a74-7 29.07.15, 21:29 Czy juz gotowy ? Dziala? Mial byc oddany do uzycia w koncu lipca jak obiecala Ewa Peron .innpoland.pl/114613,terminal-lng-w-swinoujsciu-ruszy-w-lipcu-to-ponad-rok-opoznienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stelmachlukasz Re: Gazoport w Swinoujsciu 29.07.15, 21:42 "Kłamczucho Ty" - po wizycie we Wrocławiu przyjęło się mówić :-))) Póki co rząd robi wszystko żeby temat położyć. Prokuratura przede wszystkim - do dziś nie przesłuchała bohaterów "taśmowej" Andrzej Parafianowicz, rozmawiając ze Sławomirem Nowakiem otwarcie przyznaje, że podpisane zostały niekorzystne umowy ws. budowy gazoportu w Świnoujściu i należy spodziewać się dużych opóźnień. SN: No są [...] trochę opóźnienia. AP: Oni (poprzednicy - red.) podpisali takie niekorzystne umowy, co pozwala Włochom [firmie stojącej na czele konsorcjum budowy LNG - red.] się bezkarnie opóźniać. SN: Nie, bezczelni są. Ja pamiętam, [...] że z dozorem technicznym walczyłem. Jeszcze Budzanowski był. [...] Dozór przychodzi. Wiesz, ci Włosi chcą kłaść rury bez żadnych atestów, bez niczego. No to po prostu przyjdzie pierwsza lepsza kontrola i to wszystko wywali w powietrze. P: A wiesz, Katarczycy już tankują pierwszy gazowiec, nie. SN: I co z nimi? AP: Będzie sobie pływał w Bałtyku. (śmiech) To jest duży tankowiec, nie wiem, czy da radę zawrócić. Zanim się złamie, to tak od Szwecji... SN: A my w Gdańsku nie możemy odebrać? AP: Nie ma instalacji. Dobrze, że ten Katar, tzn. te szejki się racjonalnie zachowują. Jak się usztywni, no to co mu zrobisz? [...] Jak oni zrobią dla nas precedens... AP: Ku.... Oni teraz mówią o jesieni 2015, a na mieście mówią coś o 2017. [...] No i wiesz... Ale tego się nie udaje ustalić [kiedy będzie gotowy terminal LNG - red.], bo jak będziesz wiedział na sztywno, że to już na pewno, to można z tymi Katarczykami jakoś gadać. Ale co, co mu powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Gazoport w Swinoujsciu 29.07.15, 21:55 jak widac oni na "tasmach " smichu chichu , a tymczasem pajacowanie pod publiczke szlo cala para w zalozeniu,ze "ciemny lud to kupi" www.tvp.info/20159899/coraz-blizej-do-otwarcia-gazoportu-w-swinoujsciu-strazacy-cwicza-jak-radzic-sobie-z-zagrozeniami Rzad premiery szedl w zaparte klamiac :-)) Wyborcy powinni o tym pamietac . Odpowiedz Link Zgłoś