Dodaj do ulubionych

Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworządnoś

07.08.25, 20:16
Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworządności"
Dobrze, że chce się przyłączyć do Tuska, Żurka aby naprawiać wspólnie to co Kaczyński, Ziobro, Duda przez lata niszczyli.
Zniszczyć łatwo a pisowskie niszczyli przez 10 lat.
Hitlerowcy zniszczyli Warszawę w ciągu 2 miesięcy.
Odbudowywaliśmy ją przez dziesiątki lat.
Podobnie z działaniami niszczącymi PiSu.
Dobrze, że Nawrocki chce się przyłączyć do odbudowy.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 20:33
      Nie Hitlerowcy, a Niemcy…
      • don.kulawy Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę pra 07.08.25, 20:37
        negativum napisał:

> Nie Hitlerowcy, a Niemcy…
        >

Polacy nie cieszą się tylko pisi :)
      • kawa_poranna11 Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę pra 07.08.25, 21:03
        negativum napisał:

> Nie Hitlerowcy, a Niemcy…
        >
        Kto ci wmówił, że tam byli tylko Niemcy?
        Braki w wiedzy lub celowo skręcasz temat?
        Skąd piszesz?
    • don.kulawy Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 20:41
      https://pbs.twimg.com/media/GxrphqhWYAAAZG4?format=jpg&name=900x900
    • privus Media o Nawrockim 07.08.25, 20:43
      kawa_poranna11 napisał(a):

> Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworządności"
      > Dobrze, że chce się przyłączyć do Tuska, Żurka aby naprawiać wspólnie to co Kac
      > zyński, Ziobro, Duda przez lata niszczyli.
      > Zniszczyć łatwo a pisowskie niszczyli przez 10 lat.
      > Hitlerowcy zniszczyli Warszawę w ciągu 2 miesięcy.
      > Odbudowywaliśmy ją przez dziesiątki lat.
      > Podobnie z działaniami niszczącymi PiSu.
      > Dobrze, że Nawrocki chce się przyłączyć do odbudowy.

"Konserwatysta Karol Nawrocki, który uczynił rewizjonizm Holokaustu częścią swojej kampanii, zainaugurował w środę swoje urzędowanie jako prezydent Polski, co może poprowadzić kraj w bardziej nacjonalistycznym kierunku i podać w wątpliwość zdolność do przetrwania centrowego rządu Donalda Tuska".
      www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/izraelskie-media-o-nawrockim-zn%C3%B3w-u%C5%BCyli-okre%C5%9Blenia-kt%C3%B3re-wywo%C5%82a%C5%82o-protest/ar-AA1K5aF5?ocid=winp1taskbar&cvid=6afc2a3d1f4345b2832371f9816b6433&ei=11
    • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 20:50

> Hitlerowcy zniszczyli Warszawę w ciągu 2 miesięcy.
      > Odbudowywaliśmy ją przez dziesiątki lat.
      > Podobnie z działaniami niszczącymi PiSu.

to PiS zburzył Warszawę?
      Muszę tam pojechać i zobaczyć te ruiny.
      A jest jakaś zbiórka na odbudowę stolicy właśnie?
      • kawa_poranna11 Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 20:54
        perla.roztocza napisał(a):

> kawa_poranna11 napisał(a):
        >
        > > Hitlerowcy zniszczyli Warszawę w ciągu 2 miesięcy.
        > > Odbudowywaliśmy ją przez dziesiątki lat.
        > > Podobnie z działaniami niszczącymi PiSu.
        >
        > to PiS zburzył Warszawę?
        > Muszę tam pojechać i zobaczyć te ruiny.
        > A jest jakaś zbiórka na odbudowę stolicy właśnie?

Przecież PiS to nie hitlerowcy.
        Niszczyli prawo polskie jak nie przymierzając hitlerowcy Warszawę.
        Skąd takie braki w wykształceniu u ciebie?
        Skąd Wania piszesz?
        • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 21:07

> Skąd Wania piszesz?

piszę z Jakucji drogi Hansie właśnie.
      • asia-loi Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 21:01

> A jest jakaś zbiórka na odbudowę stolicy właśnie?

A to tv Republika nie ogłosiła jeszcze takiej zbiórki?
        Przecież wg świętego PiS-u Polska jest w ruinie.
        • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 21:05
          asia-loi napisała:

> A to tv Republika nie ogłosiła jeszcze takiej zbiórki?

nie wiem, nie posiadam odbiornika telewizyjnego właśnie.
          • asia-loi Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 21:22
            >
            > nie wiem, nie posiadam odbiornika telewizyjnego właśnie.

Nie oglądasz Republiki, Rydzyka ani braci Karnowskich 🫣
            O matko, nie nabijasz im oglądalności i przede wszystkim nie wspierasz. A tam zbiórka za zbiórką. No, no, no.
            • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 21:33
              asia-loi napisała:

> Nie oglądasz Republiki, Rydzyka ani braci Karnowskich 🫣
              > O matko, nie nabijasz im oglądalności i przede wszystkim nie wspierasz. A tam z
              > biórka za zbiórką. No, no, no.

wspieram Radio Maryja, regularnie robię przelewy na siepomaga.pl na operacje chorych dzieci, wspieram też kilka podcastów na jutubie.
              W mojej firmie dodatkowo dałem zatrudnienie dwóm osobom mającym rodziny na utrzymaniu choć Ukraińcy są tańsi. No i wspomagam jedną rodzinę z mojej gminy gdzie jest pięcioro dzieci w tym jedno niepełnosprawne bo ich matka poszła w tango (podobno pije gdzieś w Holandii).
              No i w zasadzie to wszystkie moje zbiórki właśnie.
              • kawa_poranna11 Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 21:50
                A co w temacie naprawy praworządności przez Nawrockiego wespół z Żurkiem i Tuskiem?
                Jakoś skręcasz temat nieudolnie.
                • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę pra 07.08.25, 22:00

> A co w temacie naprawy praworządności przez Nawrockiego wespół z Żurkiem i Tusk
                  > iem?

potrzebna jest nowa czytelna konstytucja bez słów "niezwłocznie" czy non stop odsyłająca do ustaw.
                  Nie może też być wewnętrznie sprzeczna jak to ma obecna.
                  Nawet jej twórca Kwaśniewski, powiedział, że nie pasuje do dzisiejszych czasów.
                  Więc ci trzej panowie muszą się dogadać w tej sprawie o ile faktycznie im zależy na Polsce.
                  Bez nowej konstytucji nie zbudujemy nowoczesnej, innowacyjnej i praworządnej Polski właśnie.
              • asia-loi Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 21:56

>
                > wspieram Radio Maryja, regularnie robię przelewy na siepomaga.pl na operacje chorych dzieci, wspieram też kilka podcastów na jutubie.
                > W mojej firmie dodatkowo dałem zatrudnienie dwóm osobom mającym rodziny na utrzymaniu choć Ukraińcy są tańsi. No i wspomagam jedną rodzinę z mojej gminy gdzie
                > jest pięcioro dzieci w tym jedno niepełnosprawne bo ich matka poszła w tango ( podobno pije gdzieś w Holandii).
                > No i w zasadzie to wszystkie moje zbiórki właśnie.

No to super. Ale wiesz, że największe potrzeby ma Kk, PiS i jego szczujnie.
                Może rozważ też pomoc dla nich, bo wspierasz tylko biednego Rydzyka, żyjącego w luksusie, który tylko oficjalnie nic nie ma. A jako zakonnik ślubował ubóstwo, czego oczywiście nie dotrzymuje i ciągle mówi, że mu mało, mało i mało.
                • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 22:03
                  asia-loi napisała:

> bo wspierasz tylko biednego Rydzyka,

ja nie wspieram księdza Rydzyka tylko stację radiową z powodów, których nie zrozumiesz właśnie.
                  • kawa_poranna11 Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 22:07

> asia-loi napisała:
                    >
                    > > bo wspierasz tylko biednego Rydzyka,
                    >
                    > ja nie wspieram księdza Rydzyka tylko stację radiową z powodów, których nie zro
                    > zumiesz właśnie.
                    Stacja radiowa jest u Rydzyka pretekstem tylko.
                    Podobnie jak Muzeum, podobnie jak Uczelnia.
                    Zauważ, że Rydzyk nie wierzy w Boga Judajskiego, jego syna Chrystusa i matkę tegoż Marię - Miriam.
                    To jedynie są preteksty.
                    • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 22:11

> Zauważ, że Rydzyk nie wierzy w Boga Judajskiego, jego syna Chrystusa i matkę te
                      > goż Marię - Miriam.

jeżeli chcesz rozmawiać o religii i o tym kto w co wierzy to nie ze mną, i nie tutaj właśnie.

• asia-loi Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 22:24
                    >
                    > ja nie wspieram księdza Rydzyka tylko stację radiową z powodów, których nie zrozumiesz właśnie.

To mi wytłumacz tak, żebym zrozumiała.
                    A Rydzyka nazywają ojcem, a nie księdzem 🙂
                    • perla.roztocza Re: Nawrocki "Polska musi wrócić na drogę praworz 07.08.25, 22:29
                      asia-loi napisała:

> To mi wytłumacz tak, żebym zrozumiała.

to zbyt osobiste, musiałabyś się ze mną spotkać abym ci mógł powiedzieć do uszka.

> A Rydzyka nazywają ojcem, a nie księdzem 🙂

ale ja jestem Perła i nazywam księdza księdzem właśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka