Dodaj do ulubionych

Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę.

14.07.19, 09:23
Młoda (43 lata), a doświadczona politycznie, wykształcona, ma charyzmę, potrafi mówić mądrze i bez kartki, a na dodatek ładna.
Uważam, że PO by zyskało po takiej zmianie co najmniej kilka procent.
Niestety Schetyna nie jest i nie będzie takim "Bogiem" dla wyznawców PO jaklm jest Kaczyński dla PiSiej ferajny. Ponadto Kaczyński ma tę przewagę, że do miłości do niego namawiają z ambon, a ciemnogród słucha kieckowych jak wyroczni.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 10:06
      Przecież to nie twój pomysł, to czego propagujesz.

Mucha za miętka, tam trzeba chłopa z jajami. Budka, Brejza...
      • m.c.hrabia Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 10:10
        yoma napisała:

>
        >
        > Mucha za miętka, tam trzeba chłopa z jajami. Budka, Brejza...
        >

nie tylko za miętka również za mdła bez wyrazu, Budka bez ikry, Brejza wymaga szkolenia.
        • yoma Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 10:19
          Pisi są po intensywnych szkoleniach i dlatego takie pyskate, nie widzę powodu, dla którego tych nie można przeszkolić.

Jak Budka bez wyrazu? Co buzię otworzy, to mu coś pieje :D
          • yoma Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 10:21
            Tfu sorry, bez ikry :) Właśnie nie, ikrę ma, tylko w telewizorze niekoniecznie widać.
            • lech1966 Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 02.09.19, 20:38
              Może dlatego nie widać bo mu Trzaskowski te ikrę spławia Wisłą. Kiedy ma zamiar ustąpić z urzędu?

Gdzie są zieloni? Jak ratowali Kórnika to się przykuwali do drzew. Może by teraz POplywali w Wiśle?

I kornik i zieloni są identycznymi szkodnikami. O szambolanow z ratusza nie wspomnę.
        • praktykujacyateista A Schetyna 14.07.19, 10:24
          m.c.hrabia napisał:
          > >
          >
          > nie tylko za miętka również za mdła bez wyrazu, Budka bez ikry, Brejza wymaga s
          > zkolenia.

Wymaga zmiany wszystkiego , od nazwiska do facjaty, bo zaufanie do niego Polaków jest bliskie zeru, nawet mniejsze absolutnemu do tej pory liderowi niechęci Kaczyńskiemu.
          • m.c.hrabia Re: A Schetyna 14.07.19, 10:31
            ja nie zachwalam Schetyny, chociaż w grach zakulisowych nie ma sobie równych (co też jest bez znaczenia),
            ja tylko twierdzą ,że Mucha się nie nadaje.
            • yoma Re: A Schetyna 14.07.19, 10:37
              Do gier zakulisowych nie trzeba być przewodniczącym.

Dawaj Budka!
              • m.c.hrabia Re: A Schetyna 14.07.19, 10:40
                yoma napisała:

> Do gier zakulisowych nie trzeba być przewodniczącym.
                >
                > Dawaj Budka!
                >

Budka się nie nadaje.
                • yoma Re: A Schetyna 14.07.19, 11:48
                  A kto się nadaje wg ciebie? Z ciekawości pytam, niezaczepnie.
                  • yoma Re: A Schetyna 14.07.19, 21:47
                    Cisza.
                    • lech1966 Re: A Schetyna 02.09.19, 20:43
                      yoma napisała:

> Cisza.

Krótka macie ławkę. Prawdę mówiąc nawet ja nie widzę tam nikogo kto się nadaje. Namaszczony na prezydenta RP szambolan spłynął razem z fekaliami w dół rzeki Wisły. Zastanawiam się czy wystrczy mu honoru aby zrezygnować z urzędu czy tak jak Tusk schowa się na dwa tygodnie i wróci z hasłem "Polacy nic się nie stało"
            • praktykujacyateista To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 10:42
              m.c.hrabia napisał:

> ja nie zachwalam Schetyny, chociaż w grach zakulisowych nie ma sobie równych (c
              > o też jest bez znaczenia),
              > ja tylko twierdzą ,że Mucha się nie nadaje.

Siemoniak, mógłby być.
              Sikorski- za duży jastrząb.
              Brejza?
              Budka ?
              Szejnfeld?
              Czy może Kierwiński?
              • no-popis Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 10:43
                praktykujacyateista napisał:

> m.c.hrabia napisał:
                >
                > > ja nie zachwalam Schetyny, chociaż w grach zakulisowych nie ma sobie równ
                > ych (c
                > > o też jest bez znaczenia),
                > > ja tylko twierdzą ,że Mucha się nie nadaje.
                >
                > Siemoniak, mógłby być.
                > Sikorski- za duży jastrząb.
                > Brejza?
                > Budka ?
                > Szejnfeld?
                > Czy może Kierwiński?

...kutka ta ławka :)
                • praktykujacyateista U was jeszcze kutsza 14.07.19, 11:01
                  no-popis napisała:
                  >
                  > ...kutka ta ławka :)
                  >
                  >
                  KAczyński, albo Kaczyński, albo Kaczyński!
                  • no-popis Re: U was jeszcze kutsza 14.07.19, 11:16

> no-popis napisała:
                    > >
                    > > ...kutka ta ławka :)
                    > >
                    > >
                    > KAczyński, albo Kaczyński, albo Kaczyński!
                    Kaczyński jest po przeciwnej stronie moich przekonań podobnie jak jego siostra PO.
                    Nierozgarnięci, sfrustrowani , nie potrafiący zrozumieć prostych postów a tym bardziej zwolennicy Joanny Muchy jako lidera partii opozycyjnej .... mogą mieć z tym problem.
                • lech1966 Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 02.09.19, 21:49
                  no-popis napisała:

> praktykujacyateista napisał:
                  >
                  > > m.c.hrabia napisał:
                  > >
                  > > > ja nie zachwalam Schetyny,...

> > Siemoniak, mógłby być.
                  > > Sikorski- za duży jastrząb.
                  > > Brejza?
                  > > Budka ?
                  > > Szejnfeld?
                  > > Czy może Kierwiński?
                  >
                  > ...kutka ta ławka :)

Cała ta dyskusja prowadzi do tego..

wpolityce.pl/m/polityka/461970-komedia-izraelska-firma-doradza-po-wyciszyc-schetyne
                  • adria231 Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 03.09.19, 04:01
                    Nie wiem, czy to dobra pora na zmianę lidera. Nie mam zaufania do Schetyny, ale też nie mam pomysłu na szefa opozycji.
                    • no-popis Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 03.09.19, 06:44
                      adria231 napisała:

> Nie wiem, czy to dobra pora na zmianę lidera. Nie mam zaufania do Schetyny, ale
                      > też nie mam pomysłu na szefa opozycji.
                      Tu nie chodzi o pomysł ale o osobę. Nie ma takiej teraz. Mogli kilka takich osób wychować i sprawdzać przez te 4 lata ale oni jak impwerium sowieckie, do samego upadku POjadą.
                  • sverir Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 03.09.19, 11:52
                    Szkoda, że nie wyjaśnili, co jest komedią - firma z Izraela czy chowanie lidera na czas kampanii wyborczej? W sumie to drugie, bo Kaczyńskiego też już dwa razy ukrywali (z dobrym dla PiS skutkiem).
                    • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 03.09.19, 12:51
                      Dla mnie komedią jest to, że ktoś wierzy w to że jakikolwiek polityk PO, dysponując poufnymi informacjami, pobiegłby z nimi do sióstr Karnowskich. Albo do "wprost".
                      • adria231 Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 03.09.19, 20:06
                        Małgorzata Kidawa Błońska, to najlepsze, co teraz mogło się zdarzyć dla dobra opozycji. Pełniła wiele odpowiedzialnych funkcji i dała poznać się jako osoba, która radziłaby sobie nawet na najwyższych stanowiskach w państwie. I ma więcej doświadczenia, niż Anna Mucha.
                        • no-popis Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 05.09.19, 19:26
                          adria231 napisała:

> Małgorzata Kidawa Błońska, to najlepsze, co teraz mogło się zdarzyć dla dobra o
                          > pozycji. Pełniła wiele odpowiedzialnych funkcji i dała poznać się jako osoba, k
                          > tóra radziłaby sobie nawet na najwyższych stanowiskach w państwie. I ma więce
                          > j doświadczenia, niż Anna Mucha.
                          Nie porównuj proszę tych dwóch osób. Zgadzam się , że Kidawa to dobra kandydatura ale Mucha to poruta :(
                • buldog2 Tak. To prawda. 11.12.19, 23:01
                  Tak, ludzikow. Nie to co u was w PISie: prezes, Prezes, Pan Prezes, sam prezes Kaczyński itd. itd. itp.
                  Nieskończenie długa lista. Tyle że oni wszyscy są nazbyt godni, a przypadkowe społeczeństwo nie jest godne, by któryś z NICH został ich prezydentem.

A w opozycji demokratycznej tylko kilka nazwisk. O kilka za dużo dla was, pisiąt. Niestety.
                  • no-popis Re: Tak. To prawda. 12.12.19, 06:03
                    buldog2 napisał:

> Tak, ludzikow. Nie to co u was w PISie: prezes, Prezes, Pan Prezes, sam prezes
                    > Kaczyński itd. itd. itp.
                    U nas ? W pisie ?
                    Nie rób z siebie idioty większego niż jesteś :)
                    Wyobraż sobie frustracie POwyborczy , że świat poza POPiS istnieje i ja w przeciwieństwie do Ciebie i Tani jestem z tego pozapopisowego świata o czym świadczą moje teksty dla każdego kto ma minimum inteligencji pozwalającej samodzielnie myśleć.

Donald Tusk wymordował wszystkich w Platformie Obywatelskiej, którzy byli wybitniejsi i stało się, jak się stało. Dzisiaj widać, za co on jest współodpowiedzialny. Kiedy on będzie siedział w Brukseli, będziemy, być może, skazani na rządy PiS-u przez parę lat.
                    /Włodzimierz Cimoszewicz/
                    • buldog2 Re: Tak. To prawda. 13.12.19, 01:24
                      Tak, tak, ludzikow. PO i PIS to zło, ale PIS lepszy. Właściwie, to PIS lepszy pod każdym względem i gdyby nie matactwa i spiski PO, to w ogóle byłby bez wad. A tak, jest jak jest,
                      wszystko wina Tuska.
                      • no-popis Re: Tak. To prawda. 13.12.19, 01:46
                        buldog2 napisał:

> Tak, tak, ludzikow. PO i PIS to zło, ale PIS lepszy. Właściwie, to PIS lepszy p
                        > od każdym względem i gdyby nie matactwa i spiski PO, to w ogóle byłby bez wad.
                        > A tak, jest jak jest,
                        > wszystko wina Tuska.
                        Tak, tak Buldog PO i PiS to samo zło tylko PO lepsze.
                        Dla mnie, co pisałem wielokrotnie, jedno i drugie to styropianowa postkomuna.
              • m.c.hrabia Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 10:48
                z wymienionych może Kierwiński ma zadatki, Siemoniak w żadnym przypadku, chyba że przejdzie mutację.
                • yoma Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 11:49
                  Arłukowicz? Ma jaja.
                  • m.c.hrabia Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 12:07
                    ma , ale jest trochę nadpobudliwy.
                    • yoma Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 12:10
                      I OK, to dobry na czoło :)
                      • lech1966 Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 02.09.19, 20:47
                        yoma napisała:

> I OK, to dobry na czoło :)

Na czoło wiecu jak najbardziej. To tego się nadaje tak jak i Nowak " na wyjeździe". PZPR miał swoich wieciowych krzykaczy, ale oni nigdy nie zajmowali ważnych stanowisk w partii.
                    • no-popis tu jest wasz problem lemingi. Dlatego giniecie ! 14.07.19, 12:13
                      m.c.hrabia napisał:

> ma , ale jest trochę nadpobudliwy.
                      Jest nadpobudliwy.
                      Zwracam wam jednak lemingi uwagę na to, że w ogóle nie koncentrujecie się na potencjale intelektualnym omawianych przez was kandydatów. Tu , od lat, jest wasz problem.
                      Otóż piszecie o tym, że Mucha jest ładna, że ktoś sprawny gabinetowo, ktoś nadpobudliwy ale w ogóle nie jest wam potrzebny, nawet nie POmyśleliście o tym, że potrzebny jest Ktoś ...MĄDRY.
                      • praktykujacyateista Re: tu jest wasz problem lemingi. Dlatego ginieci 14.07.19, 19:34
                        no-popis napisała:

> m.c.hrabia napisał:
                        >
                        > > ma , ale jest trochę nadpobudliwy.
                        > Jest nadpobudliwy.
                        > Zwracam wam jednak lemingi uwagę na to, że w ogóle nie koncentrujecie się na po
                        > tencjale intelektualnym omawianych przez was kandydatów. Tu , od lat, jest was
                        > z problem.
                        > Otóż piszecie o tym, że Mucha jest ładna, że ktoś sprawny gabinetowo, ktoś nadp
                        > obudliwy ale w ogóle nie jest wam potrzebny, nawet nie POmyśleliście o tym, że
                        > potrzebny jest Ktoś ...MĄDRY.
                        >
                        >
                        >
                        Tak mądry, czy jeszcze mądrzejszy, bardziej"
                        www.youtube.com/watch?v=s1ZHa1_-R0k
                        • no-popis Re: tu jest wasz problem lemingi. Dlatego ginieci 14.07.19, 19:40

> no-popis napisała:
                          >
                          > > m.c.hrabia napisał:
                          > >
                          > > > ma , ale jest trochę nadpobudliwy.
                          > > Jest nadpobudliwy.
                          > > Zwracam wam jednak lemingi uwagę na to, że w ogóle nie koncentrujecie się
                          > na po
                          > > tencjale intelektualnym omawianych przez was kandydatów. Tu , od lat, je
                          > st was
                          > > z problem.
                          > > Otóż piszecie o tym, że Mucha jest ładna, że ktoś sprawny gabinetowo, kto
                          > ś nadp
                          > > obudliwy ale w ogóle nie jest wam potrzebny, nawet nie POmyśleliście o ty
                          > m, że
                          > > potrzebny jest Ktoś ...MĄDRY.
                          > >
                          > >
                          > >
                          > Tak mądry, czy jeszcze mądrzejszy, bardziej"
                          > www.youtube.com/watch?v=s1ZHa1_-R0k

Z po co ty mi to zamieszczasz.
                          Mam ci odpowiedzieć spotami z Komorowskim czy Kopacz?
                          Zwróciłem uwagę, że wy lemingi dyskutujecie tu o potencjalnym następcy Schetyny i bierzecie pod uwagę urodę, dykcję, zdolności dio intryg a nie interesuje was intelekt takiego kandydata co ...o was świadczy i jest przyczyną waszych klęsk.
                          Nie zrozumiałeś tego ?
                          • praktykujacyateista Re: tu jest wasz problem lemingi. Dlatego ginieci 15.07.19, 10:14
                            no-popis napisała:

> prakt
                            > > Tak mądry, czy jeszcze mądrzejszy, bardziej"
                            > > www.youtube.com/watch?v=s1ZHa1_-R0k
                            >
                            > Z po co ty mi to zamieszczasz.
                            > Mam ci odpowiedzieć spotami z Komorowskim czy Kopacz?
                            > Zwróciłem uwagę, że wy lemingi dyskutujecie tu o potencjalnym następcy Schetyny
                            > i bierzecie pod uwagę urodę, dykcję, zdolności dio intryg a nie interesuje was
                            > intelekt takiego kandydata co ...o was świadczy i jest przyczyną waszych klęsk
                            > .
                            > Nie zrozumiałeś tego ?
                            Kretyńskiej walki geniusza ze słuchawka nic nie przebije, nawet najgorsze wyrazy współczucia Wypitnego.
                  • praktykujacyateista Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 14:23
                    yoma napisała:

> Arłukowicz? Ma jaja.
                    >
                    ZA duże, tak jak Sikorski.
                    • yoma Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 14:38
                      Współczuję twoich kompleksów.
                    • no-popis [...] 15.07.19, 07:40
                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                      • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 09:00
                        ludzikow już zapomniał, jak nazywał Sikorskiego idiotą. Ale co tam, zważywszy że zapomniał o swoim entuzjazmie przy okazji zgłoszenia kandydatury Ogórek przez Millera.
                        • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 10:01
                          Reakcja moderacji wydaje mi się przesadna. W skasowanym wpisie ludzikow chwalił inteligencję i kreatywność Sikorskiego, twierdząc, że zwolennicy PO wolą kandydatów mniej inteligentnych, za to bardziej podporządkowanych linii partii. To prawda, że ten sam ludzikow, całkiem niedawno, twierdził że Sikorski to idiota i zdrajca, a jego żona to antypolska Żydówka, ale akurat w tym wątku tego nie było.
                        • praktykujacyateista Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 10:16
                          eiran napisał:

> ludzikow już zapomniał, jak nazywał Sikorskiego idiotą. Ale co tam, zważywszy ż
                          > e zapomniał o swoim entuzjazmie przy okazji zgłoszenia kandydatury Ogórek przez
                          > Millera.
                          >
                          Z tą Ogórek, to Miller rzeczywiscie się wygłupił jeszcze bardziej niz Jarozbaw z Wypitnym.
                          • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 10:37
                            Miller dał się uwieść w miarę młodej, atrakcyjnej kobitce, oddelegowanej do tego zadania przez PiS.
                            Od początku zadaniem Ogórka było dyskredytowanie Komorowskiego, co powiodło się nie najgorzej (to Ogórek powielało historyjki o rzekomym skakaniu po krzesłach). Miller powinien po prostu przyznać, że dał się wymanewrować, ale chyba go na to nie stać.
                            • m.c.hrabia Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 11:03
                              dlatego nie potrafię zrozumieć, dlaczego dostał od Schetyny nagrodę w postaci lukratywnej posadki Brukselskiej, musiało być drugie dno, coś ma na Schetynę.
                              • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 11:27
                                A ja potrafię. To była cena za wpuszczenie Czarzastego do Koalicji.
                                • m.c.hrabia Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 11:36
                                  po kiego mu Czarzasty, tego też nie potrafię zrozumieć.
                                • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 11:41
                                  Generalnie, człowiek czuje się o wiele mądrzejszy, kiedy zna wyniki wyborów. Schetyna, słusznie czy nie, uważał że kandydaci typu Cimoszewicz, Miller i Belka, przydadzą się do podciągnięcia wyniku. Nie przydali się, bo olali kampanię, choć do PE weszli. Teraz można utyskiwać nad głupotą Schetyny.
                                  • m.c.hrabia Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 11:55
                                    pełna zgoda, łatwo krytykować po,
                                    ale w sprawie Millera i częściowo Belki krytykowałem przed, Cimoszewicza, masz rację po fakcie.
                                    • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 12:03
                                      Nigdy nie oddałbym głosu ani na Millera, ani na Kopacz, ale ponieważ nie czuję się ekspertem od Wielkopolski, to jestem gotów uznać, że ktoś wiedział, że tam ta para ma szanse. Do Belki mam trochę szacunku, także po nagranej rozmowie z Sienkiewiczem. Cimoszewicz olał kampanię i dlatego czuję się oszukany - bo mimo wszystkich oporów zagłosowałem na niego.
                                      • m.c.hrabia Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 14:35
                                        też się czuję oszukany , ale mam połowiczną satysfakcję, coś mnie w ostatniej chwili ruszyło i oddałem głos na Hübner
                                      • yoma Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 14:55
                                        Znaczy głosowałeś na Cimoszewicza dla kampanii?
                                        • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 15:00
                                          Znaczy głosowałem na Cimoszewicz, ponieważ był jedynką, natomiast ponieważ przez większość czasu trwania kampanii byłem poza Warszawą, więc nie wiedziałem, że Cimoszewicz olał kampanię. Gdybym wiedział, zagłosowałbym na kogoś, kto nie olał.
                                          • yoma Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 15:23
                                            Idzis, a ja głosowałam na Cimoszewicza, ponieważ uważam, że ma coś pod sklepieniem czaszki.
                                            • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 15:29
                                              Ja mu tego nie odmawiam, ale uważam, że jego psim obowiązkiem było włączenie się w kampanię. Głosy w wyborach pozyskuje się nie tylko dla siebie ale i dla listy z której się startuje. Rozumiem, że p. Włodzimierz jest chory itp. Ale nawet w dniu, w którym miał wypadek (a była to bodaj niedziela), nie przebywał w Warszawie i w okręgu, z którego startował, tylko w Hajnówce.
                    • jureek Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 15.07.19, 17:00

> yoma napisała:
                      >
                      > > Arłukowicz? Ma jaja.
                      > >
                      > ZA duże, tak jak Sikorski.

Wręcz przeciwnie. Arłukowicz nie ma jaj, jest mocny tylko w gębie, a jak przyjdzie co do czego to wymięka, tak jak wymiękł przed koncernami farmaceutycznymi i amerykańską ambasador. Jeszcze w styczniu na komisji zdrowia, której przewodniczy, obiecywał złożenie wniosku o wotum nieufności dla ministra zdrowia w związku z aferą lekową w ministerstwie. Dyskusja nad wnioskiem mogłaby być okazją do pokazania, jak to rząd pisowski robi dobrze koncernom kosztem pacjentów, czy jak to ambasador USA wpływa na kształt listy leków refundowanych. Pewnie Arłukowicz obawiał się, że przy okazji mogą wyjść na światło dzienne podobne praktyki w czasach jego ministrowania, więc na wszelki wypadek nie wywołuje wilka z lasu. Obiecał, obietnicy nie dotrzymał i liczy, że wyborcy mają krótką pamięć. Takie to on ma jaja. Żałosne.
                    • lech1966 Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 02.09.19, 21:06

> yoma napisała:
                      >
                      > > Arłukowicz? Ma jaja.
                      > >
                      > ZA duże, tak jak Sikorski.

Sikorski nie ma jaj. Ma tylko przerośnięte EGO.
                      • no-popis Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 02.09.19, 21:23
                        lech1966 napisał:

> praktykujacyateista napisał:
                        >
                        > > yoma napisała:
                        > >
                        > > > Arłukowicz? Ma jaja.
                        > > >
                        > > ZA duże, tak jak Sikorski.
                        >
                        > Sikorski nie ma jaj. Ma tylko przerośnięte EGO.
                        To mięczak i płaczek z rozbudowanym ego.
                  • eiran Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 14.07.19, 21:10
                    Nie przepadałem za Arłukowiczem, kiedy trafił do rządu Tuska jako sekretarz stanu i pełnomocnik do czegoś tam. Pamiętałem skąd przyszedł (z klubu sld, bo w partii nie był), że razem z Hofmanem wdzięczyli się do siebie we wspólnym froncie przeciw rządowi, pamiętałem dziwaczne zachowania w komisji hazardowej, kiedy porównywał "prześladowania" Kempy do torturowania Antoniny w "Przesłuchaniu".
                    Ale potem przeczytałem stenogramy z jego negocjacji, jako ministra zdrowia, z lekarzami z "Porozumienia Zielonogórskiego" i nabrałem do niego szacunku. Jak dla mnie, spokojnie mógłby być frontmanem opozycji.
                • no-popis Re: To kto wg Ciebie się nadaje? 12.12.19, 06:04
                  m.c.hrabia napisał:

> z wymienionych może Kierwiński ma zadatki, Siemoniak w żadnym przypadku, chyba
                  > że przejdzie mutację.

Własnie takie wybory zdołowały PO.
            • no-popis Re: A Schetyna 14.07.19, 10:45
              m.c.hrabia napisał:

> ja nie zachwalam Schetyny, chociaż w grach zakulisowych nie ma sobie równych (c
              > o też jest bez znaczenia)
              ,]
              zastanów się czy aby na pewno to chcałeś napisać ;)
              No to na tym forum zaliczasz się dzisiaj (ale jaja ! ale jaja !) do elity intelektualnej oPOzycji.
            • maotsetung Ja uważam inaczej! 06.01.20, 17:07
              m.c.hrabia napisał:

• no-popis Re: A Schetyna 07.01.20, 06:44
              m.c.hrabia napisał:

Ty nawet własnych "myśli" nie POtrafisz prawidłowo przedstawić na piśmie co jest umiejętnością oczekiwaną od ucznia w 4 klasie podstawowej szkoły.
              Ponieważ na to sam nie wpadniesz, to pewne, to napiszę Ci jak POwinieneś wyrazić na piśmie to o czym "myślałeś" : np "co też nie jest bez znaczenia" lub w dowolny innych ale właściwy dla osoby po szkole podstawowej, sposób.
      • praktykujacyateista Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 10:16
        yoma napisała:

> Przecież to nie twój pomysł, to czego propagujesz.
        >
        > Mucha za miętka, tam trzeba chłopa z jajami. Budka, Brejza...
        >
        Skąd wiesz, że nie ma jaj? Posłuchaj jak sobie daje radę w dyskusji praktycznie na każdy temat.
        W naszej historii było już kilka tzw bab z jajami, np taka Ewa Spychalska.
        • yoma Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 10:19
          Yep, sure, i Róża Luksemburg.
      • nazimno Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 02.09.19, 21:03
        buuuuuhaaaaahaa...
        ci dwaj "maja jaja"???

To jest przyklad hipotezy abstrakcyjnej.
    • yoma Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 10:35
      Wiem.
    • no-popis POmysł Zapijaczonego Ateisty.... 14.07.19, 10:42
      ...jest tyPOwy dla obecnej stanu intelektualnego oPOzycji i jej fanów.
      Nic dziwnego, że Miller dogadał się ze Schetyną bo miał POdoby POmysł z Magdaleną Ogórek na prezydenta RP.
      • maotsetung Re: POmysł Zapijaczonego Ateisty.... 06.01.20, 15:37
        no-popis napisała:

> ...jest tyPOwy dla obecnej stanu intelektualnego oPOzycji i jej fanów.
        > Nic dziwnego, że Miller dogadał się ze Schetyną bo miał POdoby POmysł z Magdale
        > ną Ogórek na prezydenta RP.
        >
        >

Nie porównuj tej zdrajczyni lewicy do samodzielnej polityczki jaką jest Pani Joanna Mucha, która już podjęła decyzję, samodzielną decyzję, ze wystartuje!
        Przypominam, że to był mój pomysł. Napisałem to pierwszy przed jej suwerenną późniejszą decyzją
    • no-popis kandydatka Nowogrodzkiej na lidera oPOzycji 14.07.19, 11:29
      youtu.be/g9JKDfHomiU?t=16
      • praktykujacyateista Re: kandydatka Nowogrodzkiej na lidera oPOzycji 14.07.19, 14:28
        no-popis napisała:

> youtu.be/g9JKDfHomiU?t=16
        >
        Idioto, to było 7 lat temu!
        Zobacz jak wtedy twój guru się błaźnił przed większą widownią niz radio zet, a był wtedy dużo bardziej dorosły od Muchy:
        joemonster.org/filmy/81601
    • no-popis POseł Budka POdsumował to forum określając je .... 14.07.19, 12:43
      ...forum pogrobowym PO.
    • nazimno Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 14:37
      ... i "ladnie" spiewa...
      • x2468 Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 14.07.19, 21:32
        Bardzo ladnie, mistrzowskie wykonanie:
        www.youtube.com/watch?v=pxvx0g5gmAA
        • no-popis Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 15.07.19, 06:17
          x2468 napisał:

> Bardzo ladnie, mistrzowskie wykonanie:
          > www.youtube.com/watch?v=pxvx0g5gmAA
          >
          PO ma problem z własnym suwerenem ze świadomością praktykującego ateisty i z wyemanowanymi przez takiego suwerena liderów na "kutkiej ławce" typu Joanna Mucha.
    • haen2010 Mucha? Joanna? 15.07.19, 16:26
      Jej nieprzeciętna uroda i zdrowy pomyślunek ją załatwiły. Kopaczowa i inne harpie wokół Tuska.

Miała tamtych lat dobrze poukładaną ekonomikę medycyny. No to zrobili ją ministrem od sportu. Baby są wprost straszne gdy widzą taką konkurentkę. Nie ma na to siły.

Miała też osobiste kłopoty. Jakoś to wytrzymała i ciągle jeszcze jest w polityce.
    • no-popis skąd lemingi biorą tylu dysfunkcyjnych działaczy 02.09.19, 13:56
      Taka np preferowana przez zapijaczonego Joanna Mucha oPOwiada takie bzdury:
      youtu.be/lm2fQ6owATo
      Nic dziwnego, że ten słabiutki PiS , przytak lichej konkurencji, utrzymuje się z powodzniem u waaadzy.
    • 141288bs Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 02.09.19, 21:25
      Najlepszym PO Schetynie jest Szczerba.
    • no-popis Może Dulkiewicz POwinna zastąpić Schetynę, co ? 03.09.19, 07:13
      Potrafi się wypowiedzieć tak mądrze jak Kopacz czy Schetyna.
      youtu.be/gVzmQmqs2pI
    • oszo-lom-z-rm Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 03.09.19, 07:56
      A czy ta pani rozliczyła się z kasy wyrzuconej na koncert Madonny ? Ile to było? 6 mln? 60 mln?..
      • eiran Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 03.09.19, 08:57
        6 miliardów
        • erte2 Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 03.09.19, 10:06
          ....dolarów...
          • eiran Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 03.09.19, 10:14
            A przecież taniej byłoby wystawić na Narodowym obraz Czarnej Madonny.
            • yadaxad Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 05.09.19, 19:42
              Albo msze robić.
            • buldog2 Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 11.12.19, 23:06
              A tam obraz. Żywego znachora, jeszcze by pieniądze zbierać można.
    • eiran Re: charakterystyczne jest to, że panią Muchę... 03.09.19, 08:59
      Jak widać z historii wpisów w wątku, ludzikow wytrzymał półtora miesiąca, po czym postanowił wrzucić link sprzed trzech lat, bo tak mu nakazało stachanowskie poczucie obowiązku.
      • buldog2 Re: charakterystyczne jest to, że panią Muchę... 11.12.19, 23:07
        To wielkie osiągnięcie. Pokonywanie samego siebie.
    • no-popis Obywatel RP KAsprzak ocenił schetyna Schetynę 05.09.19, 20:41
      www.salon24.pl/newsroom/980891,spor-w-koalicji-obywatelskiej-kasprzak-wystawienie-ujazdowskiego-do-senatu-to-skandal
    • maotsetung Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 11.12.19, 08:27
      jestem za
    • jabbaryt Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 12.12.19, 06:11
      Jakim trzeba być kretynem aby pisać takie rzeczy. Chodzę do kościoła w miarę regularnie i nie przypominam sobie aby padło tam kiedykolwiek słowo 'PiS' albo Kaczyński.
      • no-popis Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 13.12.19, 00:38
        jabbaryt napisał:

> Jakim trzeba być kretynem aby pisać takie rzeczy. Chodzę do kościoła w miarę re
        > gularnie i nie przypominam sobie aby padło tam kiedykolwiek słowo 'PiS' albo Ka
        > czyński.

On nie chodzi do kościoła ale ma rojenia w swoim równoległym świecie.
      • buldog2 Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 06.01.20, 16:15
        No to kim, trzeba być, żabba, żeby nie zrozumieć zamienników wymyślonych specjalnie na poziomie IQ i pod gust PISowców? Może tak byś coś wybełkotał, to mogłoby być ciekawe, co nie, żabba?
    • zdybex Re: Joanna Mucha-to ona powinna zastąpić Schetynę 06.01.20, 15:48
      PO liczy na konserwatystów a pani Mucha ma cos nie ten tego z sakramentem małżeństwa. Nie nadaje sie na szefa. Na propagandowy bieg dookoła stadionu to jej poziom polityczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka