Dodaj do ulubionych

Dlaczego zagłosuję na PO.

21.10.15, 15:56
Bo zmiana rządów to przede wszystkim destrukcja. Zanim nowa władza przejmie stery będziemy musieli (tak, my wszyscy) poświęcić mnóstwo czasu i pieniędzy. Na zmiany kadrowe, organizacyjne, administracyjne, lokalowe.... a to dopiero początek i małe piwo.

Większy problem jest taki, że Pani Szydło tyle wie o rządzeniu krajem, co przeciętny użytkownik tego forum. Zanim się nauczy wielkiej polityki - będziemy musieli długo poczekać. Zanim się zorientuje, że jej pomysły - choć wydają się atrakcyjne, są szkodliwe - będzie już po zmianach administracyjnych i ona będzie musiała tę swoją władzę sprawować dalej. Jedyny pożytek dla niej chyba tylko taki, że schudnie.
Oto przykład krótkowzroczności Pani Szydło:
Opodatkować hipermarkety... Brzmi jak "dowalić bogatym"? Tylko z pozoru. W żadnym kraju europejskim nie kupuje się tyle jedzenia, co w Polsce. Jemy na potęgę i kupujemy chiński chłam na potęgę. Hipermarkety mają się u nas dobrze, pracownicy zarabiają coraz więcej, więc... będą zarabiać mniej. To będzie jeden z rezultatów opodatkowania hipermarketów. Drugi jest taki, że jeśli jakiś hipermarket będzie miał powstać (i zapewnić miejsca pracy) w Polsce, lub w innym kraju Europy środkowej, to powstanie tam, gdzie to się będzie bardziej opłacało. Nie będzie to Polska. Więcej skutków opodatkowania hipermarketów nie ma. Do skarbu państwa nie trafi nic. Bo hipermarkety nie po to zatrudniają lepszych ekonomistów, niż Beata Szydło, żeby stracić na jej pomysłach. Stracą najbiedniejsi.

Takich przykładów jest wiele.

Koalicja, jaką Szydło ma stworzyć z Kukizem napawa przerażeniem i przywołuje wspomnienia duetu PiS - Samoobrona...

Ewa Kopacz już zna te realia, już się orientuje o co chodzi w polityce. Wcale nie twierdzę, że jest genialnym politykiem. Jest po prostu niezłym premierem. I teraz, gdy właśnie nabrała doświadczenia i jest w trakcie pracy - powinna tę pracę dokończyć. Nikt nie zrobi tego za nią lepiej, niż ona sama.
Obserwuj wątek
    • 141288bs Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 16:03
      Wawrzanka - otworz hipermarket np. w niemczech...wtedy porozmawiamy o opodatkowaniu.
      • wawrzanka Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 16:13
        Ale my jesteśmy w Polsce, a nie w Niemczech.
        • kolter Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 16:22
          wawrzanka napisała:

> Ale my jesteśmy w Polsce, a nie w Niemczech.

To przyjedź do mojej wsi :D
        • 141288bs Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 20:49
          wawrzanka napisała:

> Ale my jesteśmy w Polsce, a nie w Niemczech.

- badz powazny...jesli napisales dla zgrywu,to inna sprawa
    • bpos Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 16:05
      Hej, tutaj rozsądnych niewielu słucha :(.
      Natomiast hejterzy są wniebowzięci.
      W którymś z wątków umieścili link do zdjęcia małpy ubranej w czerwona sukienkę.
      Wypisz wymaluj ideoleogia "małpy w czerwonym" byłego polityka.

Ja nie zagłosuję na PO, co nie znaczy, że będe chlustał pomyjami, jak to niektórzy robią wobec współobywateli.
    • kolter Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 16:19
      jakoś tak ich nie lubię, to nie wybory prezydenckie na których musiałem głosować przeciwko PIS,na Bronka niedołęgę głos oddając.
      teraz mam wybór i wybrałem już ; Anna Kubica nr 1 na liście zjednoczonej lewicy z Opola !!
      • jureek Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 19:06
        A to Ty z opolskiego? No to witaj, rodaku.
        Sam nie wiem jeszcze, na kogo będę głosował, na pewno nie będzie to głos na kogoś z KKK - czyli Kaczyński, Korwin, Kukiz.
        • kolter Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 23:27
          jureek napisał:

> A to Ty z opolskiego? No to witaj, rodaku.
          > Sam nie wiem jeszcze, na kogo będę głosował, na pewno nie będzie to głos na kogoś z KKK - czyli Kaczyński, Korwin, Kukiz.

boże kochany a ty do mnie ???
          • jureek Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 10:43
            kolter napisał:

> boże kochany ...

Bez przesady z tym tytułowaniem :)
            Za boga się jeszcze nie uważam.
            • kolter Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 22:00
              jureek napisał:

> kolter napisał:
              >
              > > boże kochany ...
              >
              > Bez przesady z tym tytułowaniem :)
              > Za boga się jeszcze nie uważam.

no i skromny jak na bóstwo :)) nie tak jak to
    • w_v_w Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 16:33
      Duzo tekstu malo tresci, glosuj na PO, ale miej swiadomosc, ze to glos stracony :D

Rozbawilas mnie tym "profesjonalizmem" Kopacz :D:D:D
      • kolter Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 16:41
        w_v_w napisał:

> Rozbawilas mnie tym "profesjonalizmem" Kopacz :D:D:D

Kopacz przynajmniej nie obiecuje ze 10% budżetu pójdzie na zasiłki dla sierotek po pińćset na łeb
        • w_v_w Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 20:43
          Kopacz, juz niczego nie moze obiecywac :D
        • wawrzanka Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 21:26
          Niewiele obiecuje, bo jest realistką. Ja też bym najchętniej głosowała na Zjednoczoną Lewicę, ale... no właśnie. Też jestem realistką. Wiem, że większość woli obietnice i "żeby coś się działo". No to się będzie działo...

Wybrali prezydenta, co do tej pory pewnie nie może uwierzyć, czy mu się to nie śni. Teraz wybiorą duet PiS - Kukiz. Za dwa lata będzie tak niewydolny i ośmieszony za granicą, że poda się do dymisji.
          My jesteśmy naprawdę dobrze rozwijającym się krajem. Tak będzie dalej bez względu na to, jaki będzie rząd, bo my lubimy i umiemy pracować. Tyle, że będziemy śmieszni za granicą.
          Tak dobrze żarło i zdechło.
      • wawrzanka Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 18:51
        Jakim "profesjonalizmem"?
        Profesjonalistą można być np. w elektronice. Albo w ekonomii. Tudzież w medycynie. W polityce liczy się inteligencja, charakter, doświadczenie i intuicja. Ale skąd ty masz o tym wiedzieć...
        • w_v_w Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 20:45
          wlasnie sie zastanawiam,skad ty mozesz to wiedziec, twoj watek swiadczy o ignorancji i zaczadzeniu platfonsowa propaganda. :D
          • adam111115 Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 11:45
            Wawrzanka jest nowa więc może nie wiedzieć że wawerke (vwv) wywalili z warszawskiej PO bo to zwykła idiotka i teraz się mści. Przy okazji potwierdza swoją głupotę prawie w każdym wpisie
            • w_v_w adasku, ty to jestes takie forumowe "radio Erewan" 22.10.15, 15:25
              ...jak zawsze pier...losz od rzeczy, ale moze dlatego, ze tylko takie pier...lenie ci pozostalo "impotencie" :D:D:D
              • adam111115 Re: adasku, ty to jestes takie forumowe "radio Er 22.10.15, 19:10
                Co od rzeczy? Wywalili cie z PO? Tak pisałaś, a dlaczego to już się można domyśleć po twoich dzielach pisanych na tym forum
        • kolter Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 23:26
          wawrzanka napisała:

> Jakim "profesjonalizmem"?
          > Profesjonalistą można być np. w elektronice. Albo w ekonomii. Tudzież w medycynie. W polityce liczy się inteligencja, charakter, doświadczenie i intuicja. Ale
          > skąd ty masz o tym wiedzieć...

jak rozumiem politykujesz na szczeblu gminnym stąd ta wiedza "D
    • qwardian Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 19:20

Ja zagłosuję na PO za cztery lata, kiedy Jarosław Kaczyński obejmie tam władzę i ukształtuje jak piekarz ciasto w piekarni. Kiedy będzie jak świeży rogalik prawicowo, narodowo, religijny wtedy da się go skosztować z uśmiechem na ustach...
    • stanczyk-5 Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 21:06
      bos.glupi.i.zdrajca.jezeli polakiem jestes
    • camille_pissarro Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 21.10.15, 21:45
      W Wawrze ludzi o takich horyzontach myślowych na szczęście jest mniejszość :-) Przejrzyj sobie wyniki ostatnich głosowań w Wawrze :-))))))
      • w_v_w Nie zaglosuje na PO, bo to obciach!!! 21.10.15, 22:12
        Tak bywa z elementem naplywowym, zamieszkujacym "czworaki na dawnych polach kapuscianych" :D
        • nachlany_wolak Poszczekaj do niedzieli 21.10.15, 22:40
        • ave.duce Re: Nie zaglosuje na PO, bo to obciach!!! 22.10.15, 09:06
          w_v_w napisał:

> Tak bywa z elementem naplywowym, zamieszkujacym "czworaki na dawnych polach kap
          > uscianych" :D

Autoreklama?
      • nachlany_wolak Powiedz mu ile ty masz bajtuf 21.10.15, 22:40
    • dawidowski777 Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 00:25
      > Bo zmiana rządów to przede wszystkim destrukcja. Zanim nowa władza przejmie ste
      > ry będziemy musieli (tak, my wszyscy) poświęcić mnóstwo czasu i pieniędzy. Na z
      > miany kadrowe, organizacyjne, administracyjne, lokalowe....

HAHAHAHAH. No tak, qwa, niech jeszcze sie nachapią tak ze 4 lata. Kradną, obsadzają stołki pociotami w całym kraju, niech sie jeszcze nażrą przy korycie 4 lata.
      Czy wy sobie w tym biurze PO jaja z internautów robicie? PRowcy do wykopania za całą nieudaną kampanie platfusiarstwa.
      Kopaczowa wysłała córke do Kanady a polskiej młodzieży sajgon gotuje.
    • silencius Dlaczego nie zagłosuję na PO ani na Petru. 22.10.15, 01:12
      Bo ludzie którzy poprzyrastali do krzeseł czują się już pewniej niż ci z PZPR-u przed 1981 rokiem. Dziwię się, że w mediach o przekrętach władzy pisze się jako o aferach - aferą można było nazwać sprawę Zbycha i Rycha. Po kilku miesiącach władzy nagle odkryto szwindel władzy - to była owszem afera. Teraz słowo afera zmieniło już znaczenie - teraz aferą jest dzień bez szwindli. Ludzie z Platformy i PSL-u zawlekli już nawet swoje szwindelki do NIKu. Gdzie nie spojrzeć to układy i prywata. Jeżeli do tej zgrai dołączy jeszcze Petru to można zapomnieć o wzroście zamożności najbiedniejszych warstw społeczeństwa. To są wszystko ludzie dbający o interesy tych którzy mogą zapewnić dostatnie życie politykom. Przykładem jest minister od zegarków. O czyje interesy dbał? O ludzi budujących drogi? Nie - on dbał o interesy przedsiębiorców budujących drogi i korzystających z darmowej pracy robotników. Robotnik ministrowi nic nie mógł dać a przedsiębiorca ?
      Powiadasz, że rząd chce budować markety by zapewnić ludziom pracę ? To bzdura! Los pracowników w marketach ich guzik obchodzi. Liczy się to co przy okazji można otrzymać od inwestora za wydanie decyzji, pozwolenia , sprzedaż działki bo na każdym z tych etapów jakiś znajomek w urzędzie może się ustawić. A może nawet jakiś swój człowiek w urzędzie jakiej zaprzyjaźnionej firmie załatwi kontrakt przy budowie? Przy okazji znowu zostanie paru budowlańców wydymanych ale ... a że przy okazji padnie ileś prywatnych sklepików w okolicy to drobiazg.
      • wawrzanka Re: Dlaczego nie zagłosuję na PO ani na Petru. 22.10.15, 09:01
        > Liczy się to co przy okazji można otrzymać od inwestora za wydanie
        > decyzji, pozwolenia , sprzedaż działki bo na każdym z tych etapów jakiś znajomek w urzędzie może się
        > ustawić.

Ta mantra nie zmieni twojego losu. Ale co sobie poplumkasz to twoje. Nigdy nie chciałabym być politykiem właśnie dlatego: cokolwiek by człowiek nie chciał zrobić - będą plumkać, że kradnie.
        Polityka to przede wszystkim UKŁADY. Ludzie muszą się między sobą porozumiewać, dogadywać, negocjować. To jest właśnie polityka. Przy czym im bardziej prymitywna władza tym brudniejsze układy. Czego dowodem była koalicja PiS - Samoobrona - LPR.
    • haen2010 To poważny problem Polski. 22.10.15, 08:59

Czyli po prostu nachapanie się kolejnych ekip władzy. Celuje w tym procederze niejakie Stronnictwo Ludowe. Od Belwederu po siedzibę gminy.

Z tego względu naprawdę nie opłaca się zmieniać ekip przy władzy. Bo to jest czysta konkurencja - nachapać się więcej od mojego poprzednika. No cóż, taki jest czysty motyw postępowania debila i polskiej świni u władzy.
      • wawrzanka Re: To poważny problem Polski. 22.10.15, 09:10
        > Z tego względu naprawdę nie opłaca się zmieniać ekip przy władzy. Bo to jest czysta konkurencja -
        > nachapać się więcej od mojego poprzednika. No cóż, taki jest czysty motyw postępowania debila i polskiej świni u władzy.

Paskudny język. Nie da się krytykować bez tego prymitywnego slangu? Nie możesz po prostu przyjąć, że korupcja jest powszechnym zjawiskiem na całym świecie i na tym poprzestać? To jeszcze nie znaczy, że każdy, kto chce być politykiem ulega tej pokusie. Spróbuj znaleźć u Biedronia jakiekolwiek skłonności do korupcji. Nie znajdziesz żadnych.
        • gelati PO to POważny problem POlski 22.10.15, 10:52
          Na POhybel PO!
    • sverir Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 11:03
      > Ewa Kopacz już zna te realia, już się orientuje o co chodzi w polityce.

Jeżeli już zna i się orientuje, to widać nie jest to po prostu najostrzejsze narzędzie w szopie. Dla mnie pani premier jest skreślona niezależnie od listy i sympatycznych pomysłów. A skoro partia firmuje panią premier, to i partia jest przekreślona.
      • gelati Dlaczego nie zagłosuję na PO 22.10.15, 11:06
        Because...
    • wtop.ek wawrzanka 22.10.15, 11:10
      Weź pod uwagę, że 90% na tym forum to ludzie opłaceni przez partie, nudzacy się emeryci lub dorabiajacy emeryci. Są tu dzień w dzień, dyskusja na racjonalne argumenty nie ma sensu. Będą się kotlowac w swoim bagienku dziś, jutro i za rok, co najwyżej zmieniając nicki, wyzwiska i prymitywizm pozostaną te same.
      • kolter Re: wawrzanka 22.10.15, 22:02
        wtop.ek napisał(a):

> Weź pod uwagę, że 90% na tym forum to ludzie opłaceni przez partie, nudzacy się emeryci lub dorabiajacy emeryci. Są tu dzień w dzień, dyskusja na racjonalne
        > argumenty nie ma sensu. Będą się kotlowac w swoim bagienku dziś, jutro i za rok, co najwyżej zmieniając nicki, wyzwiska i prymitywizm pozostaną te same.

no a te pozostałe 10 % to naćpane gamonie ??
    • m.c.hrabia Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 11:28
      wojciechsadurski.natemat.pl/159119,jak-bede-glosowal-w-te-niedziele
      • gelati Dlaczego nie zagłosuję na PO (bez kropki:) 22.10.15, 11:36
        W demokracji mozna marnowac swoj glos glosujac na PO. Kto glupiemu zabroni?
    • tornson Boś zwykły leming... 22.10.15, 11:38
    • maszmi Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 15:58
      Beata Szydło oraz jej pan Jarosław pójdą nawet z diabłem w koalicję byleby dorwać się do władzy
    • wami41 Re: Ale glupia baba!!!. 22.10.15, 19:16
      Taki dlugi wywod i taki glupi. Przerazajace
    • tadzap Re: P(O)ZPR i na wieczność. 22.10.15, 22:02

Amen.
    • volupte Re: Dlaczego zagłosuję na PO. 22.10.15, 22:25
      On też.natemat.pl/158717,wszystkie-zwyciestwa-po-odnosila-dzieki-swojej-mlodziezowce-dzis-w-smd-czekaja-na-wynik-wyborow-by-uciec-do-petru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka