Dodaj do ulubionych

Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS

28.10.20, 23:52
Twierdza wicepremiera na Nowogrodzkiej otoczona szpalerem policyjnych suk, a Młoda Polska w rytm poloneza z "Pana Tadeusza" przechodzi mimo z hasłem "Przepraszamy za utrudnienia - mamy rząd do obalenia". Mądre i dowcipne dzieciaki właśnie przekuły nadęty balon pisiego reżimu.

tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/warszawa-strajk-kobiet-protestujacy-zatanczyli-poloneza-wokol-ronda-zawiszy-4735044
Obserwuj wątek
    • iza.bella.iza Autoewakuacja :-) 29.10.20, 00:02

https://img1.dmty.pl//uploads/202010/gallery_1603828084_753528.jpg
      • met_ol Re: Autoewakuacja :-) 29.10.20, 00:23
        Samoobsługa.
    • pies.na.czarnych Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:15
      Pisi nadal tańczą swój chocholi taniec.
    • yoma Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:28
      Widziałam hasło: Babciu, nie będę na obiedzie, muszę obalić rząd :) W ogóle hasła są niesamowite.
      • met_ol Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:31
        Co cieszy, że MŁODZIEŻ jest głównym nurtem protestów.
        • yoma Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:33
          Wiesz, to jest młodzież urodzona w wolnej Polsce. Ich pierwsza okazja :)
          • met_ol Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:35
            I jak widać szybko się skrzyknęli.
          • iza.bella.iza Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 02:13
            yoma napisała:

> Wiesz, to jest młodzież urodzona w wolnej Polsce. Ich pierwsza okazja :)
            >

Mam w głowie takie wspomnienie - migawka w Teleexpressie z inauguracji roku szkolnego 1.09.1996 i komentarz, że do szkół poszło pierwsze pokolenie urodzone w Wolnej Polsce. Łzy w oczach moich i mojego męża - ślub w początkach lat 90-tych. Nie mamy wtedy swoich własnych dzieci, ale te pokolenie to w sensie symbolicznym również nasze dzieci. Teraz to pokolenie zakłada swoje rodziny...
      • pies.na.czarnych Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:42
        Wczoraj widziałem zdjęcie czteroletniego chłopczyka, który trzymał tabliczkę z napisem "Nie denerwujcie mojej Mamy". :)
        • met_ol Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:45
          Bo wie, na co ją stać. :)
        • yoma Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 00:59
          Żonaci wiedzą, że lepiej nie wku..., no ale to trzeba być żonatym :)
      • snajper55 Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 01:26
        yoma napisała:

> Widziałam hasło: Babciu, nie będę na obiedzie, muszę obalić rząd :) W ogóle has
        > ła są niesamowite.

Choć niektóre są jak dla mnie zbyt radykalne. Np.:

"Kościół oświeca tylko wtedy, kiedy płonie"

S.
        • yoma Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 01:29
          To jest stwierdzenie faktu :) W innych przypadkach nie oświeca.
        • pies.na.czarnych Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 03:22
          W podtekście porównano Kościół do Komitetu.
          • yoma Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 09:00
            Nie pal kościołów - zakładaj własne :)
    • borrka O północy na UAM 29.10.20, 01:26
      Jak jestem w Poznaniu, biegam nocą po pustym UAM.
      Ale dziś nie był pusty - młodziaki przyjechały i grały Cypisa...
      youtu.be/6T2ZnipkWsY
    • bardzo.cicho Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 05:28
      Wspaniale ich rodzice wychowali!!!! Pięknie się zmienia nasza Polska!!!
    • 99venus Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 05:47
      Nie mam watpliwości-bez względu jak te protesty się skończą to kaczyński już przegrał.Popatrzcie na te sympatyczne twarze protestujących kobiet i ich zachowanie i porównajcie z mordą kaczyńskiego.
    • witek.bis Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 05:59
      A Wiceprezes to umie zatańczyć poloneza, czy z polonezem u niego tak jak z hymnem?
    • stasi1 Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 08:50
      We wtorek około 18 w tamtej okolicy nie było protestujących, stało tylko z 15 suk.
      • yoma Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 08:57
        Bo we wtorek około 18 w tamtej okolicy wszyscy byli pod Sejmem, stasiu.
        • stasi1 Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 30.10.20, 08:20
          Wróciłem wtedy z Polski, kolega (zresztą pisowiec) stwierdził żebym tylko nie jechał przez ten plac Zawiszy autobusem bo długo to będzie trwało. Więc poszedłem tam. Dopiero pod stacją Centrum zobaczyłem dwie dziewczyny z hasłem: Jarek pogromca szparek
    • witek.bis Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 09:03
      Jeszcze nigdy tak młodzi nie dali tak bolesnej nauczki tak starym.
      • m.c.hrabia Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 09:13
        "reforma" Zalewskiej + lekcje religii przyniosły pozytywne efekty, nie spodziewałem się, że już po 5 latach one będą, widocznie nie doceniłem geniuszu reformatorów.
        • yoma Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 09:17
          Jak Rzewuski trafnie zauważył

> 6 lat rządów pis i kościół jest zagrożony jak nigdy, Polska i cały naród polski jest takim niebezpieczeństwie jak w 1939r ,
          Brawo wy kaczysci , tak podsumowliscie wasze rządy , nikt lepiej by tego nie zrobił.
    • iza.bella.iza Młodzież ma już swój hymn;-) 29.10.20, 14:33
      Napisał go Karol Krupiak - licealista z I Liceum Ogólnokształcącego im. Leona Kruczkowskiego w Tychach

"Obecna sytuacja w kraju wymaga komentarza. Dla mnie najlepszy komentarz, to ten poprzez muzykę. Tak więc napisałem i nagrałem utwór, w którym nie wyrażam się w superlatywach o partii rządzącej. Nagrałem to jako wyraz wsparcia dla wszystkich protestujących, a w szczególności dla protestujących kobiet. Nagrałem to w trosce o kobiety, które są mi najbliższe, tak więc moją mamę, siostrę, wszystkie przyjaciółki i koleżanki. Ten utwór jest dla was" - napisał na Instagramie.

"Proszę was o udostępnianie, jeśli zgadzacie się ze słowami zawartymi w treści utworu. Jestem z wami!" - zaapelował.

- Geneza tego utworu jest dość prosta. Wróciłem z niedzielnego protestu w moim mieście w Tychach i pomysł na utwór przyszedł sam. Napisałem go w około dwie godziny - powiedział Krupiak dla "Dziennika Zachodniego". - Liczyłem na maksymalnie tysiąc wyświetleń. Jestem w wielkim szoku, że sprawy potoczyły się w ten sposób - dodał.

"Chory rok w bardzo chorym kraju"

www.youtube.com/watch?v=dJen3vZbHbU
    • derff Re: Młodzież tańczy poloneza pod siedzibą PiS 29.10.20, 19:18
      Ja też chciałbym zmiany władzy. Nie mogę patrzeć na tych pisowskich hipokrytów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka