Dodaj do ulubionych

Ręce opadają :((

02.06.15, 10:10
Czy oni już tak tragicznie stracili instynkt samozachowawczy??

Mandat będzie groził kierowcom nawet za przekroczenie prędkości o jeden km/h? Jak pisze Dziennik Gazeta Prawna, rząd Ewy Kopacz zamierza znieść margines 10 km/h przy pomiarach dokonywanych przez fotoradary.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:16
      Też uważam ,że powinny być skasowane ograniczenia , a kierowcy mogli by sobie
      "popylać" ile fabryka dała .
      • adam111115 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:38
        Chodzi mi o to że podejmowanie TAKICH decyzji teraz jest totalnym dobijaniem swojego poparcia w kierunku zera
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:40
          Platfusy zawsze robiły wszystko dla zwiększenia słupków w sondażach.
        • m.c.hrabia Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:56
          Chodzi mi o to że podejmowanie TAKICH decyzji teraz jest totalnym dobijaniem swojego poparcia w kierunku zera

przesadzasz przecież PO to mistrzowie pijar-u :))))
        • mn7 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 18:04
          Co Ty nie powiesz? Każde kolejne zaostrzenie przepisów drogowych powoduje eksplozje entuzjazmu "ciemnego luda" a akurat tym razem będzie inaczej???
    • mao111 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:26
      Przecież wiadomo, że tak nie będzie. Tu nie Skandynawia. Ale piany się ubije w SE.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:28
      To kolejny zamach na kolejną wolność obywatelską.
      • m.c.hrabia Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:31
        To kolejny zamach na kolejną wolność obywatelską.

po reżimie można się spodziewać wszystkiego , nawet ograniczenia prędkości do 30km/h,
        cała nadzieja w czteroliterowym.
        • lech1966 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:52
          m.c.hrabia napisał:

> To kolejny zamach na kolejną wolność obywatelską.
          >
          > po reżimie można się spodziewać wszystkiego , nawet ograniczenia prędkości do 3
          > 0km/h,
          > cała nadzieja w czteroliterowym.
          • lech1966 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:52
            Dokładnie,,,w UE na terenie zabudowanym jest 50 km/h a dlaczego na polskiej wsi w większości jest 40 km/h ??? i zwykle okoliczne krzaki są zajęte przez SM albo POlicje/?? Nawet przy wielkim ciśnieniu nie można skorzystać..
            Dlaczego raport NIK nie zobowiązuje żadnego urzędnika do naprawienia oznakowania???
            W PRL to byłoby nie do pomyślenia żeby olać raport Najwyższej Izby Kontrolnej, a gdyby tak się stało poleciałyby głowy,, w POlscejest to na porządku dziennym.
            Chyba wiem dlaczego tak jest,,Bo to państwo istnieje tylko teoretycznie,,a reszta to h,. d...a i kamieni kupa jak mawiał klasyk.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 11:02
              lech1966 napisał:

> Dokładnie,,,w UE na terenie zabudowanym jest 50 km/h a dlaczego na polskiej wsi
              > w większości jest 40 km/h ???

Daj jakieś wyliczenie że w większości polskich wsi jest 40 km/h.

i zwykle okoliczne krzaki są zajęte przez SM alb
              > o POlicje/?? Nawet przy wielkim ciśnieniu nie można skorzystać..
              > Dlaczego raport NIK nie zobowiązuje żadnego urzędnika do naprawienia oznakowani
              > a???

Bo żaden urzędnik nie jest kierowcą.
            • mn7 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 18:06
              A gdzie to niby ta "większość"?
    • dystans4 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:33
      Wprowadzenie powszechnego zakazu przekraczania szybkości 40 km/h ujednoliciłoby przepisy i pomogło w zaprowadzeniu porządku w kraju.
      • inocom Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 15:25
        dystans4 napisał:

> Wprowadzenie powszechnego zakazu przekraczania szybkości 40 km/h ujednoliciłob
        > y przepisy i pomogło w zaprowadzeniu porządku w kraju.

Wystarczy +30 km/h

Wpierw jednak uchwalono bzdurę +50 w zabudowanym i po prawku.

Jazda w zabudowanym już przy 80 km/h jest niebezpieczna i trzeba takich delikwentów eliminować.

Natomiast zostawiłbym +10 km. Błąd pomiarowy, nagłe zdarzenie, że trzeba przyśpieszyć. Idący człowiek to 6 km/h.
    • penire Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:35
      I dobrze.

Samochód w Polsce pełni rolę wręcz polityczną. Jego pojawienie się jest symbolem sukcesu Polski. Chucha się na kierowcę. Kierowca zaś jest wkurzony i jego zamknięta kabina jest jedynym miejscem gdzie może dawać upust frustracjom i czuje, że rządzi. I efekty są w postaci ilości wypadków.

A w takim razie jestem za karami więzienia za 10 km, ostrym trzepaniem dupy aż wróci się do stanu równowagi. I skończą się teorie polskich kierowców jak przestrzeganie kodeksu drogowego zwiększa zagrożenie na drodze.
    • lech1966 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:42
      adam111115 napisał:

> Czy oni już tak tragicznie stracili instynkt samozachowawczy??
      >
      > Mandat będzie groził kierowcom nawet za przekroczenie prędkości o jeden km
      > /h? Jak pisze Dziennik Gazeta Prawna, rząd Ewy Kopacz zamierza znieść margine
      > s 10 km/h przy pomiarach dokonywanych przez fotoradary.

Trzeba przyznać że kopią sobie ,,,,pod własnym tyłkiem..
      Tu kolejny sposób na sięgniecie głębiej do kieszeni kierowców i przechodniów,,,chyba zabrakło na ośmiorniczki pod koniec roku.
      www.dziennikpolski24.pl/artykul/3885381,policja-juz-wie-ile-nam-wystawic-mandatow-wideo,id,t.html?cookie=1
    • tomjani Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:43
      Wpisz swoją odpowiedź
    • bogucjusz Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-)))) 02.06.15, 10:45
      Kierowcy będą się patrzeć w licznik, zamiast na drogę.
      • snajper55 Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 10:48
        bogucjusz napisał:

> Kierowcy będą się patrzeć w licznik, zamiast na drogę.

Zlikwidować liczniki!

S.
        • bogucjusz Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 10:52
          snajper55 napisał:

> bogucjusz napisał:
          >
          > > Kierowcy będą się patrzeć w licznik, zamiast na drogę.
          >
          > Zlikwidować liczniki!
          >
          > S.

Zlikwidować kierowców!
          • mn7 Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 18:06
            Zlikwidować drogi!
      • penire Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 10:51
        Jak wjadą swoim 15 letnim mercem na drogi niemieckie to patrzą się dokładnie na liczniki zastrachani i jakoś jadą bezpieczniej...:)))
        • bogucjusz Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 10:55
          penire napisał:

> Jak wjadą swoim 15 letnim mercem na drogi niemieckie to patrzą się dokładnie na
          > liczniki zastrachani i jakoś jadą bezpieczniej...:)))

Wystarczyłoby zmniejszyć limit do 5 km/h, też byłoby bezpieczniej i bez patologii.
          • penire Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 10:58
            Wystarczy przestrzegać przepisów. Co nie jest modne...a nie mówimy tu o sprawie błahej tylko o maszynie, która ma swoją zabójczą energię kinetyczną..

10 km na godzinę w mieście nikogo nie zbawi, dłużej postoi na światłach, ale gdy dojdzie do wypadku to śmiertelność między 50 i 60 rośnie wielokrotnie..
            • bogucjusz Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 11:37
              penire napisał:

>
              > 10 km na godzinę w mieście nikogo nie zbawi, dłużej postoi na światłach, ale gd
              > y dojdzie do wypadku to śmiertelność między 50 i 60 rośnie wielokrotnie..

Ja tego nie kwestionuję. Uważam tylko, że nieustanne zerkanie na licznik, czy czasem nie jadę 51 km/h nie poprawi bezpieczeństwa na drogach.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 11:53

• religijnych.uczuc.obraza Re: Z pewnością zwiększy się bezpieczeństwo :-))) 02.06.15, 11:54
                Nie nieustannie a pewnie tylko w okolicach fotoradarów.
            • don.kichote A znasz jakieś dane, dokumentujące 02.06.15, 19:20
              jaki odsetek zdarzeń drogowych wyniknął z owych 10 km więcej?
              Stawiam dolary, że znikomy.

Ja, z doświadczenia wiem, że kretyna żadne ograniczenie nie powstrzyma i że to tylko kolejny pretekst dla podratowania budżetu.

penire napisał:

> 10 km na godzinę w mieście nikogo nie zbawi, dłużej postoi na światłach, ale gd
              > y dojdzie do wypadku to śmiertelność między 50 i 60 rośnie wielokrotnie..
      • alistair-p Wysyp spraw sądowych i tyle 02.06.15, 10:52
        Każde urządzenie pomiarowe ma tzw.klasę dokładności.Liczniki w samochodach są na poziomie 2.5% liczonych od maksymalnego wskazania licznika.Więcej nie ma co pisać,tylko debil mógłby sprowadzić margines błędu do zera.Przykład : samochód z maksymalnym wskazaniem na liczniku 200km/h.Dopuszczalny błąd 5 km/h.
        • lech1966 Re: Wysyp spraw sądowych i tyle 02.06.15, 11:07
          alistair-p napisał:

> Każde urządzenie pomiarowe ma tzw.klasę dokładności.Liczniki w samochodach są n
          > a poziomie 2.5% liczonych od maksymalnego wskazania licznika.Więcej nie ma co p
          > isać,tylko debil mógłby sprowadzić margines błędu do zera.Przykład : samochód z
          > maksymalnym wskazaniem na liczniku 200km/h.Dopuszczalny błąd 5 km/h.

Tylko że ja mam pierwszy samochód, a miałem ich parę, w którym prędkość na liczniku pokrywa się z prędkością np. nawigacji samochodowej. Inne oszukiwały o więcej niż 2.5%
          Policz 2.5% licznika plus różnice w wysokości bieżnika opon,plus czasem zmiana rozmiaru opon,,daje czasem kolosalny wynik..
          • alistair-p Re: Wysyp spraw sądowych i tyle 02.06.15, 11:17
            To oczywiste :-) Te 2,5% to i tak wysoko.Przeważnie jest to na poziomie 4%.Oczywiście w warunkach idealnych.99% spraw w sądzie wygrają kierowcy.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Wysyp spraw sądowych i tyle 02.06.15, 11:30
              U sędziów nieuków???
            • m.c.hrabia Re: Wysyp spraw sądowych i tyle 02.06.15, 11:52
              99% spraw w sądzie wygrają kierowcy.

raczej będzie odwrotnie , dlaczego kogoś ma obchodzić ,że masz " niesprawny" prędkościomierz ,
              co najwyżej będziesz się sądził z producentem bryki .

ps
              pamiętacie sprawę rowerzysty który jeździł na rowerze bez prędkościomierza :)))
              Sąd w Kościerzynie uznał, że wina rowerzysty jest bezsprzeczna, ale uniknie on poniesienia kosztów.
              • alistair-p Re: Wysyp spraw sądowych i tyle 02.06.15, 13:11
                Dowcip polega na tym,że sprawny szybkościomierz też jest obarczony błędem
                P.S.mój zawód wyuczony to aparatura pomiarowa :-)
                • mn7 Re: Wysyp spraw sądowych i tyle 02.06.15, 18:08
                  W Niemczech i praktycznie chyba wszędzie na zachodzie nie ma żadnego marginesu tolerancji i jakoś nie słychać, by to powodowało jakiekolwiek praktyczne problemy.
    • szwampuch58 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:47
      Kierowcy na calym swiecie to "dojne krowy" dla panstwa ale by "doic" tak bezczelnie jak nad Wisla to ewenement na skale swiatowa.
    • tomjani Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:53
      Może to przygotowania pod zamach stanu?
      Duda obejmuje prezydenturę w sierpniu, na jesieni PiS zdobywa w parlamencie konstytucyjną większość, m.in. dzięki POdobnym samobójom jak ten o jakim jest mowa - i wówczas POłączone siły Zielonych Ludzików od Putina, POdwójnych agentów ze WSI, szwabskej Antify pod wodzą Sewka i całej reszty Czerskiej z pajacem bredzącym o nieoddawaniu Polski gó...arzom na czele, wreszcie żelaznego elektoratu Brąka wypuszczonego z więzień na mocy uchwalonej w przeddzień wyborów amnestii - dokonują zbrojnego przewrotu? A właściciele III RP którzy wcześniej już POuiciekali do Bruxeli: Tusk, Buzek, Lewandowski, Boni - apelują do społeczności międzynarodowej o uznanie nowych "władz" jako jedynej siły mogącej ochronić Polskę przed recydywą kaczyzmu.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 10:54
        Żelazny elektorat Brąka siedzi w więzieniach? Przecież tam siedzą opozycjoniści pozamykani przez tuszczy reżim.
        • tomjani Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 11:19
          Bo to mam genialny POmysł. POzamykać w pudłach resztę zwolenników Dudy/PiS i przetrzymać co najmniej do wyborów. Za kratami zmienią POglądy i zagłosują na tych co trzeba.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 11:30
            Właśnie o tym piszę. Tam sami pisowcy siedzą.
    • wagonetka a czemu kierowcy przekraczają prędkość? 02.06.15, 10:59
      lub inaczej - czemu traktują rezerwę jak zwiększenie prędkości dozwolonej?
      • m.c.hrabia Re: a czemu kierowcy przekraczają prędkość? 02.06.15, 11:03
        - czemu traktują rezerwę jak zwiększenie prędkości dozwolonej?
        bardzo dobre pytanie :))

a odpowiedź- cwaniactwo i to nagminne .
      • religijnych.uczuc.obraza Re: a czemu kierowcy przekraczają prędkość? 02.06.15, 11:03
        Bo to jest wolność obywatelska.
        • wagonetka ludziom się w dudach poprzewracacało 02.06.15, 11:05
          jeśli ktos ma problem z przestrzeganiem przepisów - niech płaci

podobno wolność to odpowiedzialność
        • kotek.filemon Re: a czemu kierowcy przekraczają prędkość? 02.06.15, 11:05
          Nie, to jest walka kierowców wyklętych z opresyjnym reżymem Kopatsch.
          • wagonetka Re: a czemu kierowcy przekraczają prędkość? 02.06.15, 11:06
            :-)))
      • volupte Re: a czemu kierowcy przekraczają prędkość? 02.06.15, 12:00
        Bo inaczej sie nie da.
        • wagonetka nie da się? 02.06.15, 13:27
          volupte napisał:

> Bo inaczej sie nie da.

a mnie się wydawało, że jeśli jest ograniczenie DO 50 km / godz., to - aby nie przekraczać prędkości bez limitu - jadę 45 km / godz.

i jakoś nigdy do głowy mi nie przyszło, że jeśli jest ograniczenie do 50 a limit jest 10 to jadę 60 km / godz., tylko 50

no ale może to dlatego, że uczyłam się jeździć nie w Polsce, tylko na północy Europy
    • l_zaraza_l Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 11:25
      Przy ograniczeniu prędkości do, powiedzmy, 50 km/h przecież jest margines - w tym "do".
    • mietowe_loczki Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 11:56
      Wszyscy pisowcy na forum się z tobą zgodzą. Oni są od zawsze za tym, żeby kary za wszystko były bardziej surowe.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 12:01
        Poza kradzieżami złomu oraz sklepowymi. Jak chcesz to możesz sobie wziąć wafelka.
        • mietowe_loczki Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 13:14
          Uważam, że wafelki w sklepach powinny być rozdawane. Wafelek prawem, a nie towarem.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 13:17
            Nie powinny być rozdawane. Powinny być do wzięcia.
            • mietowe_loczki Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 17:48
              Przepraszam.
            • mn7 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 18:10
              Nie. Każdy ma prawo dostać wafelek do ręki albo lepiej prosto do kieszeni. Oczekiwanie, by sobie sam brał jest oburzajace.
    • volupte Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 11:57
      To ma być program na zdobywanie głosów poparcia?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 12:02
        Zrobią wszystko by zwiększyć sobie słupki w sondażach.
    • wiosnaludzikow Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 12:08
      adam111115 napisał:

> Czy oni już tak tragicznie stracili instynkt samozachowawczy??
      >
      > Mandat będzie groził kierowcom nawet za przekroczenie prędkości o jeden km
      > /h? Jak pisze Dziennik Gazeta Prawna, rząd Ewy Kopacz zamierza znieść margine
      > s 10 km/h przy pomiarach dokonywanych przez fotoradary.

Adasiu. Jacy Oni ....Wy ! :)
      • lech1966 Re: Ręce opadają :(( N/T 02.06.15, 13:17
        wiosnaludzikow napisał:

> adam111115 napisał:
        >
        > > Czy oni już tak tragicznie stracili instynkt samozachowawczy??
        > >
        > > Mandat będzie groził kierowcom nawet za przekroczenie prędkości o je
        > den km
        > > /h? Jak pisze Dziennik Gazeta Prawna, rząd Ewy Kopacz zamierza znieść m
        > argine
        > > s 10 km/h przy pomiarach dokonywanych przez fotoradary.

> Adasiu. Jacy Oni ....Wy ! :)
      • adam111115 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 13:41
        Nie obrażaj mnie, jak ja bym był premierem to takich decyzji dzisiaj na pewno bym nie podjął. Swój rozum mam i widzę
        • lech1966 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 14:20
          Miłość (do PO) zaślepia..Wy czyli oni tez kiedyś widzieli..a teraz widzą jedynie własny interes
          • adam111115 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 14:35
            Noszsz jaasne, wy wszystko wiecie lepiej
            • lech1966 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 14:39
              Piszesz wyżej że byś takiej decyzji nie podjął i że masz swój rozum i widzisz....Wczoraj dałbyś się pokroić za PO, ale dziś widzisz juz lepiej,,,juz nie ma takiego entuzjazmu w oczach
              • adam111115 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 15:24
                lech1966 napisał:

> ..Wczoraj dałbyś się pokroić za PO,

Ja? Od paru lat jestem za PO ale równie często ich krytykowalem co możesz wyszukać w historii, mam jeden nick od 10 lat.

Nigdy nie dałbym się za PO pokroić, po prostu nie lubię fanatyzmu, więc tak samo nie jestem fanem żadnego klubu piłkarskiego jak i członkiem partii
            • lech1966 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 14:47
              Nie jestem z PIS, nie łączy mnie z nimi nic, tez mam swój rozum, i tez widzę co sie dzieje. Różnica pomiędzy Tobą Adam,,a mną jest taka że ty skorzystałeś na PO i bronisz tego co zdobyłeś. A ja jeszcze nic nie zdobyłem, czekam na swoją okazję. Czekam nie na tantiemy czy stanowiska i nie szukam znajomych królika, pracuje cały czas i oczekuje że kiedyś ta praca przyniesie mi jakiś dochód, bo te rządy których tak bronisz pozwalają jedynie przetrwać,,wegetować,,a ja chcę normalnie pracować i normalnie ŻYĆ. Czy to tak wiele że RP na to nie stać???
              • mn7 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 18:11
                ech1966 napisał:

> Nie jestem z PIS, nie łączy mnie z nimi nic

Poza poglądami i agresywną zajadłością w ich wciskaniu innym?
        • gtxl.1 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 17:46
          adam111115 napisał:

> Nie obrażaj mnie, jak ja bym był premierem to takich decyzji dzisiaj na pewno b
          > ym nie podjął. Swój rozum mam i widzę

Dlatego nie jesteś premierem.
          Swój rozum mam......pewnie, że jakiś tam masz, ale niewielki to rozumek.Taki w sam raz jak na leminga.

• adam111115 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 22:15
            gtxl.1 napisał(a):

> adam111115 napisał:
            >
            > > Nie obrażaj mnie, jak ja bym był premierem to takich decyzji dzisiaj na p
            > ewno b
            > > ym nie podjął. Swój rozum mam i widzę
            >
            >
            > Dlatego nie jesteś premierem.
            > Swój rozum mam......pewnie, że jakiś tam masz, ale niewielki to rozumek.Taki w
            > sam raz jak na leminga.
            >
            Śmieciem i idiotą jak ty też nie jestem, btw jak tam sld?
    • sectral Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 12:28
      Pewnie jakiś pisowski kret zagrzebany gdzieś w strukturach PO podsuwa takie idiotyczne pomysły.Trudno to sobie inaczej wytłumaczyć.. Czy ktoś koordynuje poczynania tych posłów? Co robi szef klubu Grupiński? A jeżeli, jak mam nadzieję, to tylko pogłoska, to dlaczego nie ma natychmiastowego dementi?
      • volupte Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 13:22
        Być może obrósł tłuszczem i za wolno sie rusza.
    • adam111115 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 16:02
      No proszę! Po południu zmienili zdanie, he he ktoś z rządu czyta nasze forum :)
      • lech1966 Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 17:40
        Socjologia,,,Mogli obniżyć prędkość do 20 km/h i znieść limit do przekroczenia,,,,a tak zostawili 50 km/h i zostawili limit,,,,
        Jaki dobry PAN,,,mógł zabrać a jednak zostawił.. Teraz głosujemy na PO + PSL . A co ,,,niech się ucieszą..:))))))
    • 13kisiel Re: Ręce opadają :(( 02.06.15, 22:18
      polszewiki straciły kontakt z rzeczywistością nawet na drodze :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka