lumpior 19.10.17, 19:18 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22537863,mezczyzna-podpalil-sie-pod-pkin-znaleziono-list-pis-ma-moja.html#MT2 // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: List.Do PiSu. 19.10.17, 19:21 Dobrze, ze ten list nie wpadl w rece pis policji. Na pewno dowiedzielibysmy sie, ze to byl protest przeciwko "totalnej opozycji". Tak jak kiedys gdy ktos podpalil sie przed KW PZPR rozglosili, ze to w protescie przeciwko Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: List.Do PiSu. 19.10.17, 19:32 No to czekam na opinie PiSlamistów. Tylko nie róbcie z tego człowieka wariata a treść listu że pisał...Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: List.Do PiSu. 19.10.17, 19:35 Poczytaj sobie w innych watkach na ten temat. Jakby czas sie cofnal i nagle znalezlismy sie w latach 80. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 19:42 Warszawa dnia, 2011-06-24 Szanowny Pan Donald TUSK Premier Rządu Rzeczpospolitej Polskiej Szanowny Panie Premierze Piszę do Pana już po raz kolejny, jako obywatel tego „chorego kraju” i jako ojciec trójki małoletnich dzieci, któremu Pan i Pana urzędnicy zniszczyli całe dotychczasowe życie. Piszę do Pana już po raz ostatni, gdyż nie wierzę że odniesie to jakikolwiek skutek. Chcę jednak aby Pan wiedział, że liczyłem na to, że nie jest Pan kłamcą i hipokrytą, ale normalnym człowiekiem szanującym prawo, a przede wszystkim ojcem kochającym swoją rodzinę. Widzę jednak, że żądza władzy zniszczyła w Panu wszelkie wartości i ludzkie cechy, którymi tak się Pan chwalił w trakcie kolejnych kampanii wyborczych. W jednym z ostatnich wystąpień stwierdził Pan cyt. „nie ma żadnego powodu, żeby ktoś się czuł bezkarny czy bezpieczny tylko dlatego, że jest szefem jakiejś służby. Każdy podlega sprawdzeniu czy kontroli wtedy, kiedy pojawiają się jakieś sygnały niepokojące”. Być może tak Pan myśli, ale ja już w to nie wierzę, gdyż to podległe Panu służby zniszczyły mi życie. Panie Premierze Ponad dwa lata temu zwróciłem się do Pana z pisemną prośbą o pomoc w związku z szykanami jakie spotkały mnie po ujawnieniu „uzasadnionych podejrzeń popełnienie wielu przestępstw” przez Kierownictwo Urzędu Skarbowego Warszawa - Praga, polegające m.in. na zniszczeniu akt wszczętego dochodzenia, bezprawnym przetrzymywaniu zawiadomień o podejrzeniach popełnienia co najmniej kilkudziesięciu przestępstw karnych skarbowych (oraz przestępstw z ustawy o rachunkowości) co spowodowało przedawnienie karalności tych czynów i wielu (wielu) innych działaniach noszących znamiona przestępstw karnych. Za ujawnienie tych spraw Ministerstwu Finansów zostałem wyrzucony z pracy w tym Urzędzie pomimo zapewnień, że jest to cyt. „największa afera skarbowa w powojennej Polsce” oraz tego, że nie mam się co obawiać o utratę pracy, gdyż wyniki kontroli MF całkowicie potwierdzają moje ustalenia. No i co ? Zostałem oszukany przez podległych Panu urzędników, a osoby odpowiedzialne za w/w działania nie poniosły żadnej odpowiedzialności. Zwróciłem się do Pana Premiera z pismem opisującym całe zdarzenie z wiarą, że żyjemy w normalnym kraju. W piśmie tym zadałem Panu kilka pytań m.in. jak to się dzieje, że osoby co do których istnieje podejrzenie popełnienia wielu przestępstw pozostają bezkarne, a ja za to, że miałem odwagę sprzeciwić się takim działaniom i odmówić brania udziału w popełnianiu przestępstw zostałem zepchnięty na margines życia w tym „demokratycznym i praworządnym kraju” ? Gdzie ma się zwrócić obywatel skrzywdzony przez podległe Panu służby? Do chwili obecnej nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Po co więc funkcjonuje w Pana kancelarii Minister Julia Pitera oraz Departament Skarg ... ? Informuję Pana, że trzykrotnie, osobiście, byłem w Pana kancelarii w w/w Departamencie w celu uzyskania informacji na temat moich skarg. Nigdy nie zastałem osoby zajmującej się tą sprawą, a Panie które w zastępstwie do mnie przysyłano w ogóle nie znały sprawy i radziły mi zwrócić się ze skargą do Ministerstwa Finansów, czyli organu który skutecznie zatuszował całą sprawę. Szanowny Panie! Od września 2008 r. daremnie wysyłałem dziesiątki CV w odpowiedzi na oferty pracy w administracji państwowej. Pomimo tego, że spełniałem wszystkie warunki konieczne, w zdecydowanej większości przypadków, nie zostałem nawet zaproszony na rozmowy. Pytam więc po co ogłasza się fikcyjne konkursy jak i tak z góry jest wiadomym, kto ma je wygrać ?. Zdarzyło się jednak, że zostałem zaproszony do udziału w postępowaniu kwalifikacyjnym np. na stanowisko oskarżyciela skarbowego w III US Warszawa Śródmieście. Jako jedyny z trzech kandydatów bezbłędnie rozwiązałem test, a ponadto jako jedyny miałem doświadczenie w pracy w organach skarbowych. I co ? Dostałem emailem odpowiedź z podziękowaniami za udział w konkursie oraz zaproszeniem do dalszego śledzenia ofert pracy tego Urzędu. Czy to tylko jawna kpina z prawa i obywateli ? Moim zdaniem nie tylko. W chwili obecnej moja rodzina pozostaje bez środków do życia, gdyż komornik zajął nasze jedyne źródło utrzymania. Wszystko to za sprawą podległych Panu urzędników. W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak tylko wybrać jedyne honorowe wyjście z sytuacji bo wtedy moja rodzina ma szanse na bardziej normalne życie. Nie żałuję jednak tego co zrobiłem w 2008 r. chociaż nigdy nie przyszło mi do głowy, że zwalczając przestępczość sam zostanę przez nią zniszczony. Panie Premierze ! Pomimo wszystko życzę Panu wszystkiego najlepszego i mam nadzieję, że Polska będzie kiedyś demokratycznym państwem prawa, a nie państwem bezprawia w którym normalni ludzie nie tylko nie mają racji bytu, ale są przez to państwo skutecznie wykluczani z życia społecznego. z wyrazami szacunku Andrzej Ż. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, na zasadach określonych w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.). przez osobę lub instytucję, do której przesłano niniejszy dokument. Andrzej Ż. www.eostroleka.pl/list-andrzeja-z-do-donalda-tuska-8222pisze-do-pana-po-raz-kolejny-jako-obywatel-tego-chorego-kraju8221,art26361.html Ładnych parę latek minęło, chyba wypada odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 19:53 Szanowny panie, pozwolisz, że bez zbędnych ceregieli napiszę wprost, cudny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 20:02 behemot17-13 napisał: > Szanowny panie, pozwolisz, że bez zbędnych ceregieli napiszę wprost, cudny jest > eś. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 20:17 Kiedy wrota sprawiedliwości otworzą się na oścież, a mlaskanie będzie uchodziło za cnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 20:22 behemot17-13 napisał: > Kiedy wrota sprawiedliwości otworzą się na oścież, a mlaskanie będzie uchodziło > za cnotę. > > A na list śp. Andrzeja nie odpowiesz, choćby we własnym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 20:27 www.se.pl/wiadomosci/polska/andrzej-z-z-biedy-podpali-sie-pod-kancelaria-premiera-zostawil-list-do-donalda-tuska-zyce-dobrego-sa_206812.html jak widać Kaczyński też go spławił. Co odpowiesz na to? Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 20:33 tanebo2.0 napisał(a): jak widać Kaczyński też go spławił. Co odpowiesz na to? To, że Kaczor wszystkich spławia, to nie nowina. Trąbicie o tym non stop od wielu lat, ale żeby Najjaśniejsza Platforma zostawiła list bez odpowiedzi? Nie wierzę własnym oczom... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 20:36 Przecież Kaczyński i PiS to niemal święci więc o co chodzi? Pisz dlaczego Kaczyński go do serca nie przytulił? Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:03 tanebo2.0 napisał(a): > Przecież Kaczyński i PiS to niemal święci więc o co chodzi? Pisz dlaczego Kaczy > ński go do serca nie przytulił? Dlatego, że Pan Andrzej zwracał się do Pana D. Tuska, a nie do Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:04 Przecież jasno i wyraźnie pisze że do Kaczyńskiego też! Nie umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:12 tanebo2.0 napisał(a): > Przecież jasno i wyraźnie pisze że do Kaczyńskiego też! Nie umiesz czytać? "Szanowny Pan Donald TUSK Premier Rządu Rzeczpospolitej Polskiej Szanowny Panie Premierze..." www.eostroleka.pl/list-andrzeja-z-do-donalda-tuska-8222pisze-do-pana-po-raz-kolejny-jako-obywatel-tego-chorego-kraju8221,art26361.html Jarosław Kaczyński nazywał się w 2011 roku Donald Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 22:39 Nie udawaj idioty! Może napisał też list do Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 22:44 tanebo2.0 napisał(a): > Nie udawaj idioty! Może napisał też list do Kaczyńskiego? A może chciał napisać.......Tusku jak żyć????? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:06 Kaczynski udawał, ze nic nie wie. Znaczy się nie widział dla siebie korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:16 Nie ma się co śmiać z tragedii obywatela Polski. coś go musiało popchnąć do takiego desperackiego czynu, mam nadzieje że to nie była utrata wiary w to że PO kiedykolwiek wróci do władzy ale jakieś ważniejsze życiowe powody,. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:18 lech1966 napisał: > Nie ma się co śmiać z tragedii obywatela Polski. coś go musiało popchnąć do tak > iego desperackiego czynu, Nie coś, tylko ktoś. Bardzo podobnie wyglądało to w przypadku Cyby. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:22 Cyba zamordował człowieka,,,ten o którym tu mówimy zabił siebie w bardzo medialny sposób. Na tyle medialny że nawet tu o tym piszemy,,,a co mają powiedzieć ci bezimienni samobójcy?? www.psychologia.net.pl/serwis.php?level=1413 Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:26 lech1966 napisał: > Cyba zamordował człowieka,,,ten o którym tu mówimy zabił siebie w bardzo medial > ny sposób. Na tyle medialny że nawet tu o tym piszemy,,,a co mają powiedzieć ci > bezimienni samobójcy?? > www.psychologia.net.pl/serwis.php?level=1413 > No, właśnie. Samobójca z pobudek ekonomicznych czy zdrowotnych raczej nie afiszuje się z własną śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 20:43 Wiadomosc, ktora ja wkleje ma sie tak samo do dzisiejszej tragedii jak ta twoja wklejka: 60-letni mężczyzna podpalił się przed kościołem Matki Bożej Miłosierdzia w Suwałkach. Mimo niemal natychmiastowej pomocy, jego życia nie udało się uratować. Płonącego mężczyznę zauważył w poniedziałek wieczorem jeden z przechodniów. Zaczął go gasić. Wezwał też pomoc. Lekarzowi pogotowia nie pozostało jednak nic innego, jak stwierdzić zgon. Nieoficjalnie wiadomo, że suwalczanin miał problemy rodzinne. Wynikały one z nadużywania alkoholu. Tuż przed podpaleniem odwiedził jednego z księży. Zostawił mu kluczyki do swojego samochodu i dowód rejestracyjny. Niedługo po rozmowie na plebanii mężczyzna oblał się jakąś substancją i stanął w płomieniach. Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/3772547,tragedia-w-suwalkach-desperat-podpalil-sie-przed-kosciolem-nie-udalo-sie-go-uratowac,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:05 pies_na_czarnych napisała: > Wiadomosc, ktora ja wkleje ma sie tak samo do dzisiejszej tragedii jak ta twoja > wklejka: Moja wklejka do punktu 2. dzisiejszego "Listu do PiS" -> Polska Times 11 marca 2013 AKTUALIZACJA: 11 marca 2013 19:36 Raper Andrzej Żurom Żuromski podpalił się na wizji: To protest przeciw polskiemu sądownictwu [VIDEO] www.polskatimes.pl/artykul/780130,raper-andrzej-zurom-zuromski-podpalil-sie-na-wizji-to-protest-przeciw-polskiemu-sadownictwu-video,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:08 Nadal nie na temat watku. Zaloz nowy, swoj na temat innych listow samobojczych. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:08 www.fakt.pl/kobieta/plotki/peja-i-podpalenie-zuroma-raperzy-ostro-o-podpalaczu-zuromie-peja-i-bilon-krytykuja/dfnt5xh jak widać medal ma dwie strony Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:17 tanebo2.0 napisał(a): > > jak widać medal ma dwie strony W końcu wydusiłeś TO z siebie. Właśnie czekam na tą drugą stronę medalu, czyli kim jest ten nieszczęśnik i czym tak naprawdę się kierował. Jak na samobójcę politycznego list, który zostawił jest zanadto wycyzelowany. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:22 > kim jest ten nieszczęśnik i czym tak naprawdę się kierował. Nie przejmuj sie. Pisi goraczkowo juz nad tym pracuja. Niedlugo twoja ciekawosc zostanie zaspokojona. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:27 Z najnowszych danych policji, do których dotarł "Dziennik Gazeta Prawna", wynika, że w ubiegłym roku nie tylko wzrosła liczba samobójców. Zmienił się także portret socjologiczny osób targających się na własne życie. W 2014 r. samobójstwo popełniło 6165 osób. To rekordowy wynik od 1999 r., czyli od momentu, gdy te dane są upubliczniane. Wówczas było ich 4695. Niezbyt oryginalny sposób na śmierć.. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 20.10.17, 18:55 lech1966 napisał: > Niezbyt oryginalny sposób na śmierć.. Byłbym wdzięczny, gdybyś to zrobił oryginalniej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:28 pies_na_czarnych napisała: > > kim jest ten nieszczęśnik i czym tak naprawdę się kierował. > > Nie przejmuj sie. Pisi goraczkowo juz nad tym pracuja. Niedlugo twoja ciekawosc > zostanie zaspokojona. > Dlatego czekam na ustalenia dziennikarzy śledczych Gazety Wyborczej. Oni nigdy się nie mylą i są zawsze bezstronni. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 21:36 danillko napisał: > pies_na_czarnych napisała: > Dlatego czekam na ustalenia dziennikarzy śledczych Gazety Wyborczej. Oni nigdy > się nie mylą i są zawsze bezstronni. Twoja wiara byłaby godna podziwu,,,gdyby to była wiara poparta jakimś dowodem. Gazeta napisze to co Merkel każe im napisać.. No chyba że się pomylą w tłumaczeniu na Polski Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 22:50 Nie yoma,,,mówią tak jak jest bez owijania gooooooowna w bawełnę. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 22:55 Lesiu, bejbi, daruj sobie. Ty byś nie poznał ironii, nawet gdyby ci skoczyła na plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 22:58 A gdzie tu ironia yoma???? nawet bejbi pisze się babe....nawet twoja Julia lat 5 o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 23:04 Babe, mój drogi, czyta się mniej więcej [bejb], byłam przekonana, że nawet ty to wiesz. A nie mówiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kiedy PO odpowie na ten list? 19.10.17, 23:25 a Ty yoma teraz piszesz czy czytasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: List.Do PiSu. 19.10.17, 20:25 Przy dzwiekach tej piosenki 60 letni mezczyzna popelnil samobojstwo www.youtube.com/watch?v=c5BKtVoiFRc Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Kolejny niepoczytalny? 19.10.17, 21:28 Leczył się psychicznie od paru lat, jak donosi GW i to jeszcze za PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gelati [...] 19.10.17, 21:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Pis zaplaci za odebranie ludziom domu. 20.10.17, 02:46 gelati napisał(a): > Nawet spalić się POrządnie na śmierć. Jest szansa dla Schetyny aby Pokazać jak > to się robi. > Chętnie POżyczę zapalniczkę. Ciebie samego to wszystko spotka. Sam sie spalisz i nic po tobie nie pozostanie. p. s. Pis zaplaci bardzo wysoka cene za odebranie milionom Polakow ich wlasnego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
privus List do PiS-u - po co? 19.10.17, 22:25 Pisanie listu do jakiegoś kościoła trudno jest potraktować inaczej, jako daleko idącą naiwność zdolną do wysłuchiwania jakichś pojedyńczych jakichś głosów. W tym konkretnym przypadku nie liczą się miliony zbieranych głosóww ze względu na sprzeczność z ideologią patrii. Dla PiS-u liczą się jedynie celowo organizowane liczby popierających wykorzystywane dla celów propagandowych i absolutnie nic więcej. Mam również poważne wątpliwości co do propagandowej metodyki rzetelności publikowanych przez CBOS, i nie tylko. Sondaże realizowane w oparciu o teefony stacjonarne kreowane są - jak myślę - o z góry ustalone założenia, że starsi obywatele raczej nie dysponują innymi formami wypowiedzi. Danillko popełniasz merytoryczny błąd cytując ten list kierując go w stosunku do Tuska. Dlaczego Tusk ma odpowiadać na listy skierowanego do PiS-u? Czyżby brak kadr do zajęcia oficjalnego stanowiska PiS-u stać było na obarczanie winą Tuska? Wprawdzie zarzuca mu się wiele i ich ocena zależy od punktu siedzenia. W moim odczuciu podstawowym jego błędem jest to, że zrezygnował z "wychowania" w kategoriach sawuar aviwre Kaczyńskiego i jego służalczej ekipy. Czyżby w tym wypadku chodziło Ci tylko o realizowany propagandowy PiS-o magiel? Innego sensu po prostu nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gelati [...] 19.10.17, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Fiu, fiu... 20.10.17, 16:25 Chcica stała się teraz PiS-dzielczym przebojem? :) Jest to impuls fizyczny czy duchowy? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: List do PiS-u - po co? 20.10.17, 06:52 A prezydent Kwaśniewski Żydów przepraszał w Jedwabnem,że ich Polacy nie tylko tam mordowali,no ale,czemu się nie spytał z jakiego powodu oni wcześniej Polaków do sowieckiej kaźni wysłali ??? O tym co później Polakom,do spółki z takimi co Polakami się nazwali,uczynili to nawet nie ma sensu przypominać. My to jeszcze pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: List do PiS-u - po co? 20.10.17, 07:05 Nawet jeśli to trzeba było osądzić winnych a nie stosować odpowiedzialność zbiorową i zabijać wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: List do PiS-u - po co? 20.10.17, 16:44 Występuje tu pomieszanie wiedzy z poplątaniem rzeczywistości. Wiele wskazuje na to, że z cudownego snu, jaki objawił się ludziom w Nazarecie, pozostała jedynie sama nazwa. Niestety, religijny sen przez lata musiał się zmienić zupełnie daleko odstępując od swych zródeł. Wytworzył się nowy chrześcijański katolicyzm, nie mający nic wspólnego z tym, jaki głosił Jezus, jaki żył w pierwszych wiekach w chrześcijańskich komunach, jaki chował się po katakumbach i dawał to niesłychane bohaterstwo i tę pogardę śmierci. Można nawet sprzyjać poglądom twierdzącym, że komunizm to chrześcijaństwo w najczystszej formie z czasów, zanim wypaczył je katolicyzm. Pamiętam jeszcze z lat 60-tych ub.w., jak to księża głosili, że pierwszym komunistą na świecie był sam Chrystus. Niestety, nie ma to nic wspólnego z demokracją. Demokracja jest to system rządów i forma sprawowania władzy, w których źródło władzy stanowi wola większości obywateli. Skoro PiS nie zachowuje żadnych regół i zasad, to serwowany magiel nie może być żadną płaszczyzną ew. sensownej dyskusji z PiS-em. erka-4 wyraznie ten ton w swoim poście zachował(a). Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: List do PiS-u - po co? 20.10.17, 16:26 A w hameryce murzynów bijom :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: List do PiS-u - po co? 20.10.17, 18:57 erka-4 napisał: > A prezydent Kwaśniewski Żydów przepraszał w Jedwabnem,że ich Polacy nie tylko t > am mordowali,no ale,czemu się nie spytał z jakiego powodu oni wcześniej Polaków > do sowieckiej kaźni wysłali ??? Dzieci z Jedwabnego Polaków do sowieckiej kaźni wysyłały? Którzy dorośli Żydzi z Jedwabnego to zrobili? Czy Żydzi w odwecie za Jedwabne mają prawo ciebie zabić? S. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: List do PiS-u - po co? 21.10.17, 11:05 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22544048,blaszczak-o-samopodpaleniu-w-warszawie-to-ofiara-propagandy.html#BoxNewsLinkImg&a=167&c=96 Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: List do PiS-u - po co? 25.10.17, 22:13 Nie dziw się wzorowemu stupajce Blaszakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
joyjudas1967 Re: List.Do PiSu. 20.10.17, 04:10 Ryszard Siwiec ,dokonał 08-09-1968r. samopodpalenia na Stadionie Dziesięciolecia ,był to również protest polityczny przeciwko ówczesnej władzy. Oto ostatnie słowa z jego protestu.............Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!........Minęło prawie 50lat i mamy powtórkę.Jak śmiecie obrażać tego człowieka , wasze obelgi są dowodem na to,że niestety już nawet iskierki człowieczeństwa i ludzkich uczuć w was nie ma.To jest również namacalny dowód ,że obecna władza nie różni się niczym od komunistów.Pozdrawiam i do odrobiny refleksji namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: List.Do PiSu. 22.10.17, 03:28 A czym ta władza zaszkodziła temu biednemu człowiekowi.Został zmanipulowany. I psychika nie ta.Bo co takiego złego mu się działo?Rodzina może odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Przeslanie do oPOłomów 22.10.17, 08:54 z Gazety Wyborczej: Nie ma takich spraw, które w demokratycznym kraju dawałyby prawo do samospaleń. Bo w demokratycznym kraju wszyscy się umówiliśmy, że problemy rozwiązujemy inaczej. Poprzez wolne media, partie polityczne, organizacje pozarządowe. Ryszard Siwiec w Peerelu i tybetańscy mnisi w Chinach nie mieli tej możliwości. O wolności marzyli i w imię tego marzenia decydowali się na desperacki krok... - Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Przeslanie do oPOłomów 22.10.17, 08:56 Teraz już nie ma wolności. Jak w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przeslanie do oPOłomów 23.10.17, 19:41 niegracz napisał: > > z Gazety Wyborczej: > > [i]Nie ma takich spraw, które w demokratycznym kraju dawałyby prawo do samospal > eń. Zgadza się, w demokratycznym nie ma. Ale Polska nie jest już demokratycznym krajem. Nie jest, gdyż nie jest krajem praworządnym. Rządzą w niej przestępcy łamiący Konstytucję, łamiący bezkarnie prawo. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Przeslanie do oPOłomów 23.10.17, 21:27 snajper55 napisał: > niegracz napisał: > > > > > z Gazety Wyborczej: > > > > [i]Nie ma takich spraw, które w demokratycznym kraju dawałyby prawo do sa > mospal > > eń. > > Zgadza się, w demokratycznym nie ma. Ale Polska nie jest już demokratycznym kra > jem. Nie jest, gdyż nie jest krajem praworządnym. Rządzą w niej przestępcy łam > iący Konstytucję, łamiący bezkarnie prawo. > > S. Wybacz snajper, a co ma demokracja do decyzji obywatela o samospaleniu? Nie jest to najlepszy sposób aby skończyć życie,,ale na pewno najlepszy medialny sposób.. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: List.Do PiSu. 23.10.17, 10:56 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22550509,boje-sie-ze-pokaza-tate-jako-wariata-podpalil-sie-przed.html#MT2 Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: List.Do PiSu. 25.10.17, 21:46 Wielowieyskaz "Gazety Wyborczej" coś sPiSiała w tej sprawie i w sprawie lekarzy : cyt. "DominikaWielowieyska @DWielowieyska Proponuję, aby tragicznego i smutnego wydarzenia pod Pałacem Kultury i Nauki w ogóle nie rozpatrywać w kategoriach politycznych. 6:26 PM - Oct 19, 2017 " Odpowiedz Link Zgłoś