Dodaj do ulubionych

Paweł Kasprzak

09.12.16, 12:17
Czy to jakiś były ORMOWIEC? Ktoś wie coś więcej na temat tego pana?

"- Obywatel ma prawo grać władzy na nerwach - mówił w Poranku Radia TOK FM Paweł Kasprzak z inicjatywy Obywatele RP, która organizuje demonstracje w miesięcznice smoleńskie. - Myśmy grali na nerwach tej najistotniejszej władzy, jaką jest pan poseł Kaczyński - dodał.
- Po co pan to robi? - pytał Jacek Żakowski Pawła Kasprzaka z inicjatywy Obywatele RP, która demonstruje w miesięcznice smoleńskie przed Pałacem Prezydenckim. W sobotę 10 grudnia również pojawią się na Krakowskim Przedmieściu."
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Pytam, bo kto to jest Sakiewicz to wiem... 09.12.16, 12:22
      10 i 13 grudnia członkowie klubów „Gazety Polskiej” z całej Polski przyjeżdżają do Warszawy, żeby wesprzeć rodziny smoleńskie i upamiętnić ofiary stanu wojennego podczas Wielkiej Manifestacji na placu Trzech Krzyży. – Zwolennicy SB, ZOMO i KOD-u chcą nam odebrać Warszawę. Nie pozwólmy im na to, stawmy się solidarnie – apeluje Tomasz Sakiewicz, redaktor naczelny „Gazety Polskiej”.
    • szwampuch58 Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 12:38
      ...rosna ci te "zaprzance" cyngiel,wiadra pomyj ci aby wystarczy?
      • boblebowsky Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 12:47
        szwampuch58 napisał:

> ...rosna ci te "zaprzance" cyngiel,wiadra pomyj ci aby wystarczy?

A liczba zaprzańców cały czas rośnie, na ten moment to ok 70% społeczeństwa.
        • tw_wielgus Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 13:36
          70% powiadasz...:))) Jaki ty jesteś paradny....
          • boblebowsky Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 14:44
            tw_wielgus napisał:

> 70% powiadasz...:))) Jaki ty jesteś paradny....

Nie wiem co w tym zabawnego. Bardziej zabawne jest twoje postrzeganie rzeczywistości. Na każdym kto jest w jakiejś kontrze do ukochanej władzuni od razu wieszasz wszystkie psy.
            Jak na prymitywa przystało, wszystko musi być dla ciebie proste i najlepiej jak dzieli się przez dwa.
            • tw_wielgus Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 14:54
              Jak to co? Skoro 30% (czynnych wyborców, w ankietach przeprowadzanych przez sondażowe) popiera PIS to cała reszta to przeciwnicy.
              Wniosek - 70% społeczeństwa jest przeciwna rządom pis.
              Czy to nie jest paradne?
              • boblebowsky Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 15:03
                tw_wielgus napisał:

> Jak to co? Skoro 30% (czynnych wyborców, w ankietach przeprowadzanych przez son
                > dażowe) popiera PIS to cała reszta to przeciwnicy.
                > Wniosek - 70% społeczeństwa jest przeciwna rządom pis.
                > Czy to nie jest paradne?

Bardziej głupie niż zabawne, tylko niestety ten podział wynika z twoich wpisów i z linii partii którą tak gorliwie wspomagasz.
                Skoro PIS popiera ok 30% to pozostała część wybiera inne ugrupowania, poza niewielką częścią niezdecydowanych.
                • tw_wielgus Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 15:46
                  A jaką partię ja wspieram jak to określiłeś - "gorliwie"?
                  Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wystawiam piersi w obronie pożeraczy ośmiorniczek jak również nie zamierzam występować w obronie prokuratora Piotrowicza.
                  Czujesz różnicę? Ja jestem wolny, a ty jesteś partyjnym burłakiem, który ciągnie tratwę platformy. Tratwę, na której buja się wyszczerzony Grzesiek Schetyna w towarzystwie kolesiów popijających "aramaniak". Jak będę chciał to jutro wrócę do nabijania się z partii Kaczyńskiego, a ty? Ty będziesz dalej tkwił na swoim posterunku w przekonaniu, że stanowisz 70% większość.
                  • boblebowsky Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 16:25
                    tw_wielgus napisał:

> A jaką partię ja wspieram jak to określiłeś - "gorliwie"?
                    > Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wystawiam piersi w obronie pożeraczy ośmiorn
                    > iczek jak również nie zamierzam występować w obronie prokuratora Piotrowicza.
                    > Czujesz różnicę? Ja jestem wolny, a ty jesteś partyjnym burłakiem, który ciągni
                    > e tratwę platformy. Tratwę, na której buja się wyszczerzony Grzesiek Schetyna
                    > w towarzystwie kolesiów popijających "aramaniak". Jak będę chciał to jutro wró
                    > cę do nabijania się z partii Kaczyńskiego, a ty? Ty będziesz dalej tkwił na swo
                    > im posterunku w przekonaniu, że stanowisz 70% większość.
                    >

Wypraszam sobie. A to niby na jakiej podstawie przypisujesz mi platfusa? Czyżby dlatego, że nie jestem pozytywnie nastawiony do pisdogłowych ? To raczej ciebie można by określić jako partyjny beton. To nie ja bronię tu jak niepodległości obecnej skompromitowanej władzy. Piotrowicza nie bronisz, za to chętnie atakujesz tych którzy go obrabiają i tak to wygląda.
                    Krótko mówiąc pindolisz dziadek bez żadnych podstaw, tak samo jak wtedy kiedy uznałeś mnie za katolikożercę.
                    • tw_wielgus Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 16:56
                      " To nie ja bronię tu jak niepodległości obecnej skompromitowanej władzy. "

Odbija Ci bobasku?
                      • boblebowsky Re: jak grzyby po deszczu... 09.12.16, 17:00
                        tw_wielgus napisał:

> " To nie ja bronię tu jak niepodległości obecnej skompromitowanej władzy. "
                        >
                        > Odbija Ci bobasku?
                        >

Ty, móże ty masz rozdwojenie jaźni i nie za bardzo pamiętasz co pisze ten drugi? Nie raz tu już w końcu w trzeciej osobie pisałeś. Skonsultujcie tam w takim razie wersję i napiszcie skąd mi tego platfusa wzięliście i nienawiść do kleru?
    • 141288bs Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 12:49
      Pawel Kasprzak,to byly ZOMO-wiec,szczegolnie aktywny w czasie stanu wojennego.
      • szwampuch58 Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 12:52
        Jak niejaki Piotrus Duda no i co z tego?
      • wsk175 Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 13:12
        Kasprzyk be, a Piotrowicz cacy?
        Moralność pisich ścierwojadów.
        • boblebowsky Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 13:15
          wsk175 napisał:

> Kasprzyk be, a Piotrowicz cacy?
          > Moralność pisich ścierwojadów.

Z tego czytałem jest byłym działaczem opozycji PRL.
          • qqazz No widzisz 09.12.16, 14:46
            Piotrowicz się nawrócił i wspiera dobra zmianę a Kasprzak stanął tam gdzie kiedyś stało ZOMO.

pozdrawiam
            • boblebowsky Re: No widzisz 09.12.16, 14:50
              qqazz napisał:

> Piotrowicz się nawrócił i wspiera dobra zmianę a Kasprzak stanął tam gdzie kied
              > yś stało ZOMO.
              >

O kto te szeregi ustawia?
              • qqazz Re: No widzisz 09.12.16, 14:58
                Same się ustawiają.

pozdrawiam
                • boblebowsky Re: No widzisz 09.12.16, 15:04
                  qqazz napisał:

> Same się ustawiają.
                  >

Nie żartuj, ten ustawiłeś ty. Pytanie tylko czy sam?
                  • qqazz Ja nie jestem Bolek który wszystko sam zrobił 09.12.16, 15:21
                    Ja tylko opisuję rzeczywistość która widzę i w której żyję.

pozdrawiam
                    • boblebowsky Re: Ja nie jestem Bolek który wszystko sam zrobił 09.12.16, 16:02
                      qqazz napisał:

> Ja tylko opisuję rzeczywistość która widzę i w której żyję.
                      >

Ależ oczywiście, dokonując przy okazji ocen i wyrażając swoje subiektywne zdanie.
                      Ping pong nie jest moją ulubioną grą.
    • taniarada Paweł Kasprzak - "Bolek" wersja 3.0 09.12.16, 12:55
      Według "Gazety Wyborczej" link np. tu:
      warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,19589558,pod-palacem-prezyd... (link is external) cytuję: "Paweł Kasprzak pracujący dziś przy produkcji filmów przypomniał działalność swoją i kolegów w latach 80. - Tworzyliśmy pacyfistyczny Ruch Wolność i Pokój. Doprowadziliśmy do tego, że jeszcze za komuny zniesiono obowiązek służby wojskowej i wprowadzono prawo do zastępczej służby cywilnej, np. dla pacyfistów."
      Informacja stąd: www.encysol.pl/wiki/Dwunastka (link is external) : "Dwunastka – grupa samorządowa, działająca na Uniwersytecie Wrocławskim w latach 1986-1989 za zgodą rektora Jana Mozrzymasa, a następnie Mieczysława Klimowicza. De facto przez nikogo nie wybierana, lecz skupiająca grupę jawnie działających studentów o nastawieniu opozycyjnym. W jej skład wchodziły osoby zaangażowane w niezależne życie kulturalne, a także w struktury polityczne oraz wolny ruch wydawniczy.
      Do bardziej znanych członków Dwunastki należeli Krzysztof Jakubczak, Piotr Pawełczyk, Dariusz Derda, Mirosław Spychalski, Zuzanna Dąbrowska, Paweł Kasprzak, Paweł Kocięba-Żabski, Krzysztof Albin, Krzysztof Bąkowski.
      Dwunastka podejmowała działania na rzecz środowiska studenckiego, wydawała oświadczenia w sprawach wolności słowa, występowała w obronie prześladowanych. W 1988 i 1989 Dwunastka była współorganizatorką strajków na Uniwersytecie Wrocławskim.
      Portal "tezeusz.pl", link tu: portal.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=1858 (link is external) redagowany przez Andrzeja Miszka publikuje listę 213 (aktualnie) "uczestników i sympatyków" WiP, w tym także nieżyjących. Na liście brak jest Pawła Kasprzaka. To trochę dziwne zważywszy że według tekstów które widziałem całkiem niedawno w Internecie to imię i nazwisko jest obecne. Problem jest tylko taki że wyświetla mi się błąd gdy próbuję wejść na link z którego niedawno korzystałem. Cała nadzieja więc w IPN-ie.
      Ale Według linku tu: wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,142076,19678342,w-obronie-walesy-ro... (link is external) : "Paweł Kasprzak - opozycjonista w czasach PRL, współzałożyciel Niezależnego Zrzeszenia Studentów na Uniwersytecie Wrocławskim, współpracownik Studenckiego Komitetu Solidarności, współtwórca Solidarności Polsko-Czeskiej (Czechosłowackiej), działacz "Solidarności" (RKW Frasyniuka), a także Pomarańczowej Alternatywy i założonego w 1985 r. ruchu Wolność i Pokój. Obecnie pracuje w firmie zajmującej się produkcją telewizyjną. Mieszka pod Warszawą. A więc "to ten".
      Tym samym "Gazeta Wyborcza" stawia przysłowiową "kropkę nad "i". No bo chyba nie mogło być w "WiP" dwóch tak samo siebie charakteryzujących Pawłów Kasprzaków, z dodatkiem Pawła Wrabca (kolega Kasprzaka z niedawnych "protestów") oraz Andrzeja Miszka (admin portalu "tezeusz", dawniej WiP, obecnie a przynajmniej do niedawna KOD)?
      Dla ścisłości, Według Jacka Czaputowicza, uczestnika ruchu WiP, link tu: portal.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=4702: (link is external) "W teczce SOR „Błękitni” zachowały się tylko pojedyncze dokumenty, m.in. dotyczące poznańskiego ośrodka WiP, powstania Ruchu w Krakowie oraz działań podejmowanych przeciwko działaczom ruchu w Częstochowie. Większość dokumentów została zniszczona 30 października i 9 listopada 1989 r. Z zachowanych protokołów wynika, że zniszczono ich blisko 5 tys., m.in. notatki, pisma, szyfrogramy i komunikaty z podsłuchów telefonicznych [3]. Zachowały się natomiast dokumenty wytworzone po tym terminie. Znajdują się tam także informacje dotyczące Pomarańczowej Alternatywy, którą Służba Bezpieczeństwa postrzegała jako część Ruchu „Wolność i Pokój”, oraz Partii Zielonych."

• czekam.na.lewice Re: Paweł Kasprzak - "Bolek" wersja 3.0 09.12.16, 13:11
        sędziego Kryże z PiS i oficera WSI z KOD nic nie jest w stanie przebić 😃
      • wsk175 Re: Paweł Kasprzak - "Bolek" wersja 3.0 09.12.16, 13:15
        Dla taniej kiełbasy Wyborcza stała się wyrocznią nagle godną cytowania.
    • m.c.hrabia Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 13:24
      towarzysz ma nowe zlecenie , jak wielkim ścierwem trzeba być ,wielgus z tego samego miotu co Piotrowicz.
      • tw_wielgus Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 14:20
        O! Oblany jadem leming zagotował się na ruszcie...)) Trzeba go obrócić bo się przypali i zacznie śmierdzieć.
        • m.c.hrabia Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 14:49
          oIo
          • tw_wielgus Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 14:55
            Nie masz się czym chwalić, malutki, dziewczynki będą musiały użyć szkła powiększającego.
      • taniarada Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 15:11
        m.c.hrabia napisał:

> towarzysz ma nowe zlecenie , jak wielkim ścierwem trzeba być ,wielgus z tego
        > samego miotu co Piotrowicz.
        Umiesz coś napisać poza rzuceniem bluzga.Ten m.c. hrabia pasuje ci słoma wyłożona w butach.
        • boblebowsky Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 18:12
          taniarada napisał(a):

> m.c.hrabia napisał:
          >
          > > towarzysz ma nowe zlecenie , jak wielkim ścierwem trzeba być ,wielgus z
          > tego
          > > samego miotu co Piotrowicz.
          > Umiesz coś napisać poza rzuceniem bluzga.Ten m.c. hrabia pasuje ci słoma wyłożo
          > na w butach.

Morda!!! Ostatnią osobą jesteś która powinna się w tych kwestiach wypowiadać.
        • m.c.hrabia Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 18:40
          bi.gazeta.pl/im/70/00/10/z16781168Q,asd.jpg
    • iza.bella.iza Nowa wytyczna PiS! 09.12.16, 15:10
      Przekaz dnia do TW Wielgusa nie dotarł!

forum.gazeta.pl/forum/w,28,162933889,162933889,Sasin_Nie_jest_dobrym_grzebanie_w_zyciorysach_.html
      • tw_wielgus Re: Nowa wytyczna PiS! 09.12.16, 15:21
        No patrz do mnie nie wysłali,...:))) Pewnie popadłem w niełaskę, jak Ci których z jadowitą satysfakcją wymienia portal Lisa.
    • tw_wielgus Radomir Szumełda - kolejna interesująca postać. 09.12.16, 16:50

Strajk Obywatelski - 13 postulatów ( za "wyborcz")

Pomysłodawcą Strajku Obywatelskiego, który odbędzie się między 17 a 19 pod siedzibą PiS przy ul. Nowogrodzkiej 84/86 jest Radomir Szumełda, lider pomorskiego KOD.

Podobnie jak Kijowski deklaruje,że jest osobą wierzącą w Boga.
      Fragment jednego z wywiadów
      "Wyobraź sobie, że masz 12 lat. Jest rok 1984. Odkrywasz, że podniecają cię chłopcy. Jesteś przerażony. Przepraszasz Boga za swoje grzechy, prosisz o wybaczenie. Żeby to się już skończyło, żeby ci odpuścił. Jeszcze nie wiesz, że tego nie zrobi. Nie możesz nikomu wyjawić swojej gigantycznej tajemnicy. Wydaje ci się, że jesteś sam na świecie. I wtedy oglądasz program "997" Fajbusiewicza. Tam jakiś facet morduje młodego chłopaka. Myślisz sobie: nie jestem sam, jest nas dwóch, ekstremalnych zboczeńców."

Czytaj więcej: www.dziennikbaltycki.pl/artykul/719411,radomir-szumelda-jestem-gejem-i-moje-zycie-jest-tysiac-razy-trudniejsze,id,t.html
    • indeed4 Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 17:25
      A ktoś wie coś więcej na temat pewnego wczorajszego wątku, który się znienacka wziął i rozpłynął w niebycie? Ojjj, chyba kogoś mocno zabolało na Czerskiej ;-)
    • indeed4 Dziadek Waldemar w akcji 09.12.16, 18:34

twitter.com/PanWaldemar/status/807113045424148484

bidula chyba znów nie wziął tabletek ;-)
    • x2468 Re: Paweł Kasprzak 09.12.16, 20:13
      Żaden ormowiec, gdyby był ormowcem robiłby karierę w pis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka