09.07.23, 21:57
To jest coś niedoceniane. Ale dzięki słowu mamy to

Jeśli Polak da ci słowo, to pójdzie na zabój by je zrealizować. Nie wiem czy jest druga taka nacja. Słowo, Słowianie.
Nie wszystko musi być spisane na papierze. Choćby koszt malowania mieszkania wyniosłoby 10 000 zł, to jeśli Lach dał ci słowo, że wyniesie 3000 zł to weźmie od ciebie 3000 zł. Pod tym względem jako społeczeństwo jesteśmy niespotykani. Jeśli Lach coś ślubuje to aż do śmierci. Wystarczy słowo.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Słowo 09.07.23, 22:06
      Może i tak było. Kiedyś...
      • pozytonium Re: Słowo 09.07.23, 22:36
        hordol napisała:

> Może i tak było. Kiedyś...

To dalej żyje. Jeśli Lach da ci słowo, to do śmierci. Byłej Żonie dałem słowo i będę ją wspomagał, jeśli będzie taka potrzeba. Ale jak się wygrzewa na Krecie to co mam robić? Finansować jej drinki?
        • privus Re: Słowo 09.07.23, 23:21
          Dużo to mówi o Lachach afiszujących się głośno jako "prawdziwni Polacy".
    • pies.na.czarnych Re: Słowo 09.07.23, 22:06
      Ślubowałeś, zakapowałeś do "finansufki":) i się rozwiodłeś, Lachu jeden :)
      • pozytonium Re: Słowo 09.07.23, 22:27
        pies.na.czarnych napisała:

> Ślubowałeś, zakapowałeś do "finansufki":) i się rozwiodłeś, Lachu jeden :)

Ile razy ci suniu mam mówić, że to nie była moja decyzja? Żona doniosła na siebie do fiskusa w ramach korekty, że miała dochody, których nie wykazywała. To jej dowalił pokutę. I tak po dobroci. Nie wiem kto jej to doradził, ale donieść na samą siebie to jest majstersztyk. Godny nagrody Darwina. Piszę tu od jakiś 25 lat. Zakablowałem na kogoś? Żona chciała skrzywdzić mnie w akcie niespokojności. Skrzywdziła siebie. Jak można wykazać przed fiskusem, że pobierało się przychody z mieszkania i za nie się nie płaciło należnego podatku. Co ma zrobić pani inspektor? Tylko naliczyć pokutę, jak jej nie naliczy to pożegna się ze stanowiskiem. Żona nie dała pani inspektor pola manewru. Oświadczyła, że miała dochody, od których nie płaciła podatku. To jej fiskus naliczył.
        • hordol Re: Słowo 10.07.23, 09:04
          Ile masz aktualnie kasy? Powiedz nam
          • pozytonium Re: Słowo 10.07.23, 11:29
            hordol napisała:

> Ile masz aktualnie kasy? Powiedz nam

???

Co ma mój stan posiadania do donosu na samą siebie Żony?
            Liże teraz łapę, bo sobie dowaliła. Pani inspektor też tego nie rozumie. Bardzo miła kobieta, której nie pozostało nic, jak nałożyć pokutę.
    • szczypawka.jadowita Re: Słowo 09.07.23, 22:31
      Partia obchodzi rocznice likwidacji wrogów ludu PISowskiego - Cygana i Malwy.
      Nowy dzień zwycięstwa - Święto PIS:
      Cieszmy się!

[CIESZMY SIĘ WSZYSCY]
      • dunajec1 Re: Słowo 09.07.23, 22:51
        "No poczatku bylo slowo... i slowo cialem sie stalo...." Czy jakos tak, i kto zaprzeczy ze "Lachy" nie sa narodem wybranym?
    • mateusz.urbanski Re: Słowo 09.07.23, 23:16
      pozytonium napisało:

> Jeśli Polak da ci słowo, to pójdzie na zabój by je zrealizować.

Akurat. Morawiecki w ub.roku w Kijowie zaklinał się, że pomoże UA w tranzycie ukraińskiego zboża, a potem olał dane słowo, by tylko partyjni koledzy mogli na tym zarobić. Nie obchodziła go ani sytuacja UA, ani sytuacja polskich rolników, tym bardziej dane słowo.
      Nie pierwszy raz robi z tej krzywej gęby cholewę
      Patologiczny kłamca
      • privus Re: Słowo 09.07.23, 23:23
        Z tego wniosek, że nie może być prawdziwym Lachem :)
      • pies.na.czarnych Re: Słowo 09.07.23, 23:53
        Wraka jak nie było tak nie ma.
    • stasi1 Re: Słowo 09.07.23, 23:19
      Kurski Jacek dał słowo swojej żonie, po 20 latach stwierdził że nie był świadomy tego że dawał jej słowo.
    • pies.na.czarnych Re: Słowo 09.07.23, 23:56
      Prawdziwy Lach jak obieca, ze wieczorem się zapierdo** to nie ma takiej siły, która powstrzymałaby go przed zrealizowaniem jego obietnicy.:)
    • fallen_sorcerer Re: Słowo 10.07.23, 10:46
      Myślisz że Pinokio jest Lachem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka