Dodaj do ulubionych

Przyjechali traktorami wysypali kapuste

05.12.20, 11:42
Kapuste rozdac biednym ,a traktory na licytacje,
Polska jest biedna i cos takiego jest przestepstwem wobec biednych ludzi,ktorych nie stac na buty dla dzieci.
Kazdemu dzisiaj jest ciezko i kto wie moze bedzie jeszcze trudniej,ale trzeba byc czlowiekiem,a nie sk....synem.
Jak pogonia nas z Unii ,to beda zrec lebiode i runo lesne,a traktory zamienia na woly-glupie matoly.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 11:57
      by polska żywność była priorytetem na rynku.

i w związku z tym, przyjechali tylko polskimi traktorami.
    • margit49 Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 12:09
      hatteras napisała:

> Jak pogonia nas z Unii ,to beda zrec lebiode i runo lesne,a traktory zamienia n
      > a woly-glupie matoly.

to pisi elektorat; chcą dopłat za ponoszone straty, jak nas pogonią to będzie znacznie gorzej, ale czy wysnują jakieś wnioski?
    • qqazz Otóż to właśnie 05.12.20, 12:09
      hatteras napisała:
      > Kapuste rozdac biednym ,a traktory na licytacje,
      > Polska jest biedna i cos takiego jest przestepstwem wobec biednych ludzi,ktoryc
      > h nie stac na buty dla dzieci.
      > Kazdemu dzisiaj jest ciezko i kto wie moze bedzie jeszcze trudniej,ale trzeba b
      > yc czlowiekiem,a nie sk....synem.
      > Jak pogonia nas z Unii ,to beda zrec lebiode i runo lesne,a traktory zamienia n
      > a woly-glupie matoly.

Poziom biedy w Polsce rośnie w zatrważającym tempie, zimą to widać najlepiej. Coraz więcej osób chodzi w podartych i często przykrótkich spodniach (niektóre pewnie jeszcze z komunii) , zimą nie stać ich na ciepłe buty i noszą trampki, tenisówki albo letnie pantofle, coraz większą ilość osób nie stać nawet na skarpety, zwłaszcza na skarpety dla starszych dzieci, o rajtuzach czy kalesonach nawet nie wspominając. Takiej bidy to ja nie pamiętam, nawet za komuny i później za postkomuny kiedy bezrobocie rosło a inflacja szalała ludzi było zimą stać na to żeby się odpowiednio ubrać, może po wojnie albo za sanacji kiedy faktycznie czasami ludzi na buty nie było stać, ale nawet wtedy stać ich było na szmaty żeby nogi owinąć i przed mrozem osłonić a teraz nawet na to już ludziom nie starcza

pozdrawiam
      • motocyklista175 Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 12:17
        Gdzie ty kaziu mieszkasz?
        '' Coraz więcej osób chodzi w podartych i często przykrótkich spodniach''
        Ja widziałem niedawno takiego w przydługich ale zaszczanych.....
        • margit49 Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 13:11
          motocyklista175 napisał(a):
          > Ja widziałem niedawno takiego w przydługich ale zaszczanych.....

I w dużo za dużej kurtce
          • pies.na.czarnych Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 13:17
            Chociaż nie widać opuszczanych gaci.
            • margit49 Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 13:32
              :)
              • yoma Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 13:34
                Wklejta kto tego maliniaka na Litwie, co? 😁
              • pies.na.czarnych Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 13:44
                Tak przy okazji tej kurtki. Kiedyś marynarze dostawali takie jako część ubrania roboczego. Nazywały się "Kargerówka" od nazwiska dyrektora PZM, który je wprowadził. Kulawy musi ukradł ja jakiemuś marynarzowi z czasów minionych.
                • taziuta Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 17:17
                  pies.na.czarnych napisała:

> Tak przy okazji tej kurtki. Kiedyś marynarze dostawali takie jako część ubrania
                  > roboczego. Nazywały się "Kargerówka" od nazwiska dyrektora PZM, który je wprow
                  > adził. Kulawy musi ukradł ja jakiemuś marynarzowi z czasów minionych.

Dzisiaj też można podobne kupić - fiveseasons.se/product/helox-jkt-m-black/
                  • pies.na.czarnych Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 18:07
                    No tak. Kulawy kupił w Szwecji bez przymiarki i mamy to co widać na zdjęciu :)
                    • pies.na.czarnych Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 18:08
                      Nie powiedzieli mu, że Wikingowie to są duże chłopy:)
                • topiramax Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 19:02
                  Raczej złowił "na rybach" z Joachimem;}
      • yoma Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 13:33
        qqaz napisał.......

What? Żeby tak od rana zrobić mi dzień 😁
      • hatteras Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 15:29
        @qqazz
        Przyklad idzie z gory.Zycie ponad stan kleru i politycznych elit,koscioly-palace,plebanie rozpusty i pijanstwa.
        Brak jakiegokolwiek szacunku,do pracy.Wszystko kosztem innych-slowem burdel!!!
        Bylem kiedys w Chimayo NM.Ludzie w ofierze Bobu sami zbudowali koscol-biedny,krzywy ale naprawde piekny.
        Zobacz zdjecia i porownaj do Lichenia.i
      • xerkses Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 16:54
        Jak to w trampkach i podartych rajtuzach ? O ile wiem PIS nie odebral 500+
      • topiramax Re: Otóż to właśnie 05.12.20, 19:00
        Czy Ty nie przesadzasz...
    • pies.na.czarnych Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 12:38
      Ciamajdy, wystraszyli się kulsonów i zawrócili. Następnym razem powinni wysłać swoje kobiety.
      tvn24.pl/najnowsze/protest-rolnikow-w-warszawie-utrudnienia-4768681
      • motocyklista175 Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 13:15
        Bo to jakieś miękiszony były.
        Prawdziwy chłop by żywemu nie przepuścił.
        • yoma Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 13:35
          Przebierańcy? :)
    • buldog2 Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 14:14
      PISowcy, chłopi i górnicy walczą o monopol na złodziejstwo. Przynajmniej najlepsze miejsce przy korycie.
    • topiramax Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 18:58
      Ja tu czegoś nie rozumiem. Jak rolnicy są dotknięci przez obostrzenia? Przecież ludzie nie przestali jeść.
      Chcą dopłat. Wiecznie.To może niech zaczną płacić podatki.
    • pies.na.czarnych Re: Przyjechali traktorami wysypali kapuste 05.12.20, 19:04
      :)
      www.facebook.com/kiepscy/videos/1004524020041617

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka