Dodaj do ulubionych

We Włochach tesz o nasz piszom

23.02.18, 17:09
Dyrekcja i społeczność warszawskiej szkoły podstawowej im. Giuseppe Garibaldiego postanowiły pozbyć się swojego patrona, co ma podobno związek z jego rzekomym antysemityzmem. Nie wnikając w to, czy w tym konkretnym przypadku antysemityzmu nie pomylono z antyklerykalizmem, ograniczę się do smutnego spostrzeżenia, że słynna erupcja Wezuwiusza z 79 roku przy erupcji głupoty w Polsce AD 2018 to jest małe miki, czyli "piccolo miccolo", a na dodatek "ciao Balbina".

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,23062887,wloskie-gazety-pisza-o-sprawie-garibaldiego-dyrekcja-chce-wycofac.html
Obserwuj wątek
    • f.a.q Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 17:13
      O was? Być może...
    • marbor1 Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 17:27
      Skąd tacy kretyni i kretynki w tym PiSdactwie się biorą?
      • pies_na_czarnych Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 17:49
        Zastanawiajace jest, czy oni maja tak od urodzenia, czy dopiero po otrzymaniu legitymacji partyjnej?
        • czuk1 Re: We Włochach tesz o nasz piszom 24.02.18, 06:14
          pies_na_czarnych napisała:
          Duda potrzebuje cudu by przetrwać całą kadencję.

Wg mnie. Wystarczy by był w Pałacu .... i przetrwa.
          Prawdopodobnie... też drugą.
          Niestety....
      • mariner4 Re: We Włochach tesz o nasz piszom 24.02.18, 06:17
        Rodzą się po przepiciu rodziców.
        M.
      • alistair-p Re: We Włochach tesz o nasz piszom 24.02.18, 07:49
        To jest obciążenie dziedziczne.Sieroty po PZPR,ORMO i innych pożytecznych organizacjach.O pracę dla UB i SB ich nie podejrzewam,tam ponoć wymagali IQ powyżej 50.
        • horpyna4 Re: We Włochach tesz o nasz piszom 24.02.18, 11:04
          Pewnie mają geny po chłopach, co wydawali carskim władzom ukrywających się powstańców styczniowych. Zresztą nie tylko chłopi się tak zasłużyli; jeden z garibaldczyków (Stanislao Bechi) został wydany przez miejscową dziedziczkę i rozstrzelany. Ostatnie jego słowa były "eviva la Polonia!".

Pisiurki o udziale ochotników od Garibaldiego w Powstaniu Styczniowym nie słyszeli. Nie wiedzą, że ich dowódca, Francesco Nullo, zginął w bitwie pod Krzykawką i jest pochowany na cmentarzu w Olkuszu. Obawiam się, że historia Polski jest dla pisich czymś zupełnie egzotycznym. I przy tym wszystkim uważają się za patriotów... dno.
          • alistair-p Re: We Włochach tesz o nasz piszom 24.02.18, 18:39
            To potomkowie ciemnego chłopstwa,które po wojnie rabowało szlacheckie dwory.Mnie dziwi tylko,że w Warszawie pozostała ul.Bema,a to przecież podejrzany osobnik,który przeszedł na islam.
    • titerlitury Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 17:55
      Powiedzieć coś złego o Garibaldim dla przeciętnego Włocha to tak jakby Januszowi i Grażynie udowadniać, że Jan Pawe II był słabym papieżem i złym człowiekiem.
      • ave.duce Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 18:15
        Włosi dołączą do antypolskiego spisku. A przecież nie musieli sobie wybierać na największego bohatera narodowego awanturnika, pirata i antysemitę.
        Nie mieli swoich pełnych miłości do bliźnich "żołnierzy wyklętych"?
        • f.a.q Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 18:37
          Skomentuje Pani?

dorzeczy.pl/56913/Polskie-godlo-obok-swastyki-w-amerykanskim-dzienniku-Rabin-autorem-tekstu.html
          • x2468 Re: We Włochach tesz o nasz piszom 24.02.18, 09:51
            Nie rozumiesz? "Kto sieje wiatr, ten zbiera burze". Wstawajcie dalej z tych kolan głupki, będzie was dalej widać..
        • j-k Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 20:20
          ave.duce napisała:
          > Włosi dołączą do antypolskiego spisku.

Wlosi moze tak, ale Wlochy napewno nie.
          mapio.net/s/62628468/
          a ze mam do z nich z mojej Woli 3 kroki - to to gwarantuje.
    • f.a.q Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 18:36
      To głupia baba, no jak ona mogła!
      "W okresie międzywojennym rabinat częstochowski liczył cztery osoby. Biuro rabinatu, gdzie przechowy­wane były: „Księgi Urodzin”, „Księgi Ślubów” i „Księ­gi Zgonów”, znajdowało się przy ul. J. Piłsudskiego 11. Biuro Zarządu gminy, gdzie zdeponowane były akta finansowe, znajdowało się przy ul. Nadrzecznej 26. Tu corocznie wykładano projekty budżetów oraz dane dotyczące wysokości proponowanych składek gmin­nych. Każdy Żyd mógł się z nimi zapoznać i ewentu­alnie złożyć odwołanie. Gmina posiadała telefon, co znakomicie ułatwiało pracę. Zarząd nadzorował mykwę przy ul. Garibaldiego, cmentarz przy ul. Olsztyń­skiej i rzeźnię drobiu przy ul. Nadrzecznej."

Czy żydzi budowali by mykwę przy ulicy nazwanej na cześć rzekomego antysemity? No bzdura
      Ona musiała być mianowana przez jeszcze za czasów PO. Nie ma siły, taki żenujący poziom wiedzy, tak ślepe oddanie filosemityzmowi i poprawności politycznej prezentują tylko idiotki z PO.
      • witek.bis Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 18:46
        Ona musiała być mianowana przez jeszcze za czasów PO.

Jeśli musiała, to chyba o tym nie wiedziała, bo dała się mianować dopiero w 2016 roku.
    • taniarada Uwielbiam GW ich redaktorów w nieocenionej pracy 23.02.18, 18:50
      W wykrywaniu antysemityzmu .Ściganiu księży pedofliów.I stwarzanie zagrożenia przez PIS.Podziwiam że ciągle znajdują tematy z tym związane.Mimo słabego wynagrodzenia i spadków nakładu Agory .😊
      • titerlitury Re: Uwielbiam GW ich redaktorów w nieocenionej p 23.02.18, 19:23
        Nawet nie wiesz co komentujesz, tylko pleciesz jak potłuczony^a gdzie popadnie.
        • marbor1 Re: Uwielbiam GW ich redaktorów w nieocenionej p 23.02.18, 22:20
          Czego się spodziewasz od PiSdackiego kretyna?
    • pkt4a Re: We Włochach tesz o nasz piszom 23.02.18, 19:51
      mason i antyklerykał Giuseppe Garibaldi zlikwidował Państwo Kościelne i był ojcem zjednoczenia Włoch , to ich boli
    • j-k Szkol im. Stalina nie pamietam... 23.02.18, 19:56
      ale pamietam pobliska Szkole Boleslawa Bieruta...

- krotko sie cieszyl zla slawa...
      • mariner4 Re: Szkol im. Stalina nie pamietam... 24.02.18, 07:43
        Podobno rzucił kałamarzem w portret cara.
        M.
    • j-k apropos We Włochach lubie ten przejazd pod viadukt 23.02.18, 20:03
      - bo mam nim blisko na moja Wole ( z Ochoty)
      a JA Wolski jestem...
      mapio.net/s/62628468/

- z musu - ale z Ochota.
      • yoma Re: apropos We Włochach lubie ten przejazd pod vi 23.02.18, 22:20
        Żeby zamordować stuletni dowcip, to trzeba być jednak pisiorem :)
        • ave.duce :))) bt. 23.02.18, 22:46
        • eiran Re: apropos We Włochach lubie ten przejazd pod vi 24.02.18, 06:58
          Że stuletni to przesada. "Doktorek" osobiście wymyślił ten dowcipas w czterdziestym dziewiątym, a następnie "made it viral".
          • ave.duce Re: apropos We Włochach lubie ten przejazd pod vi 24.02.18, 07:24
            Niczego nie musiał wymyślać.
            "idzie wola z ochotą" - to słowa relacjujące przebieg pochodu 1-majowego w TVP.
            • eiran Re: apropos We Włochach lubie ten przejazd pod vi 24.02.18, 07:30
              W czterdziestym dziewiątym nie było jeszcze TVP.
              • ave.duce Re: apropos We Włochach lubie ten przejazd pod vi 24.02.18, 07:38
                Coś mi umknęło? O jakim "czterdziestym dziewiątym" piszesz?
                • eiran Re: apropos We Włochach lubie ten przejazd pod vi 24.02.18, 09:11
                  eiran 24.02.18, 06:58
                  Że stuletni to przesada. "Doktorek" osobiście wymyślił ten dowcipas w czterdziestym dziewiątym, a następnie "made it viral".
                  • ave.duce Re: apropos We Włochach lubie ten przejazd pod vi 24.02.18, 17:43
                    Zatem - wg mnie - przeceniłeś możliwości "doktorka".
                    Ale nie ma o co kruszyć kopii.
                    Pozdrawiam.
        • j-k jak widac - Lewica tesz potrafi 25.02.18, 15:01
          yoma napisała:
          > Żeby zamordować stuletni dowcip, to trzeba być jednak pisiorem :)

jak widac - Lewica tesz potrafi
          Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          zwolennik LEWICY.

PS. w tych wspolnych 1-szo majowych pochodach Woli z Ochota tesz mialem swoj udzial.
          a dzis zostalo mi jusz tylko jezdzenie pod tym viaduktem laczacym moja Wole z Ochota.
    • erka-4 a gdzie nie piszą ? 24.02.18, 06:39
      - a że piszą to mamy powód do dumy,bo bardzo by źle było,gdyby Polaków nie zauważali.
    • pispisia Re: We Włochach tesz o nasz piszom 25.02.18, 14:52
      Jolanta Lulkowska twarzą obrazy kolejnego państwa
    • j-k ERGO: We Włochach bywam czesto - a we Włoszech 25.02.18, 15:08
      (tych nad Tybrem) rzadziej.

a ogolnie o cco chodzi ?

- ze JP II jusz nie ma ?
    • pkt4a Re: We Włochach tesz o nasz piszom 25.02.18, 22:39
      durnie nie wiedzą że Giuseppe Garibaldi we Włoszech jak u nas Kościuszko czy Piłsudski , z Włochami też wywołują wojnę

--
      staremu dziadowi wali na beret i w "kroczy"
      twitter.com/KWyszkowski/status/967552018436034561

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka