A więc teraz mamy jeszcze "obszczymurka". Są również "kundelki"...Twoja argumentacja staje się coraz bogatsza... Bardzo się rozwijasz, o czym dodatkowo świadczy to, że śmiejesz się po każdym swoim zdaniu. Mnie również każde twoje zdanie śmieszy i to nas chyba łączy.
                • gtxl-3 Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 13:08
                  camille_pissarro napisał:

> Agorowy obszczymurku, nie trzeba snuć żadnych domysłów by określić twoje ideolo
                  > giczne zaangażowanie :-) - wystarczy przeczytać dowolnie ustalony twój post i
                  > od razu widać co sobą reprezentujesz :-) Moją wolą jest dyskredytować wszystkic
                  > h agorowych kundelków i sługusów na internetowych forach :-)

Musze się z Tobą zgodzić jako niezależny od PO i PiS obserwator.

• camille_pissarro Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 13:24
                    Oczywista, że niezależny od wpływów PO, natomiast można spokojnie określić mnie mianem sympatyzującego z wszystkimi ( poza SLD i TR ) oponentami formacji , której dziś przewodzi doktor Ewa :-)
    • lumpior Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 10:56
      Ale sPiSiał totalnie.Uścisk dłoni Lecha i Jarosława demolują psychikę.
      • basia.basia Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 12:07
        lumpior napisał:

> Ale sPiSiał totalnie.Uścisk dłoni Lecha i Jarosława demolują psychikę.

To prawda. Zamiast zająć się karierą uniwersytecką zbratał się z Kaczyńskimi. Teraz "wisi"
        w katerze prawa administracyjnego, bo ma urlop. Poprzestał na asystenturze (on ma specjalność prawo administracyjne). Coś mi się wydaje, że sobie wykalkulował, że więcej zwojuje w polityce:)

nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=125568&lang=pl
        www.law.uj.edu.pl/~kpadm/main/staff
        • w_v_w Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 12:19
          ...Mazowiecki, Kuron, Balcerowicz, Geremek, to bardzo haniebne postaci , no oni tez byli UW.

Wawerka
          • aniechto.only Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 12:40
            "...Mazowiecki, Kuron, Balcerowicz, Geremek, to bardzo haniebne postaci , no oni tez byli UW"

Duda pewnie tak uważa , skoro ukrył fakt ,ze był w UW.
        • camille_pissarro Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 12:30
          To suwerenna decyzja A,Dudy i guzik ci do tego, a także ferowania wyroków, podobnie tak jak suwerenną decyzją inspektora Clouseau było zaistnienie w polityce, w tym ostatnim przypadku na nieszczęście Polaków :-)
          • w_v_w Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 12:36
            Chcialam pokazac, smisznosc tego argumentu w stosunku do Dudy ;)

Co do suwerennej decyzji Brąka jakos nie moge uwierzyc :D

Wawerka

camille_pissarro napisał:

> To suwerenna decyzja A,Dudy i guzik ci do tego, a także ferowania wyroków, podo
            > bnie tak jak suwerenną decyzją inspektora Clouseau było zaistnienie w polityce,
            > w tym ostatnim przypadku na nieszczęście Polaków :-)
            • taniarada Prezydent Komorowski 15.03.15, 12:44
              To jest prezydent mojego kraju,ale nie mój.ak napisał jeden z blogerów na portalu Niepoprawni.pl, "Bronkobusy" krążą po Polsce...jak sępy... "Zaprzyjaźnione" władze samorządowe naganiają szkolną dziatwę na spotkania z Bredzisławem. Ponure dzieci, zmarznięte, stoją "jak pani kazała" z plakatami i "serdecznie oraz spontanicznie" witają kandydata.
              A śmiali się z Gierka

• camille_pissarro Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 12:46
              Masz rację, mogła zostać wymuszona :-)
            • dystans4 Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 13:15
              Poproś Putina albo Antoniego (zależy, którego masz pod ręką), że zaopatrzył Cię w polskie czcionki.
              Będziesz milion razy bardziej wiarygodna i skuteczna.
              • gtxl-3 Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 13:17
                dystans4 napisał:

> Poproś Putina albo Antoniego (zależy, którego masz pod ręką), że zaopatrzył Cię
                > w polskie czcionki.
                > Będziesz milion razy bardziej wiarygodna i skuteczna.

Która to?

• dystans4 Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 13:19
                  Ta, która ich nie używa.
                  • gtxl-3 Re: Miał kwalifikacje jak był w UW. 15.03.15, 13:19
                    dystans4 napisał:

> Ta, która ich nie używa.

Czyli, która?

• dystans4 Re: Kwalifikacje Komorowskiego 15.03.15, 13:11
      Nie boli, Zakłada nowe nicki.
      • gtxl-3 Re: Kwalifikacje Komorowskiego 15.03.15, 13:17
        dystans4 napisał:

> Nie boli, Zakłada nowe nicki.

buldog......nie rozśmieszaj mnie.

• dystans4 Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 13:17
      Pamiętam, jak tenże Jarosław mówił był - chcesz środki antykoncepcyjne, to je bierz (ten sens).
      Było to dość dawno temu, dlatego zapytam - dobrze pamiętam?
      • gtxl-3 Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 13:19
        dystans4 napisał:

> Pamiętam, jak tenże Jarosław mówił był - chcesz środki antykoncepcyjne, to je b
        > ierz (ten sens).
        > Było to dość dawno temu, dlatego zapytam - dobrze pamiętam?

Nie wiem, ale wiem jedno...jesteś wyjątkowo popie...ny.
        Sorry, za szczerość.

• dystans4 Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 13:20
          OK., ale wróćmy do tematu. Dobrze pamiętam? I komu on to mówił?
          • gtxl-3 Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 13:24
            dystans4 napisał:

> OK., ale wróćmy do tematu. Dobrze pamiętam? I komu on to mówił?

Nie mogę potwierdzić tego co napisałeś. Ale gdyby nawet tak powiedział?
    • glowka-sodowka Re: Kwalifikacje Dudy :-) 15.03.15, 14:06
      no to u Muchomorka znajdzie zajęcie, jak Jarkowi z Warszawy za coś się narazi, np. za słaby albo za mocny wynik
      • alistair-p Re: Kwalifikacje Dudy :-) 31.03.15, 00:29
        Wygrana Dudy,to klęska Jarosława K.To jak z piłeczką na gumce,gumka się zerwie i Duda odleci, oleje PanaPrezesa.Przeznaczeniem Jarosława K jest wieczna opozycja,dlatego niedługo ruszą do mediów Pawłowicz,Macierewicz i osobiście Jarkacz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka