Dodaj do ulubionych

W RMF pytają Chłopaka z Wioski...

07.02.19, 11:56
... czy pan rezydent jest teraz na nartach. Chłopak z Wioski nie chce, by jego mocodawca został wrobiony w te narty, tak jakby to był jakiś napad na bank albo gwałt na konstytucji, więc kombinuje jak koń pod górę i kręci jak Srebrna przy płaceniu, by wreszcie wypalić:

"Pan prezydent po pierwsze nie ma urlopów. To jest służba, jeśli chodzi o prezydenta Rzeczypospolitej, 24 godziny na dobę, siedem dni w tygodniu, 12 dni w miesiącu itd."

I tak własnie kończą się takie kombinacje alpejskie - wrobił swojego pryncypała w 12-dniowy miesiąc pracy, zamiast po prostu powiedzieć, że akurat teraz jeździ sobie na nartach, ale w czasie tej jazdy uczy się, uczy i uczy.
Obserwuj wątek
    • wagonetka Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 12:12
      Bo to dziś tak się porobiło, że nie wiadomo co mówić a czego nie :-)
    • boblebowsky Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 13:09
      To psychoza strachu. Z resztą nie on jeden, ten system podobnie działa w całym Pis. Chłopak ze wsi dostaje szansę, ze względu na swoją "postawę" a nie kompetencje i siedzi cicho, bo wie że pana boga za nogi złapał.
    • yoma Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 13:17
      >"Pan prezydent po pierwsze nie ma urlopów. To jest służba,

No właśnie miałam napisać, że przecież przez cały czas się uczy :)
    • iza.bella.iza Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 20:19
      "12 dni w tygodniu" - prezydent na pół etatu:-D
      • religijnych.uczuc.obraza Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 20:21
        Duda to siódmy adwentysta któregoś tam dnia.
    • lech1966 Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 21:54
      witek.bis napisał:

> zamiast po prostu powiedzieć, że akurat teraz jeźdz
      > i sobie na nartach, ale w czasie tej jazdy uczy się, uczy i uczy.

Nie odpowiem ci na ten temat ale opowiem ci o czymś innym, o tym jak w czasie rządów premier Kopacz zakładałem się w jakim czasie od rozpoczęcia wypowiedzi powie słowa że "jej rząd ciężko pracuje".
      Miałem ubaw po pachy jak zwykle wygrywałem zakłady. Ona powtarzała to jak mantrę, a wiadomo bylo oficjalnie jakie ogarnięte były jej ministrantki psiapsiuly.

"Samolot bezgłowy". :-)))))))
      • witek.bis Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 22:09
        To dobrze się składa, że mi nie odpowiesz, bo ja akurat o nic nie pytałem.
        • erte2 Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 22:19
          witek.bis napisał:
          To dobrze się składa, że mi nie odpowiesz, bo ja akurat o nic nie pytałem.

To taki stały "przekaz dnia" u pisich: nie odpowiadać na zadane pytania, natomiast długo i wyczerpująco odpowiadać na niezadane.
          • lech1966 Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 22:47
            erte2 napisał:

> witek.bis napisał:
            > [i]To dobrze się składa, że mi nie odpowiesz,

> To taki stały "przekaz dnia" u pisich: nie odpowiadać na zadane pytania, nat
            > omiast długo i wyczerpująco odpowiadać na niezadane.

To jakie było pytanie erte?. Bo ja jakoś nie zauważyłem w jego wypowiedzi pytania.
            • lech1966 Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 09.02.19, 15:27
              lech1966 napisał:

> erte2 napisał:
              >
              > > witek.bis napisał:
              > > [i]To dobrze się składa, że mi nie odpowiesz,
              >
              >
              > > To taki stały "przekaz dnia" u pisich: nie odpowiadać na zadane pytani
              > a, nat
              > > omiast długo i wyczerpująco odpowiadać na niezadane.

>
              > To jakie było pytanie erte?. Bo ja jakoś nie zauważyłem w jego wypowiedzi pyta
              > nia.

Polonisto erte. Które zdanie wypowiedzi poprzednika było pytające???
              POnawiam prośbę zabciu.
          • spokojny.zenek Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 09.02.19, 15:30
            erte2 napisał:

> To taki stały "przekaz dnia" u pisich: nie odpowiadać na zadane pytania, nat
            > omiast długo i wyczerpująco odpowiadać na niezadane.

Długo, wyczerpująco i maksymalnie bełkotliwie.
            Taki na przykład lesio. Czy ktoś sobie przypomina choć jeden jedyny przypadek, żeby odpowiedział na zadane mu pytanie?
            • lech1966 Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 09.02.19, 15:43
              spokojny.zenek napisał:

> erte2 napisał:
              >
              > > To taki stały "przekaz dnia" u pisich: nie odpowiadać na zadane pytani
              > a, nat
              > > omiast długo i wyczerpująco odpowiadać na niezadane.

>
              > Długo, wyczerpująco i maksymalnie bełkotliwie.
              > Taki na przykład lesio. Czy ktoś sobie przypomina choć jeden jedyny przypadek,
              > żeby odpowiedział na zadane mu pytanie?

Ja zwykle odpowiadam. Ty zeniu nigdy.
              • spokojny.zenek Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 09.02.19, 16:13
                I znów lesio odpowiada (zresztą fałszywie) na pytanie, którego mu nikt nie zadawał....
                • lech1966 Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 09.02.19, 16:40
                  spokojny.zenek napisał:

> I znów lesio odpowiada (zresztą fałszywie) na pytanie, którego mu nikt nie zada
                  > wał....

Oj zeniu zeniu. Pytałeś przecież o to czy ktoś pamięta...... Ale ty sam nie pamiętasz o czym pisałeś dwa posty wyżej. Naprawdę brak slow, co z umysłem potrafi zrobić leminze tresowanie. Z całkiem ogarniętego umysłu w trzy lata nowego rzadu została jakaś brunatna maź. :-))))))
    • rzewuski1 Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 22:20
      Mógł powiedzieć że Pan Duda jest na inspekcji stoków narciarskich bo brak tam pomników Lecha Kaczyńskiego, krzyży , kaplic
      i kościołów.
      Skandalem jest że przed zjazdem nie można się wyspowiadać i pójść do komunii.
      Nie ma tam nawet ławeczek niepodległości . Pan Duda złoży raport nadprezesowi i tamten wyciągnie odpowiednie wnioski.
    • iza.bella.iza Re: W RMF pytają Chłopaka z Wioski... 07.02.19, 23:38
      "Pan prezydent po pierwsze nie ma urlopów. To jest służba, jeśli chodzi o prezydenta Rzeczypospolitej, 24 godziny na dobę, siedem dni w tygodniu, 12 dni w miesiącu itd."

Zrobię sobie z tego sygnaturkę :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka