Dodaj do ulubionych

Szczucie Nocnymi Wilkami

10.04.15, 02:08
Portale w redakcyjnych tekstach zaczynają szczucie / lekko moderowane /gawiedzi na ew. przejazd przez Polskę Motocyklistów z Rosji. Gawiedż szybko klimat wyczuwa i juz jest klimat niemal kibolski, co jak wiadomo prowadzi do ustawki. Być może motocykliści nie dostaną wizy, byc może będzie trzeba im zapewnić solidna asystę policji, być może zmienia trasę. Ale co się na nich gawiedż upluje,.

Gdyby doszło do awantury oczywiście nasi nie będą winni. Zostali sprowokowani.
Obserwuj wątek
    • kaczaglina O winnym prowokacji zdecyduje silniejszy 10.04.15, 02:14
      Niech sie narodowcy popisza. Iskandery beda ich szukaly, w formie wyparowanej materii.
    • douglasmclloyd Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 02:21
      tomm751 napisał:

> Portale w redakcyjnych tekstach zaczynają szczucie / lekko moderowane /gawiedzi
      > na ew. przejazd przez Polskę Motocyklistów z Rosji. Gawiedż szybko klimat wycz
      > uwa i juz jest klimat niemal kibolski, co jak wiadomo prowadzi do ustawki. Być
      > może motocykliści nie dostaną wizy, byc może będzie trzeba im zapewnić solidna
      > asystę policji, być może zmienia trasę. Ale co się na nich gawiedż upluje,.
      >
      > Gdyby doszło do awantury oczywiście nasi nie będą winni. Zostali sprowokowani.

Tak, nasi zostali sprowokowani i powinni spuścić kacapom wpie...
      • kaczaglina A Potem Rosjanie spuscic powinni? 10.04.15, 02:24
        Oni uzywaja Iskandery, dla jasnosci sprawy.

Co Polacy uzywaja 76 lat po ciagle przegranej wojnie?
    • alistair-p Nowy ruski troll ? n/t 10.04.15, 04:45

• porannakawa01 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 05:36
      Nie dać wiz.
      Są niepożądanym elementem w europejskiej układance.
      Niech raczej jadą na wschód, do Chin.
    • cymber.gaj Ale dlaczego na amerykańskich motocyklach? 10.04.15, 06:20
      fakty.interia.pl/polska/news-ulubiony-gang-motocyklowy-putina-urzadza-rajd-przez-polske,nId,1713436

<Działalność motocyklistów regularnie wspiera Putin. Prezydent Rosji w przeszłości chwalił członków gangu za patriotyzm, przejechał się też wraz z "Nocnymi Wilkami" na Harleyu Davidsonie.>

Na tym zagranicznym badziewiu jeżdzą? I to ma być patriotyzm? Myślałem, że używają czegoś lepszego, np. Urali albo M-72.
      • inocom ИЖ 10.04.15, 09:02
        cymber.gaj napisał:

> fakty.interia.pl/polska/news-ulubiony-gang-motocyklowy-putina-urzadza-rajd-przez-polske,nId,1713436
        >
        > <Działalność motocyklistów regularnie wspiera Putin. Prezydent Rosji w prze
        > szłości chwalił członków gangu za patriotyzm, przejechał się też wraz z "Nocnym
        > i Wilkami" na Harleyu Davidsonie.>
        >
        > Na tym zagranicznym badziewiu jeżdzą? I to ma być patriotyzm? Myślałem, że używ
        > ają czegoś lepszego, np. Urali albo M-72.

A Iż to pies :)
      • x2468 Re: Ale dlaczego na amerykańskich motocyklach? 10.04.15, 22:44
        Pewnie dlatego że Harleye i Indiany dostali od Amerykanów w ramach Lend Lease W I Armii WP była również jednostka motocyklistów na Harleyach.
      • erte2 Re: Ale dlaczego na amerykańskich motocyklach? 10.04.15, 22:56
        cymber.gaj napisał:
        Ale dlaczego na amerykańskich motocyklach?
        To tradycja taka. Bo Wielką Wojnę Ojczyźnianą kacapy wygrały jadąc na Harleyach WL, willisach, dodge'ach i chevroletach. Oraz żrąc amerykańskie konserwy, liżąc rany w szpitalach polowych wyposażonych przez Amerykanów; nawet onuce mieli z amerykańskiej bawełny. Gdyby nie amerykańska pomoc kacapstwo wzięłoby w dupę że aż by huczało.
        A tak nawiasem - niech sobie jadą dookoła. Po dnie Bałtyku, jak Nord Stream.
        • 13kisiel wysłać na blokadę działaczy PO 10.04.15, 23:00
          tak chcą wojny z ruskimi że mają jak mannę z nieba te nocne wilki :-)))
        • maks-3 erte 2 a chciałbyś 10.04.15, 23:24
          erte2 a chciałbyś podobnych komentarzy i być może zachowań w stosunku do naszych jadących np do Katynia? Była taka wyprawa motocyklistów.
          • erte2 Re: erte 2 a chciałbyś 11.04.15, 20:36
            maks-3
            A czy Polacy wymordowali tysiące kacapskich jeńców? Czy podstępem zwabili dowódców kacapskiej partyzantki żeby ich później wymordować? Czy w polskich gułagach zginęły tysiące Rosjan? Czy Polacy wywieźli miliony Rosjan na Syberię, do kopalń uranu, czy jakiś kacap dostał "7 lat z łaski Bieruta" tak jak mój wuj, oficer - kościuszkowiec który ośmielił się zaprotestować przeciw bezczynności polskiego wojska stojącego ma Pradze podczas gdy Warszawa wykrwawiała się w powstaniu?
            • iza.bella.iza Tak odpisze ruski troll:) 11.04.15, 21:02
              "Polacy są winni śmierci tysięcy rosyjskich jeńców z 1920 roku!"
              • jot-es49 Re: Tak odpisze ruski troll:) 13.04.15, 14:09
                iza.bella.iza napisała:

> "Polacy są winni śmierci tysięcy rosyjskich jeńców z 1920 roku!"
                >
                Właśnie odpisałem!
                Ruski Troll!
                • iza.bella.iza Re: Tak odpisze ruski troll:) 13.04.15, 20:29
                  Widziałam, ruski trollu. Tylko ruska swołocz pisze takie brednie, które nie mają potwierdzenia w żadnych historycznych dokumentach. A ruska swołocz to zarówno płatne moskiewskie trolle, jak i zindoktrynowane w PRL-u polskie politruki. Dla mnie ci drudzy to zwykli zdrajcy. Więc nie wyjeżdżaj z Gałczyńskim w sygnaturce, bo stalinowskim myśleniem wykazujesz się w każdym wpisie.
            • szwampuch58 Re: erte 2 a chciałbyś 12.04.15, 13:12
              i to wszystko wina paru facetow na motocyklach,70 lat pozniej?
            • jot-es49 Re: erte 2 a chciałbyś 13.04.15, 14:08
              erte2 napisał:

> A czy Polacy wymordowali tysiące kacapskich jeńców? Czy podstępem zwabili dowód
              > ców kacapskiej partyzantki żeby ich później wymordować? Czy w polskich gułagach
              > zginęły tysiące Rosjan?

A jak to było po tym cudownym cudzie nad niejaką Wisłą co tam się ukazała Matka Boska (spór trwa czy była to Jasnogórska, Ostrobramska czy jakaś inna Bożaja Matier)?
              Nie wiem tylko czy strzelali w tył głowy czy wystarczył sam tyfus i głód...
    • man_sapiens Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 06:21
      Jadą do Berlina po zegarki?
      • inocom Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 08:56
        man_sapiens napisał:

> Jadą do Berlina po zegarki?

Zegarki zegarkami. Pierwsza powiewała flaga biało-czerwona, kacapy ubili Polaka co wywijał niesłuszną flagą.
        Berlina nie zdobywali li tylko Kacapy. Bez Polaków byłoby, jak we Wrocławiu. Berlin padł 2 maja. Wrocław padł dopiero 6 maja, gdy z miasta zostało mniej niż z Warszawy po Powstaniu Warszawskim.

Z listu radzieckiego zołnierza Aleksadra Fiedotowa do matki z 9 maja 1945 r.:
        „Mateńko Kochana, Walu i Ludo,
        Pozdrawia Was wasz Sasza, żywy, zdrów i szczęśliwy. Zdobyliśmy to wielkie miasto – Breslau, który teraz nazywa się Wrocław. Wojna też się skończyła. W nocy nikt nie spał. Wszycy strzelali na wiwat, aż dziw, że nikt przy tym nie zginął. (...) Może to śmieszne Mamo, ale to o czym najbardziej marzyłem w czasie ostatnich miesięcy – to cisza. Cisza bez jazgotu kaemów i wybuchów pocisków. Cisza bez bojowych komend i jęku rannych. Nasz starszyzna wrócił już ze szpitala i znów rządzi w kompanii. Wczoraj dostałem od niego na cały dzień przepustkę. Inni w takiej sytuacji chodzą za „trofiejami“, polują na lornetki, zegarki, rowery i... nie da się ukryć, na coś do wypicia. A ja poszedłem nad płynącą tu rzekę i przez dwie godziny gapiłem się na wodę. Wieczorem zaś, po raz pierwszy w życiu, słyszałem jak w krzakach śpiewają słowiki. Nie zmogła ich nawet wojna.
        Czekaj mnie Mamo. Teraz już na pewno niedługo wrócę. I nigdy więcej Mateńko nie będziesz się już martwić.
        Twój Sasza“.

Dzień po kapitulacji Festung Breslau w Moskwie zdobycie Wrocławia uczczono salutem z 224 dział.

Kacpaska fantazja :)
        • x2468 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 12:20
          Piękny wzruszający list.
        • x2468 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 13:44
          Kłamiesz:
          Polskie czołgi i flaga na Bramie Brandenburskiej:
          i768.photobucket.com/albums/xx326/300445PotsdaM/BrandenburgerTorsu100.jpg

s768.photobucket.com/user/300445PotsdaM/media/HarleyDavidsonWLA421ePolnischeArmeeBerlinapr45a_zpsdc964973.jpg.html
        • man_sapiens Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 11.04.15, 00:15
          Żeby było śmieszniej, widoczny na zdjęciu żołnierz, który zatknął radziecką flagę na Reichstagu to Ukrainiec, Aleksiej Kovalyov z Kijowa, miał wtedy 18 lat :)
          • inocom Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 11.04.15, 02:30
            man_sapiens napisał:

> Żeby było śmieszniej, widoczny na zdjęciu żołnierz, który zatknął radziecką fla
            > gę na Reichstagu to Ukrainiec, Aleksiej Kovalyov z Kijowa, miał wtedy 18 lat :
            > )

Teraz o tym wiemy. Z tej samej strony co zapodałem.
            Nemiroff. Znasz li tę wódkę? Winnica.

Ze wspomnień Piotra Bannerta: „Ponieważ w niedzielę 6 maja 1945 r. na naszym odcinku ustały działania wojenne, odważylismy się wychylić ostrożnie z ukrycia. Po przeciwnej stronie także ukazały się głowy. Nie pamiętam, kto zrobił pierwszy krok, bo nagle równocześnie stanęlismy na środku ulicy - my i ci z naprzeciwka. My piętnastolatki, ostatnia nadzieja Niemiec, oni - niewiele starsi. Patrzyliśmy na siebie tak jak to czynią młodzi w tym wieku; wymieniliśmy papierosy marki >>Attika<< na ich papierosy, oszacowaliśmy obopólnie wiszące u boku granaty... Jeszcze tego nie rozumieliśmy, ale czuliśmy, że nie ma żadnego powodu, byśmy się wzajemnie pozabijali. Mój przeciwnik przedstawił się jako 17 - letni student z Winnicy. Naturalnie ręce musiały pomóc w porozumieniu, bo kto z nas słyszał kiedkolwiek jakieś rosyjskie słowo?”.

Dla mnie Putin jest kretynem.
      • x2468 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 12:05
        Zegarki przechodnie. Niemcy okradli pół Europy a na koniec Sowieci im odebrali. Można to zaliczyć do współpracy CCCP_III Reich..
        Holendrzy do dzisiaj pamiętają ze Niemcy okradli ich nie tylko z zegarków lecz również rowerów a na koniec jak rowerów zabrakło z hulajnóg. Wygląda na to że żołnierze niemieccy pracowali dla radzieckich.A mówią ze ostatnich gryzą psy..
    • 13kisiel Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 08:13
      PO dało im wizy to jadą...
      • profil_anonima Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 09:09
        i zydczakom na przekór ?
      • x2468 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 10.04.15, 13:45
        A dlaczego nie mają jechać. Mamy wolność 4 rp i PRL zdechły.
    • w_v_w Nocne wilki, to support 10.04.15, 11:53

Na pewno znacie ten dowcip z kim graniczy Putin....z kimi chce!

Wawerka
      --
      Sznurek można ciągnąć, ale nie można go pchać (Marvin Minsky)
      • inocom Re: Nocne wilki, to support 10.04.15, 15:03
        w_v_w napisał:

>
        > Na pewno znacie ten dowcip z kim graniczy Putin....z kimi chce!

Natomiast granica z Kitajcami jest bardzo ruchoma. Za 10 lat będzie na Uralu :)
        Taka wola Putina.
        • w_v_w Re: Nocne wilki, to support 10.04.15, 16:12
          Nocne wilki support

Bedziemy ich witac kwiatami, w 1945 tak bylo, ino ze oni jechali na czolgach ;)
          • x2468 Re: Nocne wilki, to support 10.04.15, 16:59
            Tak jak tutaj?
            i768.photobucket.com/albums/xx326/300445PotsdaM/isu15260Apraga45.jpg~original
            s768.photobucket.com/user/300445PotsdaM/media/t3485prag3egta.jpg.html
            A tak Czesi pożegnali Niemców:
            www.criticalpast.com/video/65675055606_German-troops_dead-German-on-field_American-soldiers-and-jeep_German-awaits-surrender
            • x2468 Re: Nocne wilki, to support 10.04.15, 17:34
              Jak widać ludzie byli niezadowoleni, Jak Rosjanie śmieli kulturalnych Niemców pogonić.
              i768.photobucket.com/albums/xx326/300445PotsdaM/0_48e48_2731293f_XL.jpg
          • x2468 Re: Nocne wilki, to support 10.04.15, 23:33
            Masz jeszcze jedno:
            i768.photobucket.com/albums/xx326/300445PotsdaM/T34BergepanzerPragMai45_zpsb780946d.jpg
            Wyklętych również tak witali?
    • iza.bella.iza Czemu wszystkie ruskie trolle są ponumerowane? 10.04.15, 16:33
      Bo nadają z obozu pracy?
      • taniarada I(zka 11.04.15, 20:53
        3 kacze ,xsy, ruskie 22 .Serwery rosyjskie na pełnej parze .Co to się będzie działo w maju?
        • iza.bella.iza Taniusza:) 11.04.15, 21:06
          Ty nie jesteś ruskim trollem, ty jesteś tzw. pożytecznym idiotą.
          • sclavus Re: Taniusza:) 12.04.15, 16:38
            Brawo iza!!!
            ... pięknie odniosłaś się do faktu, że "król jest nagi" :)
            pzdrx
    • maks-3 do szczucia włączyła się WP.PL 11.04.15, 11:58
      szczucie trwa. Dziś na portalu WP.PL czytam że.... Polacy protestują przeciwko przejazdowi....,, Jacy Polacy? Wyjaśnienie znajduje w tekście że są to ,, liczni internauci,,. Oto przepis na szczucie
      • lunatic60 Re: do szczucia włączyła się WP.PL 12.04.15, 13:00
        tzw .internauci to kibole POPIS z polecenia partyjnego
        • iza.bella.iza Tzw. internauci:) 12.04.15, 14:27
          Kibol z Moskwy, piszący na polecenie Putina się oburzył! Dobre :D
          • lunatic60 Re: Tzw. internauci:) 12.04.15, 14:39
            wstyd mi ,że jestem Polakiem
            • iza.bella.iza Re: Tzw. internauci:) 12.04.15, 20:31

Wstyd mi , że też jesteś Polakiem, ruski trollu.
    • ukos Zatrzymać do kontroli technicznej 12.04.15, 13:44
      Następnie zakazać jazdy z powodu przekroczenia norm emisji spalin. Do wywiezienia unieruchomionego sprzętu niech przyślą ciężarówkę. Ciężarówkę z powodu przekroczenia norm emisji spalin zatrzymać tuż przy wschodniej granicy. Dowieźć zatrzymane motocykle, załadować na zatrzymaną ciężarówkę i wydalić na Białoruś. Potem mogą szczekać, że przekroczenia norm nie było, nikogo to nie będzie obchodzić. Wszystko zajmie tyle czasu, że będzie już dawno po rocznicy.

Na prowokacje należy odpowiadać adekwatnie. Nie należy się cackać z ulubionymi faszolami Putlera. Ta hołota nie przypomina biednych ruskich rabów pędzonych przez zagroditielnyje bataliony NKWD na Berlin. To raczej polityczne potomstwo tych zagroditielnych batalionów, polityczne dzieci likwidatorów II RP z 1939 r., katów z Katynia i nadzorców łagrów, czciciele Stalina i wszelkiego najbardziej nieludzkiego ścierwa. Precz z tym gnojem z naszego kraju!
      • lunatic60 Re: Zatrzymać do kontroli technicznej 12.04.15, 13:47
        jaka prowokacja rusofobie ?
        • iza.bella.iza Won do Putina, ruski trollu! 12.04.15, 14:24
          Twoje prowokacje na tym forum są tak czytelne, że śmiech bierze, polakożerco!
      • maks-3 Super wpis ukosa ! 12.04.15, 16:31
        Dobry tekst ukosa. Proponuję go zeskanować i wysłać do red. Komsomolskiej Prawdy jako propozycja rozwiązywania niektórych kompleksów.Jak będą wycieczki naszych do Katynia czy Smoleńska przepis na zachowanie się Rosjan w stosunku do przyjeżdżających Polaków, gotowy.Brawo ukos!
        • w_v_w Re: Super wpis ukosa ! 12.04.15, 17:26
          wybacz, ale taki pomysl, zywcem wziety z ZSRR
    • sclavus Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 16:42
      A niby dlaczego MUSZĄ jechać przez Polskę???
      ... niech jadą przez kraje "partycypantów" w wielkiej defiladzie zwycięstwa, w wielkiej wojnie ojczyźnianej!!! - taki Kim Dzong Un ucieszy się jak cholera!!!... albo Maduro - też się ucieszy!!!
      ... berlińczycy już nie bardzo...
      • x2468 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 17:39
        Dla mnie mogą jeździć choćby codziennie.Przynajmniej stacje benzynowe, hotele, warsztaty sklepy, sprzedawcy jabłek itd zarobią. Gorzej by było gdyby zorganizowali rowerową masę krytyczną
          • ekmat Re: polszewickie Nocne Wilki w akcji 12.04.15, 22:28
            Czyli Stalin miał rację. Odrodziła się hydra i trzeba było pomysł Józefa Wissarionowicza powtórzyć?
        • 1tobi Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 13.04.15, 13:42
          Sprzedawcy jabłek , .....naprawdę dobre
      • szwampuch58 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 20:21
        "A niby dlaczego MUSZĄ jechać przez Polskę???"
        bo chca ,widzisz cos zlego w tym?
        • az43 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 20:25
          Jak na Krym wjechały zielone ludziki też nikt pierwszego dnia nie widział w tym nic złego.
          • w_v_w Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 20:29
            Ja bardziej boje sie naszych motocyklistow, wlasciwie kazdego dnia..."motocykle sa wszedzie"
            • az43 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 20:51
              Ja też.Niestety są wszędzie.
          • szwampuch58 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 20:36
            "robisz w gacie " ze strachu.....twoj problem ,nie moje klocki ale do uspokojenia twoich nerwow zapewniam cie ze Biedronka, na wschodzie Polski, nie ma w ofercie czolgow,sooooowo daje
            • az43 Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 20:50
              To bardzo dobra wiadomość.Uspokoiłem się.Nie wiem czy pamietacie ale dyskusja chyba zaczęła się od komentarzy na temat chamskiej wypowiedzi fuhrera rosyjskich motocyklistów.
          • w_v_w Re: Szczucie Nocnymi Wilkami 12.04.15, 20:43
            Krym byl i jest rosyjski, chwilowy zart, ze zarzadzala nim Ukraina, z reszta Ukraina rowniez nalezy do Rosji, nalezy oswoic sie z ta mysla i przestac robic z siebie idiotow.
            • ekmat Szczujnia aktywna 13.04.15, 13:18
              Wczoraj stacja TY Info poinformowała, że zawiązało się przeciwne wjazdowi stowarzyszenie.... internautów. Dziś portal GW kontynuuje tamat apelując o niewpuszczenie. Jakoś wielkich protestów narazie nie ma. Może zarzuty mizerne. Bo z jakiego powodu mamy nienawidzieć tych Rosjan? Napewno najważniejszym jest, że bratał się z nimi Putin. Jest w tej sprawie dokumentacja fotograficzna bardzo często przywoływana. Jest tez zarzut, że pomagali z zajęciu Krymu. Ale nie jest to takie pewne.Bo wiadomość pochodzi z jednego tylko tytułu. Są też ci motocyklisci faszolami a poza tym ruską swołoczą.I już wiadomo. Zciekawością obserwuje zachowania się szczujni
              • maks-3 Re: Szczujnia aktywna 13.04.15, 13:31
                Jest już pierwszy polityk ze stajni szczujni: Paweł Kowal, prawdziwy Polak. Tylko on zauwazył że przejazd motocyklistów to symboliczna agresja , czy jakoś tak, za którą będzie agresja rzeczywista. Ten to ma pomysły.
                • albwu Re: Szczujnia aktywna 13.04.15, 20:10
                  Pan Kowal daje Rosjanom radę jak maja się zachować gdy sa organizowane POLSKIE RAJDY motocyklowe do Katynia. Inni przeciwnicy dają dokładniejsze instrukcje Rosjanom co mają robić w stosunku do polskich rajdowxow. A dotychczas nie było incydentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka