Dodaj do ulubionych

Baba, a jak mówi!

20.07.19, 11:00
wyborcza.pl/7,75410,25010172,manuela-gretkowska-przeraza-mnie-wygrana-pis-hitler-tez-doszedl.html#s=BoxOpImg4
To jest naprawde genialne.
Jeszcze czytam, by dobrze utrwalic - każde słowo jest trafną obserwacja.
Będe jeszcze komentować, bo wywiad wart wielu przemyśleń.

Osobiście jestem tylko bardziej optymistyczny - wielkomiejska inteligencja stanowi prawdziwą elite naszego Kraju, a nie Wicek, Janusz i Antek z Polski C.
Poradzimy.
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 11:39
      ... fobie, kompleksy, histeria, nerwica, projekcje depresyjne,...

typowe dla kobiet w pewnym wieku...
      nic nowego...
      • szwampuch58 Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 11:54
        brak wazeliny dla twojego "guru" mikrego wzrostu natchnely cie,zimny kartoflu
        • nazimno Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 12:02
          ...jasne...szwampuch,
          ty masz wazeline na kazda okazje...

PS
          A jak tam twoje klimakterium, przebiega spokojnie?
          • szwampuch58 Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 12:09
            zawsze kobiety cie brzydzily?
            • nazimno Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 12:09
              tylko takie staruchy jak ty
              • szwampuch58 Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 12:13
                wolisz adonisow typu "Misiewicz",twoje klocki nic mi do tego
                • nazimno Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 13:04
                  i znow te "genderowe" wnioski...bo do niczego innego nie jestes w stanie sie doczolgac...

Mlode laski i kobitki - goooora 35...

Wiec nie jaraj sie zbyt intensywnie, nic ci nie grozi.

• no-popis Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 12:09
        nazimno napisał:

> ... fobie, kompleksy, histeria, nerwica, projekcje depresyjne,...
        >
        > typowe dla kobiet w pewnym wieku...
        > nic nowego...
        Nerwica to już skutek ale fobie i komplesy to przyczyna . To rodzaj autyzmu intelektualnego.
    • praktykujacyateista Myśłę, ze nienawiść go zeżre, a jak nie 20.07.19, 11:46
      to taka dyspepsja go dopadnie, jakiej jego brat nie doznał.
      "- Mam znajomych, którzy po przebudzeniu biegną do internetu sprawdzić, czy prezes jeszcze żyje. "
      Niestety to by było za piękne, zeby było prawdziwe. Z nim będzie jak z Breżniewem, podłączą go pod akumulatory i będzie się dalej uśmiechał jak w mojej sygnaturce:
    • no-popis Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 12:08
      borrka napisał:

> wyborcza.pl/7,75410,25010172,manuela-gretkowska-przeraza-mnie-wygrana-pis-hitler-tez-doszedl.html#s=BoxOpImg4
      > To jest naprawde genialne.
      > Jeszcze czytam, by dobrze utrwalic - każde słowo jest trafną obserwacja.
      > Będe jeszcze komentować, bo wywiad wart wielu przemyśleń.
      >
      > Osobiście jestem tylko bardziej optymistyczny - wielkomiejska inteligencja stan
      > owi prawdziwą elite naszego Kraju, a nie Wicek, Janusz i Antek z Polski C.
      > Poradzimy.
      Właśnie proponujesz system inny niż demokratyczny. Taki między neokolonialnym a feudalnym.
      • erte2 Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 12:58
        no-popis napisała:
        Właśnie proponujesz system inny niż demokratyczny. Taki między neokolonialnym a feudalnym.

żąbciu, demokracja nie polega na "dyktaturze ciemniaków". A samo słowo wywodzi się ze starożytnej Grecji i oznacza "władzę ludu", przy czym pragnę cię uświadomić że naówczas i tamże "ludem" nazywano elity, arystokrację i mędrców, a niewolnicy, rzemieślnicy i inni suscy czy zielińscy byli plebsem niemającym nic do gadania.
        • m.c.hrabia Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 13:10
          żąbciu, demokracja nie polega na "dyktaturze ciemniaków".

niestety, dwóch Suskich zawsze przegłosuje nawet tak wybitną postać jaką był ś.p. L.Kaczyńki
        • ktos_z_kosmosu Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 13:48
          erte2 napisał:

> no-popis napisała:
          > Właśnie proponujesz system inny niż demokratyczny. Taki między neokolonialny
          > m a feudalnym.

>
          > żąbciu, demokracja nie polega na "dyktaturze ciemniaków". A samo słowo wywodzi
          > się ze starożytnej Grecji i oznacza "władzę ludu", przy czym pragnę cię uświado
          > mić że naówczas i tamże "ludem" nazywano elity, arystokrację i mędrców, a niew
          > olnicy, rzemieślnicy i inni suscy czy zielińscy byli plebsem niemającym nic do
          > gadania.

Konkrety.
          W czasach świetności Aten, ludu (jedyni uprawnieni do głosowania) czyli Ateńczyków było dwadzieścia tysięcy, obcych wolnych, którzy zajmowali się pracą i interesami, było circa sto sześćdziesiąt tysięcy i do tego czterysta tysięcy, a nawet, jak niektórzy sadzą, sześćset tysięcy niewolników.
    • ktos_z_kosmosu Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 13:10
      Pieprzy srebrna trzy po trzy.
      Gdy kaczora zabraknie, "wataha" nie znajdzie następcy. Ten dotychczasowy, to sztuczny twór, który przez niedopatrzenie i brak wyobraźni co poniektórych, wymknął się spod kontroli.
      Wspomnianą "watahę" spróbuje ogarnąć KK by móc realizować swoje feudalne ciągoty i taniejradzie i innym oszołomom, przyjdzie pokornie ślinić rączki księdza dobrodzieja.
      Wracając do Gretkowskiej, to ta mnie zszokowała czym innym. Oświadczyła, że jej problemy kardiologiczne, to efekt czynu jej pra pra dziada, który to pra pra - przodek zabił człowieka maczugą, albo dzidą.
      Cóż, taki stan umysłu, lizanko nie zastąpi porządnego pchnięcia w to i owo.
      • pies.na.czarnych Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 13:17
        Nie bylo niedopatrzenia chyba, ze przez niedopatrzenie nazywasz nieopatrzne podpisanie cyrografu na samego siebie. Kaczor niejednego szefa mafii bije na glowe. Doskonale wie jak trzymac w ryzach swoich zolnierzy.
        • ktos_z_kosmosu Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 13:23
          pies.na.czarnych napisała:

> Nie bylo niedopatrzenia chyba, ze przez niedopatrzenie nazywasz nieopatrzne pod
          > pisanie cyrografu na samego siebie. Kaczor niejednego szefa mafii bije na glowe
          > . Doskonale wie jak trzymac w ryzach swoich zolnierzy.

To nie cyrograf, to duża kasa wydana na obcych doradców (kto wie, może mafii też doradzali). To ci doradcy tworzyli jego "geniusz".
          • borrka Tu akurat nie doceniacie Kaczyńskiego 21.07.19, 09:42
            Ograniczony intelektualnie, ale całe życie poświęcil doskonaleniu technik manipulacji.
            Skąd to mu się wzięło, nie wiem, ale gdy inni uprawiali sport, zajmowali sie dziewczynami, pili gorzałe z kolegami, czy choćby uczyli się, on (raczej nie "oni") kombinował, jak skłócić ze sobą dzieci na podwórku.
            Wprawa czyni mistrza, ale przecież nie jest wyjątkiem - takich patologii nie musimy "ze świecą szukać".
    • mazala2 Baba i mówi jak ...baba bo przecie to nie chłop! 20.07.19, 13:24
      Autorka stylem przypomina Helenę Mniszkówna a temperamentem narracyjnym Wandę Wasilewską, też "nieźle urodzoną" feministką i zwolenniczką mowy ciała raczej a nie ducha.
      Nie dziwi nikogo, że przemawia nadal do wyobraźni borrki , którą ukształtowano na seansach Wielkiego Czarodzieja o misyjnych ambicjach.
    • lech1966 Re: Baba, a jak mówi! 20.07.19, 16:16
      borrka napisał:

> wyborcza.pl/7,75410,25010172,manuela-gretkowska-przeraza-mnie-wygrana-pis-hitler-tez-doszedl.html#s=BoxOpImg4
      > Jeszcze czytam, by dobrze utrwalic.

Proponuję wykuć na blachę, najlepiej zrobić stenogram i zakopać w butelce w przydomowym ogródku (dla potomnych).
    • yoma Re: Baba, a jak mówi! 21.07.19, 09:49
      Seksista :P
      • borrka Obserwuję niewiasty od ładnych paru lat 21.07.19, 11:03
        I nie jest to czysty sex drive.
        Racjonalny stosunek do PiS powala - Gretkowska dokonała syntezy tego, co myślą, mówią i czuja znani mi żeńscy obywatele.
        Można to nazwać obrzydzeniem.
        • lech1966 Re: Obserwuję niewiasty od ładnych paru lat 21.07.19, 11:08
          borrka napisał:

> I nie jest to czysty sex drive.
          > Racjonalny stosunek do PiS powala - Gretkowska dokonała syntezy tego, co myślą,
          > mówią i czuja znani mi żeńscy obywatele.
          > Można to nazwać obrzydzeniem.

Tak samo można nazwać obrzydzeniem to co mówią środowiska LGBT. Wszystko zależy od punktu siedzenia.
    • borrka Druga baba polemizuje 24.07.19, 10:40
      wyborcza.pl/7,75968,25018314,bezkompromisowy-samoboj-pisarki-polemika-z-manuela-gretkowska.html#s=BoxWyboImg4
      I ja się z nią nie zgadzam.
      Udawanie, że sóweren jest piękny i szlachetny (bo wtedy może nie da w mordę) jest jałowe.
      Przynajmniej na poziomie prywatnym należy rzeczy nazywać po imieniu:
      cham, prostak, nieudacznik, co najwyżej używając eufemizmów.

Mnie zupelnie nie przekonuje teza o konieczności szczególnego szacunku dla Wacka, Janusza i Grażyny...

PS. Przepraszam wszystkie Grażyny - uwielbiam to imię i co poniektóre jego "nosicielki". Piszę tak jedynie dla wyrazistości przekazu.
      Sorry bardzo - rozważam nawet podjęcie walki z tym powiedzeniem..
    • jabbaryt Re: Baba, a jak mówi! 24.07.19, 12:52
      Po pierwsze nazywanie kobiety babą jest chyba trochę obraźliwe. Co do meritum, to mam wrażenie że pani Gretkowska - celebrytka pozująca dotąd na intelektualistka zmieniła orientację i podjęła rękawicę rzuconą przez Paris Hilton i usilnie stara się przebić ja w głupocie swoich wypowiedzi.
      • ta Re: Baba, a jak mówi! 24.07.19, 13:07
        jabbaryt napisał:

> Po pierwsze nazywanie kobiety babą jest chyba trochę obraźliwe.

Nie bądż nagle taki poprawny. Borrka jest ze Śląska. Tutaj, wśród rdzennych, nazwanie kobiety "babą" nie jest obraźliwe. "Moja baba" bywa nawet pieszczotliwe z dużą dawką dumy i uznania. Baba jest dzielna, samodzielna, silna, baba sobie nie da dmuchać w kaszę, baba rządzi silną ręką i sprawia, że rodzina funkcjonuje prawidłowo. Baby się słucha, babę się szanuje :)
        • borrka Drobna korekta 24.07.19, 13:12
          Nie jestem ze Śląska, ale moja BABA jak najbardziej:)
          • jabbaryt Re: Drobna korekta 24.07.19, 14:40
            mówienie o swojej kobiecie baba jest dozwolone. Ale mówienie o obcej kobiecie baba...
            Myślę, że forumowe panie powinny same ocenić czy ich to nie dotyka.
            • lech1966 Re: Drobna korekta 24.07.19, 21:26
              jabbaryt napisał:

> mówienie o swojej kobiecie baba jest dozwolone. Ale mówienie o obcej kobiecie b
              > aba...
              > Myślę, że forumowe panie powinny same ocenić czy ich to nie dotyka.

Ich dotyka zdrowy rozsądek.. Zwłaszcza u innych.
            • ta Re: Drobna korekta 24.07.19, 23:13
              jabbaryt napisał:

> mówienie o swojej kobiecie baba jest dozwolone. Ale mówienie o obcej kobiecie b
              > aba...
              > Myślę, że forumowe panie powinny same ocenić czy ich to nie dotyka.

Ty nie tłumacz Ślązaczkom ( mnie i babie borrki :) ) , jak mają się czuć, gdy ktoś mówi "baba". O cudzej powiedzieć baba z taką intencją, jak o swojej na Śląsku nikogo nie obraża, czasem nobilituje. Wróć do mojego objaśnienia, co baba znaczy na Śląsku i idź se polotej :)
    • kadziteusz Słusznie prawi! 24.07.19, 17:34
      borrka napisał:

> Jeszcze czytam, by dobrze utrwalic - każde słowo jest trafną obserwacja.
      > Będe jeszcze komentować, bo wywiad wart wielu przemyśleń.
      >
      > Osobiście jestem tylko bardziej optymistyczny - wielkomiejska inteligencja stan
      > owi prawdziwą elite naszego Kraju, a nie Wicek, Janusz i Antek z Polski C.
      > Poradzimy.
      >
      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka