Dodaj do ulubionych

Zamach stanu w POlsce

24.09.15, 11:05
gazetawarszawska.com/pugnae/2255-zamach-stanu-w-polsce//
W Europie nie ma ani jednego państwa, gdzie urzędujący minister (jakikolwiek) odmówiłby stawienia się na wezwanie głowy państwa. Nie jest to możliwe nawet w Szwecji, aby jakikolwiek minister nie przybyłby na wezwanie króla, który jest chyba najmniej prestiżowym królem (a zarazem głową państwa) w Europie.

Urzędujący szef MSW minister Terasa Piotrowska - demonstracyjnie - poniżyła publicznie Prezydenta RP Andrzeja Dudę. Tego żaden urząd nie może nigdy tolerować.
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:09
      Lubię takie popiardywania, gołda, "nie ma takiego kraju...". Typowe dla lewej nogi żyda, czyli pISu, którym się właśnie podpierasz.
    • rccc Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:14
      Niestety wszystko na to wskazuje

PiS powinien bardzo przypilnowac tych wyborów
    • bogucjusz Komu się budyń w mankiet wypłacze? :-) 24.09.15, 11:17
      Prezessimusowi czy kapelanowi swemu?
    • zapijaczony_ryj A ja już myśłałem, ze Kancelaria prezydenta 24.09.15, 11:19
      organizuje drugą wycieczkę do Smoleńska?
      I gdzie masz ten stan? Co to za stam, co odwraca ię tyłem do kobiety premier i udaje, ze jej nie widzi?
      Dla mnie to zwyczajny...domyśł się sam
    • savras Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:20
      myślałem, że najgorsza propagandowa gadzinówka w kraju to 'gazeta polska' do czasu, gdy odkryłem to coś.

wie ktoś, do kogo należy ta cała 'gazeta warszawska'?
      • laweta2014 należy do......Polaków :D 24.09.15, 11:26
        savras napisał(a):

> myślałem, że najgorsza propagandowa gadzinówka w kraju to 'gazeta polska' do cz
        > asu, gdy odkryłem to coś.
        >
        > wie ktoś, do kogo należy ta cała 'gazeta warszawska'?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: należy do......Polaków :D 24.09.15, 11:33
          Bachurski nie wygląda mi na Polaka, gołda.
    • a74-7 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:24
      potrzebne natychmiastowe oredzie prezydenta do narodu .
      • rccc Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:25
        Dobry pomysł
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:34
        Daj mu troszkę czasu, żona musi nauczyć go na pamięć wszak prezydent nie potrafi czytać. A takie wykucie na blaszkę troszkę trwa.
        • a74-7 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:36
          tobie lemingu odrazo wystarczy ze Ewunia czyta z kartki a spocony misiu powtarza z pamieci czy siem nie pomylila
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:39
            Jak zwykle z nieporadności zmieniasz temat. Zachwyć się gdy Szafenmaker podpowiada Dudzie żeby pocałował kobitkę w dłoń.
            • a74-7 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:46
              wiesz u mnie szafenacker czyta pogode w BBC.Ucze sie od ciebie zmiany tematu :-D
              Przeszkadza ci ?
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:51
                A gdzie ja zmieniłem temat? Wypowiedziałem się na temat twojej propozycji orędzia prezydenta. poprosiłem byś uszanowała fakt że prezydent nie potrafi czytać i musi nauczyć się orędzia na blaszkę. A ty mi tu z jakąś Kopaczową i jakimś miśkiem wyjeżdżasz. Kto tu pisze nie na temat?
      • nachlany_wolak Ach te niemieckie pociągi 24.09.15, 11:40
    • artexe Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:34
      To nie zamach stanu, to permanentna wojna PEK z prezydentem.
      Dziwie się, że A.Duda wezwał do siebie tę "biedną" kobietę Tereskę. Co on chciał od niej usłyszeć?
      Przepisy na pieczenie sernika są w internecie, a i Agatka pewnie je zna.
      Miał zaczekać na powrót szalonej Ewki i zwołać Radę Gabinetową, to są jego jasno określone kompetencja.
      Przynajmniej wtedy Ewka przestała by zawodzić, że nie chce się z nią spotkać.
      To był poważny błąd prezydenta, bo sam naraził swój urząd na szwank.
      • a74-7 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:52
        Dziwie się, że A.Duda wezwał do siebie tę "biedną" kobietę Tereskę. Co on chcia
        > ł od niej usłyszeć?
        Chcial dokladnie uslyszec ze Terenia nie nadaje sie na stanowisko ktore zajmuje swojom gr…bom du…mn.
        Dzwonila przed ostatecznym glosowanie o pozwolenie pek.Pani Terenia jest slupem a nie ministrem odpowiedzialnym za wew. bezpieczenstwo panstwa.
        Przezydent chcial potwierdzic role slupa .
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:53
          Czyli minister spraw wewnętrznych nie powinien konsultować ważnych decyzji z premierem, tak?
          • a74-7 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 12:04
            takim samym prawem pan Prezydent ma prawo konsultowac wazne decyzje z odpowiednim ministrem tu pania Tereniom .
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 12:12
              Pan prezydent nie podejmuje tutaj żadnych decyzji, nie jest przełożonym pani minister. może jej jedynie, na wniosek pani premier, wręczyć nominację albo dymisję. Więc niech nie udaje zatroskanego.
      • sclavus Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 14:28
        ... powtarzasz te bzdury o "biednej kobiecie Teresce (inni jeszcze o "psiapsiółce", o "katechetce"), jak nakręcony i jakbyś nie wiedział, że stanowisko ministra, jest stanowiskiem politycznym(!!) (a może dotychczas nie wiedziałeś?)...
        ... i wartość ministra można poznać dopiero po jego doradcach!
        Po tym, kim się otacza!!!
        • artexe Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 15:01
          sclavus napisał:

> ... powtarzasz te bzdury o "biednej kobiecie Teresce (inni jeszcze o "psiapsiół
          > ce", o "katechetce"), jak nakręcony i jakbyś nie wiedział, że stanowisko minist
          > ra, jest stanowiskiem politycznym(!!) (a może dotychczas nie wiedziałeś?)
          > ]...
          > ... i wartość ministra można poznać dopiero po jego doradcach!
          > Po tym, kim się otacza!!!

Ty, chcesz mnie pouczać kim jest stanowisko ministra spraw wewnętrznych?
          Nie boli cię? że to stanowisko piastuje katechetka, która tak się zna na tych problemach jak ja, na operetce?
          Jaki ty jesteś zakłamany.

• nachlany_wolak Na trzy nicki się wPiSujesz 24.09.15, 11:40
      • bogucjusz Tylko trzy? Gołda się opuszcza... n/t 24.09.15, 13:17
    • jaroslaw2104 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 11:43
      laweta2014 napisała:

> gazetawarszawska.com/pugnae/2255-zamach-stanu-w-polsce//
      > W Europie nie ma ani jednego państwa, gdzie urzędujący minister (jakikolwiek
      > ) odmówiłby stawienia się na wezwanie głowy państwa. Nie jest to możliwe nawet
      > w Szwecji, aby jakikolwiek minister nie przybyłby na wezwanie króla, który jest
      > chyba najmniej prestiżowym królem (a zarazem głową państwa) w Europie.
      >

> Urzędujący szef MSW minister Terasa Piotrowska - demonstracyjnie - poniżyła pub
      > licznie Prezydenta RP Andrzeja Dudę. Tego żaden urząd nie może nigdy tolerować.

Uważać ZŁODZIEJA i KOMBINATORA Dudę za " głowę" Państwa ?

Jak już to za ŁEB .
    • alistair-p Jak można poniżyć chama? 24.09.15, 11:50
      Przecież Budyń nic sam nie robi samodzielnie,jak można poniżyć bezwolna pacynkę na gumce?Może jeszcze powiesz,że to coś ma honor ha ha ha.
      • a74-7 Re: Jak można poniżyć chama? 24.09.15, 14:16
        martw siem o honor PEK ktora zdradzila grupe wyszehradzka:-)
    • cymber.gaj Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 12:01
      laweta2014 napisała:

> Nie jest to możliwe nawet w Szwecji, aby jakikolwiek minister nie przybyłby na wezwanie króla, który jest chyba najmniej prestiżowym królem (a zarazem głową państwa) w Europie.

Z tą różnicą, że u nas nad królem jest jeszcze cysorz (kwa-kwa), nad nim Naczelny Klecha (TV PLWAM), a nad nim Łubianka. Jeszcze wyżej jest Władymir Władymirowicz. I to on pociąga za te wszystkie sznurki. Skąd to wiadomo? Najumiłowańszy Przywódca sam nam o tym powiedział:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,148649500,148650205,To_kolejny_sukces_ruskiej_agentury.html
    • a74-7 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 12:06
      mam nadzieje ze Cierpisz wyslal kopie do biura Prezydenta:-)
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 12:14
        Wątpię żeby wysłał. Sam przecież doskonale wie jakie bzdury wypisuje i że chodzi wyłącznie o klikalność pelikanów.
    • w_v_w Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 12:17
      nie przesadzajmy z tym "zamachem stanu", raczej glupota pani Piotrowskiej i jej kierowniczki.:D:D:D Magiel rzadzi sie swoimi prawami :)
      • artexe Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 13:26
        w_v_w napisał:

> nie przesadzajmy z tym "zamachem stanu", raczej glupota pani Piotrowskiej i jej
        > kierowniczki.:D:D:D Magiel rzadzi sie swoimi prawami :)

Dokładnie, ale prezydent Duda domagający się spotkania z ta panią jest również niepoważny.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 13:30
          Nie zwrócisz Bercik uwagi wawerce, że nie pisze po polsku?
        • w_v_w Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 13:36
          ...bo jestesmy w niepowaznym czasie :)
    • mariner4 Konstytucji nie zasz, zresztą po co? 24.09.15, 13:24
      Bo to nie twoja konstytucja.
      Prezydent nie jest przełożonym wszystkich obywateli. Może zaprosić premioera i swoich podwładnych z kancelarii. Minister nie musi wykonywac polecenia prezydenta.
      pajac chce upokorzyć członków rządu. Pani minister miała racje.
      M.
      • artexe Re: Konstytucji nie zasz, zresztą po co? 24.09.15, 13:28
        mariner4 napisał:

> Bo to nie twoja konstytucja.
        > Prezydent nie jest przełożonym wszystkich obywateli. Może zaprosić premioera i
        > swoich podwładnych z kancelarii. Minister nie musi wykonywac polecenia prezyden
        > ta.
        > pajac chce upokorzyć członków rządu. Pani minister miała racje.
        > M.

Te...konstytucjonalisto, może byś się najpierw nauczył poprawnej pisowni po polsku?
        • ta Re: Konstytucji nie zasz, zresztą po co? 24.09.15, 13:35
          Prezydent-strażnik konstytucji niech ją najpierw przeczyta.
          Prawnik ma w papierach, może zrozumie jak się mocno postara.
          • artexe Re: Konstytucji nie zasz, zresztą po co? 24.09.15, 13:38
            Konstytucji nie zasz,

Ty zaś "zasz"?
            • mariner4 Klawiatura mi nawala 24.09.15, 13:41
              przygłupie.
              M.
              • artexe Re: Klawiatura mi nawala 24.09.15, 13:43
                mariner4 napisał:

> przygłupie.
                > M.

Albo rozum ci nawala.
                • romullos Jak się nie ma argumentów to się literówek 24.09.15, 15:22
                  czepia albo sugeruje problemy z głową.

artexe napisał(a):

> mariner4 napisał:
                  >
                  > > przygłupie.
                  > > M.
                  >
                  > Albo rozum ci nawala
                  • mariner4 Oni już tak mają. 24.09.15, 17:13
                    M.
      • a74-7 Re: Konstytucji nie zasz, zresztą po co? 24.09.15, 14:12
        mariner4 napisał:

> Bo to nie twoja konstytucja.
        > Prezydent nie jest przełożonym wszystkich obywateli. Może zaprosić premioera i
        > swoich podwładnych z kancelarii. Minister nie musi wykonywac polecenia prezyden
        > ta.
        > pajac chce upokorzyć członków rządu. Pani minister miała racje.
        > M.
        Prezydent jest glowoM panstwa .
        Widze ze nie czytales linku, a zabrales siem za dyskusje.
    • plind Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 14:04
      lepiej niech prezes tego nie czyta, bo będzie kolejne sprostowanie z ambasady szwedzkiej...
      król Szwecji nigdy by nie wpadł na pomysł, żeby wezwać jakiegokolwiek polityka, bo jego wyłączną rolą [i rodziny królewskiej] jest branie udziału w ceremoniach w kraju i za granicą... w żaden sposób nie jest zaangażowany w kierowanie państwem...
      gazeta nie dość, że podaje kłamliwe informacje, to jeszcze obraża Gustawa VI
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 14:18
      czyli imppeachment
      • artexe Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 14:21
        dziewczynka.z.zapalkami1 napisał:

> czyli imppeachment

Nie dziewczynko, nie "imppeachment"....co najwyżej to "Impeachment "
        Panimajesz?
        • sclavus Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 14:32
          ... ale przydał by się, prawdaaaa?
          (załap się: nie "prawdaaaa", tylko "prawda") - prawda? :D:D
          • artexe Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 15:02
            sclavus napisał:

> ... ale przydał by się, prawdaaaa?
            > (załap się: nie "prawdaaaa", tylko "prawda") - prawda? :D:
            > D

Ty, się na to nigdy Kali nie załapiesz.
            • nachlany_wolak laweta, cała nadzieja w tobie wPiSywaczu 24.09.15, 15:05
    • mao111 Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 14:32
      Buhahaha "Minister odmawia posłuszeństwa Prezydentowi Dudzie.". Niezłe jaja. Posłuszeństwa... hahaha. Człowiek z plastiku postanowił wezwać ministra na dywanik. Nie wiadomo po co. Jak był czas przed szczytem to nie chciało mu się gadać, ale post factum się nagle obudził...
      • m.c.hrabia Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 14:47
        ak był czas przed szczytem to nie chciało mu się gadać, ale post factum się nagle obudził...
        niech zakupi superekspres i się wszystkiego dowie , aj już się dowie ,to resztę wykorzysta do podtarcia dudy
    • dobry-termin Re: Zamach stanu w POlsce 24.09.15, 16:13
      Kolejne wpisy dają tylko dowód że polszewickie siły najemne obnażają siebie kim naprawdę są. Oni są w służbie Platformy która mimo dogorywania na scenie politycznej nie zaprzestała niszczenia i opluwania Prezydenta.
      Ja nie widzę powodów odpisywania na te bezczelne obelgi pospolitych bydlaków jak odraza & Co.
      • nachlany_wolak laweta, ile jeszcze nicków użyjesz? 24.09.15, 16:16
        • dobry-termin Re: laweta, ile jeszcze nicków użyjesz? 24.09.15, 16:37
          wolak "operujesz w ramach polszewickiego stada" więc nie rozumiesz że ja ( oraz wielu innych) dyskutuję samodzielnie. W tym przypadku zgadzam się z laweta co do sprawy Prezydenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka