Dodaj do ulubionych

Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum imigrac

14.07.23, 13:00

Episkopat wczoraj wydał oświadczenie, w którym jasno wyraził swoje zdanie co do referendum dot. imigrantów.
"Referendum zawierające w jakiejkolwiek formie pytanie dot. przyjmowania uchodźców z innych krajów jest niedopuszczalne i równoważne z pytaniem czy Polacy powinni być gościnni".
Mam nadzieję, że zdecydowana większość rozumie sens tego oświadczenia i odpowiednio potraktuje referendalny debilizm Kaczyńskiego i PiSwładzy.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 13:04
      Kulawy już wcześniej został poinstruowany przez ePiSkopat i dlatego zaproponował następujące pytanie: "Czy popierasz politykę rządu".
      • weteran-czasu Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 13:09
        Czyli, czy popierasz politykę nierządu PiSrządu!
        Nie popieram!
    • szwampuch58 Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 13:07
      wydawnictwoagora.pl/jezus-umarl-w-polsce/
    • pkt4a Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 14:19
      jakoś ePISkopat nie krytykował tych setek parafialnych marszów do granic jakie były organizowane kilka lat temu .
      czy ktoś pamieta jak one się nazywały albo znajdzie filmik na yt ?
      na czele tych antyimigranckich marszy szli wtedy księża i zakonnice
    • qwardian Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 14:25
      Nie jestem gościnny, wprost przeciwnie, wyganiam intruzów widłami..
    • pies.na.czarnych Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 14:40
      Rozłam między rządem PiS a Kościołem katolickim?:)
      Rzecznik rządu Piotr Müller odniósł się do komunikatu opublikowanego przez polski Kościół katolicki, który potępił referendum ws. uchodźców i migrantów.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29972686,rozlam-miedzy-rzadzacymi-a-kosciolem-katolickim-nie-zgadzamy.html#s=BoxOpImg9
      Eeee tam od razu rozłam. To są drobne niesnaski w najbliższej rodzinie.
      • pies.na.czarnych Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 14:51
        Rząd pisich rzuci im na tacę kilkaset milionów i skończy się rumakowanie :)
        • privus Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 15.07.23, 17:58
          Kościół jest bardziej pragmatyczny i lepiej wyczuwa atmosferę niż PiS. Więcej wyciśnie z wiernych niż z PiS-u, przy którym coraz bardziej traci uznanie i popularność.
    • stefan4 Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 15:02
      weteran-czasu:
      > "Referendum zawierające w jakiejkolwiek formie pytanie dot. przyjmowania
      > uchodźców z innych krajów jest niedopuszczalne i równoważne z pytaniem czy
      > Polacy powinni być gościnni".

To jest bardzo ciekawe. Przez 3 lata nic nie mówili, a teraz nagle... Czy to dlatego, że Ryś został kardynałem?

W każdym razie zachęcam Polaków, żeby tą inicjatywę Kościoła, naszego marnotrawnego brata, przyjęli z zaufaniem udzielonym na kredyt. Żeby dać mu realną szansę odpokutowania za to, co czynił dotąd i powrócenia na drogę wartości ludzkich.

- Stefan
      • qwardian Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 14.07.23, 15:33
        Zachęcam lewicę, żeby się zażerali kawiorem, mniej trzepali jęzorem...
        • j-k kawior to sie wsuwalo z Russkimi... 14.07.23, 16:25
          qwardian napisał:

> Zachęcam lewicę, żeby się zażerali kawiorem, mniej trzepali jęzorem...

kawior to sie wsuwalo z Russkimi...

z Unijnymi to sie wspuwa osmiorniczki.
      • privus Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 15.07.23, 18:02
        Nie ma skutków bez przyczyny. Kościół zaangażował się w propagandę oraz politykę PiS i teraz chce zrobić unik przed narastającą negatywną opinią publiczną.
    • j-k a ja mam wrazenie, ze... 14.07.23, 16:22
      weteran-czasu napisał:
      > Mam nadzieję, że zdecydowana większość rozumie sens tego oświadczenia...

a ja mam wrazenie, ze... zwolennicy PiSu raz jeden sprzeciwia sie woli Episkopatu i popra swoich
    • szczypawka.jadowita Re: Stanowisko Episkopatu w sprawie referendum im 15.07.23, 16:25
      Znaczy cena za odwrócenie kota ogonem będzie wysoka. Ogromna, co zrozumiałe. Trzeba zabezpieczyć się na ewentualność chudych lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka