Dodaj do ulubionych

Obajtek stawia warunki?

03.06.24, 16:11

"Pytany, czy w ustalonym terminie Obajtek stawi się do prokuratury, jej przedstawiciel stwierdza, że liczy, że ustalenia zostaną dotrzymane."
Chory kraj - kryminaliści stawiają prokuratorom warunki. Czy tam nie ma nikogo z jajami?
Obserwuj wątek
    • j-k kazden orze, jak moze :) 03.06.24, 16:19
      jak sie chce robic durne rozliczenia, zamiast zabierac sie za rozwiazywanie waznych problemow kraju (transformacja energetyczne)

to trzeba sie sporo nagimnastykowac - wlacznie ze zgieciem karku:)
      • 99venus Re: kazden orze, jak moze :) 03.06.24, 20:04
        Ściganie złodziei i gangsterów nazywasz rozliczeniami?
      • stasi1 Re: kazden orze, jak moze :) 03.06.24, 20:16
        Pewnie już tego nie pamiętasz ale kiedyś sam Kaczyński chciał rozliczać. Szukał układu i znalazł go u siebie. Ale siebie chyba jednak nie chciał zapuszkować
      • pies.na.czarnych Re: kazden orze, jak moze :) 03.06.24, 20:52
        > jak sie chce robic durne rozliczenia, zamiast zabierac sie za rozwiazywanie waznych problemow kraju

Ależ doktorze! Dlaczego przez ostatnie osim lat nie gardłowałeś za tym? Teraz to jest musztarda po obiedzie 🤡
    • pies.na.czarnych Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 16:41
    • szwampuch58 Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 17:20
      Chory styropianowy burdel nad Wisla trwa juz 4 dekady,byl czas sie przyzwyczaic!
      • 99venus Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 17:28
        iledni.pl/
        • szwampuch58 Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 17:32
          Masterlaka dni bedziesz liczyl?.....hehehe
          • 99venus Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 17:38
            To jest koniec pryncypała i lokajczyka.
            • hrasier_2 Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 18:44
              Marzyciel. Numer z omdleniem we właściwym momencie i ucieczka do Włoch Giertycha. Kto pamięta.
    • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 17:40
      A przez ile lat pisi wpychali do prokuratury swoich ludzi? 😎
      • 99venus Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 17:54
        Ale chyba kilku normalnych jeszcze jest?
        • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 18:26
          Kilku. No właśnie.

Jest taka reguła, że jak coś jest spier...one, to przywraca się to do normalności dwa razy dłużej. Jak chlasz przez tydzień, dwa tygodnie wracasz do siebie ;) Tu masz osiem lat vs pięć miesięcy. Pan usiądziesz, pan poczekasz, się załatwi...
          • szwampuch58 Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 18:35
            Podziwiam twoj optymist i wiare w cuda
          • szwampuch58 Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 18:35
            Podziwiam twoj optymist i wiare w cuda
            • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 18:49
              W końcu jestem wiedźmą, czyż nie ;)

Można zrobić różnie rzeczy jużterazzaraznatychmiast, pewnie, ale to będzie albo na odklep się, albo bezprawnie. A ja, wyobraźcie sobie, nie mam życzenia zamieniać jednej mafii na drugą. Mam życzenie żyć w państwie prawa, nawet kosztem czekania.

Ja mam czas. Nigdzie się nie wybieram na razie :)
              • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 18:49
                * różne rzeczy
              • 99venus Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 20:07
                Generalnie się zgadzam ale cierpliwość też ma granice.
                • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 20:19
                  No ma, ale pięć miesięcy przy takim burdelu, jaki pisi zostawili, to jest naprawdę mało. Pogadajmy za rok.
                  • 99venus Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 20:45
                    Ja nie oczekuję natychmiastowych wyników dochodzeń prokuratorskich i wyroków sądowych. To oczywiście musi potrwać. Zdaję sobie sprawę z trudności rządzenia krajem w układzie koalicyjnym, szczególnie z taką koalicją ale czy trzeba było robić cyrk z komisjami sejmowymi w tak amatorskim składzie? Wysyłanie 4 miesięcznych ministrów do Brukseli też jest mało poważne. Działania na granicy białoruskiej też nie świadczą o rozwadze. Ja wiem, że krytykować łatwiej niż rządzić ale uważam, że mamy prawo od tego rządu wymagać więcej rozwagi i mądrości.
                    • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 21:18
                      A jak najbardziej mamy i powiem ci, że z tą Brukselą też mam mieszane uczucia, chociaż strategię rozumiem. No dobra, zatnę zęby, przydepnę uczucia i wyślę tego Szczerbę do Brukseli :)

Co do komisji, amatorskie, nie amatorskie, ale ich ustalenia się prokuraturze przydadzą. Oj przydadzą 😎
    • marcelkajdas Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 20:02
      Nie było, nie ma i nie ma będzie nikogo kto się temu przeciwstawi, a jest przy okazji uczciwy.
    • pies.na.czarnych Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 21:01
      Boją się popełnić proceduralne błędy. Jest jednak cos co ja nie rozumiem. Prokuratura upiera się aby dostarczyć mu zawiadomienie w miejscu jego stałego zamieszkania. Czy nie można tego zawiadomienia dostarczyć mu do rak własnych? Przecież codziennie wiadomo gdzie no się znajduje.
      Nie wiem, może za dużo filmów się naoglądałem, na których jest pokazane jak zastawia się pułapki na takich cwaniaczków i wręcza im się zawiadomienia w miejscach gdzie się tego najmniej spodziewają.
      • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 21:15
        Naoglądałeś się. Tak to w Hameryce, panie 😆
        • pies.na.czarnych Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 21:36
          W Belgii też tak jest. Drobne sprawy powiadamiają poleconym, ale jego nieodebranie wcale nie zwalnia cie ze stawienia się w sądzie czy gdzie tam jeszcze. Poważniejsze sprawy doręczają do rak własnych.
          • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 21:40
            Tutaj też, w sensie 2x nieodebrane = powiadomienie doręczone prawidłowo. Do rąk własnych w sensie takim, że sądówkę musisz co do zasady odebrać osobiście. Do rąk własnych w sensie amerykańsk8m nie, i słusznie.

To siadam sobie wygodnie i czekam na liścik gończy 😎
            • pies.na.czarnych Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 21:42
              Reaktywowali by wreszcie areszty wydobywcze i były święty spokój:)
              • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 03.06.24, 21:55
                I właśnie o tym mówiłam o 18:49 😆
            • manhu Re: Obajtek stawia warunki? 04.06.24, 15:11
              yoma napisała:
              > Tutaj też, w sensie 2x nieodebrane = powiadomienie doręczone prawidłowo.
              A słyszałaś o procesach zaocznych?

Tutaj też mieliśmy sprawę znienawidzonego przez was Michalkiewicza, któremu sąd zaoczny ukradł kupę pieniędzy, ale była radocha. Tyle, że wraz z nim tak zostały okradzione tysiące osób które "wzięły kredyt" na niby, tzn. organizacja przestępcza zwana bankiem pożyczyła kasę w ciemno złodziejowi bez sprawdzania danych, a spłacać musi okradziony.

W przypadku przestępcy Obajtka to wystarcza, że on o tym wiedział, na co są dowody w mediach (ba nawet poszlaki powinny, bo przecież każdy wie że wiedział, inaczej robi się Korwinowy cyrk: pokaż dowody że Hitler wiedział o holokauście - jest za to nagroda). Ba komuś tam donieśli papiery na komisji (chyba Kamiński i Wąsik tak dostali pisma przed którymi się uchylali).
              • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 04.06.24, 18:19
                Masz na myśli e-sąd? A złożył p. Michalkiewicz zarzuty w terminie? 😎

I dzięki za tytułowanie mnie per pluralis maiestatis, ale nie trzeba, naprawdę nie trzeba 😆
    • privus Re: Obajtek stawia warunki? 04.06.24, 14:22
      Chce negocjować warunki? :)
      • yoma Re: Obajtek stawia warunki? 04.06.24, 14:32
        Giertych mówi, że już nie będzie załatwiał koronnego pro bono, oferta była limitowana i się skończyła 😆

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka