Dodaj do ulubionych

Na pokonanie PIS będziemy potrzebowali 6 lat

21.07.17, 19:12
Ekonomia i demokracja juz wydala wyrok na pisiorach
Ale jest jeszcze kilka milionow pisowskiej ciemnoty w wyborcach
Temu kretynomo nie przemawia galopujacy dlug.
Jechali na PO a dlug za nich rosnie 2 razy szybciej
Na 500+ nie maja pieniedzy ale daja (czytaj przekupuja)
Wg pislamisty sady nie musza byc niezawisle, prymityw pisowski przeciez sie nie sądzi a slyszal ze sprawy trwaja dlugo

No wiec musimy poczekac
Ekonomioa sprawi ze zycie za PISu bedzie drozsze. Juz kretyny odwolaly kilka podwyzek i nowych podatkow. Zostaje jeszcze prad, woda
Zywnosc zdrozala za rzadow PIS znaczaco
Szpitale maja miec mozliwosc kasowania a to oznacza ze nie beda sie bic o duze limity w NFZ
Reasumujac - zycie za PISu bedzie kosztowac 10-20% wiecej

Spraw sądowych panstwo-obywatel nie jest duzo, ale samorzad-obywatel to juz tysiace
Ta czesc tez da o sobie znac przeciwko pislamistom

Duzo bedzie zalezalo od Kukiza - upadnie na samo dno czy bedzie plywal w szambie?
Obserwuj wątek
    • xyz_xyz1 Re: Na pokonanie PIS będziemy potrzebowali 6 lat 21.07.17, 19:31
      PiS nie pokonacie nigdy. PiS będzie rządził minimum 50 lat.
      • x2468 Re: Na pokonanie PIS będziemy potrzebowali 6 lat 21.07.17, 20:36
        Tylko 50? A miało być 1000.
      • buldog2 Re: Na pokonanie PIS będziemy potrzebowali 6 lat 21.07.17, 22:22
        No tak. To przypomina 1000-letnią Japonię Toyotomi Hideyosi. Będziecie wozić i pokazywać tłumom wiernych prezesa mrożonego, w soli czy innej marynacie? A może tak jak Lenin - wiecznie żywy?
    • el.commendante Za góra dwa lata PiS straci władzę. 21.07.17, 19:45
      Ale rzeczywiście trochę potrwa przywracanie w Polsce demokracji i osądzenie PiSu.
      • don.kichote Re: Za góra dwa lata PiS straci władzę. 21.07.17, 19:59
        Pozazdrościć optymizmu.
        Na dziś - choć wcale mnie to nie cieszy - nie widzę nikogo, z kim PiS mógłby za dwa lata przegrać!
        Jeśli nic się nie zmieni, to drugą kadencję biorą z marszu - trzecia jest dyskusyjna...

el.commendante napisał:

> Ale rzeczywiście trochę potrwa przywracanie w Polsce demokracji i osądzenie PiS
        > u.

A niby kto miałby ich sądzić?
        Kto się odważy? Kto zaryzykuje sądzenie teraz i bycie sądzonym w przyszłości?

Obym się mylił!!!
        • szlachcic Re: Za góra dwa lata PiS straci władzę. 21.07.17, 20:02
          PIS to stado kretynow
          oni przegraja sami ze soba
        • el.commendante Re: Za góra dwa lata PiS straci władzę. 22.07.17, 00:48
          don.kichote napisał:

> Pozazdrościć optymizmu.
          > Na dziś - choć wcale mnie to nie cieszy - nie widzę nikogo, z kim PiS mógłby za
          > dwa lata przegrać!
          PiS może sobie wygrywać, wygrywać w tym sensie że będzie partią która zdobędzie najwięcej głosów, ale co z tego jak wszystkie partie demokratyczne będą w sumie miały większość, być może nawet konstytucyjną. PO, Nowoczesna, Razem, SLD nie dogadają się napewno w tematach ideowych, ale w temacie cofnięcia pisiego zamordyzmu, depisiacji TVP, cofnięcia patologii PiSowksich w edukacji i osądzenia niegodziwości PiSu najpewniej znajdzie się szeroki konsensus ponad podziałami ideowymi. :o)

> Jeśli nic się nie zmieni, to drugą kadencję biorą z marszu - trzecia jest dysku
          > syjna...
          Skąd taki defetyzm? :o)
          Najlepsze dla PiSu sondaże robione na zamówienie TVP dają im co najwyżej rząd koalicyjny z Kukizem. Ale jak pamiętamy z ostatnich wyborów czas kampanii wyvborczej totalnie odwraca sytuację na niekorzyść nielubianej i skompromitowanej partii rządzącej. Poza tym w czasie kampanii wyborczej do gry wjedzie Partia Razem, dziś totalnie izolowana przez mass-media, w kampanii wyborczej będzie musiała być dopuszczona do głosu i zabierze PiSowi gro elektoratu socjalnego. Jak dla mnie 20% z małym okładem to najbardziej optymistyczna wersja dla PiSu, być może więcej niż jakakolwiek partia demokratycznej opozycji, ale co z tego jak stanowczo za mało do zdobycia władzy. :o)
          Co do Kukiza, to pamiętaj jak kończą przystawki PiSu. :o)
          A w wyborach prezydenckim cudem będzie kiedy Arianek, czy co tam PiS w jego miejsce wystawi, wejdzie do drugiej tury, przerżnie bez porównania bardziej niż Prezydent Komorowski w ostatnich wyvborach Ja obstawiam drugą turę Biedroń vs Tusk. i nie kieruj się sondażami poparcia jakie dziś ma Prezydent Duda, przypomnij sobie Poparcie jakim cieszył się jeszcze kilka miesięcy przed wyborami Prezydent Komorowski :o)
    • j-k od dawna tu o tym pisze, a na 6 lat 21.07.17, 19:54
      mozecie jechac na Mazury i zajac sie lowieniem ryb,
      bo nic sie nie zmieni.
      • szlachcic Re: od dawna tu o tym pisze, a na 6 lat 21.07.17, 20:06
        glupis
        niby-panstwo pisowskie wymaga pieniedzy na przekupstwa
        Niebawem ZUS i sluzba zdrowia pomoze w wyprowadzeniu sztandaru pislamizmu
        To nie bedzie przegrana kartofla i PISu - to bedzie koniec tych scierw
        • buldog2 Re: od dawna tu o tym pisze, a na 6 lat 21.07.17, 22:25
          On jest dobrym PISowskim ekonomistą politycznym z szerokim światopoglądem, nie spodziewaj się po nim innych ocen i stwierdzeń.

--
          Lemingi zaplute karły reakcji
        • j-k nadal od dawna tu o tym pisze, a na 6 lat 21.07.17, 22:28
          szlachcic napisał:
          > glupis

durnys.
          ale nie placz mi tu ciagle w rekaw na foro w sprawie PiSu
          - bo mi to lata i poviewa.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          ekonomista.
    • polski_demokrata Re: Na pokonanie PIS będziemy potrzebowali 6 lat 21.07.17, 20:44
      liczysz na tak krótkie wyroki dla totalnych resortowych?
      • kolor Re: Na pokonanie PIS będziemy potrzebowali 6 lat 21.07.17, 21:36
        Myślę że Ziobro dostanie z 15.
    • 99venus Re: Na pokonanie PIS będziemy potrzebowali 6 lat 21.07.17, 22:43
      Poczekam.Ja mam czas a drzewa podrosną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka