Dodaj do ulubionych

Prima aprilis?

18.03.15, 13:07
Pierwszego kwietnia 2009 w "Rzeczpospolitej" ukazał się tekst, z którego dowiadujemy się, że "Lech Kaczyński upublicznił swoje oświadczenie majątkowe, z którego wynika m.in., że ma on kredyt w PKO BP, w wysokości ponad 330 tys. franków szwajcarskich, który wziął z córką, zięciem i jego rodzicami. Do spłaty pozostało 193 tys. franków.

- To jest wyłącznie sprawa mojej żony, mojej córki, mojego zięcia - stwierdził prezydent na konferencji prasowej w Gorzowie Wielkopolskim. "

To, że prezydent Lech Kaczyński miał wspólne zobowiązania finansowe z ojcem swojego zięcia, może wywołać drwiący uśmieszek, ale nie o drwiące uśmieszki tu chodzi. Mamy tu bowiem takie kalendarium wydarzeń:

Kwiecień 2009 - prezydent Kaczyński wyznaje, że wspólnie z zięciem spłaca spory kredyt
Maj 2009 - zięć prezydenta Kaczyńskiego zakłada spółkę z Adamem S.
Czerwiec 2009 - Adam S. wbrew opinii prokuratury i ekspresowym trybie zostaje ułaskawiony przez prezydenta Kaczyńskiego.

A teraz konkursowe pytanie dla zwolenników PiS-u: Co zrobilibyście z tymi informacjami, gdyby dotyczyły nie prezydenta Kaczyńskiego, tylko prezydenta Komorowskiego?
Obserwuj wątek
    • witek.bis Link 18.03.15, 13:10
      www.rp.pl/artykul/16,285248-Kredyt-we-frankach---to-decyzja-mojej-zony-i-corki.html?referer=redpol
    • dystans4 Re: Prima aprilis? 18.03.15, 13:27
      Za trudne. Bez SMS z Centrali nie da rady.
      • gtxl-3 Re: Prima aprilis? 18.03.15, 13:29
        dystans4 napisał:

> Za trudne. Bez SMS z Centrali nie da rady.

Nie dasz rady?
        Why?
    • mara571 Szukanie hakow na PiS trwa 18.03.15, 13:33
      a giermki siadaja do komuterow i wysylaja do sieci. Wiadomo, zawsze cos sie przyklei.
      Na poczatek wyciaga sie sprawy nniezyjacych Kaczynskich, a zaraz potem przyjdzie strzal w Dude, bo zagraza straznikowi zyrandola.
      Oczywiscie o strazniku zyrandola i jego zwiazkach z WSI nikt z hejterow PO nie napisze.
      Skorzystam wiec z okazji, ze to i tak swinski watek i podrzuce cos innego, calkiem swiezego, z grudnia 2014:

Czy to możliwe, aby Rada Miasta Warszawy chciała zlikwidować działającą firmę, uchwalając plan zagospodarowania przestrzennego w interesie zagranicznego dewelopera? Jaki interes mają władze Warszawy w tym, aby pomagać zagranicznej firmie w budowie elektrociepłowni, przez którą rachunki za ciepło będą wyższe, a inna – strategiczna spółka Skarbu Państwa może stracić miliardy złotych? Czy sąd może orzekać upadłość firmy na wniosek podmiotów, które nie są jej wierzycielami?

W doprowadzenie do upadłości warszawskiej elektrociepłowni Energetyka Ursus i przekazanie jej rynku francuskiej Dalkii, która – jak wszystko wskazuje – chce wygryźć konkurenta – Termikę (należy do kontrolowanego przez państwo Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa), zaangażowali się wpływowi warszawscy prawnicy, urzędnicy i biznesmeni. W tle całej sprawy pojawiają się oficerowie dawnych Wojskowych Służb Informacyjnych i syn prezydenta Bronisława Komorowskiego – Tadeusz, który figuruje jako prokurent w jednej ze spółek zainteresowanych upadkiem Energetyki Ursus. Jeżeli ten plan się powiedzie, koszt poniosą mieszkańcy warszawskiego Ursusa – płacąc za ciepło niemal o połowę więcej niż dotychczas, a także podatnicy, którzy stracą miliardy zainwestowane przez PGNiG w zakup Termiki.
    • snajper55 Re: Prima aprilis? 18.03.15, 15:19
      witek.bis napisał:

> A teraz konkursowe pytanie dla zwolenników PiS-u: Co zrobilibyście z tymi infor
      > macjami, gdyby dotyczyły nie prezydenta Kaczyńskiego, tylko prezydenta Komorows
      > kiego?

Toż oni nic nie robią samodzielnie. Oni muszą dostać SMS z wytycznymi. Więc co ci mają odpisać? Że by robili to, co by Centrala nakazała?

S.
      • pies_na_czarnych Kisiel daj głos! 18.03.15, 15:43
        Czekamy.
    • iza.bella.iza Re: Prima aprilis? 18.03.15, 21:12
      witek.bis napisał:

> A teraz konkursowe pytanie dla zwolenników PiS-u: Co zrobilibyście z tymi infor
      > macjami, gdyby dotyczyły nie prezydenta Kaczyńskiego, tylko prezydenta Komorows
      > kiego?

I w jaki celu ta prowokacja, Panie Witek? ;)
      • iza.bella.iza Mnie ciekawi co innego. 18.03.15, 21:14
        Kto spłaca ten kredyt po śmierci państwa K. i rozpadzie małżeństwa pani D.?
        • witek.bis Re: Mnie ciekawi co innego. 18.03.15, 21:43
          za.bella.iza napisała:

> Kto spłaca ten kredyt po śmierci państwa K. i rozpadzie małżeństwa pani D.?

Może ten Instytut Lecha Kaczyńskiego? Skoro jest, to pewnie do czegoś tam służy...
          • iza.bella.iza Re: Mnie ciekawi co innego. 18.03.15, 21:50
            Iiiiiiiii tam:( Instytut służy sobie i pisowcom w nim zatrudnionym.
    • witek.bis Re: Prima aprilis? 18.03.15, 21:52
      Jako organizatorowi tego konkursu oczywiście nie wypada mi wyręczać zwolenników PiS-u i cokolwiek im podpowiadać... Postaram się jednak wyobrazić sobie, co przy takiej okazji powiedziałby poseł Błaszczak na zwołanej w trybie pilnym konferencji prasowej...

"W każdym normalnym i demokratycznym kraju prezydent musiałby ustąpić ze stanowiska, a tak ewidentną aferą zajęłaby się prokuratura i sejmowa komisja śledcza. Ale niestety Polska pod rządami Donalda Kopacza bliższa jest standardom białoruskim, ruskim a nawet gabońskim niż europejskim". I tak dalej i tym podobne...
      • iza.bella.iza Re: Prima aprilis? 18.03.15, 22:09
        Masz zbyt wysokie oczekiwania i bujasz w obłokach;) Jedna mara pisowska odpowiedziała Ci, że u was biją murzynów i wkleiła spam, a tym wciąż niedopieszczny:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka