Dodaj do ulubionych

Smród idzie po gaciach.

12.07.17, 16:00
Smród idzie po gaciach.

Posłowie PiS usłyszeli, że albo do końca wakacji zostaną uchwalone trzy ustawy: o Krajowej Radzie Sądownictwa, prawie wodnym oraz wprowadzająca opłatę drogową, albo jesienią czekają ich wybory parlamentarne - poinformował portal Dziennik.pl.

Wszystko miało się wydarzyć w trakcie posiedzenia klubu zwołanego naprędce w czasie sejmowej debaty poświęconej ustawie o Funduszu Dróg Samorządowych - możemy przeczytać na portalu.

"Jak usłyszeliśmy od jednego z posłów PiS, informację tę przekazał szef klubu Ryszard Terlecki. Powołał się przy tym na ustalenia z Jarosławem Kaczyńskim. Terlecki zapowiedział również, że ci spośród posłów, którzy zagłosują przeciw którejkolwiek z trzech wymienionych ustaw, nie znajdą się na listach wyborczych" - poinformował Dziennik.pl.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Pisi skłonieni do refleksji :) 12.07.17, 16:11
      Nie. Wiedziałem, że jest tworzony fundusz, na rzecz którego środki będą przekazywali producenci paliw, a nie detaliczni odbiorcy. I to jest ta różnica. Później czytałem projekt i powstał u mnie dysonans poznawczy, bo to nie powinno skutkować wzrostem cen detalicznych dla odbiorców. Wolałem się zabezpieczyć i ten podpis wycofać, co nie znaczy, że nie popieram idei powołania funduszu – mówi Mosiński.

Na klubie twierdził pan, że to powinien być projekt rządowy?

Rozbrajajace to jest :)

Nie. Pytałem jedynie, dlaczego to nie jest projekty rządowy, biorąc pod uwagę wagę sprawy. Wtedy proces legislacyjny trwa dłużej, są konsultacje społeczne.

wyborcza.pl/7,75398,22083256,awantura-o-paliwa-na-klubie-pis-juz-dawno-nie-bylo-tak-wielu.html#BoxGWImg
    • j-k strachy na Lachy... 12.07.17, 16:12
      - to tylko bat - by ich pogonic do roboty...

zadnych wyborow tym roku nie bedzie, bo PiS wprawdzie by je wygral, ale gdyby Lewica weszla do Sejmu - stracilby absolutna wiekszosc i musialby sie starac o koalicjanta...
      • pies_na_czarnych Re: strachy na Lachy... 12.07.17, 16:18
        Ludzik bedzie na listach? :)
        • buldog2 Re: strachy na Lachy... 13.07.17, 13:17
          Na miejscu 100% mandatowym, w jakimś okręgu PISplus. Tylko musi się starać i obecnego posła wygryźć.

--
          Osiągnąłeś intelektualne dno. Może być jeszcze gorzej? Zaczynam się zastanawiać, czy nie jesteś psychicznie chory - (zagadka)
    • lumpior Re: Smród idzie po gaciach. 12.07.17, 16:28
      www.tvn24.pl/przeglad-prasy-poslowie-pis-uslyszeli-ultimatum,756307,s.html
    • pies_na_czarnych Re: Smród idzie po gaciach. 12.07.17, 16:32
      wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/554004,ultimatum-wybory-jesienia-glosowanie-sejm-krs-prawo-wodne-oplata-drogowa.html
      • pies_na_czarnych Re: Smród idzie po gaciach. 12.07.17, 17:46
        +
    • taniarada Gonić tych trutni 12.07.17, 16:34
      Albo na bezrobocie . Z czego taki Petru spłaci swoją byłą żonę lub reszta co pobrała kredyty na nowe mieszkania i samochody? Bezrobocie albo praca. Trutnie.
      • pies_na_czarnych Re: Gonić tych trutni 12.07.17, 16:38
        Pisi biora kredyty tylko w SKOKach i wiadomo, ze tam nie trzeba splacac. Podatnik splaci.
      • yoma Re: Gonić tych trutni 12.07.17, 18:21
        Tatiana, kiedy ostatnim razem sprawdzałam, Petru nie należał do pisu.
    • kylax4 PiS = partia nazistowska. 12.07.17, 17:55
      W demokracji każdy członek parlamentu może głosować jak chce.
      • pies_na_czarnych Re: PiS = partia nazistowska. 12.07.17, 17:57
        Dla zachowania pozorow zrobili dzisiaj ustawke
        www.tvn24.pl/posel-pis-nie-glosujcie-za-ustawa-ws-oplaty-paliwowej,756266,s.html
      • taniarada Re: PiS = partia nazistowska. 12.07.17, 18:31
        Zmień dilera to co bierzesz ma dużego kopa.Twój mózg już tego nie ogarnia.Forum Świat to spełnienie twoich marzeń Baranku Boży.
    • asfo Re: Smród idzie po gaciach. 12.07.17, 18:51
      To by w zasadzie było dobrze. Elektorat PiS olewa takie bzdury jak niezależne sądownictwo, wycinanie puszczy, zabieranie praw kobietom czy jakieś tam nieważne Trybunały, ale zabierz im 20 zł/mc a ruszą na Sejm z widłami.
    • pies_na_czarnych Re: Smród idzie po gaciach. 12.07.17, 22:08
      Pis to jest partia wodzowska dzialajaca na zasadzie zamordyzmu.
    • pies_na_czarnych Kaczor posytraszyl ich wizja utracenia koryta 13.07.17, 12:59
      Kaczor posytraszyl ich wizja utracenia koryta i to dziala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka