zlamas-kutany 23.03.23, 17:23 Tusk proponuje babciom 1500 zł za opiekę nad wnukami, po to by mamy mogły pracować!!! Pińcet plus to ch... przy tym programie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlamas-kutany link 23.03.23, 18:15 tvn24.pl/polska/szef-po-donald-tusk-na-spotkaniu-w-czestochowie-zaproponowal-wsparcie-dla-mam-po-urlopie-macierzynskim-babciowe-6858263?source=push Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 18:43 A Szymuś łka, że Tusk mu ukradł pomysł, żeby ZUS płacił chorobowe pracownikowi od pierwszego dnia choroby. Nieważne, czy propozycja ma sens, ważne kto ją zgłosił. Teraz Hołownia może się zrewanżować i zaproponować dziadkowe. Żeby się tylko nie pomylił i dziadowskiego nie zgłosił. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 18:47 oby.watel napisał: > A Szymuś łka, że Tusk mu ukradł pomysł, żeby ZUS płacił chorobowe pracownikowi > od pierwszego dnia choroby. Nieważne, czy propozycja ma sens, ważne kto ją zgło > sił. Teraz Hołownia może się zrewanżować i zaproponować dziadkowe. Żeby się tyl > ko nie pomylił i dziadowskiego nie zgłosił. To ja obiecam 3.000 dorosłym dzieciom na opiekę nad rodzicami. A co? A zresztą, niech będzie po 5.000 za rodzica. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 18:51 snajper55 napisał: > To ja obiecam 3.000 dorosłym dzieciom na opiekę nad rodzicami. A co? > > A zresztą, niech będzie po 5.000 za rodzica. Zapisałeś się do Razem? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 22:38 oby.watel napisał: > snajper55 napisał: > > > To ja obiecam 3.000 dorosłym dzieciom na opiekę nad rodzicami. A co? > > A zresztą, niech będzie po 5.000 za rodzica. > Zapisałeś się do Razem? Raczej mądrzeje. Teraz przed nim kolej na przemyślenie kwestii emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Babciowe= 1500 zł 25.03.23, 20:04 to ja proponuję 5 tysięcy, dolarów. No widzisz, widzisz! Jeszcze mądrzejszy jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Babciowe= 1500 zł 25.03.23, 21:12 szczypawka.jadowita napisała: > to ja proponuję 5 tysięcy, dolarów. > No widzisz, widzisz! > Jeszcze mądrzejszy jestem. Jeszcze raz uważnie przeczytaj to co napisał snajper. Zrozumiesz jego aluzję do polityki rozdawnictwa, to z automatu zrozumiesz sens mojego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 20:33 snajper55 napisał: > To ja obiecam 3.000 dorosłym dzieciom na opiekę nad rodzicami. A co? Jak mogles zapomniec o opiece nad kotkami, pieskami, papuzkami? I dlaczego dzieci maja byc dorosle? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 20:50 dzieci mają być dorosłe dlatego aby pomagały starym dzieciom - swoim rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 01:33 Rozumiem ze jestes doroslym dzieckiem starego dziecka. Starego kotka, pieska czy papuzki? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 03:59 waga170 napisała: > Rozumiem ze jestes doroslym dzieckiem starego dziecka. Starego kotka, pieska cz > y papuzki? ---. Mylisz się bardzo. Rozumiesz inaczej, co jest skutkiem rozumowania inaczej. Ależ tak, wolno ci, osiołku. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany A nie lepiej darmowa lewatywa dla prezesa 29.03.23, 18:16 snajper55 napisał: > oby.watel napisał: > > > A Szymuś łka, że Tusk mu ukradł pomysł, żeby ZUS płacił chorobowe pracown > ikowi > > od pierwszego dnia choroby. Nieważne, czy propozycja ma sens, ważne kto j > ą zgło > > sił. Teraz Hołownia może się zrewanżować i zaproponować dziadkowe. Żeby s > ię tyl > > ko nie pomylił i dziadowskiego nie zgłosił. > > To ja obiecam 3.000 dorosłym dzieciom na opiekę nad rodzicami. A co? > > A zresztą, niech będzie po 5.000 za rodzica. > > S. specjalnej troski? Lewatywa w asyście 1000 funkcjonariuszy Granatnika, jako zabezpieczenie przed szkodliwą prawatywą? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 21:48 oby.watel napisał: > A Szymuś łka, że Tusk mu ukradł pomysł, No bo libki już tak mają, że hasła i pomysły kradną. Miało Razem od samego początku hasło "inna polityka jest możliwa". Najpierw pożyczył je sobie Biedroń, a potem Hołownia. Zaś hasło "mieszkanie prawem, a nie towarem" to sobie Tusk zachachmęcił, licząc na to, że połowi sobie tym hasłem w elektoracie lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 22:23 jureek napisał: > oby.watel napisał: > > > A Szymuś łka, że Tusk mu ukradł pomysł, > > No bo libki już tak mają, że hasła i pomysły kradną. > Miało Razem od samego początku hasło "inna polityka jest możliwa". Najpierw poż > yczył je sobie Biedroń, a potem Hołownia. Zaś hasło "mieszkanie prawem, a nie t > owarem" to sobie Tusk zachachmęcił, licząc na to, że połowi sobie tym hasłem w > elektoracie lewicy. No i co wy biedaki teraz zrobicie? Wygrzebiecie zapomniane nieco hasło "Grab zagrabione!" i powiedziecie lud na barykady? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 23:06 oby.watel napisał: > No i co wy biedaki teraz zrobicie? Chciałbyś wiedzieć, co? Nic z tego, drogi panie Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 08:40 jureek napisał: > Chciałbyś wiedzieć, co? Nic z tego, drogi panie To jest genialne! Podpisuję się obiema rekami! Tak zróbcie! Utajnijcie swój program, a na spotkaniach opowiadajcie o pierwszym, tajnym programie wyborczym partii Razem, który ujawnicie po wyborach. Takie podejście pozwoli Wam zdobyć samodzielną większość! Z wątku o programie wyzierała naga prawda, że żadnego programu nie ma. Teraz wiadomo dlaczego. Po prostu jest tajny. Ujawniliście tylko to, co mozna było ujawnić — pobożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 08:52 oby.watel napisał: > > To jest genialne! Podpisuję się obiema rekami! Tak zróbcie! Utajnijcie swój pro > gram, a na spotkaniach opowiadajcie o pierwszym, tajnym programie wyborczym ---- o tym PISzesz? "Dzięki tajnej umowie z PiS ludzie Bielana zarabiają miliony, na które składają się spółki skarbu państwa." Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 09:00 ireneo napisał(a): > o tym PISzesz? > "Dzięki tajnej umowie z PiS ludzie Bielana zarabiają miliony, na które s > kładają się spółki skarbu państwa." Nie o tym PiSzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 13:54 oby.watel napisał: > jureek napisał: > > > Chciałbyś wiedzieć, co? Nic z tego, drogi panie > > To jest genialne! Podpisuję się obiema rekami! Tak zróbcie! Utajnijcie swój pro > gram, Przecież Ty nie o program pytałeś, a o taktykę wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 17:16 jureek napisał: > Przecież Ty nie o program pytałeś, a o taktykę wyborczą. Pytałem o taktykę wyborczą? Gdzie? Kiedy? Kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 17:32 oby.watel napisał: > Pytałem o taktykę wyborczą? Gdzie? Kiedy? Kogo? W tym wątku, wczoraj, mnie pytałeś. A ja Ci nie odpowiedziałem, więc stwierdziłeś, że nasz program jest tajny. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 18:24 jureek napisał: > W tym wątku, wczoraj, mnie pytałeś. A ja Ci nie odpowiedziałem, więc stwierdził > eś, że nasz program jest tajny. Cóż. Pozwól, że wyjaśnię. Ubolewałeś, że libki, Biedroń, potem Hołownia, a na końcu Tusk okradli Was z genialnych pomysłów. Pełen współczucia załamałem ręce i zapytałem co teraz poczniecie, biedaczyska? Na co Ty odrzekłeś, że nie puścisz pary z gęby i nie zdradzisz, czy powrócicie do hasła "grab zagrabione" i czy macie w planach powieść lud na barykady. Hasła "mieszkanie prawem", "grab" i podobne i pomysły typu "to, co PiS plus drugie tyle" to "taktyka" czy nowe, rewolucyjne podejście do języka ojczystego? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 18:38 oby.watel napisał: > Cóż. Pozwól, że wyjaśnię. Ubolewałeś, że libki, Biedroń, potem Hołownia, a na k > ońcu Tusk okradli Was z genialnych pomysłów. Nie ubolewałem, tylko poinformowałem o tym fakcie. Ty zawsze jesteś taki pełen egzaltacji? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 19:02 jureek napisał: > Nie ubolewałem, tylko poinformowałem o tym fakcie. Ty zawsze jesteś taki pełen > egzaltacji? Zawsze ilekroć dowiaduję się, że libki wraz Biedroniem i Hołownia z Tuskiem okradają biedną lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 13:41 "Wiem ale nie powiem" Zupełnie jak prezespan. Teraz mogą zawiązać koalicje Genose Jurek. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 19:09 zasadniczo to jest tylko jeden sprawdzony sposób na zwiększenie dzietności. Otóż zimą wyłączać prąd od 21 do 6 rano właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 21:00 perla_z_roztocza napisał: > zasadniczo to jest tylko jeden sprawdzony sposób na zwiększenie dzietności. > Otóż zimą wyłączać prąd od 21 do 6 rano właśnie. Perła, nie bądź naiwny przecież dzietność nikogo nie obchodzi. Chodzi o przekupienie wyborców. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 04:13 To nic nie da, dojna drużyna po ciemku też ie myśli. Z prądem nic nie robić, wystarczy ją wyłączyć, jako że w biedzie i niewoli nawet królik się nie chce...no właśnie - rymiwać. Wkrótce będzie ku temu okazja. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 11:04 ireneo napisał(a): > To nic nie da, dojna drużyna po ciemku też ie myśli. Z prądem nic nie robić, wy > starczy ją wyłączyć, jako że w biedzie i niewoli nawet królik się nie chce...no > właśnie - rymiwać. Wkrótce będzie ku temu okazja. fakty są takie, że najwięcej dzieci rodziło się w rodzinach biednych. A wyłączenie prądu? W stanie wojennym był boom urodzin gdy telewizja kończyła program o 21. A gdy w NYC przez dwa dni nie było światła to 9 miesięcy później porodówki nie wyrabiały właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 11:21 perla_z_roztocza napisał: > fakty są takie, że najwięcej dzieci rodziło się w rodzinach biednych. > A wyłączenie prądu? W stanie wojennym był boom urodzin gdy telewizja kończyła p > rogram o 21. > A gdy w NYC przez dwa dni nie było światła to 9 miesięcy później porodówki nie > wyrabiały właśnie. Czyli wystarczy jeszcze jedna kadencja PiS-u i Polacy klepiąc biedę zaczną płodzić dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 11:36 oby.watel napisał: > Czyli wystarczy jeszcze jedna kadencja PiS-u i Polacy klepiąc biedę zaczną płod > zić dzieci? z tą biedą to jest tak, ze ona jest bo kryzys jest, tylko po ludziach jej nie widać. Ja mieszkam w gminie klasy Z czyli ostatniej i tu też tej biedy nie widać. Ja nie wiem skąd ci ludzie mają forsę aby budować sobie śliczne parterowe domy do 100 metrów. Nie wiem też jak ich stać na to, że w Biedronce zakupy wypadają im z wózków bo tyle nabrali. Oczywiście wszyscy narzekają, ale nie na swój byt a na byt tych których widzą w tiwi, którzy to do kamery płaczą jak ledwo wiążą koniec z końcem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 17:24 perla_z_roztocza napisał: > z tą biedą to jest tak, ze ona jest bo kryzys jest, tylko po ludziach jej nie w > idać. > Ja mieszkam w gminie klasy Z czyli ostatniej i tu też tej biedy nie widać. > Ja nie wiem skąd ci ludzie mają forsę aby budować sobie śliczne parterowe domy > do 100 metrów. > Nie wiem też jak ich stać na to, że w Biedronce zakupy wypadają im z wózków bo > tyle nabrali. > Oczywiście wszyscy narzekają, ale nie na swój byt a na byt tych których widzą w > tiwi, którzy to do kamery płaczą jak ledwo wiążą koniec z końcem właśnie. Tak, z tą bieda to jest problem, bo nie pcha się przed oczy. Trudno dostrzec tych, którzy przemykają z jedną marchewką i bułką, za to tych, którzy paradują z pełnymi wózkami łatwo. Jak się ma kiepską pamięć, albo zbyt krótką, żeby sięgnąć głębiej wstecz, to się nawet nie zauważa, że w supermarkecie jest 50 kas i kiedyś do wszystkich były kolejki, a teraz kilka osób stoi w kolejce do kilku czynnych kas. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 19:03 oby.watel napisał: > Tak, z tą bieda to jest problem, bo nie pcha się przed oczy. jak chcesz zobaczyć biedę to ją znajdziesz wszędzie. Natomiast śmiem twierdzić, że 90% ludzkości chętnie by się z nami zamieniło. A propos, skoro widzisz ludzi których stać tylko na bułkę i marchewkę, to jako obywatel powinieneś obywatelsko wspomóc takich finansowo. No chyba żeś skąpy i węża w kieszeni masz a twoja obywatelska postawa ogranicza się do klepania na forum bzdetów rodem z TVN24 właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 19:11 perla_z_roztocza napisał: > jak chcesz zobaczyć biedę to ją znajdziesz wszędzie. > Natomiast śmiem twierdzić, że 90% ludzkości chętnie by się z nami zamieniło. > A propos, skoro widzisz ludzi których stać tylko na bułkę i marchewkę, to jako > obywatel powinieneś obywatelsko wspomóc takich finansowo. > No chyba żeś skąpy i węża w kieszeni masz a twoja obywatelska postawa ogranicza > się do klepania na forum bzdetów rodem z TVN24 właśnie. Bardzo cenne rady. Dziękuję. Poradź mi proszę co powinienem zrobić, gdy człowieka, którego stać tylko na bułkę i marchewkę przypadkiem kątem oka dostrzegę w lustrze? Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 21:49 oby.watel napisał: > Bardzo cenne rady. Dziękuję. Poradź mi proszę co powinienem zrobić, gdy człowie > ka, którego stać tylko na bułkę i marchewkę przypadkiem kątem oka dostrzegę w l > ustrze? no jeżeli w lustrze widzisz siebie to moja rada jest prosta. Zmień pracę i weź kredyt właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 22:25 perla_z_roztocza napisał: > no jeżeli w lustrze widzisz siebie to moja rada jest prosta. > Zmień pracę i weź kredyt właśnie. Jak się banki zwiedziały, że chcę wziąć kredyt, to mało się nie pozabijały oferując mi pozyczkę bym sobie do tej marchewki dokupił kalarepę na raty. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 23:37 oby.watel napisał: > Jak się banki zwiedziały, że chcę wziąć kredyt, to mało się nie pozabijały ofer > ując mi pozyczkę bym sobie do tej marchewki dokupił kalarepę na raty. Dziękuję. biednyś jest. Na dodatek głodny i chłodny. Daj namiary to ci zrobię darowiznę finansową. Mnie stać bo prowadzę działalność gospodarczą więc pracuję zamiast dyżurować na forum aby pieprzyć kota za pomocą młota jak to źle w tej Polsce jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 25.03.23, 10:55 perla_z_roztocza napisał: > biednyś jest. > Na dodatek głodny i chłodny. > Daj namiary to ci zrobię darowiznę finansową. > Mnie stać bo prowadzę działalność gospodarczą więc pracuję zamiast dyżurować na > forum aby pieprzyć kota za pomocą młota jak to źle w tej Polsce jest właśnie. Dziękuję uprzejmie. Już mi pomogłeś udzielając bezcennych rad całkowicie za darmo, poświęcając swój bezcenny czas, choć ciężko pracujesz i nie dyżurujesz na forum aby pieprzyć kota za pomocą młota jak to dobrze jest prowadzącym działalność gospodarczą. Jesteś tak zajęty, że nie dostrzegłeś biedy wokół siebie i musiałeś poświęcać swój bezcenny czas, żeby przekazać tę radosną nowinę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 17:30 perla_z_roztocza napisał: > Ja mieszkam w gminie klasy Z czyli ostatniej i tu też tej biedy nie widać. Nie gadaj, że nie ma biedy, gdy taki jeden to nawet samolot musiał sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 18:27 Lewica będzie szczęśliwa dopiero wtedy, gdy tylko towarzyszy będzie stać na samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 13:52 Szczęśliwi będą wtedy kiedy PAŃSTWO zafunduje każdemu z nich helikopter bo PAŃSTWO według Lewusów na wszystko stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 20:13 To dopiero początki, nieśmiałe. Wybory jeszcze nie ogłoszone. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 21:01 ireneo napisał(a): > To dopiero początki, nieśmiałe. Wybory jeszcze nie ogłoszone. Przed wyborami będą kasę zrzucać z samolotów. Niestety, będzie to nasza kasa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 21:09 snajper55 napisał: > Przed wyborami będą kasę zrzucać z samolotów. Niestety, będzie to nasza kasa. ale jak się pilot wkurzy i wyrzuci z samolotu tych co kasę zrzucają, to cały naród uszczęśliwi właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Babciowe= 1500 zł 23.03.23, 21:17 perla_z_roztocza napisał: > snajper55 napisał: > > > Przed wyborami będą kasę zrzucać z samolotów. Niestety, będzie to nasza k > asa. > > ale jak się pilot wkurzy i wyrzuci z samolotu tych co kasę zrzucają, to cały na > ród uszczęśliwi właśnie. Nikt ich łapać nie będzie. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 09:27 Tusk obiecaj 5 koła na kwartał dla każdego dorosłego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 09:38 rzewuski1 napisał: > Tusk obiecaj 5 koła na kwartał dla każdego dorosłego Polaka. > To by go ośmieszyło. Dojną drużynę stać tyle obiecać na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 10:18 Obiecanki cacanki z głupiemu radość - dwa razy obiecać to prawie raz dotrzymać jak maniak Sikorski z Rostowskim u Sowy i przyjaciół Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 14:00 zlamas-kutany napisał: > Tusk proponuje babciom 1500 zł za opiekę nad wnukami, po to by mamy mogły praco > wać!!! > Pińcet plus to ch... przy tym programie!!! > > nachlany idiota jak zwykle "zrozumiał" Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 16:53 W 2022 urodziło się 305 000 dzieci. Zakładam, ze część to bliźnięta - zaokrąglamy do 300 000 Każda babcia/niania dostanie 1 500 zł trzeba by było pomnożyć przez 12 miesięcy i 300 000 wypłat + X Jestem zbyt ograniczona by to obliczyć Zastanawiam się ile by kosztowało wybudowanie żłobków ? aga Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 19:07 aga-kosa napisała: > W 2022 urodziło się 305 000 dzieci. Zakładam, ze część to bliźnięta - zaokrągla > my do 300 000 > Każda babcia/niania dostanie 1 500 zł trzeba by było pomnożyć przez 12 miesięc > y i 300 000 wypłat + X > Jestem zbyt ograniczona by to obliczyć > Zastanawiam się ile by kosztowało wybudowanie żłobków ? aga Nie każda matka chce wrócić do pracy. Część pójdzie na urlop wychowawczy. A ponieważ babciowe jest dla kobiety wracającej do pracy po macierzyńskim, więc tam, gdzie mężczyzna zarabia mniej, tam kobieta pójdzie do pracy, a mężczyzna na urlop wychowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Babciowe= 1500 zł 24.03.23, 17:50 zlamas-kutany napisał: > Tusk proponuje babciom 1500 zł za opiekę nad wnukami, po to by mamy mogły praco > wać!!! > Pińcet plus to ch... przy tym programie!!! A co na to profesor Balcerowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Babciowe= 1500 zł 25.03.23, 13:22 wpolityce.pl/polityka/639817-szok-balcerowicz-gani-tuska-nie-pamietam-takiej-demagogii Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Babciowe= 1500 zł 25.03.23, 20:45 Pamiętam większą. Pamiętam jak wicepremier rządu polskiego zapewniał że recesja będzie trwać ok. 6 tygodni. Może 2 albo ciut dłużej, ale mniej niż 3 miesiące. Wydawało mi się to niemożliwe, nieskończenie demagogiczne i nieskończenie głupie. Recesja trwała 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 13:26 Balcerowicz nie jest nieomylną istotą. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 13:37 Ale dla was liberałów on jest jak dla nas papież JPII ! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 13:59 Gdyby nie Balcerowicz to Kaczyński miałby rację. Patrzyłbyś z nadzieją na prawdziwego Łukaszenkę a jego poddanym zazdrościł dobrobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Babciowe= 1500 zł 25.03.23, 20:48 Mnie urzekł ten fragment: "Jeżeli przerwa w pracy trwa 2-3 lata, to często zmienia się w dożywotnią" Jak rozumiem, kobieta po trzech latach wychowywania dziecka traci ambicje. Polecam zrobić konsulatacje społeczne z kobietami, aby dostać informacje zwrotną na temat trudności w byciu jednocześnie matką i pracownikiem. Szkoda, że się nie mówi na przykład o dwumiesięcznej przerwie wakacyjnej podczas której wiele kobiet musi się nieźle nagimnastykować, aby zapewnić dziecku opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 13:22 hana2 napisała: > Polecam zrobić konsulatacje społeczne z kobietami, aby dostać informacje zwrotn > ą na temat trudności w byciu jednocześnie matką i pracownikiem. Szkoda, że się > nie mówi na przykład o dwumiesięcznej przerwie wakacyjnej podczas której wiele > kobiet musi się nieźle nagimnastykować, aby zapewnić dziecku opiekę. Populiści nie mogą opierać się na prawdziwych danych, bo cała ich argumentacja bierze w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis czy w tej koncepcji .... 26.03.23, 07:57 ... Tusk radził się swojej teściowej? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 08:27 Babcie będą uczyć wnuki religii i zasad chrześcijańskich . Tusk podcina gałąź bZ której siedzi ale to nic mój cyrk nie moje małpy i nie moje zmartwienie Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 12:56 zlamas-kutany napisał: > Pińcet plus to ch... przy tym programie!!! Lepiej dać kobietom za pracę, czy menelom na wódę? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Babciowe= 1500 zł 26.03.23, 13:21 ukos napisał: > Lepiej dać kobietom za pracę, czy menelom na wódę? Ale czemu dawać tylko niektórym? Sprawiedliwie będzie dać wszystkim. Jakby zabrać zyski Orlenowi i rozdać wszystkim, to każdy dostałby 500 zł, a posłowie i ich rodziny 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Babciowe= 1500 zł 31.03.23, 07:33 zlamas-kutany napisał: > Tusk proponuje babciom 1500 zł za opiekę nad wnukami, po to by mamy mogły praco > wać!!! > Pińcet plus to ch... przy tym programie!!! > Tusk to geniusz! Przebił Kaczyńskiego :) Znowu sukces w paśmie nieustających sukcesów Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Babciowe= 1500 zł 31.03.23, 12:11 Ten pomysł jest bardziej logiczny, niż te całe 500+ Odpowiedz Link Zgłoś