adam.eu 17.01.26, 20:29 Z kim Polska ma największe obroty handlowe? Z kim Polska ma największy dodatni bilans handlowy? Gdzie poza granicami Polski pracuje najwięcej Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.eu Re: Trzy pytania. 17.01.26, 21:19 Wiedziałem, że największe obecnie największe obroty handlowe Polska ma z Niemcami, ale nie przypuszczałem, że ma też z nimi największy dodatni bilans. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Trzy pytania. 17.01.26, 20:53 W kalifacie berlińskim nikt poza Polakami nie chce pracować. Ale kupujemy u nazich skośnooczkich braci z Chin.. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Trzy pytania. 17.01.26, 21:11 qwardian napisał: > W kalifacie berlińskim nikt poza Polakami nie chce pracować. A dlaczego Polacy chcą? Przecież mogą pracować w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Trzy pytania. 17.01.26, 21:13 "W kalifacie berlińskim nikt poza Polakami nie chce pracować. Ale kupujemy u nazich skośnooczkich braci z Chin.." Dwie odpowiedzi, obydwie błędne. Skąd to się bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Trzy pytania. 17.01.26, 21:22 Kiedyś z ciekawości sprawdziłem z kim mamy największe obroty handlowe i się zdziwiłem. Zarówno pod względem importu i eksportu na pierwszym miejscu byli Niemcy, a potem długo, długo nic. Odpowiedzi na trzecie pytanie nie znam, nie interesowałem się tym. Odpowiedz Link Zgłoś